اخبار بیت کویناخبار عمومی

این ۴ نکته در هفته جاری می‌تواند باعث سقوط یا بازیابی قیمت بیت کوین شود

بحران اقتصادی و تورم موجود در آمریکا موجب افزایش نرخ بهره از سمت فدرال رزرو و ریزش بازارهای سهام این کشور شده است. بحران انرژی موجود در اروپا نیز منجر به کاهش رشد اقتصادی و افزایش شاخص دلار (DXY) شده است. در همین حال قیمت بیت کوین در منطقه‌ای ایستاده است که همبستگی مستقیم یا معکوس با هر کدام از این شاخص‌ها می‌تواند باعث از دست رفتن حمایت‌های کلیدی آن شود.

خرید ارز دیجیتال با ۱۰ هزار تومان!

تو صرافی ارز پلاس میتونی فقط با ۱۰ هزار تومان و با کارمزد صفر، همه ارزهای دیجیتال رو معامله کنی!

همین الان شروع کن

به گزارش میهن بلاکچین و به نقل از کوین تلگراف، ماه سپتامبر (شهریور – مهر) از نظر تاریخی جزو ماه‌هایی است که معمولا در آن بیت کوین عملکرد خوبی نداشته است. در این مطلب به ۴ نکته تاثیرگذار بر قیمت بیت کوین در هفته جاری می پردازیم.

۱- گاوها در بستن کندل هفتگی قیمت موفق بودند

بیت کوین دیشب کندل هفتگی خود را دقیقا در قیمت ۲۰,۰۰۰ دلار به ثبت رساند. گاوها که آخر هفته آرامی را سپری می‌کردند، در نبود حجم معاملاتی بالا موفق شدند که کندل هفتگی را بالای سطح روانی ۲۰,۰۰۰ دلار به ثبت برسانند.

نمودار قیمت بیت کوین تایم فریم هفتگی منبع: تریدینگ ویو
نمودار قیمت بیت کوین تایم فریم هفتگی منبع: تریدینگ ویو

مطابق گزارش پیشین میهن بلاکچین، کریپتو کاپو (Crypto Capo) یکی از تحلیلگران مشهور بازار کریپتو در جدیدترین تحلیل خود شانس رخ دادن پدیده شورت اسکوییز را برای بیت کوین بالا دانست. او اعتقاد داشت که این قضیه باعث می‌شود که قیمت بیت کوین به ۲۳,۰۰۰ دلار برسد و پس از آن دچار ریزش مجدد می‌شود.

حال تحلیلگر مطرح دیگری با نام مستعار CrediBULL Crypto در تحلیلی مشابه اعلام کرد که بیت کوین تلاشی برای بازپس‌گیری سطح ۲۰,۷۰۰ دلار خواهد کرد و پس از آن به سمت ۲۳,۰۰۰ دلار حرکت می‌کند.

توییت در مورد قیمت بیت کوین
منبع: توییتر

صفحه تحلیلی Material Indicators به تازگی در توییتی نمودار مربوط به حجم سفارشات ثبت شده در صرافی بایننس در بازه‌های مختلف قیمت بیت کوین را به اشتراک گذاشته است. مطابق این نمودار جنگ سختی بین گاوها و خرس‌ها در محدوده ۲۰,۰۰۰ دلار در حال انجام است. به نظر می‌رسد برای تحقق یافتن سناریوی صعودی در ابتدا باید قیمت BTC بالای این سطح تثبیت دهد (کندل ۴ ساعته یا روزانه بالای آن بسته شود).

۲- بحران انرژی در اروپا موجب تقویت دلار شده است

بحران انرژی موجود در اروپا به دلیل جنگ روسیه با اوکراین و تحریم روسیه از سمت خزانه‌داری آمریکا شکل گرفت. در حال حاضر صنایع اروپا با مشکل جدی تامین مشتقات نفتی و همچنین انرژی برای تولیدات خود هستند. این امر موجب شده است تا علاوه بر تورم (به خاطر گران شدن بسیاری از محصولات)، تولید نیز در این کشورها با بحران رو به رو شود و در نتیجه پایه پولی این کشورها ضعیف شود.

شاخص دلار آمریکا (DXY) ارزش دلار آمریکا را در مقایسه با یک سبد متشکل از ۶ ارز بین المللی دیگر نشان میدهد که بیش‌ترین سهم مربوط به فیات یورو است. با بحران به وجود آمده این شاخص به شدت تقویت شده است و حتی رکورد ۲۰ ساله خود را شکسته است و اکنون در حوالی ۱۱۰ به سر می‌برد.

نمودار شاخص دلار تایم فریم ماهانه منبع: تریدینگ ویو
نمودار شاخص دلار تایم فریم ماهانه منبع: تریدینگ ویو

شاخص دلار اخیرا همبستگی معکوسی با قیمت بیت کوین پیدا کرده است و افزایش آن موجب نگرانی طرفداران بیت کوین شده است.

تحلیلگری با نام مستعار Roman Trading سطح فعلی شاخص دلار را ناحیه‌ای برای تثبیت و ساخت حمایت برای این شاخص پس از شکست مقاومت جدی ۱۰۹ دانسته است. به عقیده او در صورت تحقق این امر و ادامه روند صعودی شاخص DXY باید منتظر ریزش در بازارهای سهام و کریپتو باشیم.

توییت تحلیل شاخص DXY
منبع: توییتر

در همین حال روسیه عصر جمعه اعلام کرد که انتقال گاز از خط لوله گاز نورد استریم ۱ به دلیل آنچه «نشت روغن» در عملیات تعمیر و نگهداری خوانده شد، متوقف شده است. به دنبال انتشار این خبر قیمت این حامل انرژی حدود ۳۵٪ افزایش یافت.

آرتور هیز ( Arthur Hayes) مدیرعامل پیشین صرافی بیت مکس این موضوع را معادل از بین رفتن تنها امید به بازیابی ارزش یورو دانست.

۳- هادلرها سر تسلیم ندارند

داده‌های گلس‌نود (Glassnode) نشان می‌دهد در هفته اخیر تعداد کوین‌هایی که بیش از یک سال از آخرین جابجایی آن‌ها می‌گذرد رشد چشمگیری داشته است و هادلرهای بیت کوین علی‌رغم ضرر تحقق نیافته‌‌ای که بازار خرسی به آن‌ها تحمیل کرده است در شرایط فعلی تصمیم به فروش و تسلیم شدن ندارند.

تعداد بیت کوین‌هایی که بیش از یکسال جابجا نشده‌اند
تعداد بیت کوین‌هایی که بیش از یکسال جابجا نشده‌اند؛ منبع: گلس‌نود

درصد عرضه بیت کوین که اکنون بیش از یک سال در کیف‌پول‌ها باقی مانده و جابجا نشده است، رکورد ۶۵.۷۸٪ را ثبت کرده است. علاوه بر این، نمودار گلس‌نود نشان می‌دهد که تعداد هادلرهای بیش از یک ساله در سال ۲۰۲۲ با شیب قابل توجهی افزایش یافته است که نشان‌دهنده مصمم‌تر شدن هادلرهای بلندمدت است.

در همین حال، هفته گذشته پلتفرم تحلیل داده Whalemap مشاهده جالبی انجام داد. با بررسی قیمت تحقق یافته ۱ الی ۲ ساله می‌توان نتیجه گرفت قیمت بیت کوین در حال حاضر به همان اندازه که در بازارهای خرسی گذشته از این سطح نزول کرده بود، اصلاح شده است (نمودار پایین).

قیمت تحقق یافته بیت کوین
قیمت تحقق یافته بیت کوین؛ منبع: Whalemap

قیمت تحقق یافته بیت کوین با توجه به قیمت تمام UTXOهای موجود در شبکه با در نظر گرفتن قیمت BTC در زمان خلق این UTXOها تعیین می‌شود. قیمت تحقق یافته ۱ الی ۲ ساله، در هر زمان، تنها UTXOهای با سن ۱ الی دو سال را در نظر می‌گیرد. قیمت تحقق یافته کل برای بیت کوین در حال حاضر حدود ۲۱٬۶۰۰ دلار است.

البته باید توجه داشت هرچند که این شاخص شرایط را برای خرید مناسب نشان می‌دهد در حال حاضر از شاخص‌های مختلف آنچین سیگنال‌های متضادی صادر می‌شود و می‌توان شاخص‌های دیگری را یافت (مثلا MVRV – Z Score) که رسیدن قیمت بیت کوین به کف را با تردید مواجه می‌کنند. به نظر می‌رسد برای اینکه تمام شاخص‌های مهم آنچین سیگنال یکدستی صادر کنند باید کاهش قیمت بیشتری را تجربه کنیم.

۴- احساسات بازار به پایین‌ترین حد شش هفته گذشته بازگشت

به طور کلی، به نظر می‌رسد بازار کریپتو از فاز صعودی خود که در نیمه دوم جولای (تیر) آغاز شده بود، به طور کامل خارج شده است. یکی از معیارهایی که احساسات بازار را «کمی» می‌کند شاخص ترس و طمع کریپتو است که طی هفته اخیر تا عدد ۲۰ نزول کرد.

شاخص ترس و طمع کریپتو
شاخص ترس و طمع کریپتو؛ منبع: Alternative.me

این شاخص اکنون به محدوده «ترس شدید» بازگشته است و تنها در سه هفته گذشته از نصف کمتر شده است که نشان دهنده شدت بازگشت ترس به فضای بازار است. آخرین باری که این شاخص عدد ۲۰ را نشان می‌داد ۱۸ جولای (۲۷ تیر) بود. در زمان نگارش این مطلب شاخص ترس و طمع عدد ۲۳ را نشان می‌دهد که همچنان در محدوده ترس شدید قرار دارد.

منبع
cointelegraph

نوشته های مشابه

اشتراک
اطلاع از
0 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا