مقالات عمومی

آیا حضور بانوان در فضای بلاک چین و ارز دیجیتال افزایش خواهد یافت؟

تحقیقات نشان داده که بانوان زیادی به سرمایه‌گذاری در بیت کوین (bitcoin) علاقه‌مند شده‌اند. امروزه نصف کارمندان بایننس (Binance) خانم هستند و در هندوستان نیز زنان اکثریت سرمایه‌گذاران ارز دیجیتال (cryptocurrency) را تشکیل می‌دهند. آیا این بدین معنی است که تساوی جنسیت به بازار ارز دیجیتال آمده است یا ارز دیجیتال و بلاک چین (blockchain) هنوز یک فناوری مربوط به مردان است؟

خرید ارز دیجیتال با ۱۰ هزار تومان!

تو صرافی ارز پلاس میتونی فقط با ۱۰ هزار تومان و با کارمزد صفر، همه ارزهای دیجیتال رو معامله کنی!

همین الان شروع کن

خانم‌ها در فضای آشفته ارز دیجیتال 

تا سال ۲۰۱۸، شاهد حضور زنان زیادی در فضای ارز دیجیتال نبودیم و اکثرا جلسات و کنفرانس‌ها بدون حضور زنان انجام می‌گرفت. در سال ۲۰۱۸، کنفرانسی در ژاپن برگزار شد که از ۴۲ نفر شرکت‌کننده آن تنها ۲ نفر خانم بودند. دلیل این امر شاید برگردد به سلطه تاریخی مردان در زمینه صنعت و فناوری که همواره مردان در این حیطه‌ها بیشتر ظاهر شده‌اند. البته حضور خانم‌ها در بازار بلاک چین در حال افزایش است و نسبت به گذشته بسیار بیشتر شده است اما هنوز هم تعادل بین مردان و زنان موجود در این فضا برقرار نشده است.

اکثریت افراد موجود در استارتاپ‌های ارز دیجیتال را مردان تشکیل می‌دهند و درصد زنان بسیار پایین است. این شاید به خاطر مسئولیت‌هایی باشد که خانم‌ها دارند و این مسئولیت‌ها ممکن است آنان را مجبور کند که به انتخاب شغل‌هایی آسان‌تر و با امنیت بیشتر بپردازند.

ریسک همراه با معاملات ارز دیجیتال و استفاده از این ارز‌ها برای جرایم و فعالیت‌های غیر‌قانونی باعث شده است که خانم‌ها زیاد به این فضا علاقه‌مند نباشند. امروز هم بسیاری بیت کوین را با دارک نت (dark net) و جرم و جنایت می‌شناسند.

افزایش حضور بانوان در فضای ارز دیجیتال 

ارز دیجیتال

امروزه می‌بینیم که خانم‌های بیشتری در فضای بلاک چین دارای مهارت می‌شوند و در میان سرمایه‌گذاران، تحلیلگر‌ها، تریدر‌ها (trader) و غیره شاهد حضور پررنگ‌تر خانم‌ها هستیم. افراد معدودی می‌دانند که امروزه حضور خانم‌ها در بازار بلاک چین از حضور آنها در سیلیکون ولی (Silicon Valley) بیشتر شده است.

تعداد مدیران خانم در استارتاپ‌های بلاک چینی نیز در حال افزایش است. به عنوان مثال، دپارتمان بلاک چین سازمان‌های IBM و JPMorgan Chase توسط خانم‌ها مدیریت می‌شود. موقعیت‌های جذابی برای سرمایه‌گذاری در ارز‌های دیجیتال موجود است و همین باعث علاقه‌مند شدن خانم‌های زیادی به این فضا شده است. زنان می‌توانند به کسب درآمد بیشتر در این فضا بپردازند.

امروزه می‌بینیم پروژه‌هایی که در این فضا توسط خانم‌ها راه‌اندازی شده‌اند، به آسانی به رقابت با پروژه‌های ایجاد شده توسط مردان می‌پردازند و حتی گاهی بهتر از پروژه‌های مردان نیز عمل می‌کنند. به عنوان مثال، پروتکل معروف شبکه لایتنینگ توسط یک بنیان‌گذار خانم بنام الیزابت استارک (Elizabeth Stark) پیاده‌سازی شد.

در دو سال گذشته، حضور زنان در فضای بلاک چین از ۸ به ۱۲ درصد رسیده است و اینک می‌بینیم که این بازار آشفته زنان را نیز در خود جای داده است. امروزه می‌بینیم که خانم‌های زیادی در مورد بلاک چین و ارز دیجیتال می‌نویسند و بعضی از آنها دارای هواداران زیادی در توییتر و دیگر شبکه‌های اجتماعی هستند.

حضور زنان در بلاک چین باعث از میان برداشتن موانع برای زنان دیگر هم شده است

امروزه زنان بیشتر و بیشتری وارد بازار بلاک چین می‌شوند و مخصوصا در کشور‌های در حال توسعه، این قضیه به وضوح دیده می‌شود. امروزه شاهد فعالیت‌های بلاک چینی خانم‌ها در کشور‌هایی مانند اوگاندا و افغانستان هستیم و ابتکارات جالبی را از جانب آنان شاهد هستیم. طبیعتا حضور خانم‌ها در این فضا باعث توزیع جنسیت می‌شود و به رشد اقتصادی جهان هم کمک خواهد کرد.

حضور زنان در فضای بلاک چین بسیار آسان‌تر از جا‌های دیگر است زیرا در این فضا، سرمایه‌گذاران مجازی توجه‌ای به جنسیت افراد نمی‌کنند و بیشتر ایده و مسائلی مانند این برای افراد اهمیت دارد. البته حضور زنان در چنین فضایی که بیشتر توسط مردان محصور شده است، خیلی هم آسان نیست و می‌دانیم اگر تنها خانمی باشید که در یک کنفرانس سخنرانی می‌کنید، اوضاع خیلی برایتان خوشایند نخواهد بود. البته زنان موجود در این فضا به مرور راه را برای خانم‌های دیگر نیز باز خواهند کرد و ورود آنها را آسان‌تر خواهند کرد.

آیا مردان اینک بانوان را در فضای بلاک چین و ارز دیجیتال جدی گرفته‌اند؟ امروزه می‌بینیم که یک صرافی مانند بایننس بسیار از خانم‌ها در محیط کار بهره می‌برد و برای این شرکت ثابت شده که خانم‌ها نه تنها می‌توانند در محیط کار با موفقیت عمل کنند، بلکه در تصمیم‌گیری‌های حیاتی شرکت نیز نقش برجسته‌ای دارند.

به همین خاطر است که امروزه بایننس به جنسیت و یا وضعیت تاهل در استخدامی‌های خود توجه نمی‌کند و مادامی که افراد مفید باشند، استخدام خواهند شد. تعدادی از بانوان برجسته و دارای شهرت جهانی برای توزیع جنسیت در فضای بلاک چین کار می‌کنند که از جمله آنها می‌توان میشل مون (Michelle Mone) را نام برد که ارز دیجیتال خود را برای علاقه‌مند کردن زنان به سرمایه‌گذاری در این فضا راه‌اندازی کرده است.

بسیاری از زنان بر این باورند که خودشان باید به فکر خود باشند و هرچه سریعتر وارد این فناوری نوظهور شوند و اجازه ندهند که مردان همه مزایای این فضا را به خود اختصاص دهند. البته زنان برای این کار باید سخت‌تر کار کنند و خود را اثبات کنند.

فقدان اطلاعات در مورد بلاک چین و ارز دیجیتال یکی از دلایلی است که خانم‌ها را از حضور در این فضا باز داشته است و اگر منابع آموزشی بیشتر و آسان‌تر در دسترس قرار بگیرد، طبیعتا این مشکل حل خواهد شد.

بلاک چین برای ایجاد موقعیت‌های یکسان برای همه مردم جهان ایجاد شده است و هدف ساتوشی ناکاموتو (Satoshi Nakamoto) هم همین بوده است که تمامی افراد چه مرد و چه زن از این موقعیت‌ها برخوردار شوند.

جنسیت در فضای بلاک چین تفاوتی ندارد و آنچه که اهمیت دارد این است که افراد توسعه‌دهنده و فعال در این فضا، طیفی متنوع از افراد شایسته باشند. هنوز برای کاهش شکاف جنسیتی در فضای بلاک چین دیر نشده است و باید مکالمات و اقدامات سازنده‌ای در این فضا در خصوص حضور بیشتر بانوان صورت بگیرد. طبیعتا استفاده از ظرفیت بانوان که نیمه دیگر جامعه را تشکیل می‌دهند، به نفع فناوری بلاک چین و ارز دیجیتال تمام خواهد شد.

نظر شما چیست؟ حضور بانوان ایرانی در فضای بلاک چین و ارز دیجیتال چگونه است؟ نظرات خود را با ما در میان بگذارید.

منبع
cointelegraph

نوشته های مشابه

اشتراک
اطلاع از
0 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا