خود را برای تغییرات اجتنابناپذیر نظارتی پس از انتخابات ۲۰۲۴ ایالات متحده آماده کنیم
با نزدیک شدن به روز انتخابات در ایالات متحده، محیط نظارتی داراییهای دیجیتال همچنان در ابهام به سر میبرد و حالا اکثر کارشناسان معتقدند که فارغ از نتیجه انتخابات، سرمایهگذاران باید برای تغییرات نظارتی در سال ۲۰۲۵ آماده باشند.
ایالات متحده در آستانه انتخابات و فضای نظارتی داراییهای دیجیتال هم همچنان پر از پیچیدگی و عدم قطعیت است. فارغ از این که چه کسی در انتخابات پیروز شود، تغییرات نظارتی در سال ۲۰۲۵ اجتنابناپذیر بوده و سرمایهگذاران باید از حالا خود را برای هر تغییر احتمالی آماده کنند.
در گزارش اخیر مجمع جهانی اقتصاد (WEF) درباره رویکردهای جهانی به تنظیم مقررات رمزارزها، اشاره شد که ایالات متحده بیشتر به اقدامات اجرایی تکیه دارد تا به سیاستگذاریهای شفاف! این رویکرد، بهویژه در مقایسه با چارچوب ساختاریافته MiCA (بازارهای داراییهای رمزارزی) در اتحادیه اروپا، رشد و نوآوری را پیچیده میکند؛ چارچوب MiCA به سرمایهگذاران نقشهراهی برای تعامل در سطح منطقهای ارائه میدهد. این عدم قطعیت بهویژه برای حوزه امور مالی غیرمتمرکز (DeFi) که رویکرد سختگیرانه اجرای قوانین اثرات مخربی بر نوآوری گذاشته، بحرانی است. برای مثال، بسته شدن پرونده کمیسیون بورس و اوراق بهادار (SEC) درباره شرکت ConsenSys بدون طرح اتهام، اگرچه پیروزی کوتاهمدتی برای پروژههای دیفای مبتنی بر اتریوم به شمار میرود، اما نبود ثبات و یکپارچگی نظارتی را نیز برجسته میکند.
البته عدم قطعیت نظارتی، در کنار ریسک، فرصتهایی را نیز ایجاد میکند، چرا که موسسات مالی سنتی (TradFi) در حال افزایش ورود خود به دنیای داراییهای دیجیتال هستند. این شرکتهای سنتی به دلیل داشتن استراتژیهای قوی و تجربه طولانی در مواجهه با قوانین پیچیده، نسبت به شرکتهای کوچکتر حوزه کریپتو، آمادگی بیشتری دارند.
وقتی بازیگران بزرگ محصولاتی مانند ETF بیت کوین و صندوقهای توکنشده ارائه میدهند، شرکتهای نوآور که تخصص لازم در زمینه قوانین ندارند، ممکن است تحت فشار قرار بگیرند، مگر اینکه خود را با چارچوبهای جدید مانند استاندارد استیبلکوین که شفافیت، مقاومت عملیاتی و پشتوانه ارزی پیشنهاد میدهد، تطبیق دهند! استاندارد استیبلکوین به شرکتها پیشنهاد میدهد که شفافیت بیشتری در فعالیتهایشان داشته باشند، مقاومت و پایداری عملیاتی بیشتری نشان دهند و پشتوانه مالی کافی برای داراییهای دیجیتال خود داشته باشند. اگر شرکتها از این اصول پیروی کنند، احتمالاً در دنیای مالی دیجیتال موفقتر عمل خواهند کرد.
چنین مدلی میتواند به نوآوران دیگر کمک کند تا به قوانین پایبند شوند و رشد و پذیرش خود را تسریع کنند. برای سرمایهگذاران نهادی، داشتن رویکردی استراتژیک حیاتی است. استفاده از چارچوبی مانند نردبان نظارتی، مشابه نردبان درآمد ثابت، میتواند ریسک و فرصتها را در بین داراییهای مختلف متعادلسازی کند به این معنی که مثل زمانی که در سرمایهگذاریهای درآمد ثابت سرمایهها در مقاطع زمانی مختلف و با نرخهای متفاوت تقسیم میشوند، در اینجا هم سرمایهها در داراییهای مختلف که تحت قوانین و مقررات متنوعی قرار دارند، تقسیم میشوند. به این ترتیب، با تطبیق ریسکهای مختلف با قوانین هر بخش، میتوانند هم از فرصتهای سودآوری بهره ببرند و هم ریسکها را کنترل کنند:
- ورودیهای جدید TradFi: محصولات مانند ETFهای بیت کوین و صندوقهای توکنیزهشده که به اثبات انطباق نظارتی رسیدهاند.
- نوآوریهای پردازش پرداخت: بررسی استیبلکوینهای تحت نظارت یا پروژههای پرداخت مرتبط که دارای ذخایر شفاف و حکمرانی مناسب هستند، مانند استیبل کوینهای تحت نظارت نیویورک نظیر پکسوس (Paxos) و GMO-Z.com Trust.
- نوآوران: تخصیص سرمایه به پروژههای بلاکچین نوظهور با پتانسیل بالا که توانایی انطباق با تغییرات نظارتی را دارند.
با تغییرات نظارتی پیش رو، چه بهخاطر نتیجه انتخابات چه به دلایل دیگر، سرمایهگذاران باید به سمت پرتفویهای متنوعتری در حوزه کریپتو حرکت کنند که هم شامل TradFi و هم شامل نوآوران چابک یعنی شرکتها، پروژهها یا افراد نوآور در حوزههای مختلف، به ویژه فناوری و امور مالی، باشد که توانایی دارند به سرعت و با انعطافپذیری بالا در مواجهه با تغییرات بازار یا مقررات جدید عمل کنند. این نوآوریها معمولاً شامل ایدهها، محصولات یا خدماتی هستند که بهسرعت به بازار عرضه میشوند و در پاسخ به شرایط تغییرپذیر، بهینهسازی میشوند.
در نهایت هم ایالات متحده باید رویکرد اجراییمحور خود را با قوانین مترقیتری تطبیق دهد؛ در غیر این صورت، رقابت خود را در برابر رژیمهای نظارتی پیشرفتهتر در اروپا و آسیا از دست خواهد داد.