با آغاز دومین هفته از ماه جولای (تیر) در بازارهای ارز دیجیتال، معاملهگران و سرمایهگذاران باید چند شاخص مهم اقتصادی آمریکا را زیر نظر داشته باشند. این دادهها ممکن است بر سبد دارایی آنها تأثیر بگذارند و باعث افزایش یا کاهش قیمت بیت کوین شوند.
به گزارش میهن بلاکچین، در سال ۲۰۲۵، تأثیر شاخصهای اقتصادی آمریکا بر قیمت بیت کوین دوباره قابلتوجه شده است؛ در حالی که این تأثیرات در سال ۲۰۲۴ کاهش یافته بود.
شاخصهایی از اقتصاد آمریکا که باید در این هفته زیر نظر گرفته شوند
اگرچه در این هفته چند شاخص اقتصادی در آمریکا منتشر میشود، اما تنها برخی از آنها میتوانند بر احساسات بازار بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال تأثیر بگذارند.
شاخص اعتبار مصرفکننده
اولین شاخص اقتصادی آمریکا که باید در این هفته زیر نظر گرفت، شاخص اعتبار مصرفکننده است که روز سهشنبه، ساعت ۲۲:۳۰ به وقت تهران، منتشر خواهد شد. این داده روندهای مربوط به وامگیری را رصد میکند و همچنین نشاندهنده اعتماد مصرفکنندگان و توان خرید آنها است.
در ماه آوریل (فروردین ۱۴۰۴)، میزان اعتبار مصرفکنندگان آمریکایی ۱۷.۸۷ میلیارد دلار افزایش داشت. اقتصاددانان پیشبینی میکنند این رقم در ماه می (اردیبهشت ۱۴۰۴) ۱۰ میلیارد دلار رشد داشته باشد؛ در صورت تحقق این پیشبینی، دادههای جدید تقریباً با رقم ۱۰.۸۵ میلیارد دلاری ماه مارس (اسفند ۱۴۰۳) برابر خواهد بود.
کاهش سطح وامگیری، معمولاً نشاندهنده کاهش خوشبینی در بازار است. در چنین شرایطی ممکن است سرمایه از بازارهای سنتی خارج شود و بهسمت داراییهای پرریسک مانند بیت کوین سوق پیدا کند؛ مصرفکنندگان از طریق هزینهای که متحمل میشوند، به رشد اقتصادی کمک میکنند.
در عین حال، اگر وامگیری متوقف یا کاهش یابد، نشاندهنده احتیاط اقتصادی است. در چنین شرایطی، بیت کوین بهعنوان ابزاری برای محافظت در برابر رکود اقتصادی یا بیثباتی ارزهای فیات در نظر گرفته میشود.
صورتجلسه کمیته بازار آزاد فدرال (FOMC)
داده اقتصادی مهم بعدی، مربوط به صورتجلسه نشست ماه می (اردیبهشت) کمیته بازار آزاد فدرال آمریکا است که روز چهارشنبه، ساعت ۲۱:۳۰ به وقت تهران، منتشر میشود. در این نشست، بانک مرکزی آمریکا تصمیم گرفت نرخ بهره را بدون تغییر نگه دارد.
پس از این تصمیم، اداره آمار کار آمریکا اعلام کرد که نرخ تورم در ماه می (اردیبهشت)، ۲.۴٪ افزایش سالانه داشته است؛ در حالیکه این رقم در ماه آوریل (فروردین)، ۲.۳٪ بود.
برای اولینبار از ژانویه ۲۰۲۵ (دی ۱۴۰۳)، نرخ تورم شاخص قیمت مصرفکننده (CPI)، دوباره روند صعودی به خود گرفت. تورم در ایالات متحده همچنان بالاتر از هدف ۲٪ فدرال رزرو و مأموریت این نهاد برای دستیابی به اشتغال حداکثری است.
فدرال رزرو در گزارش ماه می خود اعلام کرد:
این کمیته تلاش میکند در بلندمدت به حداکثر اشتغال و نرخ تورم ۲٪ دست یابد؛ چشمانداز اقتصادی با ابهام بیشتری مواجه شده است.
گزارش روز چهارشنبه، به معاملهگران و سرمایهگذاران این فرصت را میدهد که با جهتگیری سیاستهای پولی فدرال رزرو آشنا شوند. در این گزارش، مباحث مربوط به نرخ بهره، تورم و رشد اقتصادی تشریح شده که احتمالاً بر احساسات بازار تأثیر خواهند گذاشت.
اگر لحن این گزارش انقباضی باشد و بر تعداد کمتر دفعات کاهش نرخ بهره یا سیاست سختگیرانه تأکید کند، ممکن است بیت کوین تحت فشار قرار بگیرد. در این حالت، دلار تقویت شده و قیمت بیت کوین میتواند کاهش یابد.
اما اگر فدرال رزرو در این گزارش دیدگاه انبساطی داشته باشد و به کاهش نرخ بهره در آینده اشاره کند، تمایل به ریسکپذیری در بازار افزایش مییابد. این موضوع باعث ورود سرمایه به بازار کریپتو میشود، زیرا کاهش هزینه وامگیری، سرمایهگذاری در داراییهایی مانند ارز دیجیتال را جذابتر میکند.
بر اساس دادههای ابزار FedWatch گروه CME، معاملهگران با احتمال ۹۵.۳٪ پیشبینی میکنند که فدرال رزرو در نشست بعدی خود در تاریخ ۳۰ جولای (۸ مرداد) نرخ بهره را بدون تغییر نگه میدارد.
با این حال، ممکن است جروم پاول (Jerome Powell)، رئیس بانک مرکزی آمریکا، دوباره بر موضع قبلی خود درباره پرهیز از کاهش زودهنگام نرخ بهره تأکید کند. این در حالی است که فشارهای سیاسی از سوی دونالد ترامپ در اینباره افزایش یافته است؛ از آنجایی که بیت کوین نسبت به نقدینگی حساس است، هرگونه تغییر ناگهانی در سیاستهای پولی میتواند نوسانات شدید ایجاد کند.
در همین حال، جروم پاول همچنان تعرفههای وضعشده توسط ترامپ را دلیل اصلی کاهش نیافتن نرخ بهره میداند. او از تصمیم جمعی کمیته FOMC برای ثابت نگه داشتن نرخ بهره دفاع کرده است. به گفته او، سیاستهای تجاری دولت و تعرفههای اعمالشده بر کالاها و خدمات وارداتی، باعث افزایش قیمتها در تابستان میشود و تورم را بالا میبرد؛ این تعرفهها در واقع نوعی مالیات خارجی هستند.
درخواستهای اولیه برای بیمه بیکاری
یکی دیگر از شاخصهای مهم این هفته، آمار درخواستهای اولیه برای دریافت بیمه بیکاری در آمریکا است که در روز پنجشنبه، ساعت ۱۶:۰۰ به وقت تهران منتشر میشود؛ این آمار نشان میدهد که چند نفر در هفته گذشته برای اولینبار درخواست بیمه بیکاری ثبت کردهاند.
اقتصاددانان انتظار دارند تعداد این درخواستها در هفته گذشته به ۲۳۵,۰۰۰ نفر رسیده باشد. این در حالی است که در هفته منتهی به ۲۸ ژوئن (۷ تیر)، تعداد این درخواستها ۲۳۳,۰۰۰ نفر بود. این شاخص، بهتدریج به عاملی مهم برای ارزیابی وضعیت کلان اقتصادی و تأثیر آن بر قیمت بیت کوین تبدیل شده است.
هرچند انتظار افزایش خفیف در این آمار وجود دارد، اما افزایش تعداد بیکاران میتواند نشانهای از تضعیف اقتصاد باشد؛ در این صورت، احتمال کاهش نرخ بهره بیشتر میشود و ممکن است بیت کوین از این وضعیت سود ببرد.
از سوی دیگر، اگر آمار بیکاری پایین باقی بماند، دلار تقویت میشود و ممکن است فشار بر بازار ارزهای دیجیتال افزایش یابد.
جلسه بررسی سیاستهای مالیاتی داراییهای دیجیتال
یکی دیگر از عواملی که ممکن است بر احساسات بازار نسبت به بیت کوین تأثیر بگذارد، جلسه بررسی سیاست مالیاتی داراییهای دیجیتال در روز چهارشنبه ۹ جولای (۱۸ تیر) است.
در این روز، زیرکمیته نظارت در کمیته راهها و ابزارهای مجلس نمایندگان آمریکا، جلسهای با عنوان «چگونه آمریکا را به پایتخت ارزهای دیجیتال جهان تبدیل کنیم؟» برگزار میکند. هدف این جلسه، بررسی اقدامات لازم برای ایجاد چارچوبی مدرن در سیاست مالیاتی داراییهای دیجیتال است.
تمرکز اصلی بر گامهایی است که میتوانند به تدوین سیاست مالیاتی مناسب برای این نوع داراییها کمک کنند. یکی از کاربران، در واکنش به این جلسه، در پلتفرم X نوشته است:
حذف مالیات بر سود سرمایه ارزهای دیجیتال، تنها راه تبدیل آمریکا به پایتخت ارزهای دیجیتال جهان است.
لازم به ذکر است که در زمان نگارش این مطلب، بیتکوین در سطح ۱۰۹,۰۹۴ دلار معامله میشود و طی ۲۴ ساعت گذشته، حدود ۱٪ افزایش قیمت داشته است.