مقالات عمومی

نتایج بررسی: ۱ میلیارد دلار ارز دیجیتال در سال ۲۰۱۸ به سرقت رفته است

میزان جرم ها و کلاهبرداری هایی که در سال ۲۰۱۸ صورت گرفت، باعث به سرقت رفتن ارزهای دیجیتال به ارزش ۱ میلیارد دلار شد. با این حال، تراکنش های غیرقانونی و نامشروع در سال ۲۰۱۸ کمتر از ۱ درصد از سهم فعالیت های اقتصادی بیت کوین بوده است، این میزان در سال ۲۰۱۲ حدود ۷ درصد بود.

خرید ارز دیجیتال با ۱۰ هزار تومان!

تو صرافی ارز پلاس میتونی فقط با ۱۰ هزار تومان و با کارمزد صفر، همه ارزهای دیجیتال رو معامله کنی!

همین الان شروع کن

یکی از سودهای بالای بدست آمده از جرایم، هک صرافی های ارز دیجیتال بوده است. از آنجایی که مرکز تحلیل و بررسی Chainalysis این تحقیق را انجام داده است بیان کرد میزان سرمایه به سرقت رفته از صرافی ها حدود ۹۰ میلیون دلار است.

اتریوم بازیچه دست مجرمان

جالب توجه است کلاهبرداری هایی که از طریق سواستفاده از شبکه اتریوم صورت گرفته تنها ۳۶ میلیون دلار بوده است. کلاهبرداری با سواستفاده از  اتریوم دارای سه دسته بندی می باشد:

کلاهبرداری از طریق اتریوم

طبق نمودار بالا، نسبت کلاهبرداران در سال ۲۰۱۸ حدود ۲ برابر بیشتر از سال ۲۰۱۷ و نسبت افرادی که در سال ۲۰۱۸ مورد کلاهبرداری قرار می گرفتند ۴ برابر بیشتر از سال ۲۰۱۷ بوده است.

کلاهبرداری و اسکم

طبق این گزارش کمتر از ۱۰ میلیون دلار از طریق سرمایه گذاری عمومی بر روی ICO هایی که کلاهبرداری بودند دزدیده شده است. البته در سال ۲۰۱۸ میزان ICO هایی که کلاهبرداری بودند و یا نتوانستند به اهداف خود دست یابند زیاد بود و ممکن است این میزان حتی بیشتر هم باشد.

کلاهبرداری از طریق فیشینگ بیشترین میزان سرقت را داشته اند، میزان سرمایه به سرقت رفته از طریق فیشینگ در سال ۲۰۱۷ حدود ۱۴۴ میلیون دلار و در سال ۲۰۱۸ حدود ۹۴ میلیون دلار بوده است.

پیش بینی های سال ۲۰۱۹

  • غیرمتمرکز گرایی: محققان بر این باورند که این نوع کلاهبرداری ها ممکن است در بازارهای سنتی به سمت کلاهبرداری در پیامرسان هایی نظیر سیگنال، واتساپ و تلگرام انتقال یابند. تلگرام نیز ارز دیجیتال خود با نام TON را معرفی کرد و به گفته این شرکت قصد ارائه آن در سال ۲۰۱۹ را دارد که خود این امر می تواند راهی را برای فعالیت های کلاهبرداری کریپتو باز کند.
  • پذیرش گسترده تر کریپتو و فعالیت های مجرمانه مرتبط با ارزهای دیجیتال توسط سندیکاهای سازمان یافته مجرمانه، فرصت های جدید و مهم تر از آن، مسیرهای موثرتری برای پولشویی برای آنها فراهم خواهد آورد.
  • دولت ها به ارز دیجیتال به عنوان ابزاری برای اجتناب از تحریم ها توسط حکومت های دیگر توجه بیشتری نشان می دهند. اولین مورد این موضوع را در سال ۲۰۱۸ مشاهده کردیم. در این مورد، OFAC دو آدرس بیت کوین را تحریم کرد. OFAC مدعی است که این آدرس ها به حمله باج افزار SamSam مرتبط بود.

نتیجه گیری

این کلاهبرداری‌ها در هر صنعت نوظهوری طبیعی است و همیشه افراد سودجویی وجود دارند که از طریق کارهای غیرقانونی دست به این کارها بزنند. از آنجایی که صنعت ارز دیجیتال نیز نوپاست با چالش های زیادی روبروست تا بزرگ و پخته شود.

کاربران نیز در این بین باید مراقب باشند که وعده های دروغین سایت های فیشینگ یا طرح های پانزی کلاهبردارن آنها را وسوسه نکند تا بازیچه دست کلاهبرداران نشوند. همچنین نکات ایمنی دنیای کریپتو را رعایت کنند تا هک نشوند.

منبع
cryptoinsider

نوشته های مشابه

اشتراک
اطلاع از
0 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا