اخبار بلاکچیناخبار بیت کوین

گواه اثبات دانش صفر می‌تواند به مقیاس پذیری بیت کوین کمک کند

بیت کوین علاوه بر تمام نکات مثبتی که به ارمغان آورده است، با مشکل مقیاس‌پذیری مواجه است. بیت کوین فقط می‌تواند تعداد محدودی تراکنش در هر بلاک جای دهد و تا تاریخ ۱۷ آگوست ۲۰۲۲ (۲۶ مرداد) فقط تا ۵ تراکنش در ثانیه را می‌تواند پردازش کند که در مقایسه با سایر بلاکچین‌ها تعداد اندکی به شمار می‌آید. عامل محدودکننده مقیاس پذیری بیت کوین در الگوریتم رمزنگاری آن نهفته است.

خرید ارز دیجیتال با ۱۰ هزار تومان!

تو صرافی ارز پلاس میتونی فقط با ۱۰ هزار تومان و با کارمزد صفر، همه ارزهای دیجیتال رو معامله کنی!

همین الان شروع کن

به گزارش میهن بلاکچین و به نقل از کوین‌تلگراف، الگوریتم امضای دیجیتال منحنی بیضوی (ECDSA) یک الگوریتم رمزنگاری حیاتی است که شبکه بیت کوین بر مبنای آن قرار دارد. این الگوریتم اطمینان حاصل می‌کند که فقط دارندگان واقعی سرمایه‌ها می‌توانند به آن دسترسی داشته باشند و به مدیریت آن بپردازند. در حال حاضر، بررسی و تایید ECDSA و امکان‌پذیر ساختن امضای دیجیتالی برای انجام تراکنش‌ها و ارسال بیت کوین، کارآمد نیست و مقیاس‌پذیری بلاکچین بیت کوین را محدود می‌کند. یکی از راهکارهای بالقوه برای این موضوع، استفاده از فناوری گواه دانش صفر (ZKP) است که سطح بالاتری از حریم خصوصی و امنیت را امکان‌پذیر می‌سازد.

در مقاله جدید استارک‌ور (Starkware)، روشی برای تایید کارآمد ECDSA از داخل اکوسیستم استارک (STARK) ارائه شده است. این روش، مشکل بلاکچین بیت کوین در خصوص دستیابی همزمان به مقیاس‌پذیری بیشتر، امنیت بهتر و غیرمتمرکزسازی را برطرف می‌کند. برای آشنایی بهتر می‌توانید مقاله «معرفی و توضیح گواه های اثبات zk-SNARKs و zk-STARKs» را مطالعه کنید. همچنین در جدول زیر این فناوری به صورت خلاصه مقایسه شده است.

مقایسه بین zk-STARKS با zk-SNARKS - مقیاس پذیری بیت کوین
مقایسه بین zk-STARKS با zk-SNARKS. منبع:cointelegraph

فناوری EC-STARK: گام بعدی در مسیر مقیاس پذیری بیت کوین

استارک‌ویر صدور توکن نظارتی خود برای استارک‌نت (رول‌آپ تایید بدون نیاز به مجوز و غیرمتمرکز مبتنی بر استارک که به عنوان زنجیره لایه دوم اتریوم عمل می‌کند) را اعلام کرده بود تا به غیرمتمرکزسازی بیشتر شبکه و حفظ فناوری استارک بیانجامد. هرچند، هزینه ذخیره‌سازی در شبکه اتریوم مانعی بر سر راه مزایای مرتبط با مقیاس‌پذیری این فناوری محسوب می‌شود. با این حال، استفاده آن در بلاکچین بیت کوین می‌تواند در آینده، پلتفرم بهتری برای برنامه‌های غیرمتمرکز را فراهم سازد.

EC-STARK نسل بعدی این فناوری به شمار می‌آید و با جایگزینی منحنی‌های بیضوی به جای توابع هش، در صدد افزایش مقیاس‌پذیری و امنیت شبکه بیت کوین است. این موضوع به معنای آن است که راهکارهای مقیاس‌پذیری موجود برای شبکه اتریوم، در شبکه بیت کوین نیز قابل استفاده می‌شوند. با وجود EC-STARK ها، می‌توان پروتکل برون زنجیره‌ای برای بیت کوین اجرا کرد و گواه‌ها را در استارک حفظ کرد. به عبارت ساده‌تر، می‌توان بیت کوین را در استارک شبیه‌سازی کرد و به پروتکل‌های بسیار پیشرفته امکان داد تا با همان کلیدهای منحنی بیضوی، بر بستر توکن‌های در شبکه بیت کوین ایجاد شوند.

در نتیجه، استفاده از این فناوری نه تنها می‌تواند مقیاس پذیری بیت کوین را افزایش می‌دهد، بلکه به عنوان درگاهی برای توسعه‌دهندگان عمل می‌کند تا برنامه‌های غیرمتمرکز خود را بر بستر بیت کوین توسعه دهند و به رقیبی برای اتریوم تبدیل شوند.

منبع
cointelegraph

نوشته های مشابه

اشتراک
اطلاع از
0 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا