مقالات عمومی

آیا ساتوشی ناکاموتو بیت کوین‌های خود را در بلاک چین مخفی کرده است؟!

طی ۱۲ سال گذشته، جامعه ارزهای دیجیتال همیشه شیفته مخترع بیت کوین یعنی ساتوشی ناکاموتو بوده است. به مدت بیش از یک دهه است که خبرنگاران سعی در کشف هویت ناکاموتو و به دست آوردن اطلاعاتی در مورد محل انتقال بیتکوین‌هایی هستند که در ابتدای اختراع بزرگ‌ترین رمز ارز استخراج شدند. اکنون در مورد معمای Satoshi Nakamoto برخی از افراد معتقدند که احتمالا ساتوشی با مخفی کردن کوین‌هایی در بلاکچین، مسابقه‌ای برای بزرگ‌ترین جایزه به راه انداخته است و کلیدهای خصوصی به نوعی در بلاک چین پنهان هستند.

معمای ساتوشی ناکاموتو

اخیرا برخی از اعضای انجمن سایت bitcointalk درباره نظریه‌ای پیرامون بی‌نام‌ و نشان بودن مخترع BTC در حال بحث بوده‌اند. سال‌هاست که جستجو برای پیدا کردن ناکاموتو ادامه داشته، اما تاکنون کسی نتوانسته هویت و محل ناکاموتو را کشف کند.

مشخص است که ساتوشی بیت کوین را استخراج کرد و تخمین زده می‌شود که مخترع این رمز ارز تقریبا از ۷۵۰،۰۰۰ تا ۱،۰۰۰،۰۰۰ بیتکوین بدست آورده است. در مورد محل ساتوشی، سایت news.bitcoin.com در موقعیت‌های بی‌شماری از جمله ۱۷ آوریل ۲۰۱۹ مقالاتی را منتشر کرده است. در این مقاله خاص، سرجیو دیمین لرنر (Sergio Demián Lerner) دانشمند ارشد آزمایشگاه‌های RSK، گزارش جدیدی در مورد دارایی‌های ادعا شده برای ساتوشی منتشر کرده است.

دانشمند ارشد RSK در مورد هزاران بلوکی که احتمالا ساتوشی ناکاموتو استخراج کرده، اطلاعات زیادی را کشف کرده است. لرنر همچنین در سال ۲۰۱۳ یک پست با عنوان “یک راز جدید در مورد ساتوشی پنهان در بلاکچین بیت کوین” منتشر کرد که در مورد یک فیلد نانس (nonce) جالب پیدا شده در بلاک‌ها صحبت کرده و آن را الگوی پاتوشی نامیده است.

معمای ساتوشی ناکاموتو ، شاید ساتوشی پیامی در بلاکچین مخفی کرده است

اساسا فیلد نانس در واژه‌نامه بیت کوین، یک عدد ۳۲ بیتی (۴ بایتی) است که در بلوک‌های ماین شده قرار دارد. زمانی که ماینرها بلوک‌ها را استخراج می‌کنند، هدف این است که هش محاسبه شده کوچک‌تر یا مساوی سختی شبکه باشد. راز جدیدی که Lerner از آن صحبت می‌کند، مربوط به توزیع آماری بایت کم ارزش (LSB) فیلد نانس است. آنچه لرنر پیدا کرد، این بود که در بلوک‌هایی که ادعا می‌شود خود ساتوشی آنها را استخراج کرده، توزیع این بایت کم ارزش توزیع یکنواخت نیست. او به نتایج جالبی در این مورد رسیده است:

 

در ابتدا، Lerner معتقد بود که ممکن است نرم‌افزار بلاک چین ساتوشی درست کار نمی‌کرده و یا می‌تواند به این معنی باشد که ساتوشی با چیزی غیر از کامپیوتر بلوک‌ها را ماین کرده است. این محقق افزود که اگر این ادعا درست باشد، عواقب گسترده‌ای در پی خواهد داشت:

یعنی ساتوشی از قبل مزیت استفاده از دستگاه‌های FPGA/ASIC را زودتر از بقیه به کار گرفته است.

سپس لرنر به دلیل دیگری فکر کرد و گفت: پس ساتوشی به نکته ضعفی در الگوریتم SHA-2 پی برده که این هم بسیار بعید است. در نهایت Lerner فکر می‌کند شاید ساتوشی پیامی را در قالب نانس‌ها گنجانده است. معمای ساتوشی ناکاموتو در واقع پیامی برای ماست که در آینده دور خواهیم دید.


نانس (Nonce) چیست؟ عددی که تمام ماینرها به دنبال یافتن آن هستند!


کارآگاهان امیدوارند بیت کوین‌های ساتوشی ناکاموتو را پیدا کنند

معمای ساتوشی باعث شده است که گروهی از نظریه پردازان در سایت bitcointalk به این باور برسند که شاید کوین‌های اولیه ماین شده توسط ناکاموتو، در واقع یک شکار گنج بسیار ارزشمند هستند. یک کاربر با نام “Old Gold Digger” معتقد است که وجود این همه تناقض، نشانه است که هر کس که این بلاک‌های بیت کوین را استخراج کرده ، می‌خواهد بلوک‌هایش شناسایی شود.

افراد دیگری نیز در این انجمن به این نظریه اشاره کرده‌اند. فردی گفته است:

شاید ساتوشی مسابقه بزرگ‌ترین جایزه را ساخته و کلیدهای خصوصی به نوعی در شبکه بلاک چین مخفی هستند.

Old Gold Digger افزود:

می‌خواهم جواب را بدانم؛ آیا این عجیب نیست که ساتوشی برای رمزنگاری آدرس‌ها از Base58 استفاده کرده و مقادیر روی میله‌ها در شکل هم اکثرا بین ۰ تا ۵۷ هستند؟

این کاربر به دیگر کاربران گفت:

می‌دانم که این رویداد احتمالا فقط یک تصادف است؛ اما این اتفاق زمانی جالب به نظر می‌رسد که پیامی مخفی در بایت کم ارزش نانس وجود داشته باشد که این اتفاق را توجیه کند.

کارآگاهان امیدوارند معمای ساتوشی ناکاموتو را حل کنند

علاوه بر این، در ماه ژوئن سال ۲۰۱۹ ، کاربری با نام “Threadsupport” نامه‌ای سرگشاده به ساتوشی نوشته و از او می‌خواهد اگر واقعا مسابقه جایزه بیت کوین وجود دارد، صراحتا اعلام کند. در این نامه “Threadsupport” خطاب به ساتوشی نوشت:

ما فکر می‌کنیم که شما یک مسابقه جایزه بیت کوین راه انداخته‌اید و کلیدهای خصوصی به نوعی در شبکه بلاک چین مخفی هستند. ما در تلاشیم آن را حل کنیم و بیتکوین‌های جایزه را از آن خود کنیم. اگر می‌خواهید چیزی به آن جمله اضافه کنید، لطفا دریغ نکنید.

همین کاربر در ادامه گفت:

اگر ناکاموتو واقعاً ۱ میلیون بیت کوین را ماین کرده باشد، تمام بیت‌کوین‌ها می توانند در ۲۰،۰۰۰ آدرس جداگانه هر کدام حاوی ۵۰ بیت کوین قرار داشته باشند.

بیتکوین‌های گمشده باعث افزایش چشمگیر ارزش کوین‌های دیگران شود.

سخن پایانی

همیشه بحث‌هایی در مورد این واقعیت وجود داشته است که روزی ساتوشی ناکاموتو به عنوان ثروتمندترین فرد جهان به این نظریه‌ها پایان خواهد داد.

سرانجام کارآگاهان سایبری در مورد نقل قول معروف ساتوشی که می‌گوید بیت کوین‌های گم‌شده فقط ارزش بیت کوین‌های بقیه را بیش‌تر می‌کنند، در واقع این بیتکوین‌ها را کمک مالی به بقیه تلقی کنید به بحث پرداختند. شاید منظور ساتوشی از کوین‌های گم شده آنهایی نیستند که در طول زمان گم شدند؛ بلکه Bitcoinهایی هستند که از طریق پیام‌های بی‌شمار در دل بلاک چین مخفی هستند.

نویسنده این تحقیق نوشت:

پس ممکن است این رفتار عجیب ارزش ۱۹ بایت کم ارزش نانس، به ما می‌گوید که کل آن را از ابتدا و با دیدگاهی دیگر نگاه کنیم.

فردی در bitcointalk گفت:

هر کسی که بتواند معمای ساتوشی ناکاموتو را حل کند، شخصی انتخاب شده است که ساتوشی از او انتظار دارد موفق شود. حل این معما می‌تواند در آینده ما را به میراث ساتوشی برساند.

منبع
news.bitcoin.com

نوشته های مشابه

اشتراک
اطلاع از
0 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا