پیشرفته مقالات عمومی

آیا اتریوم می‌تواند بدون یک سیاست پولی به حیات خود ادامه دهد؟

ویتالیک بوترین (Vitalik Buterin) خالق اتریوم معتقد است که عرضه ثابت اتریوم مفید است. او معتقد است که با حضور ایسیک ها (ASICs)، گواه اثبات کار خیلی عادلانه نیست. به نظر او، گواه اثبات سهام در این میان مفید است و برای تامین امنیت این الگوریتم نیازی به گواه اثبات کار نیست زیرا کارمزدها از کرایه دادن حاصل می شوند و نیازی به صدور نیست. قرارداد های هوشمند در این میان می توانند کارمزدها را پرداخت کنند و به این ترتیب پاداش بلاک ثابتی برای ماینر ها ایجاد خواهد شد و نیاز به بیرون دادن کوین بیشتر نخواهد بود.

خرید ارز دیجیتال با ۱۰ هزار تومان!

تو صرافی ارز پلاس میتونی فقط با ۱۰ هزار تومان و با کارمزد صفر، همه ارزهای دیجیتال رو معامله کنی!

همین الان شروع کن

البته این مسئله در تئوری درست است و در عمل دیده‌ایم که تخمین عرضه این کوین قابل پیش بینی نیست و حتی ویتالیک هم نتوانسته تخمین‌های درستی در این زمینه بزند. عرضه این کوین در حال حاضر به ۱۱۰ میلیون نزدیک می‌شود و حدودا ۵ میلیون اتر دیگر هم، سال آینده توسط ماینر ها بیرون داده خواهد شد و تنها خدا می داند که این روند تا کی ادامه پیدا می کند.

زمانی که اتریوم به جایی برسد که بتواند برای استیکینگ (Staking) امنیت کافی فراهم کند، دیگر نیازی به حضور ماینرها نخواهد داشت و می تواند گواه اثبات کار را کنار بگذارد. این کار عرضه سالانه این کوین را به ۱.۵ میلیون کاهش می دهد. اما مشخص نیست که آنها بتوانند این بلاکچین های مختلف دو راهه را ایجاد کنند. اگر موفق به انجام این کار شوند، پیشرفت بسیار بزرگی خواهد بود؛ زیرا این به معنی وجود زنجیره های جانبی غیر متمرکز است. برای انجام این کار، به زنجیره دیگری برای نوشتن زنجیره گواه اثبات کار نیاز است که زنجیره گواه اثبات کار نیز باید زنجیره دیگر را بخواند.

در این حالت، اتریوم با سوزاندن و منهدم کردن به زنجیره گواه اثبات سهام فرستاده می شود و این زنجیره، کوین‌های نسل دوم را ایجاد می‌کند. زنجیره گواه اثبات کار برای انجام این امر لازم است که کوین ها را خارج از قوانین موجود ایجاد کند؛ که پیش‌بینی نحوه انجام این کار از طریق ماینر ها بسیار مشکل است.

در هایبرد کاسپر (Hybrid Casper)، قرارداد هوشمندی در داخل زنجیره گواه اثبات کار موجود بود و بنابراین استیکرها (stakers) و ماینر ها می توانستند با هم ارتباط برقرار کنند. ما بر این باوریم که زنجیره جدید نیز منجر به همین ایجاد ارتباط خواهد شد. احتمال می‌رود که این تورم ۵ میلیون در سال، برای حداقل سه سال دیگر هم ادامه پیدا کند و بعد از این دوره است که کم کم راه حل های مطرح شده می تواند عملی شوند.

به مرور زمان و با انجام شدن هاوینگ های بیت کوین و کم شدن مقدار عرضه بیت کوین، تاریخ نشان داده که اتریوم هم نمی تواند همچنان به عرضه ثابت خود ادامه دهد و ناگزیر باید آن را کم کند. این تخمین سه سال هم که گفته شد، با توجه به همین هاوینگ های بیت کوین ابراز شده است.

پس این ارز دیجیتال نیز به نوعی همان مسیر تورمی بیت کوین را دنبال می کند اما باید گفت که این دنبال کردن به شیوه‌ای تاخیری انجام می شود. سال ۲۰۲۱ می تواند تخمین خوشبینانه‌ای برای کاهش صدور اتریوم باشد و احتمالا این امر در ۲۰۲۲ انجام خواهد شد. در این میان، قطعا امنیت برای این کوین بسیار مهم است و نمی تواند امنیت را فدای اجرای این طرح ها کند.

آیا فورک (fork) اتریوم می تواند راه حل باشد؟ 

اتریوم

بعضی معتقدند که به جای مهاجرت از اتریوم نسل اول به نسل دوم، باید یک فورک واقعی انجام شود و کوین جدید به دارندگان اتریوم داده شود. این دقیقا مانند همان کاری است که در فورک بیت کوین کش (BCH) انجام شد. این پیشنهاد جالبی است و حتما باید مورد توجه قرار بگیرد. این پیشنهاد بسیار عملی است.

در عمل تا زمان شاردینگ (sharding)،استیکینگ اتریوم با اتریوم واقعی بسیار متفاوت است و حتی نمی‌توان آن را انتقال هم داد. این احتمالا گواه اثبات کار را باارزش تر خواهد کرد؛ زیرا همیشه می‌توان آن را به کوین گواه اثبات سهم تغییر داد. اما اگر انشعاب مناسبی (clean split) موجود باشد، این قضیه می‌تواند به طور خاصی متفاوت باشد.

در این حالت، اتریوم گواه اثبات سهام اساسا تورمی نخواهد داشت؛ اما در مدل قبل مقداری آشفتگی وجود دارد و احتمالا این دو اتریوم همدیگر را متوقف کنند. یک انشعاب مناسب احتمالا به یکی از اتریوم ها ارزش خاصی می‌بخشد و آن را تبدیل به اتریوم اصلی خواهد کرد. اما در مدل قبلی، عدم فعالیت عاملی قوی است که احتمالا باعث تداوم اتریوم گواه اثبات کار خواهد شد.

همه این مباحثات قبلا به طور مفصل انجام شده است؛ اما سوال اینجاست که چرا هایبرد کاسپر به جای این زنجیره جدید مطرح نشده و چرا همزمان از این انشعاب مناسب بحث نشده است. قطعا اتریوم بدون وجود یک سیاست پولی نمی‌تواند به حیات خود ادامه دهد اما با توجه به مطالبی که در این نوشتار خواندیم، متوجه می شویم که اتریوم تا حدودی این سیاست را اعمال کرده است.

سیاست پولی اتریوم تا به حال، تبعیت از سیاست پروتکل بیت کوین بوده است که به شیوه‌ای تاخیری اعمال شده است. بنابراین بیت کوین از منظر سرمایه گذاری بسیار جذاب به نظر می‌رسد و می‌بینیم که بزرگترین آلتکوین (Altcoin) از سیاست پروتکل آن تبعیت می کند.

اتریوم نیز ارزش خود را دارد و یک پول دیجیتال است که به آسانی قابلیت برنامه نویسی دارد اما می توان گفت که از منظر سرمایه گذاری، انرژی و منابع زیادی را به هدر داده است. نظر شما چیست؟ تا چه اندازه این کوین را برای سرمایه گذاری جذاب می بینید؟ نظرات خود را با ما در میان بگذارید.

منبع
trustnodes

نوشته های مشابه

اشتراک
اطلاع از
0 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا