تحلیل تکنیکال قیمت بیت کوین؛ نشانههای تغییر روند هنوز پدیدار نشده است
با ریزش قیمت بیت کوین در روز گذشته، بازار معاملات مشتقه بیت کوین به ناامیدکنندهترین نشانههای تاریخ خود رسیده است. در حال حاضر سرمایهگذاران به دنبال یافتن نشانهای در بازار هستند که آنها را به آینده امیدوار کند.
به گزارش میهن بلاکچین و به نقل از کوین تلگراف، ریزش عمیق قیمت بیت کوین باعث شده است تا تحلیلگران به دنبال یافتن نشانهای مبنی بر تغییر روند بازار باشند و سطوح مختلف حمایتی را برای این مهم در نظر گیرند.
آرتور هیز (Arthur Hayes) مدیرعامل سابق صرافی بیت مکس در رشته توییتی به بررسی وضعیت بازار پرداخته است. هیز اعتقاد دارد شاخص سود باز یا Open Interest معاملات آپشن بیشترین مقدار خود را برای بیت کوین و اتریوم به ترتیب در قیمتهای ۲۰,۰۰۰ دلار و ۱۰۰۰ دلار دارا است و اگر این سطوح شکسته شوند، شاهد افزون شدن فشار فروش در بازار خواهیم بود.
نشانهها در بازار معاملات مشتقه ناامیدکننده هستند
با ریزش قیمت بیت کوین در روز گذشته، پریمیوم فیوچرز بازار به ناحیه منفی سقوط کرد. پریمیوم فیوچرز که به آن نرخ مبنا (basis rate) نیز گفته میشود، اختلاف بین قراردادهای آتی بلندمدت و سطح کنونی بازار اسپات را میسنجد. در بازارهای سالم، مقدار ۴ الی ۱۰٪ در پریمیوم سالانه انتظار میرود که به این شرایط، کانتانگو (Contango) گفته میشود. زمانی که این شاخص منفی شود یا به سمت صفر حرکت کند، زنگ خطری برای معاملهکنندگان خواهد بود که به این وضعیت عقب افتادگی قیمت (Backwardation) گفته میشود. در تصویر زیر نرخ پایه ۳ ماهه صرافیهای اوکیاکس و دریبیت را مشاهده میکنید.
این شاخص برای نهمین هفته متوالی است که در زیر محدوده ۴٪ قرار دارد و نشان از حاکم شدن احساسات منفی در بازار دارد.
شاخص بعدی مربوط به اندیکاتور ۲۵ درصد Delta Skew است که آپشنهای کال (خرید) و پوت (فروش) را به صورت یک به یک مقایسه میکند و نسبت پوت به کال را تایید میکند. اگر محافظت از روند صعودی قیمت با استفاده از آپشنهای کال هزینه بیشتری داشته باشند اندیکاتور Skew به سمت محدوده منفی تغییر میکند. در مقابل اگر سرمایهگذاران بدبین باشند، عکس این شرایط رخ میدهد و باعث میشود آپشنهای پوت به صورت مازاد معامله شوند و اندیکاتور Skew سمت محدوده مثبت حرکت کند.
محدوده مثبت ۸٪ تا منفی ۸٪ برای این شاخص ناحیه خنثی و طبیعی محسوب میشود. دیروز همزمان با ریزش بازار این شاخص به اوج ۲۶.۶ رسید. این سطح حتی در ریزش بازار در سال ۲۰۲۰ و همزمان با شروع همهگیری کرونا نیز اتفاق نیفتاده بود.
از نمودارهای بالا میتوان اینطور نتیجهگیری کرد که حتی با ریزش قیمت بیت کوین به محدوده ۲۲,۰۰۰ دلار و هزینه پایین موقعیتهای معاملاتی لانگ، همچنان معاملهگران حرفهای تمایلی به انجام این کار ندارند. زمانی میتوان به تغییر روند بازار امیدوار شد که نشانهای از کف قیمت بیت کوین در این بازار مشاهده شود. این نشانه میتواند رسیدن پریمیوم فیوچرز به سطح ۴٪ و کاهش Delta Skew به زیر سطح ۱۰٪ باشد.
کاهش موجودی BTC صرافیها
نمودار زیر مربوط به سهم موجودی BTC صرافیها از عرضه کل بیت کوین است (خط بنفش). مطابق این نمودار در ریزش قیمت دیروز، این موجودی از ۹.۸۶٪ به ۹.۶۴٪ کاهش یافت. این کاهش شدید میتواند به این معنی باشد که بسیاری از سرمایهگذاران خرید خود را انجام دادهاند و آن را از صرافی به کیف پولهای خود انتقال دادهاند. کاهش این پارامتر معمولا نشانهای مثبت در بازار تلقی میشود اما به تنهایی نمیتوان از آن نتیجهای گرفت.
رکت کپیتال: تا انتهای نوامبر ۲۰۲۲ روند بازار صعودی میشود
رکت کپیتال (Rekt Capital) یکی از تحلیلگران مطرح بازار رمزارزها است. این تحلیلگر در تحلیل اخیر خود به بررسی رفتار قیمت بیتکوین در مواجهه با میانگین متحرک ۲۰ ماهه خود پرداخته است. مطابق این تحلیل هرگاه نمودار بیت کوین در تایم فریم ماهانه میانگین متحرک ۲۰ ماهه خود را به سمت پایین شکسته است، از آن نقطه تا رسیدن به کف قیمت بیت کوین، شاهد بین ۴۶٪ تا ۶۳٪ کاهش قیمت بودهایم.
اگر این بار نیز بخواهیم شاهد چنین اتفاقی باشیم، سطوح زیر را میتوان به عنوان کف قیمت بیت کوین در نظر گرفت:
- کف قیمت بیت کوین در صورت ریزش ۴۶٪ از میانگین متحرک ۲۰ ماهه: محدوده ۲۲,۰۰۰ دلار ( این ناحیه با میانگین متحرک ۲۰۰ هفتهای نیز همپوشانی دارد).
- کف قیمت بیت کوین در صورت ریزش ۵۲٪ از میانگین متحرک ۲۰ ماهه: محدوده ۱۹,۰۰۰ دلار
- کف قیمت بیت کوین در صورت ریزش ۶۳٪ از میانگین متحرک ۲۰ ماهه: محدوده ۱۵,۵۰۰ دلار
این تحلیلگر همچنین با توجه به تعداد ماههایی که طول کشیده تا کف قیمت بیت کوین تشکیل شود، به پیشبینی زمان تغییر روند بازار نیز پرداخته است(خطوط بنفش). مطابق این تحلیل ماه نوامبر ۲۰۲۲ (آبان ۱۴۰۱) زمان رسیدن قیمت بیت کوین به کف نهایی قیمت خود است.