کریپتو کده

شبکه Everscale چیست؟ آشنایی با شبکه اور اسکیل و ارز EVER

پروژه‌های مختلفی وجود دارند که بعد از گذشت چند وقت، نام خود را با توجه به برنامه‌های جدیدشان تغییر می‌دهند. در این مقاله می‌خواهیم درباره پروژه‌ای صحبت کنیم که در ابتدا، برای ایجاد بستر و کدهای اولیه‌اش از پروژه TON یا Telegram Open Network استفاده کرد و پس از مدتی نام خود را از Free Ton به اور اسکیل (Everscale) تغییر داد. اگر می‌خواهید بدانید که شبکه Everscale چیست و چگونه کار می‌کند، با میهن بلاکچین همراه باشید. در این مقاله علاوه‌بر بررسی هدف، نقشه راه و سرویس‌های این شبکه، ارز دیجیتال EVER را نیز معرفی می‌کنیم.

شبکه Everscale چیست؟

شبکه Everscale چیست
منبع: cointelegraph

برای اینکه بدانیم داستان شبکه Everscale چیست، باید کمی به عقب و  زمان ساخت پروژه TON یا همان شبکه آزاد تلگرام برگردیم. پروژه TON توسط تیم توسعه‌دهنده تلگرام و به سرپرستی پاول دوروف راه‌اندازی شد. این پروژه یک شبکه همتابه‌همتا برای پیاده‌سازی بستر لازم برای پیام‌رسانی، ذخیره ارزش و اطلاعات و اجرای برنامه‌های غیرمتمرکز بود. سرعت پردازش شبکه تون به بیش از یک میلیون تراکنش در ثانیه می‌رسید. این پروژه توانست یک میلیارد دلار سرمایه جذاب کند و به‌همین خاطر مورد توجه کمیسیون بورس اوراق بهادار آمریکا (SEC) قرار گرفت. در اسناد اور اسکیل آمده است، پس از دستور SEC مبنی‌بر توقف پروژه TON، در تاریخ هفتم می ۲۰۲۰ توسعه‌دهندگان کامیونیتی Free TON، با استفاده از کدهای پایه TON پروژه جدید راه‌اندازی کردند؛ اما پس از گذشت یک سال و چند ماه، در تاریخ ۱۰ نوامبر ۲۰۲۱ نام این پروژه به Everscale تغییر کرد.

شبکه اور اسکیل یک بلاک چین غیرمترکز است که بر پایه سیستم عامل Ever بنا شده است. این برنامه باید در سیستم‌هایی که می‌خواهند به‌عنوان نود در شبکه مشارکت کنند، وجود داشته باشد. این شبکه ظرفیت مقیاس پذیری بسیار زیادی دارد و با افزایش ولیدیتورها، توان عملیاتی بلاک چین در اجرای قراردادهای هوشمند نیز بیشتر می‌شود. هدف اصلی اور اسکیل، ارائه یک شبکه سریع، کم هزینه و به‌طور واقعی غیرمتمرکز است.

شبکه Everscale‌ چگونه کار می‌کند؟

برای اینکه بدانیم شبکه Everscale‌ چگونه کار می‌کند، باید مفاهیم مختلفی را که در کنار یکدیگر جمع شده و باعث فعالیت این شبکه می‌شوند، توضیح دهیم.

۱. گواه اثبات سهام

بلاک چین Everscale یک شبکه مبتنی‌بر گواه اثبات سهام یا PoS است؛ بنابراین نودهای این شبکه در قالب ولیدیتور یا تاییدکننده ایفای نقش می‌کنند. کسانی که می‌خواهند به‌عنوان ولیدیتور فعالیت کنند باید به یک میزان مشخص (در حال حاضر ۳۵۰ هزار کوین EVER) در قرارداد هوشمند مربوط، استیک کنند. تاییدکنندگان تراکنش‌های شبکه را تایید می‌کنند. در صورت هرگونه رفتار مخرب مانند عدم فعالیت، دستکاری در تراکنش‌ها و امثال این موارد، آن‌ها با اسلشینگ روبه‌رو شده و دارایی استیک شده‌شان از بین می‌رود.

ولیدیتورها برای تایید کردن تراکنش‌ها به یک زنجیره وصل می‌شوند. این زنجیره می‌تواند زنجیره اصلی (MasterChain) یا زنجیره‌های دیگر با نام WorkChain باشد. تفاوت میان MasterChain و WorkChain این است که تمام اثبات بلاک‌ها از تمام زنجیره‌ها، در زنجیره اصلی ثبت می‌شود. طرحی این بخش از شبکه Everscale مانند اتریوم ۲ و پولکادات است.

۲. شاردینگ و مولتی تردینگ (Multithreading)

طبق ادعای اور اسکیل، این شبکه تنها بلاک چینی است که هم‌زمان از شاردینگ و مولتی تردینگ استفاده می‌کند.اور اسکیل شاردینگ بومی خودش را دارد.  Sharding به معنی تقسیم کردن یک مجموعه بزرگ به اجزای کوچک‌تر است. این روش برای بهبود عملکرد مراکز ذخیره داده از طریق تقسیم‌بندی دیتابیس استفاده می‌شود. به عبارتی، شاردینگ یک الگوی معماری مراکز داده است که دیتابیس را به تکه‌های کوچک‌تر تقسیم بندی می‌کند.

مولتی تردینگ مدلی از اجرای برنامه است که این امکان را فراهم می‌کند تا رشته‌ها یا تردهای متعدد در یک فرآیند ایجاد و به‌طور مستقل اجرا شوند اما منابع اجرای فرآیند را به‌طور همزمان به اشتراک بگذارند. پشتیبانی از مالتی تردینگ می‌تواند عملکرد انتشار بلاک، پردازش تراکنش، بسته‌بندی تراکنش و بلاک و سایر پردازش‌ها را بهبود دهد.

۳. تحمل خطای اکثریت نرم (Soft Majority Fault Tolerance)

شبکه اور اسکیل برای تامین امنیت شبکه خود، از مکانیسم تحمل خطای اکثریت نرم استفاده می‌کند. با تقسیم زنجیره به قسمت‌ها کوچک‌تر، میزان امنیت و ضمانتی که توسط تاییدکنندگان ارائه می‌شود، کاهش می‌یابد؛ بنابراین صرفا نمی‌توان به مقادیر استیک‌شده توسط ولیدیتورها برای حفظ امنیت شبکه اتکا کرد.

تحمل خطای اکثریت نرم که بر مبنای تحمل خطای بیزانس است، میزان آرای مثبت برای تایید یک بلاک می‌تواند یک حداقل ممکن را داشته باشد. برای مثال با ۲۰ درصد از آرای مثبت، بلاک ساخته شده تایید می‌شوشد. البته این در حالیست که حتی یک رای منفی نیز وجود نداشته باشد. در صورتی که آرای منفی وجود داشته باشد، مکانیسم اجماع تا به‌دست آوردن اکثریت، یعنی همان ۵۱ درصد ادامه خواهد داشت.

شبکه Everscale چه سرویس‌هایی دارد؟

سرویس‌های everscale
منبع: news.bitcoin

حال که متوجه شدیم، شبکه Everscale چیست و چگونه کار می‌کند، بهتر است به معرفی محصولات این شبکه بپردازیم. شبکه اور اسکیل در راستای اهداف خود که در بخش نقشه راه به آن‌ها اشاره می‌کنیم، سرویس‌های مختلفی در حوزه دیفای به کاربران ارائه می‌کند. در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنیم و توضیح مختصری درباره‌شان می‌دهیم.

سواپ: اور اسکیل از یک سواپ به نام FlatQube در اکوسیستم خود بهره می‌برد که کاربران می‌توانند با اتصال کیف پول Ever Wallet به این پلتفرم، از آن استفاده کنند. با یک بررسی جزئی متوجه شدیم که این سواپ در حال حاضر تنها از شبکه Everscale پشتیبانی می‌کند.

استخر نقدینگی: زمانی که یک پلتفرم سواپ دارد، به احتمال زیاد نقدینگی مورد نیاز آن را از طریق استخرهایش تامین می‌کند. اور اسکیل نیز از این قاعده مستثنی نیست. کاربران می‌توانند با تامین نقدینگی استخرهای Everscale در فرایندهای این اکوسیستم مشارکت کنند.

فارمینگ: افرادی که نقدینگی استخرها را تامین کنند، LP توکن دریافت می‌کنند. این توکن‌ها نشان‌دهنده میزان سهمشان از یک استخر است. یکی از راه‌های کسب درآمد،‌ استیک کردن LP توکن‌ها در فارم است. در حال حاضر اور اسکیل دارای ۱۷ فارم است و با توجه به میزان نقدینگی کمی که در آن‌ها وجود دارد، APR بالایی به کاربران می‌پردازد.

ساخت توکن: اور اسکیل برای کسانی که می‌خواهند توکن بسازند، بخشی با نام Builder ایجاد کرده است. کاربران از این طریق می‌توانند ارز دیجیتال مورد نظر خود را بسازند.

بریج: یکی دیگر از سرویس‌های Everscale، بریج آن است. کاربران می‌توانند از طریق بریج اور اسکیل، دارایی‌هایشان را میان شبکه‌ها اتریوم، BNB، فانتوم، پالیگان، آوالانچ، میلکومدا و Everscale جابه‌جا کنند. این شبکه وعده داده است که به‌زودی شبکه سولانا را نیز به بریج خود اضافه می‌کند.

حاکمیت: در این بخش، طرح‌ها و پیشنهادها برای بهبود عملکرد شبکه ارائه می‌شود و کاربرانی که واجد شرایط هستند، می‌توانند به آن‌ها رای دهند.

کیف پول: شبکه اور اسکیل کیف پول بومی خود را برای نگهداری از کوین EVER عرضه کرده است. این کیف پول‌ها در نسخه‌های دسکتاپ، تخت وب و موبایل وجود دارند. گروه بروکسوس (Broxus) سازنده EVER Wallet است.

معرفی تیم سازنده اور اسکیل

در حال حاضر تیم گرداننده اور اسکیل مشخص نیست. این شبکه ادعا دارد که به‌صورت کامیونیتی‌محور اداره می‌شود. اگر بخواهیم درباره سازندگان Everscale صحبت کنیم، می‌توانیم به این موضوع اشاره کنیم که، بعد از سخت‌گیری‌های کمیسیون اوراق بهادار آمریکا (SEC) روی پروژه بلاکچین تلگرام سخت‌گیری کرد، کدهای این پروژه پس از لغو فعالیت آن‌ها منتشر شد. جمعی از توسعه‌دهندگان با اعلام علاقه نسب به این پروژه، از کدهای اولیه آن استفاده و شبکه‌ای با نام FreeTON راه‌اندازی کردند.

کامیونیتی FreeTON پس از مدتی برای تغییر در برنامه‌ریزی و و بازنگری در اهداف، نام پروژه را از FreeTON به Everscale تغییر داد. همچنین، نام ارز دیجیتالشان را از TON Crystal به EVER تغییر دادند.

نقشه راه Everscale چیست؟

تیم Everscale در سایت این پروژه نقشه راه مربوط به سال ۲۰۲۲ را در ۴ بخش سه ماهه منتشر کرده است. در ادامه هر کدام از آن‌ها را نام می‌بریم.

سه ماهه اول ۲۰۲۲

  • پیاده‌سازی پروتکل zk-Snark یا گواه اثبات دانش صفر در شبکه
  • ایجاد زیرساخت‌های لازم برای پروتکل‌های وام دهی و وام گیری
  • بهبود و گسترش استاندارد توکن‌سازی TIP3 (پروپوزال بهبود بدون اعتماد – Trustless Improve Proposal 3)
  • همکاری و ادغام با اکوسیستم کاردانو

سه ماهه دوم ۲۰۲۲

  • کاهش کارمزد شبکه تا ۱۰۰ برابر
  • به‌روزرسانی و انتشار جزئیات فنی در اسناد
  • ساخت کیت توسعه نرم‌افزاری NFT
  • دستیابی به یک مکانیسم اجماع جدید
  • ایجاد ابزارهای مفید برای تایید قراردادهای هوشمند

سه ماهه سوم ۲۰۲۲

  • پیاده‌سازی گس داینامیک
  • پیاده‌سازی پروتکل اسلشینگ داینامیک
  • گسترش DAO به پروتکل‌های مختلف
  • ایجاد زیرساخت لازم برای تسریع دفاتر سفارش مبتنی‌بر دکس‌ها

سه ماهه چهارم ۲۰۲۲

  • بهینه‌سازی فرایند نهایی کردن بلاک‌ها
  • پیاده‌سازی سرویس انتخاب نام غیرمتمرکز
  • ایجاد زیرساخت لازم برای ذخیره‌سازی آن‌چین
  • ساخت بریج مستقیم با بیت کوین
  • ایجاد پروتکل‌های مشتقه مانند فیوچرز و آپشن

اور اسکیل با چه پروژه‌هایی همکاری داشته است؟

همکاری اور اسکیل با پروژه‌هیا دیگر
منبع: cryptodaily

پس از ری برندینگ FreeTON به Everscale، تنها دو مورد همکاری و مشارکت از این شبکه با دیگر پروژه‌ها در صفحه مدیوم آن‌ها آورده شده است که در ادامه به آن اشاره می‌کنیم.

سیمپلکس (Simplex): سیمپلکس یک پلتفرم پرداخت جهانی است که در همکاری خود با اور اسکیل، کوین EVER را به لیست رمزارزهایش اضافه کرده است. 

مون استیک (Moonstake): در ۲۸ دسامبر ۲۰۲۱، اور اسکیل اعلام کرد با مون استیک، یک اسختر استیکینگ در ژاپن همکاری می‌کند. در این همکاری پلتفرم Moonstake کوین EVER را به‌عنوان جفت ارز استخرهای استیکینگ به لیست دارایی‌هایش اضافه کرده است.

ارز دیجیتال EVER چیست؟

ارز دیجیتال اور، رمز ارز بومی و کوین شبکه Everscale است. از آنجایی که شبکه اور اسکیل مبتنی‌بر گواه اثبات سهام است، رمزارز EVER نقش مهمی در این اکوسیستم ایفا می‌کند.

رمز ارز EVER در ابتدا TON Crystal نام داشت و با ری برندیگ به نام جدید تغییر کرد. بنابر اطلاعات صفحه قیمت ارزهای دیجیتال میهن بلاکچین، اور اسکیل با ارزش بازار نزدیک به ۲۹۹ میلیون دلار، در جایگاه ۱۳۵ ارزهای دیجیتال قرار دارد. مقدار عرضه این ارز دیجیتال در ابتدا حدود ۵ میلیارد عدد بود. در حال حاضر عرضه کل EVER دو میلیارد و ۵۳ میلیون عدد است که از این میزان ۱ میلیارد و ۲۲۹ میلیون در گردش قرار دارد. در زمان نگارش این مقاله (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۱) قیمت EVER برابر با ۲۴ سنت است. بیشترین قیمت و کمترین قیمت ارز اور، به‌ترتیب مربوط به ۲۲ مهر ۱۳۹۹ با ۲.۵۶ دلار و ۷ دی ۱۳۹۹ با ۱۷ سنت می‌شود.

کدام کیف پول برای نگهداری EVER مناسب است؟

ارز دیجیتال اورعلاوه‌بر اینکه روی شبکه خودش ساخته شده است، روی شبکه اتریوم با استاندارد ERC20 و بایننس اسمارت چین با استاندارد BEP20 نیز موجود است. بنابر‌این برای نگهداری رمزارز EVER می‌توانید از کیف پول‌هایی مانند تراست ولت، متامسک و بایننس چین ولت استفاده کنید.

افرادی که می‌خواهند در شبکه فعالیت داشته باشند، می‌توانند از کیف پول‌هایی که برای نگهداری نسخه اصلی کوین EVER عرضه شده است، استفاده کنند. این کیف پول‌ها در سه مدل دسکتاپ، موبایلی و تحت وب وجود دارد.

نسخه دسکتاپ کیف پول EVER توسط گروه بروکسوس (Broxus) ساخته شده است. برای نسخه موبایلی کیف پول اور می‌توان به‌موارد زیر اشاره کرد:

  • EVER Wallet
  • EVER Surf
  • Killox Wallet
  • Freewallet
  • Lumi Wallet

در چه صرافی می‌توان ارز EVER خرید و فروش کرد؟

صرافی‌های زیادی هنوز کوین EVER را لیست نکرده‌اند. برای خرید و فروش ارز اور می‌توانید ازصرافی‌های گیت، MEXC و سوشی سواپ استفاده کنید.

جمع‌بندی

در این مقاله درباره اینکه شبکه Everscale چیست، صحبت کردیم. نحوه کارکرد، سرویس‌ها، نقشه راه، پروژه‌های مشترک و کوین EVER را نیز بررسی کردیم. با توجه به برنامه‌ها و فعالیت‌هایی که این شبکه تا به امروز داشته است، هنوز نمی‌توان درباره موفقیت و تاثیرگذاری آن در اکوسیستم بلاکچین و کریپتوکارنسی نظر قطعی داد. باید منتظر ماند و شاهد برنامه‌های آتی اور اسکیل بود. نظر شما درباره Everscale چیست؟

منبع
everscale.network

نوشته های مشابه

اشتراک
اطلاع از
1 دیدگاه
جدید ترین
قدیمی ترین محبوب ترین
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا