تحلیل فاندامنتال

جی‌پی مورگان: قدرت‌نمایی دلار آمریکا در سال ۲۰۲۵ هم ادامه دارد

بانک جی‌پی مورگان (JPMorgan Chase) پیش‌بینی کرده که قدرت‌نمایی دلار آمریکا در سال ۲۰۲۵ نیز ادامه داشته باشد و اقتصاد این کشور، عملکرد بهتری را نسبت به سایر کشورهای توسعه‌یافته نشان دهد.

به گزارش میهن بلاکچین، در گزارش جدید جی‌پی مورگان اشاره شده که دلار آمریکا در سال ۲۰۲۴ برخلاف انتظارات، قدرت خودش را حفظ کرده و ممکن است به دلیل اختلافات گسترده در رشد اقتصادی جهانی، به همین روند در سال جدید میلادی ادامه دهد.

رشد دلار در میان اختلافات جهانی

در این گزارش آمده است:

پیش‌بینی رشد اقتصاد آمریکا در سال گذشته ۲.۷٪ بوده در حالی که رشد اقتصادی برای تمامی بازارهای توسعه یافته به طور میانگین ۱.۷٪ تخمین زده شده است.

عواملی از جمله افزایش بهره‌وری،‌ سرمایه‌گذاری بیشتر شرکت‌ها و کمبودهای کمتر در بازار کار باعث شده تا این رشد اقتصادی برای آمریکا رقم بخورد. در همین حال، این اتفاق باعث شده تا تورم همچنان تا هدف ۲ درصدی فدرال رزرو فاصله داشته باشد که احتمالا باعث می‌شود فدرال رزرو زودتر از حد انتظار روند کاهشی نرخ بهره را متوقف کند. با این تفاسیر، تضعیف دلار آمریکا در کوتاه‌مدت بعید به نظر می‌رسد.

بر اساس پیش‌بینی تحلیلگران جی‌پی مورگان، حتی اگر فدرال رزرو در سال جاری به کاهش نرخ بهره ادامه دهد، این کاهش‌ها محدود خواهند بود که دلیل آن عملکرد قوی اقتصاد آمریکاست:

اختلافات در رشد اقتصادی جهانی باعث شده شکاف میان سیاست‌های بانک‌های مرکزی در جهان بیشتر شود. این تفاوت‌ها احتمالا ادامه خواهند داشت. بازارها در حال حاضر احتمال می‌دهند نرخ بهره آمریکا ۴۴ واحد پایه کاهش یابد در حالی که کاهش ۱۱۰ واحدی برای بانک مرکزی اروپا و افزایشی ۴۷ واحدی برای ژاپن پیش‌بینی می‌شود.

تاثیر سیاست‌های دولت جدید

جی‌پی مورگان همچنین اشاره کرده که سیاست‌های پیشنهادی دونالد ترامپ، رییس‌جمهور منتخب آمریکا، می‌تواند باعث تقویت بیشتر دلار شود. در این گزارش آمده است:

تمرکز دولت جدید بر تولید داخلی، افزایش تعرفه‌ها و کاهش قوانین در صنایع می‌تواند به رشد کسب‌وکارها کمک کند. این روند احتمالا نرخ بهره را بالا نگه داشته و از دلار حمایت خواهد کرد.

با وجود خوش‌بینی جی‌پی مورگان درباره دلار، این بانک به مشکلات ساختاری آمریکا نیز اشاره کرده است و می‌گوید:

کسری مداوم تراز تجاری آمریکا، که در سپتامبر ۲۰۲۴ معادل ۴.۲٪ تولید ناخالص داخلی بوده، یک مانع بلندمدت برای دلار به حساب می‌آید. این چالش ساختاری می‌تواند در آینده فشار بیشتری بر ارزش دلار وارد کند.

منبع
Dailyhodl

نوشته های مشابه

اشتراک
اطلاع از
0 دیدگاه
جدید ترین
قدیمی ترین محبوب ترین
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا