ابزار معاملاتی جدید بایننس (DeFi Index) معرفی شد؛ عرضه سبدی از پروژه های دیفای
تعداد زیادی پروژه دیفای در بازار ارزهای دیجیتال وجود دارد. همه معتقدند که در چنین شرایطی فقط باید بر روی این حوزه تمرکز داشت. تغییرات قیمتی ارزهای دیجیتال موجود در این حوزه نیز همین نکته را تایید میکند. سود و بازدهی پروژههای DeFi با سایر ارزهای دیجیتال قابل مقایسه نیست. اما همواره یکی از سوالات اساسی این است که از میان انبوه پروژههای دیفای، کدام برای سرمایهگذاری بهتر است؟ کدام بازدهی بالاتری را نصیب سرمایهگذاران خواهد کرد؟ صرافی بایننس با معرفی ابزار معاملاتی جدید خود، این مشکل را حل کرده است؛ شاخص ترکیبی قراردادهای آتی دیفای بایننس یا Binance’s DeFi Composite Index Futures چیست؟
با انفجار حوزه دیفای در چند ماه اخیر بازار ارزهای دیجیتال مسیر توسعه خود را با سرعت بسیار بالاتری طی میکند. ذخیره ۱۰ میلیارد دلار سرمایه دیجیتال در اکوسیستم DeFi ، عدد قابل توجهی است. تمایل بازار به سرمایه گذاری در پروژههای حوزه دیفای انکارناپذیر است. صرافی بایننس همواره در برابر تغییرات اکوسیستم رمزارزها انعطاف نشان داده و با معرفی ایدههای خلاقانه، نهایت بهره را از وضعیت جدید بازار برده است. اکنون و با انفجار حوزه دیفای، شاخص دیفای به لیست ابزارهای معاملاتی این صرافی ارز دیجیتال اضافه شده که ابزار بسیار مفیدی برای علاقهمندان به این حوزه خواهد بود.
شاخص ترکیبی دیفای بایننس
صرافی بایننس در اقدامی خلاقانه ابزار معاملاتی جدیدی را به قراردادهای آتی بدون سررسید خود اضافه کرده است. این ابزار معاملاتی در بازار تتر USDT معامله خواهد شد. در واقع این ابزار معاملاتی جدید شاخص چند پروژه در حوزه دیفای است. عدد این شاخص براساس تغییرات قیمت پروژههای دیفای تعیین میشود. با خرید این شاخص به جای خرید یک پروژه خاص، از تغییرات قیمتی چندین پروژه منتفع خواهید شد. با توجه به رشد تمامی پروژههای دیفای، به نظر میرسد خرید این شاخص، سرمایهگذاری مطمئنتری در حوزه DeFi خواهد بود.در بازارهای سنتی، از شاخصها برای ارزیابی عملکرد یک گروه از دارایی ها استفاده میشود. شاخص ترکیبی دیفای در صرافی بایننس نیز به منظور ارزیابی عملکرد کلی پروژههای حوزه DeFi در بازارهای ارزهای دیجیتال ایجاد شده است. بدیهی است که این شاخص تنها بخشی از پروژههای دیفای که در صرافی بایننس قابل معامله هستند را پوشش میدهد. عدد این شاخص بر اساس میانگین وزندهی شده چند پروژه دیفای محاسبه میشود. رشد قیمت این پروژهها باعث افزایش این شاخص خواهد شد. در این شاخص، ۱۰ ارز دیجیتال فعال در حوزه دیفای قرار گرفتهاند.
پروژههای موجود در شاخص دیفای صرافی بایننس
شاخص دیفای در صرافی بایننس شامل ده ارز دیجیتال زیر میشود:
- BAND – پروتکل بند Band Protocol
- COMP – شبکه Compound
- KAVA – شبکه io
- KNC – شبکه Kyber
- LEND – شبکه Aave
- LINK – شبکه Chainlink
- MKR – شبکه Maker
- SNX – شبکه Synthetic
- SXP – شبکه Swipe
- ZRX – شبکه ۰x
این ده ارز دیجیتال در شاخص دیفای صرافی بایننس حضور دارند. تاثیرگذاری آنها در این شاخص یکسان نبوده و از یک روش میانگین وزندهی شده پیروی میکنند. وزن هر ارز دیجیتال بر اساس چندین پارامتر مختلف و مطابق فرمول زیر محاسبه خواهد شد.
مقدار اولیه این شاخص ۱۰۰۰ در نظر گرفته شده است. وزن هر ارز دیجیتال متغیر خواهد بود. برای مثال وزن این ارزهای دیجیتال در عدد کلی شاخص در ۲۶ آگوست به صورت زیر محاسبه شده است.
محاسبه وزن هز ارز دیجیتال موجود در شاخص دیفای بایننس در روزهای پنجشنبه و در ساعت ۷صبح به ساعت جهانی UTC مجددا محاسبه خواهد شد. اطلاعات مورد نیاز برای محاسبه این شاخص از سایت Coinmarketcap دریافت میشود.
کاربرد شاخص دیفای بایننس
با استفاده از این شاخص میتوان از رشد کلی ارزهای دیجیتال در حوزه دیفای بهره برد. این شاخص با نماد DEFIUSDT قابل معامله است. در این قرارداد آتی مشابه تمامی قراردادهای آتی، امکان استفاده از لوریج وجود دارد. در حال حاضر صرافی بایننس بالاترین حد مجاز لوریج برای شاخص دیفای بایننس را ۵۰ در نظر گرفته است.
سرمایهگذاری بر روی یک ارز دیجیتال حوزه دیفای ریسک بالایی به همراه خواهد داشت. با ریزش آن ارز دیجیتال ضرر زیادی به سرمایهگذار تحمیل خواهد شد. از طرفی ممکن است زمانی که روی یک ارز دیجیتال خاص سرمایهگذاری صورت گرفته دیگر قیمت دیگر پروژهها رشد بالاتری را ثبت کنند و در چنین شرایطی بخشی از سود دیگر ارزهای دیجیتال حوزه DeFi از دست برود. اما با خریداری این شاخص، میتوان از نوسانات قیمت تمامی این ده ارز دیجیتال بهره برد و ترس از دست دادن سود در دیگر پروژهها از بین خواهد رفت. از طرفی به دلیل پخش شدن سرمایه روی ۱۰ ارز دیجیتال، میزان ضرر و زیان احتمالی تا حد بسیار زیادی کاهش خواهد یافت.