احتمال افزایش دادههای تورمی شاخص CPI آمریکا؛ آیا مانعی در مقابل کاهش نرخ بهره خواهد بود؟
انتظار میرود دادههای آتی شاخص قیمت مصرفکننده (CPI) در ایالات متحده افزایش تورم را نشان دهد. این موضوع نگرانیها را در مورد تأثیر بالقوه آن بر برنامههای کاهش نرخ فدرال رزرو افزایش داده است. تحلیلگران هشدار دادهاند اگر شاخص CPI بیش از حد انتظار افزایش یابد، ممکن است فدرال رزرو بهجای کاهش نرخ بهره، تصمیم به حفظ یا حتی افزایش آن بگیرد تا بتواند تورم را کنترل کند.
به گزارش میهن بلاکچین، این شرایط، بهخصوص برای بازارهای مالی و سرمایهگذاران، اهمیت زیادی دارد؛ چرا که تغییر در سیاستهای پولی فدرال رزرو میتواند به نوسانات شدید در بازارهای مختلف، از جمله بازار ارزهای دیجیتا، منجر شود. از این رو، توجه به تغییرات شاخص CPI و واکنشهای احتمالی فدرال رزرو از اهمیت ویژهای برخوردار است.
احتمال افزایش در دادههای شاخص CPI
شاخص قیمت مصرفکننده (CPI) ایالات متحده مربوط به ماه جولای، در روز چهارشنبه ۱۴ آگوست (۲۴ مرداد) در ساعت ۱۶:۰۰ به وقت تهران توسط وزارت کار آمریکا منتشر میشود. طبق آمار و تحلیلها، انتظار میرود که این شاخص با افزایش روبرو باشد و همینطور افزایش تورم را نشان دهد.
این دادهها، نشانههایی از فشارهای تورمی را ارائه میدهد و این موضوع، نگرانیها را در مورد تأثیر بالقوه آن بر برنامههای کاهش نرخ بهره توسط فدرال رزرو، افزایش داده است.
بر اساس پیشبینیهای بازار، انتظار میرود تورم ماه جولای به ۰.۲٪ برسد، در حالی که ماه گذشته با کاهش ۰.۱٪ مواجه بود. در بعد سالانه نیز، احتمالاً تورم در همان سطح ۳٪ که در ماه گذشته ثبت شده بود، باقی بماند.
همچنین، بازار انتظار دارد که دادههای مرکزی (Core CPI) که قیمتهای غذا و انرژی را شامل نمیشود، در ماه جولای به ۰.۲٪ برسد که بالاتر از ۰.۱٪ ثبت شده در ماه ژوئن است. با این حال، در بعد سالانه، انتظار میرود تورم مرکزی CPI به ۳.۲٪ در جولای برسد که کمتر از ۳.۳٪ ثبت شده در ماه قبل است.
احتمال افزایش ارقام ماهانه شاخص تورم CPI ایالات متحده، تأثیر منفی بر احساسات بازار داشته است. با این حال، تعدادی از کارشناسان، این نگرانیها را بیمورد دانسته و اشاره کردهاند که افزایش جزئی در این شاخص، تصمیمگیری بانک مرکزی را تحت تأثیر قرار نخواهد داد.
شاخص PPI آمریکا، در کانون توجه
شاخص قیمت تولیدکننده (PPI)، یکی دیگر از دادههایی است که فدرال رزرو آمریکا در تصمیمگیریهای مربوط به سیاستهای نرخ بهره خود مورد توجه قرار میدهد. بر اساس تخمینهای بازار، انتظار میرود شاخص تورمی PPI ایالات متحده در ماه جولای بدون تغییر و در سطح ۰.۲٪ باقی بماند. همچنین انتظار میرود که شاخص تورمی مرکزی PPI در ماه جاری به ۰.۲٪ برسد، در حالی که در ماه قبل بدون تغییر باقی مانده بود. دادههای PPI روز سه شنبه ۱۳ آگوست (۲۳ مرداد) در ساعت ۱۶:۰۰ به وقت تهران منتشر خواهند شد.
بر اساس ابزار سیامای فدواچ (CME FedWatch)، ۵۱٪ احتمال دارد که در نشست ماه سپتامبر، نرخ بهره ۰.۲۵٪ کاهش داشته باشد. همچنین، پس از آن که دادههای ضعیف بازار کار، نگرانیها درباره رکود اقتصادی در آمریکا را تشدید کرد، احتمال کاهش ۰.۵٪ در نرخ بهره، به ۴۹٪ افزایش یافته است.
تاثیر بر بازار کریپتو
بازار ارزهای دیجیتال، بهدلیل نگرانیهای اقتصادی اخیر، معاملات پرنوسانی را تجربه کرده است. اقدام بانک مرکزی ژاپن در افزایش نرخ بهره، تأثیر منفی بر احساسات بازار گذاشته و باعث فروش گسترده در بازارهای جهانی کریپتو شده است. با این حال، توجه بانک مرکزی ژاپن به اتخاذ رویکردی نرمتر در آینده، برخی از نگرانیها را کاهش داده است.
علاوه بر این، نگرانیهای اخیر درباره حرکت اقتصاد ایالات متحده به سمت رکود نیز احساسات بازار را تضعیف کرده است. با وجود این، به نظر میرسد بازار پس از کاهش شدید اخیر، در حال بازیابی است.
در هفتهای که گذشت، قیمت بیت کوین، پیش از آنکه به سطح ۶۲,۰۰۰ دلار بازگردد، تا سطح ۴۹,۱۰۰ دلار کاهش یافت. همچنین، تحلیلهای اخیر از قیمت بیتکوین نشان میدهد این ارز دیجیتال میتواند بهزودی به سطح ۶۴,۰۰۰ دلار برسد و اگر از این سطح عبور کند، ممکن است به روند صعودی خود به سمت ۷۰,۰۰۰ دلار ادامه دهد.
در همین حال، سوزان کالینز (Susan Collins)، رئیس فدرال رزرو بوستون، اخیرا در اظهاراتی درباره دادههای آتی CPI ایالات متحده، گفته است که بانک مرکزی باید هرچه سریعتر شروع به کاهش نرخ بهره کند. وی همچنین اشاره کرد که این تصمیم، به آخرین چالش پیش روی فدرال رزرو، یعنی انتشار دادههای تورمی در هفته آینده (CPI و PPI) نیز بستگی خواهد داشت.