اخبار بلاکچیناخبار بیت کوین

۵ عاملی که می‌تواند باعث کاهش قیمت بیت کوین در این هفته شود

بیت کوین سال ۲۰۲۳ را در شرایطی آغاز کرد که بازار نسبتا به ثبات رسیده و نوسان کمی در قیمت‌ها دیده می‌شود. در شرایط فعلی و تعطیلات کریسمس معامله‌گران ترجیح داده‌اند صبر کنند تا تکلیف ریزش یا صعود قیمت مشخص شود. با این حال عواملی وجود دارند که می‌توانند بیت کوین را در کوتاه مدت تحت تاثیر قرار دهند.

به گزارش میهن بلاکچین و به نقل از کوین تلگراف، برخی از فعالان بازار به سال جدید میلادی خوش‌بین هستند و با اشاره به رالی سالتا (از لحاظ تاریخی افزایش قیمت در شروع سال جدید) انتظار افزایش قیمت با شروع سال ۲۰۲۳ را داشتند. با این حال در هفته اول سال ۲۰۲۳ بازار چنگی به دل نزد و چندین روز است که قیمت بیت کوین در بازه کوچکی در نوسان است. در سال ۲۰۲۲ قیمت بیت کوین ریزش حدود ۶۵٪ را تجربه کرد و شاهد یک روند نزولی سنگین بود.

در ادامه ۵ عامل که می‌توانند روی قیمت بیت کوین تاثیر بگذارند را بررسی می‌کنیم. با ما همراه باشید.

۱- تحلیل تکنیکال قیمت بیت کوین

با نگاهی به حجم پایین معاملات در کریسمس، نوع بسته شدن کندل‌های ۳ ماهه و سالانه (از دیدگاه پرایس اکشنی) و داده‌های کلان اقتصاد به نظر می‌رسد وضعیت فعلی بیت کوین به سختی تغییر می‌کند.

شاخص نوسان تاریخی بیت کوین (BVOL) نشان می‌دهد نوسانات بیت کوین در پایان سال در پایین‌ترین سطوح خود قرار داشته است.

شاخص نوسانات تاریخی بیت کوین
شاخص نوسانات تاریخی بیت کوین منبع: تریدینگ‌ویو

نوسان پایین قیمت در ماه‌های اخیر باعث شده است معامله‌گران محافظه‌کارتر باشند چرا که پیش‌بینی رفتار قیمت کمی سخت‌ به نظر می‌رسد.

تحلیلگر مطرحی با نام مستعار Il Capo در توییتر خود نوشت:

فقط یک پامپ کوچک تا نزدیکی اولین سطح مقاومت لازم است تا امید افراد به بازار صعودی زنده شود. بازار سال ۲۰۲۲ پر از تله‌های گاوی بود اما مردم عبرت نمی‌گیرند. ریزش تا ۱۲٬۰۰۰ دلار بسیار محتمل است.

نمودار هفتگی قیمت بیت کوین منبع: توییتر ll Capo

پنتوشی (Pentoshi)، معامله‌گر و تحلیل‌گر دیگری است که در تایم‌فریم‌ ۳ روزه، با در نظر گرفتن حجم معاملات در تایم فریم‌های بالاتر سطح ۱۲,۰۰۰ دلار را به عنوان سطح حمایت کلیدی برای بیت‌کوین معرفی کرد.

روند قیمت بیت کوین در تایم فریم سه روزه
روند قیمت بیت کوین در تایم فریم سه روزه منبع: توییتر/ پنتوشی

تونی گینا (Toni Ghinea)، تحلیلگر دیگری، بار دیگر تاکید کرد کف ۱۱٬۰۰۰ الی ۱۴٬۰۰۰ دلار را برای قیمت بیت کوین متصور است. وی در توییتر خود گفت:

انتظار می‌رود طی ۲ تا ۳ ماه قیمت به این سطوح برسد.

۲- هشدار مایکل بری در مورد بازگشت تورم

در حالی که یک هفته دیگر تا انتشار داده‌های شاخص قیمت مصرف کننده ایالات متحده (CPI) در دسامبر باقی مانده است، اولین روزهای ژانویه برای بیت کوین آرام سپری می‌شود و فعلا خبری از اثرگذاری اقتصاد کلان بر مارکت کریپتو نیست.

اما هنوز شاخص‌هایی در اقتصاد کلان هست که این هفته منتشر می‌شوند و می‌توانند روی بیتکوین اثرگذار باشند: ۱- «شاخص مدیران خرید» (PMI) و ۲- داده‌های حقوق و دستمزد غیرکشاورزی که انتظار می‌رود در هفته آینده منتشر شوند.

با توجه به ابزار FedWatch گروه CME، در کوتاه مدت تا میان‌مدت انتظار کاهش تورم وجود دارد که برای دارایی‌های ریسکی هچون کریپتو مجالی برای مانور ایجاد خواهد کرد.

با وجود اینکه سرعت افزایش در نرخ بهره در حال کاهش است اما فدرال رزرو اعلام کرده قصد دارد تا زمان رسیدن به تورم ۲٪ بر روی افزایش نرخ بهره متمرکز شود. در حال حاضر احتمال افزایش نرخ بهره به بازه ۴.۵٪ تا ۴.۷۵٪ قوی‌تر است. این موارد مثل سیگنال عمل می‌کنند و ریسک‌پذیری را به طور قابل‌توجهی بالا می‌برند.

نمودار احتمالات نرخ هدف فدرال رزرو
نمودار احتمالات نرخ هدف فدرال رزرو منبع: CME Group

فدرال رزرو صورتجلسه کمیته بازار باز فدرال (FOMC) خود را در ۴ ژانویه (۱۴ دی) منتشر خواهد کرد و اطلاعات شفافی در مورد سیاست‌های آینده ارائه می‌کند.

با این حال، برای مایکل بری (Michael Burry) سرمایه‌گذار مشهور آمریکایی، هشدار داد که کاهش تمرکز فدرال رزرو بر افزایش نرخ بهره پایان ماجرای تورم نیست. وی افزود:

تورم به اوج خود رسید. اما این آخرین اوج این چرخه نیست. به احتمال زیاد شاهد کاهش CPI و حتی منفی شدن آن در نیمه دوم سال ۲۰۲۳ (بهمن ۱۴۰۲) خواهیم بود اما احتمالا این آغاز رکود در ایالات متحده (مطابق تعریف) خواهد بود. سپس فدرال رزرو نرخ بهره را کاهش خواهد داد و دولت سیاست‌های انبساطی در پیش خواهد گرفت. درست در این زمان یک جهش تورم دیگر در راه خواهد بود.

تاثیر سیاست فدرال رزرو برای عملکرد بازار سهام در سال ۲۰۲۲ شفاف بود. به عنوان مثال، شاخص S&P ۵۰۰ سال را ۱٬۰۰۰ واحد کمتر از مقادیر مورد انتظار به پایان رساند.

در حالی که بازارها در انتظار آغاز دوباره معاملات در وال استریت در سال ۲۰۲۳ هستند، شاخص دلار آمریکا در حال حاضر در وضعیت خوبی به سر نمی‌برد که می‌تواند اتفاق مثبت برای رمزارزها در سال جدید باشد.

شاخص دلار آمریکا (DXY) در حال حاضر در تلاش برای نگه داشتن حمایت خود در ۱۰۰ است که بیش از ۶ ماه به چالش کشیده نشده بود.

کالوم توماس (Callum Thomas)، بنیانگذار و سرپرست تحقیقات مرکز تحقیقات کلان Top Down Charts، به طور خلاصه نظر خود در مورد وضعیت اقتصاد کلان را این چنین بیان کرد:

بازدهی اوراق با سررسید ۱۰ ساله به مقاومت خود برخورد کرده است، نفت خام WTI به مقاومت خود بازگشته است، طلا در مقاومت خود متوقف شده است و بازار سهام شرایط خوبی ندارد. همه این شرایط نوید این را می‌دهد که شاخص DXY در آستانه شکست دوباره حمایت خود است.

نمودار شاخص دلار در تایم فریم روزانه
نمودار شاخص دلار در تایم فریم روزانه منبع: تریدینگ ویو

۳- کاهش هش ریت شبکه بیت کوین

کاهش قیمت بیت کوین سودآوری استخراج را کاهش داده است. با این حال ممکن است کاهش سختی شبکه پیش رو که قرار است احتمالا در ۳ ژانویه (‍۱۳ دی) انجام شود، اوضاع را برای ماینرها کمی بهتر کند.

بر اساس داده‌های BTC.com، پس از افزایش ۳.۲۷٪ سختی شبکه در ۱۹ دسامبر (۲۸ آذر)، سختی شبکه این هفته به میزان ۳.۵٪ کاهش خواهد یافت، بنابراین نمی‌توان رکوردهای جدید تاریخی را ثبت کرد.

نرخ هش و تخمین میزان سختی شبکه در آینده
نرخ هش و تخمین میزان سختی شبکه در آینده منبع: BTC.com

اطلاعات سختی شبکه بیت کوین در مورد سلامت این شبکه بینش خوبی ارائه می‌کند. علیرغم نگرانی‌ها در مورد ثبات مالی ماینرها، رقابت برای پاداش‌های بلاک همچنان بالاست.

در تاریخ ۴ دی هش‌ریت شبکه بیت کوین به ناگهان دچار افت شدیدی شد و با بیش از ۳۰٪ کاهش تا ۱۷۰.۶ اگزاهش بر ثانیه رسید. ساعتی بعد دلیل این افت مشکلات شبکه برق آمریکا در برخی ایالات ناشی از سرمای هوا اعلام شد و پس از مدتی بازیابی شد.

چارلز ادواردز (Charles Edwards)، بنیانگذار شرکت سرمایه‌گذاری Capriole، در مورد فاز تسلیم ماینرها که در اندیکاتور روبان‌های هش نمایان شده است، اظهار داشت:

این بی‌رحمانه‌ترین تسلیم ماینرهای بیت‌کوین از سال ۲۰۱۶ (۱۳۹۵) و احتمالا تا کنون است.

تسلیم روبان‌های هش کمترین میزان هش بیت کوین را در سال ۲۰۲۲ به خود اختصاص داده است، زیرا ماینرها ورشکست شد‌ه‌اند و ناچار به تعویق انداختن بدهی‌های خود و فروش دارایی‌ها شده‌اند و شرایط بد بازارهای مالی در جهان آن‌ها را تحت فشار گذاشته است.

نمودار روبان‌های هش بیت کوین
نمودار روبان‌های هش بیت کوین. منبع: چارلز ادواردز/ توییتر

شاخص روبان‌های هش بیت کوین وارد منطقه تسلیم می‌شود که در آن ماینرهای زیادی دستگاه‌های خود را خاموش می‌کنند و هش ریت خود را از شبکه دریغ می‌کنند. یک رویداد مشابه در ژوئن ۲۰۲۲ (خرداد ۱۴۰۱) و یک سال قبل از آن اتفاق افتاد.

در گزارش پیشین میهن بلاکچین نیز دیدیم که شرکت ‌ای استخراج بیت کوین شناخته‌شده‌ای نیز این فشار را احساس می‌کنند. شرکت Core Scientific وام ورشکستگی موقتی نزدیک به ۴۰ میلیون دلار از طلبکاران خود از جمله بلک راک دریافت کرده است.

۴- کاهش عرضه بیت کوین در بازار

از آنجایی که بی‌ثباتی برای هفته‌های متوالی در بیت کوین وجود ندارد، انگیزه کمی برای فروش آن وجود دارد. داده‌های آن چین این نظر را تایید می‌کنند.

بر اساس گزارش گلسنود، تعداد بیت کوین‌هایی که در ۵ الی ۷ سال گذشته از کیف پول خود جابجا نشده‌اند در حال افزایش است و رکورد جدیدی را به ثبت رسانده است.

آخرین عرضه BTC نمودار 5-7 سال پیش فعال بود. منبع: Glassnode/ توییتر
مقدار عرضه بیت کوین که در ۵-۷ سال گذشته جابجا نشده است. منبع: گلسنود/ توییتر

این روند در بیشتر اوقات سال گذشته برقرار بوده است، زیرا کسانی که بیت کوین را در چرخه هاوینگ گذشته خریداری کرده‌اند، شاهد رسیدن قیمت بیتکوین به قیمت خرید خود هستند.

گلسنود تایید می‌کند مقدار بیت کوین‌هایی که آخرین بار بین ۳ تا ۶ ماه پیش جا به جا شده است به پایین‌ترین حد یک ساله رسیده است. این نمودار و نمودار قبلی نشان می‌دهد شاهد کاهش معاملات با هدف گرفتن سودهای کوتاه مدت در بازار هستیم.

عرضه فعال بیت کوین از ۳ الی ۶ ماه گذشته منبع: گلسنود/توییتر

منبع تحلیلی Stockmoney Lizards در پایان ماه گذشته اطلاعات مشابهی ارائه کرده بود. مطابق این تحلیل زمانی که عرضه بیت کوین کاهش می‌یابد (با استفاده از تحلیل ۲ نمودار بالا)، قیمت بیت کوین می‌تواند اوج‌های جدید تاریخی برای خود ثبت کند.

نمودار عرضه  غیرفعال بیت کوین در کنار نمودار چرخه‌های قیمت BTC منبع: Stockmoney Lizards/ توییتر
نمودار عرضه غیرفعال بیت کوین در کنار نمودار چرخه‌های قیمت BTC منبع: Stockmoney Lizards/ توییتر

۵- وضعیت احساسات بازار چگونه است؟

وضعیت احساسات بازار نیز به گونه‌ای است که نه اثری از خوش بینی و نه اثری از بدبینی فعالان بازار در آن مشخص نیست.

شاخص ترس و طمع در حال حاضر عدد ۲۷ را نشان می‌دهد که حاکی از وجود ترس در فضای کریپتو است. آخرین بار پس از سقوط صرافی ftx بود که ترس شدید در بازار حاکم شده بود. از آن تاریخ تا کنون شاخص در وضعیت ترس قرار گرفته است. به نظر می‌رسد پس از ورشکستگی صرافی FTX‌ فعالان بازار گیج شده‌اند و نمی‌توانند تشخیص دهند که شرایط وخیم شده است یا نه.

در سال ۲۰۲۲، شاخص ترس و طمع به پایین ترین سطح خود یعنی ۶ از ۱۰۰ رسید که به ندرت در تاریخچه بیت کوین دیده شده بود.

شاخص ترس و طمع
شاخص ترس و طمع منبع: alternative.me

منبع
cointelegraph

نوشته های مشابه

اشتراک
اطلاع از
3 دیدگاه
جدید ترین
قدیمی ترین محبوب ترین
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا