آخرین وضعیت ETFهای اسپات بیت کوین؛ از جلسه فیدلیتی با SEC تا نماد خلاقانه شرکت وناِک
شرکت فیدلیتی (Fidelity) در ۷ دسامبر (۱۶ آذر) با کمیسیون بورس و اوراق بهادار (SEC) ملاقات کرده و درباره مدلهای بازخرید صندوق قابلمعامله در بورس (ETF) اسپات بیت کوین با کارمندان این آژانس صحبت کرده است. نماد ETF اسپات بیت کوین شرکت وناک (VanEck) هم در روزهای گذشته منتشر شده و خلاقیت موجود در آن توجه فعالان بازار کریپتو را به خود جلب کرده است. همه اینها حکایت از آن دارد که تایید ETFها بیش از گذشته محتمل به نظر میرسد.
جلسه SEC و فیدلیتی
به نقل از دبلاک، شرکت فیدلیتی در ۷ دسامبر با SEC ملاقات کرد و روند کاری ETF بیت کوین (Bitcoin ETF Workflows) خود را در ارتباط با مدلهای بازخرید و روش بازخرید غیرنقدی (In Kind Creation) ارائه داد. فیدلیتی در این ارائه اعلام کرد:
آربیتراژ و استراتژیهای هج کردن با استفاده از روش بازخرید غیرنقدی کارآمدتر میشوند. شرکتهای مارکت میکر ETF که خودشان فرآیند بازخرید را انجام میدهند، میتوانند به عنوان شرکای مجاز (Agency AP) مارکت میکرهایی عمل کنند که خودشان فرآیند بازخرید را انجام نمیدهند. استفاده از روش بازخرید غیرنقدی برای افزایش کارایی معاملات و قیمتگذاری بازار ثانویه اهمیت زیادی دارد.
در این جلسه تعدادی از اعضای بخش مالی کمیسیون بورس با اعضای فیدلیتی ملاقات کردند و چندین عضو CboeBZX نیز در این جلسه حضور داشتند. نکته اصلی این جلسه در مورد یک تغییر قانون پیشنهادی بود که به CboeBZX اجازه دهد تا سهام فیدلیتی را فهرست کرده و معامله کند.
گزارش های اخیر حاکی از آن است که مذاکرات بین SEC و متقاضیان اکنون در مراحل پیشرفتهای است که بیشتر با «جزئیات فنی و کلیدی» این درخواستها مرتبط است. منابع ناشناس که خواستند نامشان فاش نشود، به خبرگزاری رویترز گفتهاند که SEC احتمالا به زودی برنامههای ETF را تایید خواهد کرد.
همان طور که پیش از این گزارش دادیم، SEC با شرکتهای زیادی برای بررسی مدلهای بازخرید غیرنقدی و نقدی جلسه گذاشته است. SEC میخواهد ETFهای اسپات بیت کوین بازخریدهای خود را با استفاده از روش نقدی با ارز فیات انجام دهند، اما بسیاری از شرکتها اعلام کردهاند روش غیرنقدی و استفاده از بیت کوین را ترجیح میدهند. اظهارات اریک بالکوناس (Erich Balchunas)، تحلیلگر بلومبرگ ETF نشان میدهد مدلهای نقدی ممکن است بر مدلهای غیرنقدی ارجحیت داشته باشند، زیرا انجام معاملات بیتکوین تحت مقررات فعلی ایالات متحده برای برخی کارگزاریها دشوار است. با این حال، گزارشهای جدیدتر جیمز سیفرت (James Seyffart)، تحلیلگر ETF بلومبرگ، حاکی از آن است که در برخی از پیشنهادات هر دو گزینه لحاظ شده است.
شایان ذکر است فیدلیتی در روز جمعه فرم اصلاحشده S-1 مربوط به ETF اسپات بیت کوین خود را به SEC ارسال کرد.
نماد خلاقانه ETF شرکت وناک
به نقل از کریپتواسلیت، شرکت وناک در پرونده جدید خود در SEC اعلام کرده است نماد هودل (HODL) را برای ETF اسپات بیت کوین خود انتخاب کرده است. این نماد با نماد سایر شرکتها تا حدودی فرق دارد؛ چرا که بقیه شرکتها از اسم بیت کوین در نماد خود استفاده کردهاند. در این مورد، برای مثال میتوان به بلک راک (BlackRock) و اینوسکو (Invesco) اشاره کرد که از نمادهای سنتیتری مثل «IBTC» و «BTCO» استفاده کردهاند. به نظر میرسد شرکت گریاسکیل (Grayscale) هم قصد دارد نماد صندوق تراست بیت کوین خود یعنی «GBTC» را حفظ کند.
اصطلاح هودل از کلمه هولد (Hold) به معنی نگهداری گرفته شده است. در بازار کریپتو از این اصطلاح برای عدم فروش داراییهای دیجیتال استفاده میشود و کاربرد زیادی دارد. تحلیلگران معتقدند انتخاب وناک میتواند نشاندهنده تاکید آن بر جذب سرمایهگذاران خرد باشد. وناک در بیانیه رسمی و کوتاه خود هم اعلام کرده است با توجه به فرهنگ و فضای کریپتو این اسم را انتخاب کرده است. نیت گراسی (Nate Geraci)، مدیرعامل پلتفرم «ETF Store»، اعلام کرده است:
من این انتخاب وناک را دوست دارم. سرمایهگذاران خرد بازار کریپتو عاشق این نماد میشوند. این نماد توجه منفی سرمایهگذاران سنتی را هم به خود جلب نمیکند، چون خیلی از آنها معنی این کلمه را نمیدانند (خیلی از مشاورهای مالی هم در کلاسهایشان مردم را موعظه میکنند که «HODL» کنند).
نماد ETF شرکت فیدلیتی یعنی «FBTC» هم در ۷ دسامبر (۱۶ آذر) در سایت «DTCC» منتشر شد. این نماد مثل اکثر نمادهای موجود (به جز وناک) با توجه به سیاستهای سنتی اتخاذ شده و خلاقیت خاصی ندارد.