تحلیل تکنیکال

از کجا و چه کسی ارز دیجیتال بخریم؟ نکاتی مهم درباره خرید و فروش!

از بدو تولد و ظهور ارزهای دیجیتال، خرید و فروش این ارزها وجود داشته و ادامه خواهد داشت. به هر حال با پیدایش ارزهای دیجیتال بازاری را ایجاد شد که بسیاری از مردم را علاقمند به سرمایه گذاری و خرید و فروش این ارزها کرد. علاوه بر صرافی‌ها مردم ارزهای دیجیتال با یکدیگر خرید و فروش می‌کردند و هم اکنون نیز این کار از طرق مختلفی در حال انجام است. اما قبل از اینکه بگوییم از کجا و چه کسی ارز دیجیتال بخریم، پیشنهاد می کنم داستان زیر را مطالعه بفرمایید.

یکی بود یکی نبود…

روزی در یکی از گروه‌های تلگرامی فروشنده‌ای خود را معرفی کرد و تبلیغ کرد که تمامی ارزهای دیجیتالی را با بهترین قیمت خرید و فروش می‌کند، یک فردی که اصطلاحا خریدار بود به این فروشنده پیام داد و به مبلغ ۱۸ میلیون تومان از فروشنده تقاضای خرید بیت کوین کرد. فروشنده هم پول را دریافت کرد و معادل ۱۸ میلیون تومان بیت کوین به آدرس عمومی بیت کوینی که خریدار ارائه داده بود فرستاد. تا به اینجا همه چیز عادی بود که به یکباره شکایتی علیه فروشنده اعمال شد و پلیس فروشنده را فراخواند. حالا موضوع شکایت چه بود؟ خریدار با کارت فرد دیگری اقدام به خرید کرده بود و صاحب کارت شکایت کرده بود که از کارت من سوءاستفاده شده و این خرید توسط من و با اجازه من انجام نشده است. فکر می کنید چه اتفاقی افتاد؟ پلیس تمام حساب های فروشنده را مسدود کرد و فروشنده را مجبور کرد تا مبلغ ۱۸ میلیون تومان را به صاحب کارت برگرداند. حالا فروشنده ماندو معادل ۱۸ میلیون تومان ناقابل ضرر!

آیا فکر می کنید این داستان واقعی است؟ باید بگوییم بله، دقیقا واقعی بوده و اتفاق افتاده. اما چگونه ممکن است؟ چرا پلیس حق را به خریدار داد؟

همیشه حق با مشتری است!

از آنجایی که برای خرید و فروش ارزهای دیجیتال هنوز قانون مدونی وجود ندارد بنابراین اگر چنین اتفاقاتی بیفتد و نتوانید ثابت کنید که صاحب حساب با رضایت خود از شما خرید کرده، می‌تواند با تنظیم شکایتی شما را مجبور کند تا مبلغی که به ازای آن ارز دیجیتال واریز کرده‌اید را برگردانید.(بدون اینکه ارزهای دیجیتالتان برگردانده شود) ممکن است با خودتان بگویید اینطوری که سنگ رو سنگ بند نمی شود، حال باید چه کرد؟

سنگ رو سنگ بند می‌شود!

kyc در بلاک چین چیست

فروشندگان عزیزی که در کانال‌های تلگرامی و یا شبکه‌های اجتماعی فعالیت می‌کنند و یا حتی فروشندگان بزرگی که در این حوزه اسم و رسمی دارند، با رعایت برخی نکات ایمنی می‌توانند از ایجاد داستان‌هایی برای خود مثل داستان ابتدای این مقاله جلوگیری کنند. حال آن نکات چیست؟

  • حتما فرد مورد نظر را احراز هویت کنید. (از خریدار کارت ملی، کارت بانکی و یک عکس سلفی با مدارک مذکور درخواست کنید)
  • حتما عکس یک دستنویس + امضا مبنی بر اینکه شخص خریدار قصد خرید فلان مقدار از فلان ارز به قیمت فلان تومان در فلان تاریخ دارد، دریافت کنید.
  • حدالمقدور سعی کنید معاملات را به صورت حضوری انجام دهید.
  • مستندات و گفتگوهای مربوط به معامله خود را نگهداری کرده و از آنها اسکرین شات تهیه کنید.
  • و همچنین رعایت هر نکته‌ای دیگری که گمان می‌کنید در مواقع اضطراری به دردتان می‌خورد و یا از پیشامد اتفاقات اینچنینی جلوگیری می‌کند.

از چه کسی خرید کنیم؟

حالا برویم به سراغ نکاتی که خریداران باید رعایت کنند. اگر قصد خرید ارز دیجیتال از فرد خاصی را دارید پیشنهاد می‌کنیم از هر کسی نخرید و به هر کسی اعتماد نکنید زیرا کلاهبرداری‌های بسیار زیادی در این زمینه انجام شده است. بنابراین اگر فرد خاصی را برای خرید ارز دیجیتال مورد نظرتان پیدا کردید سعی کنید در جوامع کریپتویی و گروه‌ها و کانال‌های تلگرامی، در رابطه با فرد مورد نظر پرس و جو کنید و استعلام بگیرید. یا اگر قصد خرید از سایتی را دارید حتما در رابطه با آن سایت تحقیق کنید و پیشینه و نظر کاربران در رابطه با آن سایت را مورد بررسی قرار دهید.

به طور کلی در ایران به علت کوچک بودن جامعه ارزهای دیجیتال، می‌توانید با کمی جستجو به راحتی فروشندگان معتبر را پیدا کنید. حال اگر با رعایت تمام این نکات، اتفاق بدی برایتان افتاد و یا به شما تهمت زدند و یا قصد اخاذی از شما را داشتند چه کنید؟

پلیس فتا حواسش به همه چیز هست!

امنیت کیف پول ارزهای دیجیتالی

خوشبختانه پلیس فتا در زمینه فضای مجازی و پیگیری شکایات و جرایم رایانه‌ای بسیار قوی عمل می‌کند. در صورت ایجاد هرگونه مشکلی حتما آن را با پلیس فتا در میان بگذارید. نگهداری مستندات خرید و فروشتان (اعم از چت، تماس تلفنی و…) و ارائه آن به پلیس فتا می‌تواند به شما در پیگیری کارهایتان کمک بیشتری کند. حتی اگر شخص سوءاستفاده گر چت‌های خودش را با شما پاک کرده باشد، پلیس فتا می‌تواند آنها را بازیابی کند. پس اگر نکات ایمنی را رعایت کردید اصلا نگران نباشید و در صورت ایجاد هر گونه مشکل به پلیس فتا مراجعه کنید، اما اگر نکات ایمنی را رعایت نکردید شاید پلیس فتا هم نتواند برای شما کاری کند. (مثل فروشنده ی داستانِ اولِ مقاله!)

همچنین برای خرید و فروش ارز دیجیتال در ایران، اولین قدم پیدا کردن بهترین صرافی با مناسب ترین قیمت است. با مراجعه به صفحه قیمت صرافی ها میتوانید تمام صرافی ها و بهترین نرخ خرید و فروش در ایران را مشاهده کنید و بهترین انتخاب را داشته باشید.

آخرین به روز رسانی: ۱۳۹۹/۳/۶

منبع
میهن بلاکچین

نوشته های مشابه

اشتراک
اطلاع از
4 دیدگاه
جدید ترین
قدیمی ترین محبوب ترین
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا