تحلیل آنچین

تحلیل اختصاصی آنچین (26 مرداد)؛ آیا رالی صعودی بازار رمزارزها به پایان رسیده است؟

سطح ۲۵۰۰۰ دلار برای قیمت بیت کوین که مدت‌ها مورد انتظار فعالان بازار کریپتو بود، در هفت روز گذشته لمس شد. قیمت بیت کوین که چهارشنبه با انتشار آمار CPI وارد روندی صعودی شد، روزهای یکشنبه و دوشنبه را صرف دست و پنجه نرم کردن با مقاومت ۲۵۰۰۰ دلاری کرد، اما نتیجه این درگیری به‌نفع خرس‌ها بود.

خرید ارز دیجیتال با ۱۰ هزار تومان!

تو صرافی ارز پلاس میتونی فقط با ۱۰ هزار تومان و با کارمزد صفر، همه ارزهای دیجیتال رو معامله کنی!

همین الان شروع کن

قیمت بیت کوین در ابتدای یکشنبه برای مدت کوتاهی به ۲۵,۰۵۳ دلار رسید؛ اما از این سطح قیمت پس زده شد و کندل هفتگی را در پایان یکشنبه در سطح ۲۴٬۳۲۰ دلار بست. با وجود اینکه بهترین کندل هفتگی بیت کوین در ۲ ماه گذشته ثبت شد، بازار انتظار نتیجه بهتری داشت. قیمت بیت کوین در روز دوشنبه بار دیگر مقاومت ۲۵۰۰۰ دلار را به چالش کشید و توانست برای مدت کوتاهی تا ۲۵,۲۱۲ دلار صعود کند. اما نتوانست این سطح قیمت را حفظ کند و پس از آن بازار وارد روندی نزولی شد. بعضی فعالان بازار معتقدند الگوی سقف دوقلو (Double Top) در چارت بیت کوین شکل گرفته است که نشانه معکوس شدن روند است.

قیمت اتریوم هم در هفت روز گذشته به بالای سطح مقاومت روانی در ۲۰۰۰ دلار رسید؛ اما ناتوانی بیت کوین در شکستن مقاومت ۲۵۰۰۰ دلار باعث شد فعالان بازار در مورد ادامه روند صعودی با تردید مواجه شوند و قیمت اتریوم هم آسیب ببیند. با این حال مجموعه‌ای از اخبار مثبت در مورد اتریوم، از جلو افتادن تاریخ به‌روزرسانی مرج تا «رالی ایردراپ» که به خرید اتر به قصد دریافت رمزارز شبکه‌های فورک بالقوه اشاره دارد، می‌تواند روند مثبت بازار را حفظ کند. در هفته‌ پیش رو که احتمال می‌رود از اخبار مهم اقتصاد کلان خالی باشد، خرس‌ها و گاوها به اندازه کافی فرصت دارند تا فارغ از تحولات کلان، بر سر بیت کوین ۲۵۰۰۰ دلاری مبارزه کنند. در این حال تحلیل آنچین می‌تواند ابزاری برای پاسخ به این سوال باشد که در شرایط فعلی شرایط به نفع کدام دسته از فعالان بازار است. خرس‌ها یا گاو‌ها؟

برای تحلیل قیمت بیت کوین و قیمت اتریوم و به طور کلی تحلیل روند کلی بازار رمز ارزها ابزارهای متنوعی وجود دارد. ما معتقدیم با بررسی مداوم اطلاعات آن‌چین یا درون زنجیره‌ای می‌توان وقایع و اتفاقات این بازار را عمیق‌تر و دقیق‌تر ارزیابی و تحلیل کرد. در همین راستا میهن بلاکچین قصد دارد تا با تمرکز بر اطلاعات و دیتای درون شبکه یا On-Chain، گزارشی از عملکرد بازار را به صورت هفتگی منتشر کند. هدف این گزارش‌های هفتگی، تحلیل رفتار سرمایه‌گذاران، احساسات معامله‌گران و تغییرات صورت گرفته در شبکه بیت کوین و اتریوم است. در این تحلیل‌ها متریک‌های آنچین بیت کوین و اتریوم و استیبل‌کوین‌ها مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

سلب مسئولیت

سلب مسئولیت

گزارش پیش رو، تحلیل اختصاصی میهن بلاکچین بر اساس دیتاهای آن‌چین (روی زنجیره) در هفته گذشته است. اطلاعات و تحلیل‌های این مقاله به هیچ عنوان نباید به عنوان توصیه‌ای برای خرید و فروش یا سرمایه‌گذاری در نظر گرفته شوند. فراموش نکنید که همیشه قبل از سرمایه‌گذاری، خودتان به طور کامل بازار را تحلیل و بررسی کنید.

توجه به نکات زیر به مطالعه بهتر این مقاله کمک خواهد کرد:

  • این گزارش به ۳ بخش کلی تقسیم‌ شده است؛ در بخش اول اطلاعات کلی از بازار در هفته گذشته را ارائه می‌کنیم و همینطور اطلاعات مهم پیرامون بیت کوین را مورد بررسی قرار خواهیم داد. در بخش دوم این گزارش نیز وضعیت شبکه اتریوم را بررسی خواهیم کرد. در انتها نیز به شکل جزیی به وضعیت استیبل‌کوین‌ها می‌پردازیم.
  • این نسخه، پنجاه و یکمین گزارش از سری تحلیل‌های هفتگی آنچین میهن بلاکچین است. برای مطالعه گزارش پیشین، به مقاله زیر مراجعه کنید.

بخش اول – بیت کوین

بررسی قیمت بیت کوین
نمودار قیمت بیت کوین – تایم فریم روزانه؛ منبع: تریدینگ‌ویو

تصویر بالا قیمت بیت کوین را در تایم فریم روزانه نشان می‌دهد. پس از هفته‌ها نزول، بیت کوین توانسته بود در یک روند صعودی قرار بگیرد. این روند صعودی توانست منجر به افزایش قیمت بیت کوین تا محدوده ۲۵,۲۰۰ دلارشود؛ اما بالا گرفتن تنش میان چین و تایوان و همچنین جنگ روسیه و اوکراینT همچنان از دلایل اصلی ریزش یک هفته اخیر بیت کوین محسوب می‌شوند. در حال حاضر بیت کوین در حال تست کردن خط روند صعودی است و در صورتی که کندل بعدی زیر این خط روند بسته شود، می‌توان انتظار ریزش بیشتر قیمت بیت کوین را داشت.

همبستگی بیت کوین با طلا
منبع: santiment

در دوره‌هایی که همبستگی بیت کوین با سایر بازارهای مالی افزایش پیدا می‌کند، معمولا با شروع رشد سایر بازارها قیمت بیت کوین کاهش پیدا می‌کند. همانطور که در نمودار بالا مشاهده می‌کنیدT این هفته و همزمان با ریزش قیمت طلا و کاهش شاخص S&P500، قیمت بیت کوین نیز کاهش یافته است.

در ادامه به بررسی برخی از داده‌های آنچین در یک هفته اخیر می‌پردازیم:

بررسی رفتار سرمایه‌گذاران بیت کوین

نهنگ‌ها یکی از اصلی‌ترین بازیگران در بازار رمزارزها محسوب می‌شوند و تحرکات آنها در بازار می‌تواند تصویر دقیقی از اتفاقات آینده را پیش روی سرمایه‌گذاران قرار دهد. از این رو ابتدا به سراغ نهنگ‌های بیت کوین می‌رویم و رفتار آن‌ها را مورد بررسی قرار می‌دهیم:

بررسی رفتار سرمایه‌گذاران بیت کوین
منبع: santiment
  • معرفی نمودار: در تصویر بالا نمودار رفتار کیف پول‌هایی که موجودی آن‌ها بین ۱۰۰ تا ۱۰,۰۰۰ بیت کوین است با نمودار بنفش در کنار نمودار قیمت بیت کوین به صورت کندل‌استیک نشان داده شده است. همچنین هیستوگرامی به شکل عمودی در گوشه تصویر مشاهده می‌‌کنید که نشان‌دهنده حجم و قیمت خرید کوین‌های فروخته شده طی هفته گذشته است.
  • تحلیل نمودار: همزمان با افزایش قیمت بیت کوین و رسیدن آن به ۲۵,۰۰۰ دلار، نهنگ‌ها حدودا ۴۰,۰۰۰ واحد بیت کوین به دارایی‌های خود اضافه کردند؛ اما با از دست رفتن سطح قیمتی ۲۴,۰۰۰ دلار، موجودی کیف پول نهنگ‌ها نیز کاهش یافت و حدودا ۳۰,۰۰۰ واحد بیت کوین از کیف پول آنها خارج شد. از این موضوع می‌توان دریافت که در حال حاضر نهنگ‌ها بیشتر با ایجاد نوسان در بازار و افزایش مقطعی قیمت‌ها سعی در گرفتن سود از بازار دارند.

بررسی وضعیت ماینرهای بیت کوین

بیش از ۱,۸۶ میلیون واحد بیت کوین در کیف پول ماینرهای شبکه بیت کوین ذخیره شده‌ است. در نتیجه بررسی رفتار این بازیگران نیز در روند قیمتی بیت کوین موثر است. به تصویر زیر توجه کنید:

وضعیت ماینرهای بیت کوین
منبع: cryptoquant.com
  • معرفی شاخص: نمودار بالا شاخص ورودی/خروجی خالص بیت کوین کیف پول ماینرها را در کنار قیمت بیت کوین با نمودار مشکی نشان می‌دهد. مقادیر مثبت در این نمودار نشان‌دهنده افزایش ذخایر بیت کوین ماینرها است.
  • تحلیل نمودار: همانطور که در نمودار مشخص است، روند فروش بیت کوین توسط ماینرها برای مدت حدودا ۲ هفته متوقف شده بود؛ اما این روند هم‌زمان با افزایش قیمت بیت کوین و رسیدن آن به سطح ۲۴,۰۰۰ دلار متوقف شد و ماینرها از این افزایش قیمت استفاده کرده و دست به فروش شده‌اند.

بررسی شاخص Net Unrealized Profit/Loss

NUPL شاخص
منبع: cryptoquant.com
  • معرفی شاخص: نمودار بالا شاخص سود و زیان خالص تحقق نیافته (NUPL) را در شبکه بیت کوین نشان می‌دهد. مقادیر بالای صفر در این نمودار نشان می‌دهد که سرمایه‌گذاران بیت کوین در سود هستند. روند افزایشی در این نمودار نشان می‌دهد که سرمایه‌گذاران بیشتری در محدوده کسب سود قرار می‌گیرند.
  • تحلیل شاخص:‌ همانطور که نمودار مشخص است، در حال حاضر برایند کلی سرمایه‌گذاران مثبت بوده و نشان می‌دهد بسیاری از سرمایه‌گذاران بیت کوین در این محدوده اقدام به خرید کرده‌اند. با توجه به نمودار می‌توان دریافت با ریزش قیمت بیت کوین به محدوده‌ زیر ۲۰,۰۰۰ دلار، اکثر سرمایه‌گذاران وارد محدوده ضرر شوند.

بررسی وضعیت کیف پول صرافی‌ها

با توجه به حجم مبادلات در صرافی‌های متمرکز، آن‌ها به عنوان یکی از مراجع تعیین قیمت بیت کوین و یکی از مهمترین عوامل تاثیرگذار بر قیمت آن به شمار می‌روند. در حال حاضر حدودا ۱,۷۸ میلیون بیت کوین در کیف پول صرافی‌ها ذخیره شده است. به تصویر زیر توجه کنید:

وضعیت کیف پول صرافی‌ها
منبع: santiment
  • معرفی شاخص: در تصویر بالا، نمودار بنفش رنگ نرخ خالص ورود و خروج بیت کوین به صرافی‌های متمرکز رمزارزها را در کنار موجودی آن‌ها و قیمت بیت کوین نشان می‌دهد.
  • تحلیل شاخص: همچنان روند خروج بیت کوین از صرافی‌ها ادامه دارد. به نظر می‌رسد محدوده فعلی قیمت بیت کوین محدوده‌ای جذاب برای سرمایه‌گذاران خرد محسوب می‌شود. همزمان با فروش بیت کوین توسط نهنگ‌ها، سرمایه‌گذاران خرد در حال تکمیل خرید‌های خود هستند. در یک هفته اخیر تقریبا ۱۰,۰۰۰ واحد بیت کوین از صرافی‌ها خارج شده است.

بررسی فاندینگ ریت بیت کوین

فاندینگ ریت بیت کوین
منبع: Coinglass
  • معرفی شاخص: در تصویر بالا نمودار زرد رنگ قیمت بیت کوین را نشان می‌دهد و میله‌های قرمز و آبی رنگ نشان‌دهنده فاندینگ ریت بیت کوین در اکثر صرافی‌ها است.
  • تحلیل شاخص: در حال حاضر فاندینگ ریت بیت کوین در اکثر صرافی‌های متمرکز مثبت است. این موضوع نشان می‌دهد همچنان اکثر معامله‌گرانی که از لوریج در معاملات خود استفاده می‌کنند، پوزیشن‌های خود را در حالت لانگ باز کرده‌اند.

بررسی احساسات بازار

 بررسی احساسات بازار
منبع: santiment
  • معرفی شاخص: این شاخص وضعیت حجم فعالیت عبارت‌های «Merge» را با رنگ صورتی و «EOS» را با رنگ زرد در شبکه‌های اجتماعی نشان می‌دهد. همچنین قیمت بیت کوین با رنگ سبز رسم شده است.
  • تحلیل شاخص: در ماه سپتامبر قرار است شبکه بلاکچینی EOS هارد فورکی انجام دهد و نام آن نیز تغییر کند. این خبر باعث شد قیمت رمزارز EOS در ۲۴ ساعت گذشته بیش از ۲۵ درصد افزایش پیدا کند. همانطور که در نمودار پیداست، حجم جستجوها درباره شبکه EOS در شبکه‌های اجتماعی رشد قابل توجهی داشته است. همچنین با نزدیکتر شدن به تاریخ مرج اتریوم جستجو درباره این رویداد افزایش چشم‌گیری داشته است.

بخش دوم – اتریوم

قیمت اتریوم
نمودار قیمت اتر – تایم فریم روزانه؛ منبع: تریدینگ‌ویو

نمودار بالا قیمت اتریوم را در تایم فریم روزانه نشان می‌دهد. با اعلام شاخص CPI در عصر چهارشنبه گذشته، که این تلقی را به وجود آورد که تورم در ایالات متحده پیک خود را پشت سر گذاشته است، قیمت ETH توانست تا ۱,۸۸۵ دلار صعود کند و به بالاترین سطح قیمت خود در دو ماه اخیر برسد. جالب توجه است که در این تاریخ فعالیت نهنگ‌های اتر رشد چشم‌‌گیری داشت و تعداد تراکنش‌های نهنگ‌ها با ارزش بیش از ۱۰۰,۰۰۰ دلار، به سطحی تقریبا برابر با سقوط قیمت‌ها در تاریخ ۱۸ ژوئن (۲۸ خرداد) رسید.

رفتار نهنگ‌های اتریوم
تعداد تراکنش‌های با ارزش بیش از ۱۰۰ هزار دلار در شبکه اتریوم؛ منبع: سنتیمنت

با این حال این پایان اخبار مثبت برای اتریوم نبود. در پنجشنبه سومین و آخرین پیاده‌سازی آزمایشی به‌روزرسانی مرج اتریوم روی شبکه آزمایشی گوئرلی (Goerli) با موفقیت انجام شد و کمی پس از آن تیم توسعه دهنده اتریوم پس از مشورت در مورد تاریخ انجام به‌روزرسانی مرج اعلام کردند این به‌روزرسانی در دو مرحله به نام‌های «بلاتریکس» و «پاریس» انجام می‌شود.

آپدیت بلاتریکس در ایپاک ۱۴۴,۸۹۶ یعنی در تاریخ ۶ سپتامبر (۱۵ شهریور) و آپدیت پاریس در سختی کلی ترمینال‌های شبکه (TDD) برابر با ۵۸,۷۵۰,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰ انجام می‌شود که تاریخ احتمالی آن ۱۵ سپتامبر (۲۴ شهریور) است (زمان دقیق به سختی شبکه بستگی دارد). به این ترتیب انتظار می‌رود انتقال کامل اتریوم از اثبات کار به اثبات سهام قبل از تاریخ وعده داده شده، یعنی ۱۹ سپتامبر (۲۸) شهریور به انجام برسد.

اعلام رسمی تاریخ یا شرایط مورد نیاز برای انتقال اتریوم به اثبات سهام تاثیر مثبتی بر قیمت اتریوم داشت و در روز پنجشنبه قیمت اتریوم از مرز ۱,۹۰۰ دلار عبور کرد. بررسی احساسات بازار نشان می‌دهد در روز پنجشنبه، مباحثات درباره اتریوم در شبکه‌های اجتماعی رشد چشمگیری داشته است.

اتریوم احساسات بازار
احساسات بازار در مورد اتریوم؛ منبع: سنتیمنت

قیمت اتریوم در روزهای شنبه و یکشنبه توانست از مرز ۲,۰۰۰ دلار عبور کند؛ اما نتوانست این سطح قیمت را تثبیت کند. ناتوانی بیت کوین از تثبیت سطح قیمت ۲۵٬۰۰۰ دلار و پس زده شدن شدید قیمت BTC از این سطح مقاومت کلیدی باعث شد روند صعودی بازار با توقف مواجه شود. در حال حاضر قیمت بیت کوین در حال فشرده شدن بین ۲۳,۵۰۰ و ۲۵,۰۰۰ دلار است و قیمت هر دو رمزارز بیت کوین و اتر در نوعی بلاتکلیفی به سر می‌برد.

پدیده جالب دیگری که فضای اتریوم را در هفت روز گذشته به خود مشغول کرد، ماجرای شکل‌گیری شبکه‌های فورک پس از مرج و تشکیل نسخه جدیدی از اتریوم بر مبنای اثبات کار است. این رویداد احتمال دارد در کوتاه‌مدت اثر مثبتی بر قیمت اتر بگذارد؛ چرا که فعالان بازار متوجه شده‌اند با در اختیار داشتن اتر در صورتی که فورک جدیدی از شبکه اتریوم شکل بگیرد، علاوه بر اتر خود، یک رمزارز دیگر در هر شبکه فورک شده خواهند داشت و هر چند قیمت این رمزارز جدید بسیار پایین‌تر از قیمت اتر باشد، این اتفاق نوعی ایردراپ مجانی و قطعی محسوب می‌شود. البته دریافت رمزارز این ایردراپ با مخاطرات فراوانی همراه است. یکی از این مخاطرات که امکان وقوع «حمله اجرای مجدد» است در مطلب زیر بررسی شده است.

وضعیت استیکینگ اتریوم ۲

استیکینگ اتر بر حسب نهادها مختلف
استیکینگ اتر بر حسب سهم نهادهای مختلف؛ منبع: Dune Analutics

نمودار بالا سهم نهادهای مختلف را در استیکینگ اتر نشان می‌دهد. یکی از مهم‌ترین بحث‌های هفته گذشته، نگرانی درباره سانسورپذیر شدن شبکه اتریوم با انتقال به اثبات سهام بود.

همانطور که در نمودار بالا مشاهده می‌شود، حدود ۶۶٪ از استیکینگ اتر توسط نهادهای متمرکزی مانند پلتفرم لیدو و صرافی‌ها کوین بیس، کراکن، بایننس و پلتفرم‌هایی مانند Staked.us و بیت کوین سوییس انجام شده است. با انتقال اتریوم به اثبات سهام، این نگرانی وجود دارد که این نهادهای متمرکز که در آینده مهم‌ترین اعتبارسنج‌های بلاکچین اتریوم خواهند بود، از ثبت بلاک‌هایی که حاوی تراکنش‌های نهادهای مورد تحریم، مانند تورنادو کش باشند خوددداری کنند.

با وجود اینکه مکانیزم PBS برای این طراحی شده است که مانع از سانسور شدن یک تراکنش خاص توسط اعتبارسنج‌ها شود، پیدا کردن راهی برای شناسایی‌ آن‌ها و جلوگیری از ثبت بلاک‌های حاوی آن‌ها غیرممکن نیست.

اگر ۶۶٪ از اعتبارسنج‌ها که از نهادهای متمرکز هستند، تصمیم بگیرند یا ناچار شوند که بلاک‌های خاصی را امضا نکنند، بلاک‌سازها و رله‌کننده‌هایی که بلاک‌هایی حاوی تراکنش تحریم‌شده پیشنهاد می‌کنند، شانس کمتری برای ثبت بلاک دارند. به این ترتیب این بلاک‌سازها از نظر مالی آسیب می‌بینند و گنجاندن چنین تراکنش‌هایی در بلاک توجیه اقتصادی خود را از دست می‌دهد. همچنین مکانیزم مجازات نودهای خاطی در مورد صرافی‌های عظیمی مانند کوین بیس و بایننس، کارا و عملی به نظر نمی‌رسد.

این موضوع دغدغه‌های گوناگونی را به وجود آورده است. موضوع سانسور در شبکه اتریوم که با تحریم تورنادو کش در مرکز توجهات قرار گرفت، با نگاه به آینده اتریوم که به اثبات سهام گره خورده است، ابعاد نگران‌کننده جدیدی پیدا کرد.

اتر استیک شده
اتر استیک شده و سهم لیدو؛ منبع: Dune Analytics

روند افزایشی حجم اتر استیک شده در قرارداد بیکن چین، در ۷ روز گذشته به نقطه مهمی رسید. در حال حاضر ۱۳,۳۲۶ میلیون ETH در قرارداد استیکینگ بیکن چین سپرده‌گذاری شده است که بیش از ۱۱٪ از کل عرضه در گردش اتریوم است. به نظر می‌رسد تعیین دقیق شرایط مهاجرت به اثبات سهام و مشخص شدن تاریخ مرج، اثر مثبتی بر استیکینگ اتر داشته است.

با این حال سهم پلتفرم لیدو از استیکینگ اتر از روند نزولی خود خارج نشده است. لیدو که در تیرماه اعلام کرده بود قصد دارد امکان استیکینگ اتر را برای شبکه‌های لایه ۲ فراهم کند، اظهار داشت معماری شبکه‌های آربیتروم و آپتیمیزم در حال حاضر استیکینگ مستقیم اتر از این شبکه‌های لایه ۲ را با چالش مواجه کرده است و پلتفرم لیدو قصد دارد در گام اول نسخه‌ای رپ شده از stETH (با نماد wstETH) را برای شبکه‌های لایه ۲ ارائه کند.

بررسی حجم معاملات در صرافی‌های غیرمتمرکز

حجم معاملات دکس‌های اتریوم
حجم روزانه معاملات در دکس‌های اتریوم؛ منبع: Dune Analytic

در نمودار بالا حجم معاملات روزانه صرافی‌های غیرمتمرکز به صورت نمودار میله‌ای نشان داده شده و در سمت راست اسامی صرافی‌ها به تفکیک آورده شده است. حجم معاملات صرافی‌های مطرح لایه یک در این هفته حدود ۱۴ میلیارد دلار بود که نسبت به هفته گذشته حدود ۴۰٪ افزایش داشته است. همچنین سهم صرافی یونی سواپ از حجم تراکنش‌ها بر بستر اتریوم اندکی کاهش داشت و به ۶۸٪ رسید.

در هفته گذشته صرافی بایننس اعلام کرد که توانسته است ۴۵۰ هزار دلار از ۵۷۰ هزار دلار به سرقت رفته از هک کرو فایننس را بازیابی کند. ظاهرا هکر در اقدامی عجیب رمزارز به سرقت رفته از کرو را برای تبدیل به صرافی بایننس منتقل کرده بود. جالب توجه است که بسیاری پلتفرم‌ها غیرمتمرکز اتریوم مانند صرافی‌‌های یونی سواپ و dydx و پلتفرم‌های دیفای آوه و بلنسر، در پاسخ به تحریم OFAC، آدرس‌های ذکر شده در لیست تحریم را از دسترسی به فرانت‌اند خود محروم کردند. با وجود این کرو فایننس واکنشی به بیانیه OFAC نشان نداد و اظهار داشت «مسدود کردن فرانت‌اند هیچ مانعی برای هکرها محسوب نمی‌شود و احمقانه به نظر می‌رسد».

وضعیت اتریوم در صرافی‌های متمرکز

مقایسه موجودی صرافی ‌ها بیت کوین و اتر
مقایسه موجودی بیت کوین و اتر در صرافی‌های متمرکز؛ منبع: سنتیمنت

در نمودار بالا خط سبز قیمت اتر، خط قرمز موجودی اتر در صرافی‌ها و خط زرد موجودی بیت کوین در صرافی‌ها است. همان‌طور که مشاهده می‌شود، روند افزایشی قیمت اتر با کاهش موجودی اتر در صرافی‌ها همخوانی دارد. با وجود این، نکته جالب‌تر روند معکوس طی شده توسط بیت کوین و اتر از نظر حجم موجودی آن‌ها در صرافی‌‍‌های متمرکز است.

از زمان سقوط بازار کریپتو در ابتدای میانه ژوئن، حجم اتر موجود در صرافی‌ها روندی افزایشی را طی کرده است؛ با این حال از همان تاریخ حجم بیت کوین موجود در صرافی‌ها به شدت کاهش یافته است. به این ترتیب، به نظر می‌رسد بیت کوین برای مواجهه با «شوک عرضه (Supply Shock)» که باعث افزایش سریع قیمت می‌شود، بسیار آماده‌تر از اتریوم باشد.

بخش سوم – استیبل کوین‌ها

استیبل کوین DAI که از نظر ارزش بازار چهارمین استیبل کوین و ۱۵امین رمزارز است، همزمان با رسیدن قیمت اتر به ۲,۰۰۰ دلار رکورد جدیدی ثبت کرد.

چرخش استیبل کوین DAI
چرخش استیبل کوین DAI؛ منبع: سنتیمنت
موجودی استیبل کوین DAI در صرافی ها
موجودی استیبل کوین DAI در صرافی‌ها؛ منبع: سنتیمنت

شاخص چرخش (Circulation) استیبل کوین DAI نشان می‌دهد که در تاریخ ۱۶ آگوست (۲۵ مرداد) حدود ۸۸۸ میلیون کوین یکتا جابجا شده است که بالاترین سطح ثبت شده این شاخص برای DAI است. از سوی دیگر، در همین تاریخ موجودی DAI در صرافی‌ها به کمترین حد از بهمن ۱۴۰۰ رسیده است. یکی از احتمالات برای توجیه این مشاهده، فروش اتر در مقابل DAI و خارج کردن آن از صرافی برای استفاده در دیفای است.

علاوه بر این نمودار زیر رفتار ۴ استیبل کوین مهم را در مقایسه با قیمت بیت کوین نشان می‌دهد.

قیمت بیت کوین و رفتار استیبل کوین‌ها
قیمت بیت کوین و رفتار استیبل کوین‌ها؛ منبع: سنتیمنت

در این نمودار قیمت بیت کوین با رنگ سبز، ارزش بازار USDC با رنگ قرمز، ارزش بازار تتر با رنگ آبی روشن، ارزش بازار BUSD با رنگ نارنجی و ارزش بازار DAI با رنگ آبی تیره نشان داده شده است. با توجه به این نمودار نکات زیر جالب توجه به نظر می‌رسند:

  • همزمان با سقوط بازار در نیمه ژوئن، ارزش بازار هیچکدام از استیبل کوین‌ها تغییر شدیدی نداشته است که نشان می‌دهد بازار به کف ایجاد شده در ۱۸ ژوئن اطمینان کافی نداشته است.
  • ارزش بازار USDC در هفته‌های منتهی به ماجرای تحریم تورنادو کش به‌آرامی رو به کاهش بوده است.
  • ارزش بازار USDT از زمان سقوط ترا رو به کاهش بوده است و همچنان بهبود قابل توجهی در وضعیت آن مشاهده نمی‌شود.
  • ارزش بازار DAI همبستگی شدیدی با قیمت بیت کوین نشان می‌دهد و با افزایش و کاهش قیمت بالا و پایین می‌رود.
  • ارزش بازار BUSD بیشتر از استیبل کوین‌های دیگر رفتار «خرید در کف» را به نمایش می‌گذارد.

سخن پایانی

ما در این سری مقالات به سراغ اطلاعات آن‌چین بازار می‌رویم و سعی داریم تا الگوهای تکرار شونده مشترک بین قیمت و اطلاعات On-Chain را شناسایی کرده و در اختیار شما قرار دهیم. در نتیجه این مقاله و تمامی مواردی که در آن اشاره شده، به هیچ عنوان نباید ملاک تصمیم‌گیری برای سرمایه‌گذاری قرار گیرد. سعی ما این است تا به جای تحلیل مستقیم قیمت، عوامل تاثیرگذار بر نوسانات قیمت رمزارزها را بشناسیم تا تحلیل دقیق‌تری از بازار داشته باشیم. اگر در این زمینه تجربه‌ای دارید و یا اطلاعات آن چین مشخصی را پیدا کرده‌اید که بر قیمت رمزارزها تاثیر دارد، آنها را با ما به اشتراک بگذارید.

منبع
میهن بلاکچین

نوشته های مشابه

اشتراک
اطلاع از
0 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا