تحلیل اختصاصی قیمت بیت کوین با استفاده از دیتای آنچین؛ احتمال ریزش بیشتر قیمت وجود دارد
در حالی که بیت کوین در چند ماه اخیر مقاومتهای مختلف را یکی پس از دیگری به سمت بالا شکست و تا مرز ۴۴٬۷۰۰ دلار افزایش یافت، در ۳ روز گذشته بازار رمزارزها به رنگ قرمز درآمده و نگرانی زیادی در میان سرمایهگذاران ایجاد شده است و این سوال را مطرح کرده که قیمت تا کجا کاهش مییابد؟
در حال حاضر، همچنان مقاومت ۴۴٬۰۰۰ تا ۴۵٬۰۰۰ دلاری که در تحلیل اختصاصی آنچین میهن بلاکچین در رابطه با آن صحبت کردیم پا برجا باقی مانده است. همانطور که به طور مفصل توضیح دادیم، آن دسته از سرمایهگذارانی که ۲ تا ۳ سال پیش بیت کوین خریدند کوینهای خود را در حوالی این محدوده خریداری کردهاند و به همین خاطر ممکن است با نزدیک شدن به این حوالی، شاهد تشدید فشار فروش و ریزش قیمت باشیم؛ اتفاقی که کمی زودتر و همزمان با ثبت اوج ۴۴٬۷۰۰ دلاری رخ داد.
بسیاری از تحلیلگران تکنیکال معتقدند روند کلی بیت کوین تغییری نکرده و صرفا شاهد فاز اصلاحی در بازار صعودی بیت کوین هستیم. با این حال، هیچ کدام احتمال تداوم ریزش و اصلاح قیمت را رد نکردهاند. علاوه بر این، در حال حاضر گپ CME در محدوده ۳۹٬۷۰۰ دلار در بازار فیوچرز بورس کالای شیکاگو (CME) وجود دارد که هنوز پر نشده است. بنابراین، با توجه به تمایل بیت کوین برای پر کردن این دسته از گپها، همچنان احتمال ریزش بیشتر وجود دارد.
تحلیل دیتای آنچین بازار نیز نشان میدهد با توجه به افزایش واریز بیت کوین توسط سرمایهگذاران کوتاهمدت به صرافیها و تشدید فشار فروش، حداقل در کوتاهمدت شاهد اصلاح بیشتر قیمت بیت کوین خواهیم بود. در این مطلب از میهن بلاکچین سطوح حمایت احتمالی بیت کوین را با توجه به دادههای آنچین بررسی میکنیم.
دلایل احتمال تداوم ریزش قیمت بیت کوین
چندین شاخص آنچین از احتمال تداوم اصلاح قیمت بیت کوین خبر میدهند. شاخص نسبت سود خروجی مصرف شده (Spent Output Profit Ratio) یا همان SOPR یکی از همین شاخصهاست و از تقسیم قیمت فروش به قیمت خرید به دست میآید. زمانی که این شاخص بالاتر از ۱ باشد، نشان میدهد بازار سودده است و عمده هولدرها در حال فروش و دریافت سود هستند، برعکس زمانی که شاخص زیر ۱ باشد نشاندهنده ضررده بودن بازار است.
همانطور که در نمودار بالا مشخص است، شاخص SOPR به بالاترین سطح خود از نوامبر ۲۰۲۱ افزایش یافته است. در آن زمان قیمت بیت کوین پس از ثبت اوج ۶۹٬۰۰۰ دلاری، کاهش پیدا کرد. بنابراین، در حال حاضر احتمال کاهش بیشتر قیمت بیت کوین وجود دارد.
شاخص میر مالتیپل (Mayer Multiple) یکی دیگر از شاخصهایی است که از سناریوی ریزش بیشتر قیمت بیت کوین حمایت میکند. این شاخص نسبت قیمت بیت کوین و میانگین متحرک ۲۰۰ روزه آن را دنبال میکند و با استفاده از آن میتوان سطوح «اشباع خرید» (میر مالتیپل بالای ۲.۴) یا «اشباع فروش» (میر مالتیپل زیر ۰.۸) را مشخص کرد.
در حال حاضر، شاخص میر مالتیپل در محدوده ۱.۴۷ (نزدیک به ۱.۵۰) قرار گرفته است که در چرخههای گذشته از جمله نوامبر ۲۰۲۱ (زمان ثبت بالاترین قیمت بیت کوین) به عنوان یک مقاومت عمل کرده است. بنابراین، احتمال میرود قیمت بیت کوین باز هم به ریزش خود ادامه دهد.
نسبت ارزش شبکه به تراکنشهای بیت کوین (NVT) نیز نشان میدهد که احتمالا در حوالی ۴۴٬۰۰۰ دلار به سقف محلی بیت کوین رسیدهایم و در کوتاهمدت شاهد اصلاح قیمت خواهیم بود. زمانی که شاخص Advanced NVT Signal به نقطه چین یا منحنی قرمز برسد، نشاندهنده وضعیت اشباع فروش در بازار است و سقف محلی قیمت را نشان میدهد. پیش از این نیز بارها پس از برخورد این شاخص با منحنی یا نقطه چین قرمز رنگ قیمت اصلاح شده بود.
قیمت تا کجا کاهش پیدا میکند؟
برای بررسی هدف فاز اصلاحی کنونی با استفاده از دیتای آنچین، میتوان نمودار قیمت تحقق یافته تفکیک شده بر اساس مدت زمان هولد (Isolated Age Bands Realized Price) را بررسی کرد. قیمت تحقق یافته یا ریلایزد پرایس را میتوان تا حدودی معادل میانگین قیمت خرید در نظر گرفت.
همانطور که در نمودار بالا مشخص است، میانگین قیمت خرید هولدرهای ۱ هفته تا ۱ ماهه بیت کوین در حوالی ۳۸٬۱۴۱ دلار قرار دارد. بررسی امواج هولد (HODL Waves) نشان میدهد نزدیک به ۳.۵٪ از عرضه بیت کوین در اختیار این دسته از هولدرهاست. بنابراین، احتمالا این محدوده به عنوان سطح حمایتی عمل خواهد کرد.
با توجه به نمودار زیر، نخستین حمایت برای بیت کوین در حوالی ۳۹٬۶۳۹-۳۸٬۴۲۵ دلار قرار دارد و نزدیک به ۳۳۳ هزار واحد بیت کوین (۱.۷٪ از کل عرضه در گردش) در این حوالی خریداری شده است. حمایت بعدی در حوالی ۳۸٬۴۲۵-۳۷٬۲۱۲ دلار قرار دارد به طوری که در این محدوده قیمتی نزدیک به ۵۱۱ هزار واحد بیت کوین معادل ۲.۶٪ از عرضه در گردش خریداری شده است. در نتیجه، این نواحی احتمالا از ریزش بیشتر قیمت جلوگیری خواهند کرد.
همچنین، با توجه به این نمودار، در حال حاضر دو دیوار مقاومتی در نواحی ۴۲٬۱۳۳ و ۴۴٬۵۶۰ دلار مانع از صعود بیت کوین شدهاند.
تحلیل بازار با بررسی فعالیت نهنگها
بررسی فعالیت نهنگها و گروههای مختلف سرمایهگذاران، چشمانداز مهمی از وضعیت کنونی بازار به ما میدهد. در بازارهای صعودی، معمولا عرضه در اختیار گروه نهنگهای بزرگ (Big Whales)، یعنی آن دسته از نهنگهایی که بیش از ۱۰٬۰۰۰ واحد بیت کوین دارند کاهش مییابد و عرضه در اختیار گروه نهنگهای کوچک (Small Whales) یعنی آن دسته که بین ۱۰۰۰ تا ۱۰٬۰۰۰ واحد بیت کوین در اختیار دارند افزایش مییابد.
با توجه به نمودار بالا، این روند در بازار کنونی نیز در حال رخ دادن است، بنابراین میتوان گفت همچنان در بازار صعودی قرار داریم و احتمالا با اتمام فاز اصلاحی کنونی، دوباره روند افزایشی از سر گرفته خواهد شد.