متوسط استخراج

تبدیل شبکه اتریوم ۲.۰ به گواه اثبات سهام؛ مسیر ماینرهای اتریوم چگونه خواهد بود؟

پس از آنکه شبکه اتریوم (Ethereum) به بلاک چین گواه اثبات سهام تبدیل شود، چه اتفاقی برای ماینرهای اتریوم رخ خواهد داد؟

از آنجایی که اتریوم پس از تاخیرهای متوالی سرانجام عرضه به روزرسانی اتریوم ۲.۰ را برای اواخر سال جاری تعیین کرده است، این شبکه به سمت مدل گواه اثبات سهام پیش خواهد رفت.

بنابراین، شبکه اتریوم, الگوریتم اجماع گواه اثبات کار را کنار خواهد گذاشت و گزینه‌های اندکی برای ماینرهای اتر باقی خواهد ماند. از آنجایی که تجهیزات ماینینگ دیگر بلااستفاده خواهد شد، ماینرها مجبور به شروع ماینینگ آلتکوین‌ها یا تغییر رویکرد خود به استیک کنندگان اتر خواهند شد. بنابراین، وضعیت کنونی ماینینگ اتر چگونه است و پس از انتقال پیش رو دقیقا چه اتفاقی برای این صنعت خواهد افتاد؟

ماینینگ اتریوم : مقایسه کارت‌های گرافیک و اسیک‌ها

اتریوم شبکه اتریوم اسیک ماینینگ کارت گرافیک گواه اثبات سهام گواه اثبات کار

اجماع اتریوم در حال حاضر بر اساس سیستم گواه اثبات کار (POW) و مشابه با بیت کوین است. بنابراین، فرآیند ماینینگ در اتریوم تقریبا مشابه با بیت کوین است؛ زیرا ماینرها از منابع محاسباتی خود استفاده می‌کنند تا به ازای استخراج هر بلاک، پاداش دریافت کنند.

هرچند تفاوت مهمی بین فرایندهای ماینینگ اتریوم و بیت کوین وجود دارد. اگرچه تقریبا می‌توان گفت که ماینینگ بیت کوین کاملا متکی به اسیک است، اما الگوریتم هشینگ گواه اثبات کار اتریوم به اسم Ethash طوری طراحی شده است تا مناسب با کارت‌های گرافیک عرضه شده توسط تولیدکنندگان جهانی این تجهیزات یعنی NVIDIA و AMD باشد. کارت‌های گرافیک بسیار ارزان‌تر و در دسترس‌تر از اسیک‌ها هستند. توماس هلر (Thomas Heller) رییس تجارت جهانی استخر ماینینگ ارز دیجیتال F2Pool در این خصوص به کوین تلگراف گفت:

از آنجایی که اسیک ها، دستگاه های بسیار تخصصی هستند، هنگامی که نسل جدیدی از آنها عرضه می‌شود اغلب جهش بزرگ فناوری به وقوع می‌پیوندد. بنابراین، هش ریت آنها بسیار بیشتر است و مصرف انرژی و برق آنها نیز بسیار بهتر و کمتر از نسل قبلی است. این موضوع بدان معنا است که تولیدکنندگان آنها سرمایه بسیار زیادی را برای تحقیق و توسعه آن صرف کرده اند. این دستگاه ها اغلب بسیار گران بوده در حالی که کارت های گرافیک بسیار مقرون به صرفه تر هستند.

هلر افزود کسانی که از کارت‌های گرافیک استفاده می‌کنند انتخاب‌های بیشتری در خصوص این موضوع دارند که چه چیزی را می‌توانند استخراج کنند. برای مثال کارت گرافیک GeForce GTX 1080 Ti از شرکت انویدیا می‌تواند بیش از ۱۵ ارز دیجیتال مختلف استخراج کند؛ در حالی که اسیک‌ها معمولا فقط از یک ارز دیجیتال پشتیبانی می‌کنند.

با این حال، شبکه اتریوم کاملا در برابر اسیک‌ها مقاوم نیست. در ماه آوریل ۲۰۱۸، شرکت بیت مین اسیک انت ماینر E3 را عرضه کرد که به طور ویژه برای ماینینگ اتریوم بود. علیرغم آن که این اسیک یک مدل بسیار موفق با هش ریت ۱۸۰ مگاهش در ثانیه و مصرف برق ۸۰۰ وات بود، اما بازخوردهای مختلفی از جامعه اتریوم دریافت کرد. به نظر می‌رسید بخش عمده ای از دارندگان کارت‌های گرافیک پس از عرضه اسیک‌ها با کاهش سود مواجه شدند، در حالی که بعضی از آنها مجبور شدند به شبکه های دیگری انتقال یابند.

هنگامی که انت ماینر E3 معرفی شد در تاپیک Ethermining سایت ردیت در خصوص این اسیک بحث شد. یکی از کاربران بیان کرد:

در وایت پیپر اتریوم گفته شده است که اتر باید در برابر اسیک ها مقاوم باشد. امیدوارم که وایت پیپر اتریوم هم چنان موثق باشد.

یکی دیگر از کاربران نیز گفت:

۸۰۰ دلار فقط برای ۱۸۰ مگاهش در ثانیه. اتریوم به هاردفورک نیاز دارد وگرنه از بین می‌رود.

بعضی از کاربران اتریوم در ادامه بیان کردند که این دستگاه ماینینگ بیت مین می‌تواند منجر به متمرکزسازی بیشتر و در نتیجه افزایش احتمال حمله ۵۱ درصد شود. اندکی بعد، گروهی از توسعه دهندگان اتریوم “گواه اثبات کار با قابلیت برنامه نویسی” یا همان ProgPoW را معرفی کردند که نسخه ای از الگوریتم کنونی اتریوم است که برای کارآمدتر کردن کارت های گرافیک و در نتیجه ارتقای غیرمتمرکزسازی طراحی شده بود.

بر اساس مقاله ای از کریستی لی مینهان (Kristy-Leigh Minehan) یکی از خالقان ProgPoW، تقریبا ۴۰ درصد هش ریت اتریوم توسط اسیک‌های بیت مین ایجاد می‌شود. آلخاندرو دلاتوره (Alejandro De La Torre) نایب رییس استخر Poolin، ششمین استخر بزرگ اتر، تایید کرد که ماینینگ با کارت گرافیک هم چنان بیشترین سهم در شبکه اتریوم را در اختیار دارد. وی گفت:

در حال حاضر، سود ماینینگ اتر زیاد نیست و مدیریت و هزینه دستگاه های حاوی کارت گرافیک بیشتر از اسیک ها است. هرچند دستگاه های دارای کارت گرافیک در مقایسه با اسیک ها انعطاف پذیرتر هستند و می‌توانید با استفاده از آنها به استخراج سایر کوین ها با الگوریتم های متفاوت بپردازید.

الگوریتم ProgPoW هنوز وارد اتریوم نشده است و مشخص نیست چه زمانی اجرا خواهد شد. در ماه مارس توسعه دهندگان اصلی اتریوم درباره این موضوع بحث کردند که آیا ProgPoW به سود شبکه است یا خیر اما به اجماعی نرسیدند. نکته قابل ذکر این است که نمایندگان بیت مین گفته اند که این غول تولیدکننده سخت افزارهای ماینینگ برای افزایش طول عمر انت ماینر E3 پس از اکتبر ۲۰۲۰ برنامه ای ندارند. بیت مین در این خصوص گفت:

تا جایی که می‌دانیم، ماینینگ اتریوم در ماه اکتبر به پایان خواهد رسید.

آینده ای ایمن اما‌ نامشخص!

اتریوم شبکه اتریوم اسیک ماینینگ کارت گرافیک گواه اثبات سهام گواه اثبات کار

قطعا اتریوم در آینده از ماینینگ فاصله خواهد گرفت. اتریوم ۲.۰ که برای عرضه در سال ۲۰۲۰ برنامه ریزی شده، یک به روزرسانی مهم است که به منظور تغییر الگریتم اجماع کنونی گواه اثبات کار به گواه اثبات سهام طراحی شده است که طی آن، ماینر اتریوم به تاییدکننده بلاک تغییر اسم خواهد داد.

تاییدکنندگان بلاک به طور تصادفی و بر اساس سرمایه کاربران در شبکه یا همان سهام خود انتخاب می‌شوند. به عبارت دیگر، هرچه مقدار کوین هایی که تاییدکنندگان تصمیم می‌گیرند تا استیک کنند بیشتر باشد، پاداشی که دریافت می‌کنند بیشتر خواهد بود.

طبق گفته های ویتالیک بوترین موسس اتریوم، این شبکه ایمن تر خواهد شد و پس از انتقال به گواه اثبات سهام، حمله به این شبکه هزینه ای بیشتر از حمله به بیت کوین خواهد داشت. هرچند بحث در خصوص این موضوع که کدام الگوریتم اجماع بهتر است، سال هاست که در جامعه ارزهای دیجیتال وجود دارد. با این حال هنوز مشخص نیست چه زمانی اتریوم ۲.۰ عرضه خواهد شد، به طوری که باگ ها و مشکلات مدیریتی در تعدادی باعث به تاخیر افتادن فرایند عرضه این به روزرسانی شده اند.

مزیت دیگر سیستم گواه اثبات سهام این است که انرژی و برق بسیار کمتری نسبت به بلاک چین های گواه اثبات کار مصرف می‌کند. طبق اطلاعات Digiconomist، مصرف برق سالانه این ارز دیجیتال ۵۹.۳۱ تراوات در هر ساعت است که قابل مقایسه با مصرف برق کل کشور یونان است. هرچند طبق گزارش ماه جولای به نظر نمی‌رسد که بیت کوین تاثیر مخرب زیادی بر محیط زیست داشته باشد. در این گزارش تخمین زده شده است که ۷۴ درصد ماینینگ بیت کوین با استفاده از منابع انرژی تجدیدپذیر انجام می‌شود.

چه اتفاقی برای ماینر اتریوم خواهد افتاد؟ طبق اسناد به روزرسانی کسپر (Casper) که بخشی از نقشه راه اتریوم ۲.۰ است، شبکه اتریوم در ابتدا از مدل هیبرید شامل گواه اثبات کار و گواه اثبات سهام پشتیبانی خواهد کرد، در نتیجه تاییدکنندگان بلاک و ماینرها هر دو می‌توانند از شبکه استفاده کنند.

جک اوهولران (Jack O’Holleran) مدیرعامل شبکه اسکیل (Skale Network یک پلتفرم بلاک چین بر بستر اتریوم است) گفته است:

قطعا دوره انتقالی وجود خواهد داشت که طی آن، هر دو الگوریتم در شبکه اجرا خواهد شد.

وی با بیان اینکه این فرآیند مدتی طول خواهد کشید افزود:

قطعا انتقال بهش عمده ای از اتریوم ۱ به اتریوم ۲ مدتی طول خواهد کشید و این مدت به جای چند ماه می‌تواند چند سال باشد. خبر خوب درباره کند بودن است انتقال آن است که پلتفرم های دیفای و برنامه های غیرمتمرکز با آسودگی بیشتر این انتقال را انجام دهند. این یک نکته مثبت برای اکوسیستم اتریوم است.

استخراج کردن یا نکردن، مسأله این است!

پس از آن که اتریوم کاملا بر بستر گواه اثبات سهام اجرا شود، ماینرها دو گزینه پیش روی خود دارند. گزینه اول این است که تجهیزات خود را بفروشند و از پول به دست آمده برای انباشت اتر بیشتر و شروع استیکینگ استفاده کنند، در حالی که گزینه دوم مخصوص ماینرهایی است که با کارت گرافیک استخراج می‌کنند. این گزینه صرفا انتقال به سایر شبکه های Ethash و استخراج سایر آلتکوین ها است. نیک فاستر (Nick Foster) نماینده فروشنده تجهیزات ماینینگ Kaboomracks گفته است که اکثر ماینرهای اتر گزینه دوم را انتخاب می‌کنند. وی بیان کرد:

به نظرم اکثر ماینرها برای کسب اتر یا کوین خاصی علاقه ای به ماینینگ ندارند. بله بعضی از ماینرها به استخراج و حفظ کوین ها می‌پردازند، اما به نظرم بخش عمده ای از ماینرهای آلتکوین ها مدت اندکی کوین خود را حفظ می‌کنند.

فاستر در ادامه توضیح داد که چگونه با کارت گرافیک ۳ گیگابایتی خود و پس از سودآور نبودن استخراج اتر، به استخراج ریوِن کوین (RVN)، ارز دیجیتال همتا به همتای Ethash روی آورده است.

وی نظرات خود را اینگونه خلاصه کرد که پیش بینی می‌کند ماینرهای اتریوم از شبکه خارج شوند، در حالی که بازیگران جدیدی نظیر افرادی که بر روی تجهیزات و زیرساخت های انرژی سرمایه گذاری نکرده‌اند به استیکینگ اتریوم خواهند پرداخت.

مارک فرِسا (Marc Fresa) موسس شرکت ماینینگ Asic.to طی مصاحبه با کوین تلگراف با این موضوع موافق بوده و گفته است:

اگر در عرصه ماینینگ سرمایه گذاری کرده اید، استیکینگ را نمی‌پذیرید زیرا برای ماینینگ آماده شده بودید.

یکی از آلتکوین های مهم که می‌تواند از خروج ماینرها از شبکه اتریوم بهره مند شود، اتریوم کلاسیک است که نسخه محافظه کار اتریوم بوده و به نظر می‌رسد برنامه ای برای گواه اثبات سهام ندارد. از آنجایی که اتریوم کلاسیک نیز بر بستر الگوریتم Ethash اجرا می‌شود، ممکن است هش ریت آن شاهد افزایش چشمگیری به دلیل انتقال ماینرها باشد.

استخرهای ماینینگ بزرگ اتر نیز انتخاب های مشابهی خواهند داشت. هنگامی که از هلر درباره برنامه های پس از انتقال از گواه اثبات کار پرسیده شد وی بیان کرد که استخر F2Pool در اوایل سال ۲۰۱۸ و پس از معرفی به روزرسانی گواه اثبات سهام اتریوم، شرکت دیگری به اسم stake.fish تاسیس کرده است. از آنجایی که این انتقال چندین بار به تاخیر افتاده است، stake.fish شروع به ارائه خدمات استیکینگ برای سایر پروژه های مبتنی بر گواه اثبات سهام نظیر تزوس (XTZ)، کازمس (ATOM) و کاردانو (ADA) کرده است. دلاتوره در خصوص استخر Poolin نیز گفته است که این استخر ممکن است به صورت موقت، پشتیبانی از ماینینگ اتر را متوقف کند.

سایر استخرهای برتر ماینینگ اتر نظیر نانوپول (Nanopool)، اترماین (Ethermine)، ماینینگ پول هاب (Mining Pool Hub)، اسپارک پول (SparkPool) و اسپایدرپول (SpiderPool) تاکنون اظهار نظری در این خصوص بیان نکرده اند.

آیا سایر حاضرین در شبکه متوجه این تغییر خواهند شد؟

اتریوم شبکه اتریوم اسیک ماینینگ کارت گرافیک گواه اثبات سهام گواه اثبات کار

در خصوص سایر بخش‌های اکوسیستم اتریوم، متخصصان اطمینان داده اند که انتقال به گواه اثبات سهام به شیوه ای ساده و عاری از پیچیدگی انجام خواهد شد و حاضرین در شبکه نظیر کاربران عادی و برنامه های غیرمتمرکز بر بستر اتریوم به سختی متوجه این تغییر خواهند شد. ویکتور بونین (Viktor Bunin) متخصص پروتکل های شرکت زیرساخت های بلاک چین Bison Trails، در مصاحبه با کوین تلگراف این موضوع را تایید کرد و گفت:

شبکه اصلی اتریوم که در حال حاضر می‌شناسیم در فاز ۱.۵ به عنوان یک بخش مجزا به اتریوم ۲ اضافه خواهد شد. تمام چیزی که تغییر می‌کند مکانیزم اجماع است، بنابراین برنامه های غیرمتمرکز و کاربران عادی هیچگونه تغییری متوجه نخواهند شد.

بونین در ادامه بیان کرد:

هر نگرانی در خصوص جداسازی و چند بخش شدن شبکه منتفی است.

به علاوه، اوهولران به کوین تلگراف گفته است که اتریوم ۲ شبکه ای جدید است که بر بستر توکنی جدید و مدل تورمی جدید اجرا خواهد شد.

در حال حاضر این موضوع مشخص است که کمبود تاییدکنندگان بلاک در اتریوم وجود ندارد. طبق گزارش اخیر شرکت تحلیل ارزهای دیجیتال Arcane Research، تعداد آدرس های کیف پول اتریوم که دارای ۳۲ اتر یا بیشتر هستند نزدیک به ۱۲۰,۰۰۰ آدرس است.

منبع
cointelegraphnvidia

نوشته های مشابه

اشتراک
اطلاع از
0 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا