تحلیل آنچین

تحلیل اختصاصی آنچین (19 مرداد)؛ وضعیت قیمت بیت کوین و اتریوم همزمان با انتشار شاخص CPI

بازار رمزارزها در هفته‌ پرحادثه‌ای که گذشت، توانست روند صعودی خود را حفظ کند. این هفته با اعلام نرخ بیکاری در ایالات متحده آغاز شد و با اعلام آمار نرخ تورم ماه جولای خاتمه یافت و در این میان شاهد اتفاقات مهمی از جمله زمزمه‌های فورک اتریوم و تحریم شدن سرویس حریم خصوصی تورنادو کش بودیم. اما روند صعودی فعلی تا کجا ادامه خواهد داشت؟

خرید ارز دیجیتال با ۱۰ هزار تومان!

تو صرافی ارز پلاس میتونی فقط با ۱۰ هزار تومان و با کارمزد صفر، همه ارزهای دیجیتال رو معامله کنی!

همین الان شروع کن

قیمت بیت کوین که ابتدای هفته را با واکنش منفی به وضعیت مثبت بازار کار آغاز کرد و در طول هفته با اتکا به افزایش قیمت اتر، توانست سطح قیمت ۲۳٬۰۰۰ دلار را حفظ کند؛ در روز چهارشنبه با انتشار داده‌های نرخ تورم ماه جولای مواجه شد. آمار اعلام شده برای تورم ماه جولای کمتر از توقعات بود و این تلقی را تقویت کرد که پیک تورم در اقتصاد ایالات متحده پشت سر گذاشته‌ شده است. در واکنش به این خبر قیمت بیت کوین در عرض ۱ ساعت حدود ۳.۷۶٪ رشد کرد و به بالای ۲۴٬۰۰۰ دلار رسید. اما برای ادامه روند صعودی، رسیدن به نیمه بالایی کانال ۲۴۰۰۰ دلار و فتح سطح ۲۴٬۶۷۶ که حد بالای ثبت شده توسط قیمت بیت کوین در ۳۰ جولای (۸ مرداد) است، ضرورت دارد.

برای تحلیل قیمت بیت کوین و قیمت اتریوم و به طور کلی تحلیل روند کلی بازار رمز ارزها ابزارهای متنوعی وجود دارد. ما معتقدیم با بررسی مداوم اطلاعات آن‌چین یا درون زنجیره‌ای می‌توان وقایع و اتفاقات این بازار را عمیق‌تر و دقیق‌تر ارزیابی و تحلیل کرد. در همین راستا میهن بلاکچین قصد دارد تا با تمرکز بر اطلاعات و دیتای درون شبکه یا On-Chain، گزارشی از عملکرد بازار را به صورت هفتگی منتشر کند. هدف این گزارش‌های هفتگی، تحلیل رفتار سرمایه‌گذاران، احساسات معامله‌گران و تغییرات صورت گرفته در شبکه بیت کوین و اتریوم است. در این تحلیل‌ها متریک‌های آنچین بیت کوین و اتریوم و استیبل‌کوین‌ها مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

سلب مسئولیت

سلب مسئولیت

گزارش پیش رو، تحلیل اختصاصی میهن بلاکچین بر اساس دیتاهای آن‌چین (روی زنجیره) در هفته گذشته است. اطلاعات و تحلیل‌های این مقاله به هیچ عنوان نباید به عنوان توصیه‌ای برای خرید و فروش یا سرمایه‌گذاری در نظر گرفته شوند. فراموش نکنید که همیشه قبل از سرمایه‌گذاری، خودتان به طور کامل بازار را تحلیل و بررسی کنید.

توجه به نکات زیر به مطالعه بهتر این مقاله کمک خواهد کرد:

  • این گزارش به ۳ بخش کلی تقسیم‌ شده است؛ در بخش اول اطلاعات کلی از بازار در هفته گذشته را ارائه می‌کنیم و همینطور اطلاعات مهم پیرامون بیت کوین را مورد بررسی قرار خواهیم داد. در بخش دوم این گزارش نیز وضعیت شبکه اتریوم را بررسی خواهیم کرد. در انتها نیز به شکل جزیی به وضعیت استیبل‌کوین‌ها می‌پردازیم.
  • این نسخه، پنجاهمین گزارش از سری تحلیل‌های هفتگی آنچین میهن بلاکچین است. برای مطالعه گزارش پیشین، به مقاله زیر مراجعه کنید.

بخش اول – بیت کوین

قیمت بیت کوین
نمودار قیمت بیت کوین – تایم فریم روزانه؛ منبع: تریدینگ‌ویو

تصویر بالا قیمت بیت کوین را در تایم فریم روزانه نشان می‌دهد. در ۷ روز گذشته، روز جمعه با روندی صعودی برای قیمت بیت کوین آغاز شد و قیمت BTC در این تاریخ حدود ۳٪ افزایش یافت. ساعت ۸:۳۰ صبح روز شنبه به وقت نیویورک (ساعت ۱۷ روز شنبه به وقت تهران) آمار نرخ بیکاری منتشر شد، که نشان داد نرخ بیکاری در این کشور پایین‌ترین رقم در حدود ۵۰ سال اخیر است. جالب این‌که با انتشار این داده‌ها که برای کلیت اقتصاد فاکتور مثبتی به شمار می‌رود، تمام بازارها از جمله بازار رمزارزها و قیمت بیت کوین ریزشی شد و قیمت بیت کوین سطح ۲۳٬۰۰۰ دلار را از دست داد.

قیمت بیت کوین
واکنش قیمت بیت کوین به انتشار داده‌های نرخ بیکاری؛ منبع: تریدینگ‌ویو

ظاهرا بازار به نحوی واکنش نشان می‌دهد که خبر خوب را خبر بد تلقی می‌کند و بالعکس. چنان‌که در مورد واکنش بازار به اعلام داده‌های GDP نیز با واکنش معکوس مشابهی مواجه شدیم. بازار با اعلام منفی بودن GDP و احتمال ورود به دوره رکود، صعودی شد. کلید تحلیل این نحوه واکنش در تفسیر بازار از این اخبار نهفته است. تفسیر بازار از خبر پایین بودن نرخ بیکاری این است فدرال رزرو می‌تواند سیاست‌های پولی انقباضی خود را ادامه دهد و تفسیر بازار از منفی بودن GDP این بود که فدرال رزرو نمی‌تواند سیاست‌های پولی انقباضی خود را ادامه دهد. این واکنش‌ها نشان می‌دهند که وضعیت بازارهای پر ریسک مانند سهام و رمزارز تا چه حد جدا از کلیت اقتصاد و وابسته به چاپ پول توسط بانک مرکزی است.

همچنین در ساعت ۵ بعد از ظهر چهارشنبه شاخص قیمت مصرف کننده آمریکا (CPI) اعلام شد و مطابق با آن تورم سال به سال برای ماه جولای برابر با ۸.۵٪ اعلام شد. این در حالی است که این شاخص در ماه گذشته برابر ۹.۱٪ اعلام شده بود و انتظار می‌رفت شاخص CPI برای ماه جولای ۸.۷٪ باشد. تورم کمتر از میزان تخمین زده شده و کمتر از مقدار تورم ماه ژوئن باعث واکنش مثبت بازار شد. مجددا تفسیر بازار از این خبر این بود که پیک تورم را پشت سر گذاشته‌ایم و برای عقب نشینی فدرال رزرو از سیاست‌های پولی انقباضی، افقی هر چند دور مشاهده می‌شود. با انتشار این خبر قیمت بیت کوین در کمتر از یک ساعت حدود ۳.۷۶٪ افزایش یافت و به بالای ۲۴٬۰۰۰ دلار برگشت.

قیمت BTC
واکنش قیمت بیت کوین به انتشار داده‌های CPI؛ منبع: تریدینگ‌ویو

با وجود واکنش مثبت قیمت بیت کوین به انتشار داده‌های CPI، الگویی نگران کننده در نمودار بیت کوین در حال ظهور است که اگر شکسته نشود می‌تواند به روندی نزولی ختم شود.

قیمت بیت کوین
نمودار قیمت بیت کوین در تایم فریم روزانه؛ منبع: تریدینگ‌ویو

اگر قیمت بیت کوین نتواند در رالی صعودی اخیر یک حد بالای بالاتر از ۲۴٬۶۷۶ دلار (اصطلاحا Higher High) ثبت کند، امکان دارد روند افزایشی آن با توقف مواجه شود و از کانال صعودی که اکنون در آن قرار دارد خارج شود. جالب توجه است که اتریوم توانست در واکنش به انتشار داده‌های CPI سطح ۱٬۸۱۸ دلار را بشکند و Higher High جدیدی ثبت کند.

بررسی احساسات بازار

احساسات بازار
بررسی احساسات بازار؛ منبع: سنتیمنت
  • معرفی شاخص: این شاخص وضعیت حجم فعالیت در شبکه‌های اجتماعی، برای عبارت‌های «Jobs»، «CPI»، «GDP»، «inflation» و «TornadoCash» را نشان می‌دهد. همچنین قیمت بیت کوین با رنگ سبز رسم شده است.
  • تحلیل شاخص: جالب توجه است که از میان این چهار عبارت، عبارت «TornadoCash» بیشتر حجم فعالیت در شبکه‌های اجتماعی را به خود اختصاص داده است و از چهار عبارت دیگر که نماینده سه عامل مربوط به شرایط ماکرو بازار هستند، عبارت «Jobs» توجه بیشتری را به خود جلب کرده است که نشان می‌دهد وضعیت بازار کار بیشتر مورد توجه کاربران شبکه‌های احتماعی قرار گرفته است. البته باید توجه داشت داده‌های Social Metric سنتیمنت با ۲۴ ساعت تاخیر منتشر می‌شوند و واکنش شبکه‌های اجتماعی در تاریخ ۱۰ آگوست (امروز، ۱۹ مرداد) به انتشار داده‌های نرخ تورم را شامل نمی‌شود.

بررسی رفتار سرمایه‌گذاران بیت کوین

نهنگ‌ها یکی از اصلی‌ترین بازیگران در بازار رمزارزها محسوب می‌شوند و تحرکات آنها در بازار می‌تواند تصویر دقیقی از اتفاقات آینده را پیش روی سرمایه‌گذاران قرار دهد. از این رو ابتدا به سراغ نهنگ‌های بیت کوین می‌رویم و رفتار آن‌ها را مورد بررسی قرار می‌دهیم:

رفتار سرمایه‌گذاران بیت کوین
وضعیت نهنگ‌ها؛ منبع: سنتیمنت
  • معرفی نمودار: در نمودار بالا تعداد کیف پول‌هایی که موجودی آن‌ها بین ۱۰۰۰ تا ۱۰,۰۰۰ بیت کوین است با رنگ زرد، تعداد کیف پول‌هایی که موجودی آن‌ها بین ۱۰۰ تا ۱۰۰۰ بیت کوین است با رنگ آبی و تعداد کیف پول‌هایی که موجودی آن‌ها بین ۱۰ تا ۱۰۰ بیت کوین است با رنگ قرمز، در کنار نمودار قیمت بیت کوین به صورت کندل‌استیک نشان داده شده است.
  • تحلیل نمودار: همانطور که در نمودار مشخص است در روزهای اخیر سرمایه‌گذاران کوچکتر (رنگ قرمز، بین ۱۰ تا ۱۰۰ بیت کوین) اشتیاق بیشتری به افزایش دارایی خود نشان داده‌اند تا سرمایه‌گذاران بزرگ (آبی و زرد، بین ۱۰۰ تا ۱۰٬۰۰۰ بیت کوین). این موضوع نشان می‌دهد که نهنگ‌ها به خرید در شرایط فعلی اشتیاق چندانی ندارند که می‌تواند نشانه‌ای از توقف روند صعودی در میان مدت باشد.

بررسی وضعیت ماینرهای بیت کوین

در حال حاضر ۱.۸۶۳ میلیون واحد بیت کوین در کیف پول ماینرهای شبکه بیت کوین ذخیره شده‌ است. نمودار زیر روند تغییرات دارایی ماینرهای بیت کوین را نشان می‌دهد.

ماینرهای بیت کوین
وضعیت ماینرهای بیت کوین؛ منبع: کریپتو کوانت
  • معرفی شاخص: نمودار بالا موجودی بیت کوین در کیف پول ماینرها (آبی) را در کنار قیمت بیت کوین (سیاه) نشان می‌دهد.
  • تحلیل نمودار: همانطور که در نمودار بالا مشاهده می‌شود، وضعیت موجودی ماینرهای در روزهای اخیر اندکی نزولی بوده است اما در مجموع ۷ روز گذشته دارایی ماینرها ۰.۲۲٪ افزایش داشته است. این داده‌ها نشان می‌دهد که با فشار فروش شدیدی از سوی ماینرها مواجه نیستیم. شاخص MPI کرپیتوکوانت که نشان‌گر نحوه عمل ماینرهای بیت کوین است، وضغیت ماینرها را در حالت «فروش جزئی» نشان می‌دهد.

بررسی وضعیت کیف پول صرافی‌ها

موجودی بیت کوین در صرافی‌ها
موجودی بیت کوین صرافی‌ها؛ منبع: سنتیمنت
  • معرفی شاخص: تصویر بالا، موجودی بیت کوین در صرافی‌های متمرکز رمزارز (بر حسب درصد از کل عرضه در گردش بیت کوین) را به رنگ قرمز، در کنار قیمت بیت کوین به رنگ سبز نشان می‌دهد.
  • تحلیل شاخص: همان‌طور که در نمودار بالا مشاهده می‌شود موجودی بیت کوین در صرافی‌های متمرکز، روند صعودی میانه جولای را معکوس کرده است و با رسیدن به ۹.۳٪ از کل عرضه در گردش بیت کوین، کف جدیدی را برای روند نزولی آغاز شده از مارچ ۲۰۲۰ (اسفند ۹۸) ثبت کرده است.

بررسی فاندینگ ریت بیت کوین

فاندینگ ریت بیت کوین
فاندینگ ریت؛ منبع: گلس‌نود
  • معرفی شاخص: در تصویر بالا نمودار سیاه رنگ قیمت بیت کوین را نشان می‌دهد و میله‌های قرمز و آبی رنگ نشان‌دهنده فاندینگ ریت تجمعی تمام صرافی‌های متمرکز است.
  • تحلیل شاخص: وضعیت فاندینگ ریت مثبت قراردادهای آتی دائمی بیت کوین، با میانگین ۲.۳٪+ در روزهای اخیر، نشان‌دهنده وضعیتی نسبتا خنثی در بازار بیت کوین است. به طور کلی، به نظر می‌رسد بازارهای آتی بیت کوین از نظر حجم مبادلات تثبیت شده‌اند و چشم‌انداز کوتاه مدت آن‌ها «خنثی» تا «اندکی مثبت» است.

بخش دوم – اتریوم

قیمت اتریوم در تایم فریم روزانه
نمودار قیمت اتر – تایم فریم روزانه؛ منبع: تریدینگ‌ویو

نمودار بالا قیمت اتریوم را در تایم فریم روزانه نشان می‌دهد. در روز جمعه، مصادف با سالگرد هاردفورک لندن و پیاده‌سازی پروپوزال EIP-1559، قیمت ETH حدود ۸٪ رشد داشت و به بالای ۱۷۰۰ دلار بازگشت. اما در روز شنبه انتشار آمار نرخ بیکاری در ایالات متحده و ثبت پایین‌ترین نرخ بیکاری از سال ۱۹۶۹، نشان داد که فدرال رزرو برای افزایش نرخ بهره هنوز فرصت مانور زیادی دارد. بازارها در روز شنبه به این موضوع واکنش منفی نشان دادند و قیمت اتریوم در این روز ۲.۶۶٪ کاهش یافت و سطح ۱۷۰۰ را از دست داد.

اما در روزهای یکشنبه و دوشنبه شدت گرفتن زمزمه‌های فورک اتریوم پس از مرج، به طرز جالبی باعث صعودی شدن قیمت اتریوم شد. علت صعودی بودن این خبر برای قیمت ETH این است که فعالان بازار متوجه شده‌اند با در اختیار داشتن اتر در صورتی که فورک جدیدی از شبکه اتریوم شکل بگیرد، علاوه بر اتر خود یک توکن دیگر در هر شبکه فورک شده خواهند داشت و هر چند قیمت این توکن جدید بسیار پایین‌تر از قیمت اتر باشد، این اتفاق نوعی ایردراپ مجانی و قطعی محسوب می‌شود.

البته باید توجه داشت با شکل‌گیری فورک‌های جدید از اتریوم، معامله توکن فورک شده در شبکه موازی، در صورتی که Chain ID شبکه فورک با شبکه اصلی اتریوم یکی باشد، خطر حمله اجرای مجدد (Replay Attack) را متوجه کاربر می‌کند. به همین دلیل برای معامله توکن‌های فورک بالقوه در آینده، باید با احتیاط عمل کرد.

روند صعودی آغاز شده برای اتر قیمت آن را تا پایان دوشنبه به بالای ۱۸۰۰ دلار رساند. به این ترتیب قیمت ETH برای اولین بار از ۱۰ ژوئن (۲۰ خرداد) سطح قیمت ۱۸۰۰ دلار را تجربه کرد. اما بازار در روز سه شنبه در انتظار ۱۰ آگوست (چهارشنبه ۱۹ مرداد) و اعلام داده‌های CPI وارد روند نزولی شدیدی شد. قیمت اتر همزمان با کاهش قیمت بیت کوین در روز سه شنبه حدود ۴.۱۸٪ کاهش یافت و برای ساعاتی به کمتر از ۱۷۰۰ دلار رسید. اما در روز چهارشنبه با اعلام CPI برابر با ۸.۵٪ برای ماه جولای که کمتر از توقعات بود، بازار رمزارز صعودی شد و قیمت اتر توانست با رسیدن به ۱۸۵۲ دلار، Higher High جدیدی ثبت کند.

جمعه ۵ آگوست (۱۴ مرداد) اولین سالگرد هاردفورک لندن و فعال‌سازی EIP-1559 بود. در این هاردفورک یک گس فی پایه برای تراکنش‌ها تعریف شد که پس از جمع‌آوری سوزانده می‌شود تا به ضد تورمی شدن اتریوم کمک کند. اما تحقیق انجام شده توسط یکی از تحلیل‌گران کوین متریکز نشان می‌دهد در نتیجه این ساز و کار جدید، مکانیزم ارزش قابل استخراج ماینر (MEV) دیگر به اندازه قبل از این هاردفورک قادر به ایجاد درآمد برای ماینرها نیست.

کارمزد تراکنش در شبکه اتریوم
وضعیت تراکنش‌ها در شبکه اتریوم، پیش و پس از هاردفورک لندن؛ منبع: کوین متریکز

همانطور که در نمودار بالا مشاهده می‌شود، بعد از پیاده‌سازی EIP-1559 گس فی پرداخت شده در رنج قیمت بالا تقریبا حذف شده است و این موضوع می‌تواند مکانیزم MEV را با دشواری مواجه کند. همچنین مکانیزم MEV-boost که قرار است با به‌روزرسانی مرج پیاده‌سازی شود، با مشکلات فنی مواجه شده است و یکی از مواردی است که انتظار می‌رود یا باعث به تاخیر افتادن مجدد مرج شود یا راه حل سریع تجویز شده برای آن باعث ایجاد نقطه تمرکز در شبکه اتریوم شود.

همچنین در هفته گذشته، تورنادو کش، یکی از مهم‌ترین سرویس‌های حریم خصوصی در شبکه اتریوم، مورد تحریم سازمان OFAC وابسته به خزانه‌داری آمریکا قرار گرفت. در نتیجه تحریم‌های اعمال شده، هر نوع ارتباط با تورنادو کش برای تمام اتباع ایالات متحده ممنوع است و مجازات‌های سنگین در پی دارد. پیامد این تحریم را می‌توان در آمار واریز و برداشت‌ها به تورنادو کش در هفته گذشته، به وضوح مشاهده کرد.

تورنادو کش اتریوم واریز برداشت
آمار هفتگی واریز و برداشت به سرویس تورنادو کش اتریوم؛ منبع: Dune Analytics

همانطور که در نمودار بالا مشاهده می‌شود، واریز به تورنادو کش در هفته گذشته کمی بیشتر از ۷ میلیون دلار بود که پایین‌ترین سطح ورودی این سرویس از نوامبر ۲۰۲۰ (آبان ۱۳۹۹) است. با این حال برداشت از تورنادو کش به بالاترین سطح خود در دو ماه اخیر رسیده است. تاثیر نگرانی از تحریم‌های آمریکا در حجم ورودی به تورنادو کش نشان می‌دهد حجم قابل توجهی از ورودی به این صرافی توسط افراد و نهادهای پایبند به قانون انجام می‌شده است و روایت شکل گرفته حول این سرویس به عنوان «ابزاری برای پول‌شویی» از اساس غلط است. باید توجه داشت این سرویس حفظ حریم خصوصی حدود ۵۹۰۰۰ کاربرد منحصر به فرد و نزدیک به ۷.۶ میلیارد دلار ورودی داشته است و امکان ندارد تمام این چندهزار کاربر مشغول هک و پولشویی در شبکه اتریوم بوده باشند.

تورنادو کش شبکه اتریوم
آمار سرمایه ورودی و کاربران سرویس تورنادو کش؛ منبع: Dune Analytics

علی‌رغم مورد تهدید قرار گرفتن حریم خصوصی، با تحریم تورنادو کش، وضعیت کلی شبکه اتریوم مساعد به نظر می‌رسد. نگاهی به تعداد کاربران فعال در شبکه اتریوم که در هفته گذشته رکورد زد و به بالای ۱ میلیون کاربر فعال در روز رسید، با توجه به نمودار زیر، در ماه جولای و آگوست صعودی بوده است.

تعداد کاربران فعال شبکه اتریوم
روند صعودی تعداد کاربران فعال شبکه اتریوم؛ منبع: سنتیمنت

وضعیت استیکینگ اتریوم ۲

استیکینگ اتر
اتریوم جدید ارسال شده به قرارداد استیکینگ؛ منبع: گلس‌نود

نمودار بالا تعداد اتریوم جدید ارسال شده به قرارداد استیکینگ بیکن چین را نشان می‌دهد. همانطور که در نمودار بالا مشاهده می‌شود، روند کاهشی سرعت ارسال اتر به قرارداد استیکینگ در ۹ آگوست (۱۸ مرداد) تغییر کرد و در این تاریخ ۵۴۴ اتر جدید به قرارداد استیکینگ ارسال شد که بین روزهای پس از مشخص شدن تاریخ مرج، رکورددار است. در حال حاضر ۱۳.۲۳ میلیون اتر در قرارداد استیکینگ بیکن قفل شده است و سهم لیدو از این مقدار اتر حدود ۴.۱۴ میلیون و نزدیک به ۳۱٪ است.

بررسی حجم معاملات در صرافی‌های غیرمتمرکز

حجم روزانه دکس‌های اتریوم
حجم روزانه معاملات در دکس‌های اتریوم؛ منبع: Dune Analytic

در نمودار بالا حجم معاملات روزانه صرافی‌های غیرمتمرکز به صورت نمودار میله‌ای نشان داده شده و در سمت راست اسامی صرافی‌ها به تفکیک آورده شده است. حجم معاملات صرافی‌های مطرح لایه یک در این هفته حدود ۱۰ میلیارد دلار بود که نسبت به هفته گذشته حدود ۲۸٪ کاهش داشته است. با این حال سلطه یونی سواپ بر حجم معملات در دکس‌های اتریوم طی ۷ روز گذشته رشد قابل توجهی داشت و مرز ۷۰٪ را پشت سر گذاشت.

دومین دکس مهم در شبکه اتریوم شب گذشته با اتفاق ناخوشایندی مواجه شد. صفحه رسمی پروتکل کرو فایننس دیشب در توییتی اعلام کرد که دامنه curve.fi آن مورد حمله قرار گرفته است. داستان از این قرار بوده است که سرور تامین کننده نام دامنه (DNS) برای این آدرس (iwantmyname) هک شده است و کلونی از سایت curve.fi در سرور هک شده ثبت شده است.

کاربرانی که از این اتفاق بی‌اطلاع بودند و با سایت کلون ارتباط برقرار کردند و کانترکت مخرب را تایید کردند، متوجه شدند موجودی کیف پول آن‌ها تخلیه شده است. در این حمله حدود ۵۷۰ هزار دلار از کیف پول کاربران تخلیه شد. تیم کرو فایننس از کاربران خود خواست تا اطلاع ثانوی با فرانت اند کروفایننس تعاملی نداشته باشند. این موضوع در حجم معاملات کروفایننس تاثیر گذاشت و همانطور که در نمودار پایین مشاهده می‌شود، حجم معاملات در این صرافی به کمترین سطح از اکتبر ۲۰۲۱ (مهر ۱۴۰۰) رسید.

حجم معاملات کرو فایننس
حجم معاملات در کرو فایننس؛ منبع: Dune Analytics

وضعیت اتریوم در صرافی‌های متمرکز

وضعیت بازار مشتقات برای اتریوم نشان می‌دهد معامله‌گران در مورد اثر به‌روزرسانی مرج بر قیمت اتر خوشبین هستند. حجم معاملات باز از نوع آپشن (Open Interest) برای اتریوم برای اولین بار در تاریخ معاملات از بیت کوین سبقت گرفته است.

حجم معاملات باز از نوع آپشن برای اتریوم
حجم معاملات باز از نوع آپشن برای اتریوم؛ منبع: کوین گلس
حجم معاملات باز از نوع آپشن برای بیت کوینم
حجم معاملات باز از نوع آپشن برای بیت کوین؛ منبع: کوین گلس

همانطور که در دو نمودار بالا مشاهده می‌شود، در حال حاضر حجم معاملات باز برای اتریوم حدود ۶.۶ میلیارد دلار و حجم معاملات باز برای بیت کوین حدود ۴.۸ میلیارد دلار است. این حجم معاملات برای اتریوم نزدیک به ATH است در حالی‌که برای بیت کوین حدود ۳۵٪ با ATH فاصله دارد. بنابر این یک جابجایی واضح در علاقه معامله‌گران از بیت کوین به سمت اتریوم مشاهده می‌شود.

یکی از اتفاقات جالب هفته گذشته در مورد صرافی‌های متمرکز، اقدام برخی صرافی‌ها به رهبری پولونیکس، صرافی جاستین سان، به ارائه و معامله رمزارزهای فرضی (Candy Token) فورک‌های بالقوه اتریوم بود. صرافی پولونیکس کندی توکن‌های ETHW و ETHS را ارائه کرده است و جالب اینجاست که ETHW در زمان نگارش مقاله به قیمت حدودا ۶۷ دلار در این صرافی معامله می‌شود. در صورتی که برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد داستان فورک اتریوم گزارش زیر از میهن بلاکچین را مطالعه کنید.

بخش سوم – استیبل کوین‌ها

بررسی موجودی تتر در صرافی‌ها نشان می‌دهد حدود ۴۲٪ از عرضه در گردش این استیبل کوین در حال حاضر در صرافی‌ها قرار دارد. این در حالی‌است که در تاریخ ۹ می (۱۹ اردیبهشت) این مقدار تنها ۱۹.۷٪ بود.

عرضه در گردش تتر در صرافی‌ها
عرضه در گردش تتر در صرافی‌ها (بر حسب درصد از عرضه کل)؛ منبع: سنتیمنت

درصد بالای موجودی تتر در صرافی‌ها دو جنبه دارد. اول اینکه نشان‌دهنده فروش شدید و استیبل شدن موقعیت‌های معاملاتی در سه ماه اخیر است. دوم اینکه حجم زیادی استیبل کوین منتظر ورود مجدد به بازار است و قدرت خرید در حاشیه بازار بالا است.

یکی از مواردی که همیشه برای فعالان فضای کریپتو نگران‌کننده بوده است، میزان تمرکز در استیبل کوین‌ها است. دو اتفاق مهم در هفته گذشته رخ داد که اهمیت در اختیار داشتن یک استیبل کوین که به معنای واقعی کلمه «غیر متمرکز» باشد را برجسته می‌کند.

اتفاق اول، فریز کردن ۷۵٬۰۰۰ USDC توسط شرکت سیرکل، صادرکننده استیبل کوین USDC، در آدرس‌های ذکر شده در تحریم OFAC علیه تورنادو کش بود. استیبل کوین تتر هم اعلام کرد برای پیروی از قوانین مسیر مشابهی در پیش می‌گیرد و در عمل هم گزینه دیگری پیش رو ندارد.

حجم USDC بن شده
مقدار USDC و تعداد آدرس‌های مسدود شده توسط سیرکل؛ منبع: Dune Analytics
تعداد آدرس‌های ban شده توسط سیرکل
روند افزایشی تعداد آدرس‌های مسدود شده توسط سیرکل؛ منبع: Dune Analytics

همانطور که در تصاویر بالا مشاهده می‌شود، تا امروز شرکت سیرکل ۸۱ آدرس را مسدود کرده است که حاوی حدود ۴ میلیون USDC بودند؛ همچنین روند افزایشی تعداد آدرس‌های مسدود شده نگران‌کننده به نظر می‌رسد.

از طرف دیگر نفس این موضوع که تمام این استیبل کوین‌ها این امکان را دارند که رمزارز خود را در هر یک از آدرس‌ها در صورت تمایل فریز کنند، به خودی خود شدیدا نگران کننده است. هم استیبل کوین USDC، هم تتر و هم ‌BUSD به نوعی طراحی و عرضه شده‌اند که به شرکت عرضه‌کننده آن‌ها امکان کنترل آدرس‌ها را می‌دهد و این موضوع به سادگی با نگاه به قرارداد هوشمند آن‌ها آشکار می‌شود.

موضوع دیگر وضعیت استیبل کوین‌ها با در نظر گرفتن امکان فورک اتریوم است. در صورتی که بعد از مرج تعدادی شبکه فورک اتریوم تشکیل شود، کسی که هر نوع دارایی دیجیتالی در شبکه اصلی اتریوم داشته باشد، نسخه‌ای دیگر از همان دارایی دیجیتال در شبکه فورک شده هم خواهد داشت؛ هرچند این نسخه‌های دیگر بسیار کم‌ارزش‌تر یا بی‌ارزش باشند. اما در مورد استیبل کوین‌ها ماجرا متفاوت است. عرضه در گردش استیبل کوین‌ها تنظیم شده و با توجه به میزان پشتوانه آن‌ها است و محدودیت‌های قانونی دنیای واقعی به آن‌ها اجازه افزایش حساب نشده عرضه در گردش را نمی‌دهد. به همین دلیل شرکت‌های عرضه‌کننده این استیبل کوین‌ها ناچارند از نسخه شکل گرفته از رمزارز خود در شبکه‌های فورک دوری کنند و فعالانه تلاش کنند که این نسخه‌های فورک ارزش و اعتباری نداشته باشند. علت موضع‌گیری سریع و قاطع مدیر عاملان شرکت‌های تتر و سیرکل در ابراز حمایت همه جانبه از مرج اتریوم و شبکه PoS را می‌توان همین ملاحظات دانست.

سخن پایانی

ما در این سری مقالات به سراغ اطلاعات آن‌چین بازار می‌رویم و سعی داریم تا الگوهای تکرار شونده مشترک بین قیمت و اطلاعات On-Chain را شناسایی کرده و در اختیار شما قرار دهیم. در نتیجه این مقاله و تمامی مواردی که در آن اشاره شده، به هیچ عنوان نباید ملاک تصمیم‌گیری برای سرمایه‌گذاری قرار گیرد. سعی ما این است تا به جای تحلیل مستقیم قیمت، عوامل تاثیرگذار بر نوسانات قیمت رمزارزها را بشناسیم تا تحلیل دقیق‌تری از بازار داشته باشیم. اگر در این زمینه تجربه‌ای دارید و یا اطلاعات آن چین مشخصی را پیدا کرده‌اید که بر قیمت رمزارزها تاثیر دارد، آنها را با ما به اشتراک بگذارید.

منبع
میهن بلاکچین

نوشته های مشابه

اشتراک
اطلاع از
4 دیدگاه
جدید ترین
قدیمی ترین محبوب ترین
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا