مبتدی کریپتو پدیااستخراج

اسیک ماینر چیست؟ دستگاهی برای استخراج ارزهای دیجیتال

استخراج و ماینینگ ارزهای دیجیتال یکی از راه‌های کسب درآمد از بازار است. در عین حال این حوزه به قدری گسترش یافته که سرمایه‌گذاری در آن به سادگی گذشته نیست. اگر به این حوزه علاقه دارید باید بدانید که اسیک ماینر چیست و انواع ماینرها را بشناسید. احتمالا مطالب زیادی در مورد ASIC به چشمتان خورده که ممکن است دقیقا با تعریف آن آشنا نباشید. در این مقاله می‌خواهیم به زبان ساده مفاهیم اسیک ماینر اتریوم و بیت کوین را معرفی کنیم.

“این روزها ماینینگ تبدیل به کار سختی شده”، “ماینری که دوستم استفاده می‌کنه قدرت پردازش خیلی بالایی داره”، “من یه ماینر خریدم ولی خیلی زود خراب شد”، “می‌خوام Miner رو به یه استخر وصل کنم”. اگر شما هم جزو آن دسته از افرادی باشید که با دنیای ارزهای رمزنگاری شده سر و کار دارند، حتما جملاتی مشابه عبارات بالا زیاد به چشمتان می‌خورد. حرف چگونگی ماینینگ و انتخاب ماینر مناسب این روزها حسابی بر سر زبان‌ها افتاده است. ولی ماینر دقیقا چه چیزی است و چطور منجر به استخراج ارزهای دیجیتال می‌شود؟ اسیک ماینر چیست و آیا بدون آنها می‌توانیم بیت کوین و یا اتریوم را استخراج کنیم؟ برای گرفتن پاسخ این سوالات، در این مقاله با میهن بلاکچین همراه باشید.

این مقاله در تاریخ ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۱ به‌روزرسانی شده است.

اسیک ماینر چیست؟ یک مدار مجتمع با کاربری مشخص

ASIC چیست؟ مدار مجتمع با کاربری مشخص

اسیک یا Application Specific Integrated Circuits یا به اختصار ASIC در واقع مدارهای مجتمع با کاربرد خاص هستند. هر کدام از دستگاه‌های اسیک قابلیت حل کردن الگوریتم خاصی را دارند و به منظور استخراج یک رمز ارز خاص یا رمزارزهایی که از یک الگوریتم یکسان استفاده می‌کنند، مورد استفاده قرار می‌گیرند. یک مدار مجتمع با کاربری مشخص به زبان ساده دستگاهی است که تنها برای هدف استخراج ارزهای دیجیتال طراحی شده است و انواع مختلفی دارد. این محاسبه‌گر کوچک، شامل سری تراشه‌هایی است که یک سیستم واحد را تشکیل می‌دهند. به طور کلی هر ماینر برای استخراج یک رمز ارز خاص یا یک سری ارزهای دیجیتال از پیش تعیین‌شده، طراحی شده است. بنابراین یک اسیک ماینر بیت کوین، فقط قادر به استخراج بیت کوین است. همچنین یک اسیک ماینر اتریوم تنها قادر به استخراج اتریوم است. اسیک ماینر انواع مختلفی دارد. برای اینکه بدانیم یک اسیک ماینر چیست و چطور کار می‌کند بهتر است به روزهای ابتدایی ورود ماینر بازگردیم.


مطالعه بیشتر: استخراج یا ماینینگ چیست؟


تعریف ماینر به زبان ساده چیست؟

به‌وجودآورنده بیت کوین در نظر داشت بیت کوین با استفاده از CPUهای معمولی روی لپتاپ‌ها و کامپیوترهای شخصی استخراج شود. در روزهای اولیه پیدایش بیت کوین، ماینرها با استفاده از کامپیوترهای شخصی به کسب درآمد از استخراج می‌پرداختند. این فرآیند کار راحتی بود؛ چون ارزش بیت کوین‌های استخراج شده نه تنها کفاف هزینه برق و استهلاک کامپیوتر آنها را می‌داد، بلکه در آخر سود چشمگیری هم برایشان به همراه داشت. با گذر زمان و همراه با پیچیده‌تر شدن بلاک چین‌ها، کامپیوترهای خانگی دیگر مثل قبل از پس این فرآیند بر نمی‌آمدند و به عبارتی دخل و خرج فرآیند استخراج یا ماینینگ ارز دیجیتال با اختلاف شدیدی مواجه شد. در اواسط سال ۲۰۱۳، سخت‌افزارهای خانگی در فرآیند استخراج در تنگنا قرار گرفتند و به دستگاه‌های ماینر اجازه پیشی گرفتن دادند.



هر روز تراکنش‌های بیشتر و بیشتری به وجود می‌آمدند و منابع محاسباتی مورد نیاز برای ایمن‌سازی و تائید این تراکنش‌ها به طور نمایی در حال افزایش بودند. سازمان‌های استخراج برای کاهش هزینه‌ها دست به هر کاری در دفاتر کل زدند؛ از نقل مکان به نزدیکی منابع برق ارزان قیمت حوالی سدها تا سرمایه‌گذاری در انبارهایی پر از اسیک ماینر. تحقیقات گسترده‌تر در حوزه علوم کامپیوتر و مهندسی کامپیوتر باعث به‌وجود آمدن پیشرفت‌هایی در بهره‌وری الگوریتم، بهره‌وری نرم‌افزار و بهره‌وری سخت‌افزار شد. اگر سرعت پیشرفت قابل دسترس در سخت‌افزار و نرم‌افزار نتواند از سرعت محاسباتی پیچیده بلاک چین پیشی بگیرد، استراتژی‌های کاهش هزینه و حداکثرسازی منفعت باید خودی نشان بدهند. فرقی نمی‌کند که ساتوشی ناکاموتو در تصور اولیه‌اش از بلاک چین این مسئله را پیش‌بینی کرده بود یا نه، ولی استخراج ارزهای دیجیتال در مسیر توسعه با موانع عظیمی مواجه شده است.


مطالعه بیشتر: آیا استخراج ارز دیجیتال با موبایل امکان‌پذیر است؟


با توجه به الگوریتم گواه اثبات کار، قدرت پردازشی (CPU) کامپیوترها صرف محاسبات پیچیده می‌شود و هر ماینری که بتواند این محاسبات پیچیده را زودتر انجام دهد، پاداش دریافت می‌کند. با گذشت زمان تعداد ماینرهای شبکه و رقابت بین آنها بیشتر شد و به همین علت، سود ماینینگ روز به روز کمتر شد. هر ماینر باید تمامی احتمالات موجود برای انجام محاسبات را تنهایی انجام می‌داد و بعضا هیچ پاداشی هم دریافت نمی‌کرد.

برای جلوگیری از این اتفاق، اقداماتی صورت گرفت. اولین اقدامی که انجام شد، این بود که استخرهایی به وجود آمد و از طریق آن ماینرها می‌توانستند قدرت پردازشی خود را با بقیه به اشتراک بگذارند و با کارایی بیشتری فرآیند ماینینگ را انجام دهند. با وجود استخرهای ماینینگ، ورودی‌های تکراری برای محاسبات لازم شبکه استفاده نمی‌شد. با تقسیم کاری که در استخرها صورت می‌گرفت، محاسبات لازم شبکه سریع‌تر انجام می‌شد و جواب سریعتر به دست می‌آمد ولی پاداش دریافتی بین تمامی ماینرها به نسبت قدرت پردازشی که در اختیار استخر قرار می‌دادند، توزیع می‌شد.

یکی از عوامل دیگری که باعث می‌شد سود حاصل از ماینینگ کاهش پیدا کند، هزینه برق بود که باعث شد استخراج توجیه اقتصادی نداشته باشد. همچنین مورد دیگر، قیمت دستگاه‌های ماینر بود که به  سرمایه اولیه قابل توجهی برای آغاز کار احتیاج داشت. برای جلوگیری از این اتفاق، ماینرها به سمت استفاده از کارت های گرافیک و بعد از آن FPGA ها رفتند. داستان به همین جا ختم نشد و ماینرها به دنبال سود بیشتری بودند. بعد از این اتفاق چیپ‌ست‌هایی طراحی شد که به صورت تخصصی با الگوریتم SHA-256 بیت کوین کار می کردند و سرعت بیشتری نسبت به CPU و کارت گرافیک(GPU) و همچنین FPGA ها داشتند. به این چیپست‌ها، اسیک (ASIC) می گویند.

مسائل مربوط به اسیک ماینرها

نصب انت ماینر S9

موانع ورود به عرصه ماینینگ و استفاده از اسیک ماینر برای اتریوم و بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال در حال افزایش است. اما این موانع حوزه استخراج و اسیک ماینر چیست؟ یکی از اهداف ارزهای رمزنگاری شده، تمرکززدایی است. این حوزه آمده تا حوزه مالی را غیرمتمرکز کند. جانب انصاف را باید رعایت کرد، بیت کوین در سال‌های اولیه واقعا به چنین هدفی دست یافته بود. اما آیا اکنون با وجود اسیک استخراج بیت کوین و اتریوم و استخرهای استخراج، باز هم حوزه ماینینگ غیرمتمرکز است؟ در حالی که هدف بلاک چین غیرمتمرکز سازی شبکه و پردازش در برقراری یک سیستم همتا به همتا است، استخراج مبتنی بر گواه اثبات کار (POW) و اسیک ماینرها به طور فزاینده‌ای به یک مسئله متمرکز تبدیل شده‌اند. به عبارت دیگر، تنها اشخاص و شرکت‌هایی با سرمایه کلان قادر هستند وارد عرصه استخراج و ماینینگ ارزهای دیجیتال شوند و همچنان سود کنند.


مطالعه بیشتر: راهنمایی جامع برای انتخاب دستگاه ماینر اسیک (ASIC)


در حالی که کاربران بلاک چین‌های مبتنی بر گواه اثبات کار هنوز می‌توانند قدردان امنیت و گمنامی استفاده از این شبکه‌ها باشند، دانستن این مسئله ناراحت‌کننده است که بزرگ‌ترین بخش برق اداره‌کننده این شبکه و همچنین مجموعه توکن‌ها و کوین‌های جدید هر دو به سمت گروه خاصی از مردم می‌روند که سازمان‌ها و شرکت‌های مرکزی نام دارند.

اسیک ماینر اتریوم

با توجه به قدرت پردازشی بیشتر دستگاه‌های اسیک، این دستگاه توانست خیلی زود طرفداران خود را پیدا کند ولی در دنیای غیر متمرکز ارزهای دیجیتالی حضور اسیک‌ها مخالفان زیادی هم دارد. یکی از مخالفان اصلی اسیک، سازندگان ارز دیجیتال اتر و شبکه اتریوم هستند و برای جلوگیری از حضور اسیک ها در فرایند ماینینگ ارز دیجیتالی اتر اقداماتی انجام داده اند. در حال حاضر الگوریتم‌هایی هم هستند که اسیک ها توانایی کار کردن با آن ها را ندارند. اما ارز دیجیتال مقاوم در برابر اسیک ماینر چیست و آیا این اتفاق موفقیت آمیز بود؟

قدرت پردازشی بیشتر اسیک‌ها و همچنین مصرف برق کمتر آنها، باعث شده است که استخراج ارزهای دیجیتالی به صورت اقتصادی امکان‌پذیر باشد ولی باید در نظر داشت که نگهداری این دستگاه‌ها و هزینه‌هایی که برای تعمیرات آن باید پرداخت کنید، بسیار زیاد است. نکته دیگری که باید در مورد اسیک‌ها در نظر داشته باشید، این است که در مدت زمان کوتاهی دستگاه اسیک قوی‌تری به بازار ارائه می‌شود. چرا که سازندگان آن به دنبال سود بیشتر از فروش دستگاه‌های خود هستند و ورود دستگاه‌های با قدرت پردازشی بیشتر باعث می‌شود که دستگاه‌های قدیمی، کارایی خودشان را از دست بدهند.


مطالعه بیشتر: آیا ارز دیجیتال مقاوم در برابر ایسیک (ASIC) ذاتا امکان پذیر است؟


خوشبختانه، سازندگان آلتکوین‌های جدید به هنگام طراحی زیر ساخت شبکه بلاکچین خود، این نگرانی‌ها را در نظر گرفته‌اند. بعضی توسعه‌دهندگان بلاک چین برای بازداشتن تجهیزات اسیک از الگوریتم‌های جایگزین استخراج استفاده می‌کنند. در واقع اکوسیستم‌های بلاک چین به دلیل استفاده از طرح‌های گواه جایگزین، مثل گواه اثبات سهام (POS) در حال کسب محبوبیت بیشتری هستند. از این رو شبکه‌ای مانند اتریوم، با تبدیل شدن به شبکه‌ای با الگوریتم گواه اثبات سهام، مسائل و مشکلات موجود در زمینه اسیک ماینر و استخراج اتریوم را برطرف خواهد کرد. در واقع دیگر در شبکه اتریوم با چنین مواردی رو به رو نخواهیم بود. در حال حاضر، در دورانی به سر می‌بریم که جوامع بلاک چین با هدف پیدا کردن تاثیرگذارترین و قابل دسترس‌ترین طرح‌های اجماع و غیر متمرکزترین شبکه‌ها، در حال آزمایش شدن هستند. تاثیری که سرمایه‌گذاری ماینر اسیک روی اکوسیستم‌های ارزهای دیجیتال داشت، تکنولوژی بلاک چین را وارد مسیر جدیدی کرد و قطعا مباحث لازم برای تجدید نظر بر الگوریتم‌های بلاک چین، استخراج و طرح‌های ایجاد بلاک را آغاز کرد.

البته به این نکته توجه داشته باشید که شبکه اتریوم در حال مهاجرت به شبکه‌ای مبتنی بر PoS است. با راه‌اندازی کامل اتریوم ۲ دیگر امکان استخراج اتریوم وجود نداشته و بساط ماینینگ اتریوم برای همیشه برچیده خواهد شد. در صورتی که با اتریوم ۲ آشنایی ندارید، می‌توانید مقاله اتریوم ۲ چیست را مطالعه کنید. همچنین یکی از لایوهای اینستاگرام میهن بلاکچین به موضوع اتریوم ۲ و سوالات عمومی پیرامون آن اختصاص یافته که در آن به صورت مفصل در مورد این بروز رسانی توضیحاتی ارائه شده است.

پرسش و پاسخ (FAQ)

پرسش و پاسخ پورتفولیو ارز دیجیتال
  • آیا من می‌توانم یک اسیک ماینر سفارشی بسازم؟

ساختن اسیک ماینر امکان‌پذیر است. ولی در نظر داشته باشید که برای این کار نه تنها باید با نرم‌افزارهای برنامه‌نویسی سر و کله بزنید، بلکه باید سخت‌افزارهای مورد نیاز را هم به طور مناسب در کنار هم نصب کنید.

  • آیا با داشتن یک اسیک ماینر می‌توانم پول به دست بیاورم؟

بله می‌توانید؛ ولی این کار بستگی به تعداد کوین‌هایی که در طول زمان استخراج می‌کنید، قیمت سخت‌افزار مورد استفاده، هزینه برق و سایر فاکتورهایی از این قبیل دارد.

  • چطور بفهمم با استفاده از یک اسیک ماینر چقدر پول می‌توانم به دست بیاورم؟

برای فهمیدن این مسئله باید بدانید قدرت هش (هشت ریت) ماینر مورد نظر برای یک ارز دیجیتال خاص چقدر است و بعد با توجه به هزینه‌های برق، این مقدار را محاسبه کنید. ما کار را برای شما ساده کرده‌ایم؛ شما می‌توانید با مراجعه به صفحه ماشین حساب ماینینگ، به راحتی ماینرهای مختلف را مقایسه کنید و میزان سود یا ضرر هر کدام را محاسبه کنید.

  • آیا با هر اسیک ماینری می‌توانم هر ارز دیجیتالی استخراج کنم؟

دستگاه‌های اسیک برای الگوریتم‌های رمزنگاری خاص طراحی می‌شوند. به زبان ساده، هر ماینری که برای استخراج بیت کوین ساخته شده باشد، می‌تواند هر چیزی که از الگوریتم رمزنگاری مورد استفاده در بیت کوین استفاده کرده را استخراج کند.

سخن پایانی

در این مقاله سعی شد به طور کلی به پرسش اسیک ماینر چیست؟ پاسخ دهیم. با توجه به نکاتی که در این مقاله گفته شد، این روزها استفاده از یک ASIC ماینر و به تنهایی استخراج کردن کاری عقلانی به نظر نمی‌آید.تفاوتی ندارد که در مورد استخراج اتریوم صحبت می‌کنیم یا ماینینگ بیت کوین؛  انجام این کار فقط منجر به هزینه‌های گزاف و حتی ضرر خواهد شد. متخصصان حوزه ارزهای دیجیتال پیوستن به یک استخر ماینینگ را کاری منطقی‌تر می‌دانند؛ چون با این کار شما ماینر خود را به شبکه‌ای از ماینرها وصل می‌کنید و به بالا رفتن قدرت استخراج شبکه کمک می‌کنید. به یاد داشته باشید قبل از انتخاب دستگاه اسیک ماینر، حتما تحقیقات و بررسی‌های لازم را به عمل بیاورید و دستگاهی را انتخاب کنید که با منابع و اهداف شما همخوانی داشته باشد. وبسایت‌های زیادی برای مقایسه قیمت ارزهای دیجیتال مختلف و روند پیشرفت آنها در بازار وجود دارد. وب سایت Cryptocompare.com یکی از این نمونه‌ها است که می‌توانید با استفاده از آن، بر اساس داده‌های موجود در بازار کوین مورد نظر خود را انتخاب کنید.

منبع
میهن بلاکچین

نوشته های مشابه

اشتراک
اطلاع از
5 دیدگاه
جدید ترین
قدیمی ترین محبوب ترین
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا