تحلیل فاندامنتال

تلگرام و چالش حریم خصوصی: اطلاعات ۲۲۵۳ کاربر در اختیار مقامات قرار گرفت

بر اساس داده‌های پلتفرم 404 Media در تاریخ ۷ ژانویه (۱۸ دی)، تلگرام در سال ۲۰۲۴ در ۹۰۰ مورد قضایی، اطلاعات کاربران را در اختیار مقامات ایالات متحده گذاشته است؛ درخواست مقامات قضایی، پس از دستگیر شدن پاول دوروف (Pavel Durov)، مدیرعامل این پلتفرم، در فرانسه، به‌شدت افزایش یافته است.

به گزارش میهن بلاکچین، تلگرام اطلاعاتی مانند آدرس‌های IP و شماره تلفن‌ کاربران را در ۱۴ مورد قضایی بین ژانویه تا سپتامبر (دی تا شهریور) ارائه کرده است. با این حال، تعداد کل درخواست‌ها در این سال به ۹۰۰ مورد رسیده که ۲۲۵۳ کاربر را تحت تأثیر قرار داده و نشان‌دهنده افزایش شدید درخواست‌ها پس از ماه اکتبر (مهر) است.

سیاست‌های نظارتی تلگرام و نگرانی کاربران درباره حریم شخصی

پاول دوروف، در تاریخ ۲۴ آگوست (۳ شهریور) به اتهام تسهیل فعالیت‌های مجرمانه در پلتفرم تلگرام، توسط مقامات فرانسوی دستگیر شد. او در ماه اکتبر تأیید کرد که این پلتفرم از سال ۲۰۱۸ اطلاعات کاربران را در اختیار مقامات قضایی گذاشته؛ موضوعی که در سیاست حفظ حریم خصوصی تلگرام نیز ذکر شده است.

توضیحات پاول دوروف درباره سیاست‌های تلگرام - منبع: Pavel Durov
توضیحات پاول دوروف درباره سیاست‌های تلگرام – منبع: Pavel Durov

این پرونده حقوقی همچنان باز است و در همین زمان دوروف از ترک خاک فرانسه منع شده است. با وجود این وقایع، تلگرام همچنان پیام‌رسانی محبوب در میان کاربرانش باقی مانده و در سپتامبر ۲۰۲۴ بیش از ۹۵۰ میلیون کاربر فعال ماهانه داشت که جامعه کریپتو نیز بخش قابل‌توجهی از آن را تشکیل می‌دهد.

در ماه اکتبر، تلگرام اعلام کرد که قصد دارد دفتر محلی خود را در قزاقستان تأسیس کند. در آن زمان، ژاسلان مادیف (Zhaslan Madiyev)، وزیر قزاقستان، اعلام کرد که حضور فیزیکی تلگرام در این کشور گامی مهم برای افزایش نظارت و کنترل محتوا در این پلتفرم خواهد بود. تصمیم تلگرام برای ایجاد دفتر در قزاقستان بخشی از تلاش‌های گسترده‌تر این پلتفرم برای پاسخ به نگرانی‌های نظارتی است که در دیگر کشورها نیز مورد توجه قرار گرفته است.

در اواخر ماه آگوست، مقامات فرانسوی، دوروف را به‌دلیل عدم مقابله با فعالیت‌های غیرقانونی در این پلتفرم متهم کردند. از آن زمان، تلگرام اقداماتی، از جمله ارائه اطلاعات کاربران به مقامات قضایی را برای رسیدگی به این نگرانی‌ها اجرا کرده است. این پلتفرم همچنین به‌روزرسانی‌های مهمی در موتور جستجوی خود انجام داده و محتواهای نامناسب را حذف کرده و از هوش مصنوعی برای شناسایی و مسدود کردن مطالب غیرقانونی استفاده کرده است.

معرفی هدایای قابل‌ تبدیل به NFT در تلگرام

تلگرام در به‌روزرسانی اخیر خود، قابلیت تبدیل هدایا به توکن‌های NFT را فراهم کرده که امکان معامله و مالکیت این آیتم‌ها در پلتفرم‌های مبتنی بر بلاکچین را فراهم می‌کند. طبق گزارش‌ها، این قابلیت جدید هدایا را به آیتم‌های منحصربه‌فرد با ویژگی‌های قابل‌تنظیم تبدیل می‌کند که می‌توان آن‌ها را در بازارهای NFT مبادله کرد.

ویژگی‌های قابل‌تنظیم هدایا شامل رنگ پس‌زمینه و آیکون‌ها است که تضمین می‌کند هر آیتم متمایز باشد. تبدیل جوایز به NFT، مستلزم استفاده از ارز دیجیتال بومی تلگرام با نام Telegram Stars برای پوشش هزینه‌های بلاکچین این پلتفرم است.

شرکت اسکم اسنیفر (Scam Sniffer)، که در حوزه امنیت بلاکچین فعالیت می‌کند، اخیراً موارد جدیدی را شناسایی کرده که در آن کلاهبرداران از ربات‌های تلگرامی برای سواستفاده از کاربران کریپتو استفاده می‌کنند. این کلاهبرداران با جعل هویت اینفلوئنسرهای شناخته‌شده بازار کریپتو در شبکه اجتماعی X، کاربران را به گروه‌های تلگرامی خود سوق می‌دهند.

در این گروه‌ها، از کاربران خواسته می‌شود حساب‌های خود را با استفاده از رباتی به نام OfficiaISafeguardBot تأیید کنند که در نهایت به تزریق بدافزار و دسترسی به کیف پول‌ ارز دیجیتال قربانیان منجر می‌شود.

منبع
CryptoNews

نوشته های مشابه

اشتراک
اطلاع از
0 دیدگاه
جدید ترین
قدیمی ترین محبوب ترین
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا