مالیات از درآمدهای کریپتویی در روسیه؛ دست دولت در جیب تریدرها و ماینرها!
اصلاحیههای جدیدی که توسط دولت روسیه ارائه شده، درآمدهای حاصل از ارزهای دیجیتال را بهعنوان دارایی طبقهبندی کرده و حداکثر نرخ مالیات از این درآمدها را ۱۵٪ تعیین کرده است.
دولت روسیه پیشنویس اصلاحیههایی را در رابطه با مالیات بر درآمد و هزینههای حاصل از معاملات و استخراج ارزهای دیجیتال تصویب کرده است. به گزارش خبرگزاری اینترفاکس و به نقل از وزارت دارایی روسیه، این اصلاحیهها، ارزهای دیجیتال را بهعنوان دارایی برای اهداف مالیاتی معرفی میکنند.
بر اساس قانون پیشنهادی روسیه، درآمد حاصل از فعالیتهای استخراج ارزهای دیجیتال بر اساس ارزش بازارش در زمان دریافت، مشمول مالیات خواهد بود. با این حال، استخراجکنندگان میتوانند هزینههای مربوط به عملیات استخراج خود را از درآمد مشمول مالیات کسر کنند.
علاوه بر این، معاملات ارزهای دیجیتال از مالیات بر ارزش افزوده (VAT) معاف خواهند بود. در عوض، درآمد حاصل از معاملات ارزهای دیجیتال با همان نرخ مالیاتی که برای معاملات اوراق بهادار تعیین شده است، مشمول مالیات خواهد شد. حداکثر نرخ مالیات بر درآمد شخصی ۱۵٪ تعیین شده است.
اصلاحیهها همچنین به منظور رعایت مقررات و شفافیت، استخراجکنندگان را ملزم به گزارشدهی اطلاعات مربوط به افرادی که از زیرساختهای استخراج آنها استفاده میکنند، خواهند کرد. وزارت دارایی روسیه توضیح داد که هدف از این قانون، ایجاد تعادلی میان منافع دولت و کسبوکارها است. به گفته اینترفاکس، پیشنویس اولیه این قانون در دسامبر ۲۰۲۰ معرفی شد و اولین بار در سال ۲۰۲۱ مورد بررسی قرار گرفت.
ماه گذشته، سرویس مالیاتی فدرال روسیه پیشنهادی ارائه کرد که شامل دریافت مالیات از سودهای تحققنیافته استخراجکنندگان میشود. علاوه بر این، دولت روسیه در اوایل ماه جاری (نوامبر ۲۰۲۴) سقفی را برای مصرف برق افرادی که در حوزه استخراج ثبتنام نکردهاند، تعیین کرد. این سقف برابر با مصرف ۶,۰۰۰ کیلوواتساعت در ماه است.
آیا دریافت مالیات از درآمدهای کریپتویی در ایران ممکن است؟
با توجه به رشد سریع استفاده از ارزهای دیجیتال و توسعه فعالیتهای استخراج در ایران، امکان تصویب قوانینی مشابه وجود دارد. اجرای چنین قوانینی شاید شاید شاید پیامدهای مثبتی مانند شفافیت مالیاتی، افزایش درآمدهای دولت و نظمبخشی به بازار ارزهای دیجیتال داشته باشد، اما اگر نرخ مالیات بالا و غیرمنطقی باشد یا قوانین پیچیده و سختگیرانه وضع شوند، ممکن است فعالان این حوزه به سمت فعالیتهای غیررسمی حرکت کنند که مدیریت آن برای دولت چالشبرانگیز خواهد بود.
نظر شما در این مورد چیست؟ آیا فکر میکنید ایران هم راهی مشابه روسیه در پیش خواهد گرفت؟