متوسط مقالات عمومی

ماجرای سودهای زیاد در دیفای (DeFi‌) اتریوم از چه قرار است؟

در چند هفته گذشته شاهد افزایش قابل توجه پروژه‌های سرمایه‌گذاری DeFi‌ بر بستر اتریوم بوده‌ایم. بعد از افت شدیدی که بازار ارزهای رمزنگاری شده در ماه مارس تجربه کرد، به نظر می‌رسد این بازار به روند رو به رشد خود بازگشته است.

این رشد بازار بیشتر در اثر راه‌اندازی توکن‌های کامپوند (COMP) بود که بر بستر شبکه اتریوم پیاده‌سازی شده‌اند. در حقیقت کامپوند یک پروتکل وام دهی است که کاربران بوسیله آن می‌توانند ارزهای رمزنگاری شده مثل اتر یا تتر را وام دهند.

با راه‌اندازی و انتشار توکن‌های کامپوند حجم بزرگی از سرمایه‌ به سمت این بازار سرازیر شد و موجب افزایش ناگهانی استفاده از پروتکل DeFI شود و با فعالیت گسترده معامله‌گران خرد، این بازار بیشتر حمایت و تثبیت شد.

حمایت معامله‌گران خرد از سودهای قابل توجه در شبکه اتریوم

تریدر های دیفای اتریوم

اگر در چند روز گذشته به صفحات مربوط به کریپتو در توییتر سر زده باشید، با خبرهای زیادی در مورد کسب سودهای زیاد از طریق DeFi مواجه شده‌اید.

یکی از مدیران سرمایه‌گذاری در توییت خود گفته:

با سرمایه‌گذاری در DeFi از راه استیبل کوین‌ها می‌توان سالانه سرمایه خود را دو برابر کرد. این میزان سود بسیار بیشتر از سودی است که بانک‌ها به روش سنتی پرداخت می‌کنند. بطور مثال اگر با سرمایه ۱۰۰۰ دلار وارد شوید و هر سال این مبلغ دو برابر شود، بعد از ۱۰ سال سرمایه شما ۵۱۲ هزار دلار خواهد بود.

خیلی از مردم در شرایطی که بازار اتریوم و بیت کوین تقریبا راکد است، به دنبال سرمایه‌گذاری و کسب سود در این بازار جدید هستند.

در همین ارتباط، Qiao Wang مدیر سابق Messari و از معامه‌گران بورس بیان کرد:

سودآوری زیاد این بازار توسط فعالیت معامله‌گران خرد حمایت و تثبیت می‌شود. این‌ها همان افرادی هستند که بیشتر سرمایه خود را در صرافی‌های سنتی از دست داده‌اند.

او همچین توضیح داد:

یکی از بزرگترین مشکلاتی که حرفه‌ای‌های بازار با آن مواجه هستند، بهره‌وری سرمایه است. آن‌ها اگر بخواهد بخرند، باید تتر USDT بگیرند و اگر بخواهند بفروشند باید از دارایی‌های دیجیتال قرض بگیرند و البته بیشتر این عملیات هم در یک پلتفرم متمرکز انجام می‌شود. ولی در نهایت فعالیت متمرکز به غیر متمرکز تبدیل خواهد شد و یا یک داوری در این بین شکل خواهد گرفت.

باید به این نکته هم توجه داشته باشیم که بالا رفتن نرخ سرمایه در دیفای اتریوم می‌تواند ناشی از انتشار توکن‌های کامپوند و توزیع آن‌ها بین کاربران و تمایل آن‌ها به انجام این‌گونه معاملات باشد.

خطرات موجود در این زمینه

این طبیعی است که برای کسب این مقدار سود سالیانه، ریسک‌هایی وجود داشته باشد.

بر اساس گزارش Tony Sheng گزارشگر Bitcoinist، پنج ریسک مهم در این بین وجود دارد:

  • قراردادهای هوشمند در بحث پروتکل‌های هوشمند برای کامپوند و غیر کامپوند، آسیب‌پذیرند
  • آسیب پذیری قراردادهای هوشمند در بحث DeFi‌ هم وجود دارد
  • افت بهای رمزارزها در اثر نواسانات بازار
  • اشکالاتی که ممکن است در طراحی پروتکل‌ها رخ دهد
  • خطای انسانی

در نتیجه سرمایه گذاری در ارزهای دیجیتال کار پر ریسکی است و بدون آگاهی و دانش در زمینه به هیچ وجه اقدام به سرمایه گذاری در این حوزه نکنید.

منبع
bitcoinist

نوشته های مشابه

اشتراک
اطلاع از
3 دیدگاه
جدید ترین
قدیمی ترین محبوب ترین
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا