اخبار آلتکویناخبار اتریوماخبار بیت کوین

سلطه بیت کوین به زیر ۴۰٪ رسید

با ریزش اخیر بیت کوین، دامیننس یا سلطه پادشاه بازار رمزارزها به زیر ۴۰٪ سقوط کرد. در حالی که برخی از منتقدان معتقدند با این اتفاق بیت کوین مزیت رقابتی خود را از دست می‌دهد، برخی دیگر خبر از نزدیک بودن آلت سیزن می‌دهند.

به گزارش میهن بلاکچین و به نقل از کوین تلگراف، تسلط بیت کوین بر بازار رمزارزها همچنان به روند نزولی خود ادامه می‌دهد و امروز از ۴۰٪ پایین‌تر رفته که بسیار نزدیک به کف ۳۶.۷ درصدی ژانویه ۲۰۱۸ است. امروز دامیننس بیت کوین در سایت کوین مارکت کپ به محدوده ۴۰.۳٪ و در سایت کوینگکو به ۳۸.۳٪ رسید. دامیننس یا سلطه بیت کوین بر بازار به نسبت میان ارزش بازار بیت کوین و ارزش کل بازار رمزارزها گفته می‌شود.

این نخستین باری نیست که در سال ۲۰۲۱ شاهد کاهش سلطه بیت کوین هستیم. در ماه می، با کاهش قیمت بیت کوین، دامیننس آن به ۴۰.۳٪ رسید. پس از آن، با ریزش ماه سپتامبر نیز شاهد کاهش سلطه بیت کوین به همین محدوده بودیم.

پیتر شیف، مدیرعامل شرکت یورو پک که یکی از منتقدین سرسخت بیت کوین به شمار می‌رود، روز چهارشنبه در توییتی نوشت که کاهش تسلط بیت کوین به زیر ۴۰٪ نشانه‌ای بر از دست دادن مزیت رقابتی بیت کوین است.

توییت پیتر شیف
توییت پیتر شیف

با این حال برخی از تحلیلگران نظر دیگری دارند؛ بر اساس تحقیقات منتشرشده توسط TradingPlatforms، آمار و ارقام کنونی ممکن است بیانگر نزدیک بودن آلت سیزن باشند. نکته قابل تامل اینجاست که طی هفت سال اخیر، دامیننس آلت کوین‌ها از ۲۱٪ در سال ۲۰۱۴ به حدود ۶۰٪ رسیده که بیانگر افزایش سه برابری میزان تسلط بر بازار است. سلطه اتریوم بر بازار همچنان بالای ۲۰٪ است. این رقم برای اتریوم طی یک سال اخیر دو برابر شده است.

آلت کوین شرپا (Altcoin Sherpa)، تحلیلگر کریپتو جمعه گذشته در توییتی مدعی شد که آلت سیزن در طول یک سال اخیر در جریان بوده است. وی با اشاره به نمودار دامیننس بیت کوین خاطرنشان کرد روند نزولی ممکن است هنوز هم ادامه داشته باشد.

توییت آلت کوین شرپا در رابطه با آلت سیزن
توییت آلت کوین شرپا در رابطه با آلت سیزن

باید منتظر ماند و دید سرمایه‌گذاری‌های سازمانی بازار را به کدام سمت در سال ۲۰۲۲ سوق خواهد داد. نوئل آچسون از شرکت جنسیس تریدینگ روز سه‌شنبه در گفتگویی با سی‌ان‌بی‌سی خاطرنشان کرد نشانه‌های زیادی مبنی بر رشد سرمایه‌گذاران سازمانی در طول سال آتی وجود دارد. به گفته وی، میزان رشد سرمایه‌گذاری سازمانی در فضای کریپتو در طول ۱۲ ماه گذشته شگفت‌انگیز بوده است.

در ماه اکتبر، تحلیلگران غول بانکی جی پی مورگان در گزارشی نوشتند که افزایش بهای بیت کوین در آن برهه به دلیل افزایش علاقه سرمایه‌گذاران سازمانی رخ داده است. این تحلیلگران در آن گزارش خاطرنشان کردند که سرمایه‌گذاران سازمانی به سمت بیت کوین بازگشته‌اند و احتمالاً آن را به عنوان محافظی برای تورم و بهتر از طلا می‌دانند.

بر اساس داده‌های گلسنود، اگرچه میزان عرضه کوتاه مدت بیت کوین حدود ۳۲٪ کاهش یافته است، هولدرهای طولانی مدت در طول یک سال اخیر ۱۶٪ به دارایی‌های خود افزوده‌اند.

افزایش ورودی بیت کوین به صرافی‌ها

صرافی‌های رمزارز در حال حاضر، با توجه به اصلاح قیمت گسترده بازار با افزایش میزان ورودی مواجه هستند. در حالی که جریان ورودی و خروجی آلت کوین‌ها روند ثابتی در شرایط فعلی ندارد، میزان بیت کوین موجود در صرافی‌ها ۳ میلیارد دلار افزایش یافته است.

افزایش جریان ورودی به صرافی‌ها معمولاً نشانه‌ای نزولی برای بازار در نظر گرفته می‌شود چراکه با افزایش فشار فروش همراه است. به عبارت دیگر، زمانی که هولدرها دارایی خود را در کیف پول صرافی نگهداری می‌کنند، تمایل به فروش و کسب سود دارند.

در طول یک سال اخیر و به خصوص پس از تابستان، میزان موجودی بیت کوین در صرافی‌ها در پایین‌ترین سطوح خود به سر می‌برد چراکه معامله‌گران تمایلی برای فروش و کسب سود نداشتند. تنها دوره‌ای از سال که در آن معامله‌گران دارایی خود را به صرافی‌ها منتقل کردند، ماه جولای بود که ورودی صرافی‌ها به میزان چشمگیری افزایش یافت.

بر اساس داده‌های صرافی‌های مختلف، در طول هفت روز گذشته، بیش از ۶۵۰۰۰ واحد بیت کوین به صرافی‌ها منتقل شده است. علاوه بر بیت کوین، شاهد واریز ارزهایی همچون تتر، مانا، DAI و سایر استیبل کوین‌ها نیز بوده‌ایم.

نمایی از میزان ورودی به صرافی‌ها
نمایی از میزان ورودی به صرافی‌ها

در حال حاضر، بیشترین میزان خروجی از صرافی‌ها به اتریوم تعلق دارد. پیش از این گزارش شده بود که میزان خروجی اتریوم از صرافی‌ها به کمترین میزان چهار سال اخیر رسیده است. با این حال، این کاهش به جای تغییر در احساسات، به کمبود موجودی صرافی‌ها مربوط است.

در رابطه با سایر رمزارزها، روند ورودی و خروجی از صرافی‌ها ممکن است با تغییر در نگرش سرمایه‌گذاران تغییر کند چراکه در حال حاضر ارزهای برتر بازار همچون بیت کوین، بایننس کوین و اتریوم عملکرد چندان خوبی از خود نشان نمی‌دهند.

کاهش جستجو بیت کوین

جستجوی کلمه Bitcoin در موتور جستجوی گوگل به کمترین میزان سالانه خود رسیده است که نشان‌دهنده کم شدن اشتیاق سرمایه‌گذاران خرد در مورد این رمز ارز است.

جستجوهایی که در گوگل صورت پذیرفته است معمولا شاخص خوبی برای تحلیل رفتار سرمایه‌گذاران خرد است. این موضوع در مورد رمز ارزها بسیار دقیق‌تر است. تعداد جستجوهای ثبت شده در مورد بیت کوین معمولا تابعی از میزان نوسانات قیمتی این رمز ارز است.

اما در این بین استثناهایی هم وجود دارد. برای نمونه در اواسط ماه می (اردیبهشت) با ممنوعیت معاملات و استخراج بیت کوین در چین و بحث مصرف انرژی که از سمت ایلان ماسک مطرح شد، قیمت بیت کوین از سقف ۶۵,۰۰۰ دلار سقوطی جدی را تجربه کرد. این در حالی بود که جستجوی کلمه بیت کوین در گوگل به بالاترین حد سالانه خود رسید.

با ادامه اصلاح قیمت بیت کوین تعداد جستجوهای در مورد آن نیز کاهش پیدا کرد. این روند نزولی تا اواخر اکتبر (آبان) ادامه پیدا کرد و پس از آن همزمان با راه‌اندازی اولین صندوق ETF معاملات فیوچرز در آمریکا رالی قیمتی BTC شروع شد.

اکنون تعداد جستجوهای حول کلمه بیت کوین به حداقل میزان سالانه خود رسیده است. این در حالی است که بیت کوین نتوانسته خود را بالای قیمت ۵۰,۰۰۰ دلار تثبیت کند. همچنین تعداد جستجوهای حول عبارت «خرید بیت کوین» در فاصله زیادی با اوج خود در ماه‌های ژانویه و فوریه (دی و بهمن) گذشته دارد.

به نظر شما قیمت بیت کوین روندی کاهشی یا افزایشی خواهد داشت؟

منبع
cointelegraphu.today

نوشته های مشابه

اشتراک
اطلاع از
0 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا