شکایت صرافی FTX از آنتونی اسکاراموچی؛ آیا مبالغ سرمایهگذاری شده بازگردانده میشوند؟
صرافی افتیایکس (FTX) و شرکت آلامدا ریسرچ (Alameda Research) در سال ۲۰۲۲ سقوط کردند و حدوداً ۸ میلیارد دلار خسارت به کاربران این صرافی ورشکسته وارد شد. اکنون این صرافی به دنبال با پس گرفتن مبالغی است که قبلا به برخی شرکتها کمک کرده است.
به گزارش میهن بلاکچین، متولی ورشکستگی افتیایکس به دنبال بازپسگیری بیش از ۱۰۰ میلیون دلار از شرکت اسکای بریج (SkyBridge) است تا بخشی از هزینههایی را که سم بنکمن فرید برای سرمایهگذارای در اسکای بریج هزینه کرده بود جبران کند. اما این شکایتها فقط به اسکای بریج محدود نمیشوند، ظاهرا لیستی از اشخاص وجود دارد که بنکمن فرید قصد شکایت از آنها را دارد!
شکایت صرافی اف تیایکس (FTX) علیه اسکای بریج
پیش از فروپاشی اف تی ایکس، بنکمن فرید همکاریهایی را با شرکت اسکای بریج و موسس آن آنتونی اسکاراموچی (Anthony Scaramucci) انجام داده بود. اولین مورد این همکاریها، حمایت مالی ۱۲ میلیون دلاری از کنفرانس سالت (SALT) اسکاراموچی در ژانویه ۲۰۲۲ بود. پس از آن، بنکمن فرید به آلامدا ریسرچ دستور داد تا ۱۰ میلیون دلار را در صندوق اسکای بریج سرمایهگذاری کند.
مدتی بعد و در سپتامبر سال ۲۰۲۲، اف تی ایکس حدود ۳۰٪ از شرکتهای عملیاتی که مدیریت صندوقهای سرمایهگذاری اسکایبریج را برعهده داشتند را به قیمت ۴۵ میلیون دلار خریداری کرد. وکلای افتیایکس این سرمایهگذاری را غیرمنطقی دانستند و ادعا کردند که گروه اف تی ایکس بهراحتی میتوانست با هزینهای کمتر، خودش پورتفوی ارزهای دیجیتالی که عمده این ۴۵ میلیون دلار صرف خرید آن شد را خریداری کند.
وکلای صرافی اف تی ایکس بیان کردند:
کارکنان اف تی ایکس در همان زمان اذعان داشتند که برای آلامدا ریسرچ که خود مشغول به معامله ارزهای دیجیتال بوده است، بسیار غیرمنطقی بود که چنین مبلغ هنگفتی را در اختیار یک مدیر دارایی شخص ثالث قرار دهد.
در دادخواست اینطور آمده که اسکاراموچی بهدرستی بنکمن فرید را بهعنوان فردی تشخیص داده بود که بدون اینکه سوالات زیادی بپرسد، حاضر است پول زیادی خرج کند.
اسکایبریج در سال ۲۰۲۳ بخشی از این داراییها را بدون کسب اجازه از اف تی ایکس (که ظاهرا یکی از شروط اساسی قرارداد بود) فروخته و به همین دلیل، به نقش شروط قرارداد متهم شده است.
وکلای صرافی اف تی ایکس توضیح دادند که بیت کوین و سولانا که طبق توافق بین اف تی ایکس و اسکای بریج خریداری شده بودند، بر اساس قیمتهای فعلی حدوداً ۱۲۰ میلیون دلار ارزش دارند؛ اما زمانی که فروخته شدند ارزش آنها حدوداً ۶۰ میلیون دلار بوده است.
شکایات دیگر صرافی اف تی ایکس
متولی ورشکستگی اف تی ایکس در هفتههای اخیر چندین شکایت حقوقی ثبت کرده است. در تاریخ ۲۸ اکتبر (۷ آبان)، صرافی افتیایکس از صرافی کوکوین (KuCoin) شکایت کرد تا ۵۰ میلیون دلار دارایی مسدود شده را پس بگیرند.
اف تی ایکس در سال ۲۰۲۲ در بازی ویدیویی استوری بوک برال (Storybook Brawl) از تیم گود لاک گیمز (GLG) سرمایهگذاری کرده بود که گفته میشود یکی از بازیهای محبوب بنکمن فرید بوده است. اف تی ایکس حدود ۲۵ میلیون دلار در این پروژه سرمایهگذاری کرد، اما بازی هرگز از مرحله آزمایشی فراتر نرفت و به بازار عرضه نشد. صرافی اف تی ایکس از GLG نیز شکایت کرده و در این شکایت قصد دارد تا مبالغ سرمایهگذاری شده در این پروژه را بازپس بگیرد.
در تاریخ ۷ نوامبر (۱۷ آبان)، صرافی اف تی ایکس از صرافی کریپتو داتکام (Crypto.com) شکایت کرد تا ۱۱ میلیون دلار دارایی که از سال ۲۰۲۲ توسط این صرافی نگهداری میشده را بازیابی کند.
اف تی ایکس همچنین از بانک فارمینگتون (Farmington) و رئیس آن، ژان شالوپن (Jean Chalopin) شکایت کرده است. این بانک کوچک که بعداً به مون استون (MoonStone) تغییر نام داد، پس از سرمایهگذاری ۱۱.۵ میلیون دلاری اف تی ایکس، تلاش کرد در حوزه ارزهای دیجیتال فعالیت کند، اما به دلیل مشکلات قانونی موفق به انجام این کار نشد و نهایتاً مجبور به تعطیلی شد. صرافی اف تی ایکس در این شکایت قصد دارد تا مبلغ ۱۱.۵ میلیون دلار سرمایهگذاری شده را بازپس بگیرد.
این صرافی همچنین از شخصی به نام محمد میرون (Mohammad Meerun) نیز شکایت و بیان کرد که او را مسئول بهرهبرداریهای مختلف از صرافی میداند. در این دادخواست، ادعا شده که میرون از برخی از ارزهای دیجیتال با مارکت کپ پایین برای دستکاری قیمتها استفاده کرده و از این فعالیتها بیش از ۱ میلیارد دلار سود کسب کرده است. میرون همچنین به ارتباط با شبکه جرائم سازمانیافته و پولشویی متهم شد.