استخراج

عصر یخبندان اتریوم در صورت کنار کشیدن ماینر ها از شبکه نزدیک خواهد بود!

سختی بلاک اتریوم (Ethereum) در نوامبر ۲۰۱۶ شروع به افزایش کرد و توسعه دهندگان از آن زمان به طور مداوم مجبور به انجام هارد فورک (hard fork) شده اند تا شبکه را تا انتقال به الگوریتم گواه اثبات سهام (PoS) حفظ کنند. تیم اتریوم در هارد فورک استانبول تصمیم گرفت که فعلا افزایش سختی اتریوم را به تعویق بیاندازد. بسیاری معتقدند که این افزایش سختی منجر به شروع عصر یخبندان اتریوم خواهد شد.

افزایش سختی و عصر یخبندان اتریوم

عصر یخبندان اتریوم

توسعه دهندگان ابتدایی اتریوم در واقع مایل به استفاده از الگوریتم گواه اثبات سهم در مکانیسم آن بودند اما چون پیاده سازی این الگوریتم زمان بر بود، آنها کار را با الگوریتم شناخته شده گواه اثبات کار (PoW) شروع کردند. این توسعه دهندگان یک فرآیند افزایش تدریجی سختی را برای اتریوم تعیین کردند و قصد داشتند که این فرآیند تا زمان انتقال کامل شبکه به گواه اثبات سهم باقی بماند. با افزایش سختی، ایجاد بلاک های جدید پیچیده تر از قبل می شود.

در ابتدا قرار شد که این سختی بعد از آماده شدن اتریوم برای کار بر روی یک الگوریتم جدید با نام کاسپر (Casper) افزایش یابد و به این ترتیب از شروع به اصطلاح عصر یخبندان اتریوم جلوگیری شود؛ این الگوریتم جدید قرار بود که یک مرحله انتقالی باشد و بعد از آن گواه اثبات کار دیگر سودآور نباشد و ماینرها (miners) به استفاده از الگوریتم گواه اثبات سهم روی آورند.

از منظر تئوری، این فرآیند ماینر ها را وادار به انتقال به زنجیره جدید و رها کردن زنجیره قدیمی می کرد. اما در این توسعه تاخیر روی داد و انتقال به نسل دوم اتریوم انجام نشد. بار ها خواسته شده که افزایش سختی صورت بگیرد که تیم اتریوم با انجام هارد فورک از آن جلوگیری کرده تا ماینر های حامی شبکه باقی بمانند و شبکه را رها نکنند.

خطرهای عصر یخبندان اتریوم چیست؟

عصر یخبندان اتریوم

ویتالیک بوترین (Vitalik Buterin) که یکی از بنیان گذاران اتریوم است، پیش بینی کرده که پاییز این شبکه در ۲۰۲۱ اتفاق می افتد و با افزایش سختی، استخراج به روش گواه اثبات کار تقریبا غیر ممکن خواهد شد. این در حالی است که انتقال به الگوریتم گواه اثبات سهم تا کنون با شکست مواجه شده است.

در آپریل ۲۰۱۹، این سختی باز افزایش پیدا کرد و اگر این روند همچنان ادامه پیدا کند، عصر یخبندان اتریوم می تواند بسیار سریعتر از آنچه که انتظار می رود، شروع شود. در این حالت، ماینر ها شبکه را رها خواهند کرد و مقیاس پذیری کاهش خواهد یافت؛ این امر حتی ممکن است به فروپاشی شبکه هم منجر شود.

کناره گیری ماینر ها

عصر یخبندان اتریوم

با به تعویق افتادن هارد فورک کنستانتینوپل (Constantinople) در ژانویه ۲۰۱۹، تعداد اتریوم های استخراج شده در روز کاهش پیدا کرد. سختی استخراج افزایش پیدا کرد و در نتیجه، صدور روزانه اتریوم از ۲۰۰۰۰ در ماه ژانویه به ۱۳۰۰۰ در ماه مارس رسید. وضعیت روز به روز برای ماینر ها مشکل تر می شود و اگر توسعه دهندگان و تیم اتریوم راه حلی برای این معضل پیدا نکنند، مسئله جدی تر خواهد شد.

بنا بر گزارش سازمان Susquehanna که یک سازمان ترید جهانی است، سودآوری استخراج اتریوم با کارت گرافیک از نوامبر ۲۰۱۸ تقریبا به صفر رسیده است. افزایش سختی و رقابت بر این بازار تاثیر داشته اند اما برتری بیت مین (Bitmain) و وجود دستگاه های آنت ماینر (Antminer) جدید نیز بی تاثیر نبوده است. دلیل دیگری برای این امر، افت تقریبا ۱۰ برابری قیمت اتریوم به نسبت دسامبر ۲۰۱۷ می باشد.

افزایش سختی اتریوم باعث می شود که استخراج آن کمتر از حال حاضر سودآور باشد و در نتیجه ماینر ها شبکه را رها کنند. رها کردن شبکه حتی اگر به صورت کامل هم صورت نگیرد باعث پایین آمدن امنیت شبکه اتریوم می شود و امکان حمله ۵۱ درصد بسیار بالا می رود. این واقعا مصیبت بار خواهد بود و براستی عصر یخبندان اتریوم را رقم خواهد زد.

از طرف دیگر، بسیاری از ماینر ها در انتظار یک به روز رسانی احتمالی دیگر با نام ProgPoW می باشند که در این ارتقا، ماینر های ایسیک (ASIC) با تجهیزات سنتی تر جایگزین خواهند شد. لازم به ذکر است که حتی در صورت کناره گیری ماینر ها باز تعدادی برای حمایت از شبکه باقی خواهند ماند.

تعدادی از کارشناسان بر این باورند که این افزایش سختی برای انتقال به الگوریتم گواه اثبات سهم ضروری می باشد. انتقال به این الگوریتم، به نفع شبکه اتریوم است و امنیت آن را بالاتر می برد. از طرف دیگر، این انتقال باعث کاهش مصرف انرژی می شود و این برای آینده اتریوم بسیار خوب است.

مقیاس پذیری ضعیف و فروپاشی شبکه

با افزایش زمان بلاک، توانایی پردازش داده ها توسط شبکه اتریوم کمتر می شود. افزایش زمان تایید تراکنش ها یکی از تبعات منفی این امر است. انتشار یک دقیقه ای بلاک برای اتریوم رویکرد پایداری بود و مخصوصا برای حال حاضر مناسب بود. اگر دوباره هارد فورک به تاخیر انداخته شود، کارمزد ها در شبکه افزایش پیدا می کند و پیچیدگی نیز به سطحی می رسد که تولید یک بلاک حدود دو دقیقه طول خواهد کشید.

افزایش تدریجی سختی اتریوم منجر به افزایش زمان استخراج کوین های جدید می شود و در نتیجه، بلاک ها آهسته تر ایجاد می شوند و زمان تایید تراکنش افزایش خواهد یافت. این شبکه را بسیار کند خواهد کرد و حتی ممکن است منجر به توقف عملکرد آن شود.

کاهش پروژه های غیر متمرکز

عصر یخبندان اتریوم و کاهش مقیاس پذیری این شبکه می تواند برای برنامه های غیر متمرکز (DApp) یک تراژدی باشد چرا که اتریوم پناهگاهی برای این قبیل پروژه ها بوده است. همچنان که تعداد برنامه های غیر متمرکز افزایش پیدا می کند، شبکه اتریوم با مشکلات بیشتر و بیشتری در خصوص خروجی تراکنش مواجه می شود. این جای نگرانی است و استفاده از برنامه های غیر متمرکز را در آینده گران تر خواهد کرد.

اینکه توسعه دهندگان اتریوم می توانند راه حلی برای این مشکل پیدا کنند یا نه، هنوز مشخص نیست. اما واضح است که پیامد های هارد فورک استانبول مسئله را پیچیده تر کرده است. بعضی از پروژه های غیر متمرکز مانند Aragon و Cyber Network نگران این هستند که این به روز رسانی باعث بر هم زدن قرارداد های هوشمند آنها شود و هزینه فعالیت ها در داخل شبکه را تا ۳۰ درصد بالا ببرد.

تاخیر یا حذف

هفته گذشته، تیم اتریوم از به تاخیر انداختن مجدد افزایش سختی با فراهم کردن یک هارد فورک دیگر سخن گفت. این مسئله تنها در میان توسعه دهندگان مورد بحث قرار نگرفت، بلکه با ماینر ها و مشارکان بازار نیز مطرح شد. یکی دیگر از مسائلی که مورد بحث قرار گرفت، حذف این مکانیسم افزایش سختی بود و عده ای بر این باورند که بهتر است با حذف این فرآیند، از انجام هارد فورک های متعدد جلوگیری کنند. این افراد معتقدند که انتقال به اتریوم نسل دوم به این زودی ها نمی تواند صورت بگیرد و بهتر است با این کار از شروع عصر یخبندان اتریوم ممانعت شود.

اما همه با این نظر موافق نیستند و بعضی بر این باورند که حذف این مکانیسم باعث می شود که اتریوم کمتر به روز رسانی شود و بنابراین ماینر ها انگیزه کمتری برای به روز کردن نرم افزار و تجهیزات خود خواهند داشت. به نظر این افراد، شبکه در حد زیادی کند می شود و ریسک تحریم انتقال به نسخه های به روز بلاک چین اتریوم، مخصوصا نسخه ای که الگوریتم گواه اثبات سهم نهایتا در آن پیاده می شود نیز موجود خواهد بود.

زمان هارد فورک بعدی (Muir Glacier)

در حالی که توسعه دهندگان اتریوم بر برنامه ای دراز مدت برای سختی اتریوم توافق نکرده اند اما در کوتاه مدت توافق کرده اند که این مکانیسم را برای چند سالی عقب بیاندازند. هارد فورک بعدی قرار است که این مکانیسم افزایش سختی را تا آنجا که ممکن است به تاخیر بیاندازد و در نتیجه از وقوع عصر یخبندان اتریوم جلوگیری کند.

هارد فورک بعدی اگر با موفقیت انجام شود، توان به تاخیر انداختن سختی را تا بعد از ۴ میلیون بلاک دیگر دارد و این یعنی که عصر یخبندان اتریوم در چند سال آینده رخ نخواهد داد. برخی از کارشناسان بر این باورند که کاربران و ماینر ها نباید نگران باشند زیرا این افزایش سختی توسط هارد فورک ها مهار می شود و تهدیدی جدی رویاروی آنها نخواهد بود.

نظر شما چیست؟ آیا عصر یخبندان اتریوم شروع خواهد شد؟ نظرات خود را با ما در میان بگذارید.

منبع
cointelegraph

نوشته های مشابه

اشتراک
اطلاع از
0 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا