کریپتو کده

شبکه گولم چیست؟ معرفی پلتفرم Golem و توکن GLM

هر پروژه‌ای که در پی موفقیت باشد، باید دست روی نقاط ضعف و محدودیت‌های کنونی دنیای واقعی بگذارد. در این صورت است که می‌تواند در مدتی کوتاه و با قرار گرفتن در مسیر چشم‌انداز خود، به محبوبیت و مقبولیت قابل توجهی دست پیدا کند. دستیابی به قدرت محاسباتی بالا و منابع دیجیتالی برای عموم، از جمله آرمان‌هایی است که می‌تواند مخاطبان زیادی را به خود جذب کند. شبکه گولم (Golem) با تمرکز بر این مسئله و همچنین با هدف برقراری ارتباط میان افراد در سراسر دنیا، اقدام به ایجاد بستری برای به‌اشتراک‌گذاری توان محاسباتی و استفاده از امکانات یک ابرکامپیوتر کرده است. ابرکامپیوتر غیرمتمرکز گولم، این قابلیت را فراهم کرده است که افراد زیادی را از ویژگی‌های چنین سیستمی بهره‌مند کند. اگر می‌خواهید بدانید شبکه گولم چیست، چه اهدافی دارد، چطور کار می‌کند و چگونه می‌شود توکن GLM را خرید و فروش و هولد کرد، این مقاله از میهن بلاکچین را مطالعه کنید.

این مقاله در تاریخ ۲۶ آذر ۱۴۰۱ به‌روزرسانی شده است.

شبکه گولم چیست؟

معرفی شبکه گولم
منبع: golem.network

پلتفرم Golem یک گروه جهانی است که راهکارهای نرم‌افزاری آرمان‌گرایانه‌ای را ایجاد و ارائه می‌کند. این راهکارها چشم‌انداز فناوری نسل آینده را با دستیابی به منابع محاسباتی در سراسر پلتفرم شکل می‌دهند؛ این به آن معناست که تمرکز و تاکید ویژه Golem‌ بر قدرت محاسباتی اشتراکی است. در این شبکه، کاربران می‌توانند منابع دیجیتالی خود را که از آنها استفاده نمی‌کنند، به بقیه اجاره بدهند؛ منابع سخت‌افزاری مانند CPU یا حافظه کامپیوتر.

گولم که روی بلاکچین اتریوم بنا شده، اولین ابرکامپیوتر غیرمتمرکز واقعی در جهان است. این ابرکامپیوتر یک بازار جهانی را برای دستیابی به قدرت محاسباتی ایجاد می‌کند. Golem با ترکیب ابزارهای منعطف، به توسعه‌دهندگان کمک می‌کند تا نرم‌‌افزارشان را به شکلی ایمن توزیع و از آن کسب درآمد کنند. همچنین روش اجرا و سازماندهی تسک‌های محاسباتی را نیز تغییر می‌دهد. شبکه گولم یک پروتکل همتا به همتاست که به کمک آن می‌توان رمزارز GLM را در ازای اجاره منابع دیجیتال مبادله کرد.

شبکه گولم یک پروتکل مقاوم در برابر سانسور، قابل اعتماد، در دسترس عموم و به صورت‌ آنلاین است که دستیابی به منابع دیجیتالی را به صورت عمومی فراهم می‌کند. به کمک شبکه گولم، کاربران قادر خواهند بود که به راحتی با یک‌دیگر مرتبط شوند و در ازای به اشتراک‌گذاری منابع بلااستفاده خود، مبلغی را در قالب ارز دیجیتال دریافت کند. Golem‌ در ترکیب با مبادلات همتا به همتای منحصر‌به‌فرد، اکوسیستمی غیرقابل توقف ایجاد می‌کند که کاربرد فراوانی به دنبال دارد. این کاربردها به توسعه‌دهندگان نرم‌افزار این اجازه را می‌دهد تا از خلاقیت خود بیش از پیش استفاده کنند.

Golem‌ با تقویت میکروسرویس‌های غیرمتمرکز و اجرای وظایف به صورت غیرهمگام، در نظر دارد تا به عنصر اصلی برای توسعه‌دهندگان نرم‌افزار و تامین‌کنندگان سرویس اینترنت تبدیل شود. در این مدل غیرهمگام، میکروسرویس‌ منتظر پاسخ نمی‌ماند؛ بلکه داده را به میکروسرویس دیگری ارسال می‌کند و مستقل از نتیجه این عمل (و بدون مسدود کردن آن) به فعالیت خود ادامه می‌دهد.

 این شبکه همچنین به دنبال آن است تا هزینه محاسبات، برنامه‌های پیچیده مثل رندر گرفتن از تصویرسازی‌های کامپیوتری (CGI)، محاسبات علمی و یادگیری ماشین را کاهش دهد و بیشتر در دسترس همگان قرار گیرد.

پلتفرم Golem برای دستیابی به اهداف خود، بر ویژگی‌های زیر متمرکز شده است:

  • دسترسی ساده: سیستم پرداخت Golem که روی لایه دو اتریوم ساخته شده است، امکان پرداخت‌های کوچک، سریع و ارزان را فراهم می‌کند؛ این کار با هدف مقیاس‌پذیری سیستم انجام شده است. zkSync‌ نخستین راهکار لایه دومی بود که گولم به سراغ آن رفت. کاهش کارمزد تراکنش (Gas Fee) و سایر مشکلات ناشی از ازدحام در شبکه نیز از جمله دیگر اهدافی است که گولم به دنبال آن است.
  • غیرقابل توقف بودن: این هدف از طریق ساخت برنامه‌های غیرقابل توقف در بزرگ‌ترین شبکه غیرمتمرکز جهانی و به کمک منابع دیجیتال و قدرت محاسباتی سیستم‌های بلااستفاده دنبال می‌شود.
  • عدم محدودیت: گولم در برابر سانسور مقاوم است و از این رو هیچ محدودیتی در استفاده از این سرویس وجود ندارد.

اهداف شبکه گولم چیست؟

دسترسی به ابرکامپیوتر Golem
منبع: educause.edu

شبکه گولم با این هدف ایجاد شد که دسترسی به توان محاسباتی را به شیوه‌ای همگانی و عمومی امکان‌پذیر کند. همچنین توسعه‌دهندگان این شبکه، مقاوم بودن در برابر سانسور را جزو اهداف مهم خود اعلام کرده‌اند. 

توسعه‌دهندگان این شبکه همچنین کاهش کارمزدهای تراکنش‌ها را نیز در سر داشته‌اند و به همین خاطر است که سیستم پرداخت Golem را بر روی راهکارهای لایه دوم اتریوم پیاده‌سازی کرده‌اند.

نحوه کارکرد پروژه Golem

یکی از مهم‌ترین گام‌ها برای درک یک شبکه، شناسایی معماری آن است. با توجه به توضیحاتی که تاکنون ارائه کردیم، گولم شبکه‌ای از نودهاست که پروتکل این شبکه را اجرا می‌کنند. این پلتفرم، کامپیوترها را در یک شبکه همتا به همتا با هم مرتبط می‌کند. با این کار هم صاحبان برنامه‌ها و هم کاربران دیگر می‌توانند منابع سیستم‌های سایر کاربران را اجاره کنند. این منابع را می‌توان برای تکمیل تسک‌هایی به کار گرفت  که به هر میزان زمان و ظرفیت محاسباتی نیاز دارند. امروزه چنین ظرفیت‌هایی از جانب تامین‌کنندگان ابری متمرکز ارائه می‌شوند؛ تامین‌کنندگانی که با شبکه‌های بسته، سیستم‌های پرداخت وابسته به مالک و عملیات آماده‌سازی با کدهایی غیرقابل تغییر محدود شده‌اند.

گولم همچنین بر پایه یک سیستم اختصاصی تراکنش اتریوم محور استوار است. این سیستم پرداخت‌های مستقیم بین درخواست‌کنندگان، تامین‌کنندگان و توسعه‌دهندگان نرم افزار را فعال و ممکن می‌کند.

عملکرد گولم را می‌توان هم در قالب زیرساخت به عنوان سرویس (IaaS) و هم پلتفرم به عنوان سرویس (PaaS) در نظر گرفت. IaaS‌ یا Infrastructure as a Service مجموعه‌ای از منابع فیزیکی و مجازی است که اجرای برنامه‌ها و محاسبات را در فضای ابری امکان‌پذیر می‌کند. PaaS یا Platform as a Service هم محیطی است که امکان توسعه در فضای ابری را فراهم می‌کند. به طور کلی هم IaaS و هم PaaS هر دو از سرویس‌های رایانش ابری به شمار می‌روند که زیرساخت‌ها و بستر مورد نیاز را برای انجام محاسبات ابری ارائه می‌کنند.

نودها باید یک Daemon شبکه گولم را اجرا کنند که Yagna نام دارد. Daemon یک برنامه کامپیوتری است که در پس‌زمینه به صورت خودکار اجرا می‌شود؛‌ یعنی کاربر روی آن کنترلی ندارد و هر زمان که سیستم عامل آن را فراخوانی کند، وارد عمل می‌شود. در شبکه گولم، هر نود می‌تواند در نقش تامین‌کننده (Provider) یا درخواست‌کننده (Requestor) ظاهر شود. در نمودار پایین می‌توانید معماری این شبکه را ببینید. 

ساختار شبکه گولم
منبع: golem.network

در ادامه برای توضیح و ساده‌سازی این ساختار، در مورد دو نقشی که از آن نام بردیم، صحبت خواهیم کرد. 

درخواست‌کننده (Requestor)

درخواست‌کننده به عنوان یک عامل درخواست‌کننده (Requestor Agent) روی شبکه اجرا می‌شود؛ در واقع قطعه کدی است که روی یک دستگاه متصل به اینترنت اجرا می‌شود. درخواست‌کننده از طریق REST با سرور HTTP دیمن گولم ارتباط برقرار می‌کند که معمولا روی همان دستگاه در حال اجراست. REST‌ یک رابط برنامه‌نویسی کاربردی (API) است که راهی را برای ارتباط میان دو سیستم کامپیوتری فراهم می‌کند. این API از درخواست‌های HTTP کمک می‌گیرد تا به داده‌ها دسترسی داشته باشد و از آنها استفاده کند. ویژگی بارز Requestor Agent نیاز به استفاده از منابع سخت‌افزاری است که تامین‌کنندگان آنها را در شبکه به اشتراک گذاشته‌اند.

عامل درخواست‌کننده می‌تواند به هر زبانی نوشته شود؛‌ تنها مهم است که بتواند با رابط برنامه‌نویسی کاربردی REST دیمن گولم ارتباط برقرار کند. کاری که یک درخواست‌کننده انجام می‌دهد در حقیقت در چهار مرحله زیر انجام می‌شود:

  • تعریف نیاز: تعریف منابع مورد نیاز مانند CPU یا حافظه. سپس لازم است که این نیاز در قالب یک درخواست در بازار غیرمتمرکز Golem منتشر شود.
  • کسب دسترسی به منابع: اگر در این شبکه (که از آن با نام بازار غیرمتمرکز گولم یاد می‌شود)، از قبل پیشنهاداتی منطبق با درخواست‌ها وجود داشته باشد، منابع پیشنهادی برای استفاده معرفی می‌شوند.
  • استفاده از منابع: استفاده واقعی از منابع، به ماهیت آنها بستگی دارد. رایج‌ترین مورد درخواستی، توان محاسباتی است؛ اما این تنها چیزی نیست که در گولم می‌توان به آن دست یافت. مثلا یکی دیگر از موارد می‌تواند راه‌اندازی سرویس‌هایی باشد که به صورت بلندمدت اجرا می‌شوند.
  • پرداخت برای استفاده از منابع:‌ در پایان نوبت به پرداخت هزینه منابع می‌رسد. سناریوهای پرداخت متعددی در این شبکه در دسترس هستند. سیستم پرداخت پیش‌فرض از یک راهکار لایه دو به اسم zkSync استفاده می‌کند. این راهکار هزینه تراکنش‌ها را کم می‌کند، اما راهکار پرداخت معمول از طریق انتقال GLMهای ERC20 هم در دسترس است.

تامین‌کننده (Provider)

بازیگر دیگری که در شبکه Golem حضور دارد، تامین‌کننده نامیده می‌شود. منطق تامین‌کننده این است که در قالب عامل تامین‌کننده (Provider Agent) اجرا شود. این هم قطعه کدی است که روی دستگاهی متصل به اینترنت اجرا می‌شود و از طریق REST با دیمن گولم ارتباط برقرار می‌کند.

تامین‌کنندگان می‌توانند منابع خود را در دسترس Requestorها قرار دهند. نقش تامین‌کننده به‌اشتراک‌گذاری منابع سخت‌افزاری در شبکه گولم است و در ازای آن توکن‌های GLM‌ دریافت خواهد کرد. به طور کلی هر کامپیوتری قادر است که به عنوان Provider‌ در این شبکه ظاهر شود؛ تفاوتی هم ندارد که لپتاپ باشد، کامپیوتر رومیزی یا حتی سرور. جزئیات منابع مانند تعداد CPUها یا محدودیت‌های حافظه، می‌تواند توسط صاحب سخت‌افزار ارائه شود. اگر بخواهیم نگاهی به عملکرد تامین‌کننده بیندازیم، می‌توانیم این امر را در قالب شش مرحله توضیح بدهیم:

  • تامین‌کننده در دسترس بودن منابع خود را در بازار گولم اعلام می‌کند؛ این عمل پیشنهاد یا Offer نامیده می‌شود.
  • بازار گولم شروع به تطبیق میان پیشنهادات طرف تامین‌کننده (Offer) و درخواست‌های طرف درخواست‌کننده (Demand) می‌کند.
  • اگر درخواست‌کننده‌ای مایل به استفاده از منابع یک تامین‌کننده باشد، توافق میان آنها امضا می‌شود.
  • منابع توسط درخواست‌کننده استفاده می‌شود (مانند انتقال فایل‌های ورودی/ خروجی).
  • تامین‌کننده صورت‌حسابی را در قالب توکن‌های Golem‌ برای درخواست‌کننده صادر می‌کند.
  • هزینه اجاره از طریق توکن بومی گولم یعنی GLM پرداخت می‌شود. این کار ممکن است مستقیما از طریق مین نت اتریوم یا یکی از راهکارهای لایه دوم (zkSync) یا از طریق شبکه پالیگان (Polygon) صورت بگیرد. در حال حاضر، طرح پرداخت این شبکه بر اساس سیستم پرداخت در ازای میزان مصرف (Pay as you go) است؛ یعنی به هر اندازه‌ای که از منابع استفاده شود، به همان میزان باید اجاره‌بها پرداخت شود. هزینه‌ها در این سیستم بر اساس ضرایبی مشخص می‌شود که از قبل بر سر آنها توافق شده است. 

معرفی محصولات و سرویس‌های شبکه Golem

سرویس‌های Golem Network
منبع: bitcoinwiki.org

گولم در کنار کاربرد اصلی‌ش، سرویس‌ها و محصولات دیگری را هم ارائه می‌کند که به شرح زیر هستند:

  • Golem Test Harness یا Goth:‌ محیط تستی تعاملی شبکه گولم برای پیاده‌سازی برنامه‌های گولم. هدف این ابزار افزایش سرعت فرایند توسعه برنامه‌ها، به عنوان ایجادکننده اپلیکیشن‌ها در Golem است. این فریمورک قادر است شبکه درخواست‌کنندگان و تامین‌کنندگان گولم را به صورت محلی روی یک ماشین واحد شبیه‌سازی کند. همچنین ابزارهای اضافه‌ای را نیز در اختیار توسعه‌دهندگان قرار می‌دهد که به آنها اجازه می‌دهد هم برنامه‌ها و هم ارتباطات میان گره‌ها را در محیطی ایزوله و کنترل شده بازرسی کنند. 
  • Migration App: برای تبدیل توکن‌ GNT‌ (توکن سابق شبکه گولم) به رمزارز بومی این شبکه یعنی GLM. این برنامه به کاربران اجازه می‌دهد که GNTهای خود را به توکن جدید GLM تبدیل کنند و دارایی خود را همچنان حفظ کنند. 
  • Application Registry: یک قرارداد هوشمند اتریوم و سرویسی مشابه گوگل پلی استور و اپل استور است. این سرویس محیطی را در اختیار توسعه‌دهندگان قرار می‌دهد تا بتوانند برنامه‌های خود را منتشر کنند. این برنامه‌ها به صورت خودکار روی شبکه گولم اجرا می‌شوند. Requestorها هم با استفاده از این قابلیت می‌توانند گزینه‌های بیشتری را در میان ابزار برای نیازهای خاص خودشان پیدا کنند. 

آشنایی با توکن GLM

معرفی توکن GLM
منبع: cryptoticker.io

توکن شبکه Golem با نام GLM یک توکن ERC20 در بستر اتریوم است. این رمزارز به عنوان یک توکن کاربردی، برای دستیابی به شبکه گولم مورد استفاده قرار می‌گیرد. جی ال ام ارزی است که در تراکنش‌های همتا به همتا و به منظور پرداخت هزینه اجاره منابع دیجیتال به کار می‌رود.

اما توکن سابق این شبکه با نام GNT در سال ۲۰۱۶ ارائه شد. GNT یک توکن ERC20 نبود و همین امر موجب ایجاد مشکلاتی در مسیر توسعه گولم می‌شد. در آن زمان ERC20‌ به اندازه امروز محبوب و مقبول نبود. در انتهای سال ۲۰۲۰ و همزمان با استفاده از فریمورک جدید تراکنش‌های گولم که روی لایه دو اتریوم قرار داشت، نیاز به توکن‌های ERC20‌ پدید‌ آمد. همینجا بود که این شبکه توکن‌های خود را از GNT‌ به GLM تغییر داد. با این کار، امکان استفاده از صرافی‌های غیرمتمرکز (DEX) و امور مالی غیرمتمرکز (DeFi) نیز فراهم شد. 

لازم به ذکر است که عمل تبدیل توکن‌های قبلی به توکن‌های فعلی، تاریخ پایان ندارد و همیشه برقرار است؛ به این معنا که کاربران می‌توانند توکن‌های GNT خود را با نسبت یک به یک به GLM تبدیل کنند. این مهاجرت به صورت آهسته انجام می‌شود. حداکثر عرضه کل این شبکه همچنان یک میلیارد توکن است. از طریق سرویس Migrator توکن گولم، می‌توانید این انتقال را انجام بدهید.

به گزارش میهن بلاکچین در زمان به‌روزرسانی این مقاله در تاریخ ۲۶ آذر ۱۴۰۱، ارزش کل بازار توکن جی‌ ال ام، ۱۹۶,۵۴۱,۹۵۸ دلار است. این رمزارز هم‌اکنون در رتبه ۱۳۸ جای دارد. قیمت GLM هم در حال حاضر ۰.۲۰ دلار است. حجم معاملات این توکن در ۲۴ ساعت گذشته ۵,۸۷۴,۷۱۴ دلار بوده است. بیشترین قیمتی که در تاریخچه این رمزارز ثبت شده است، مربوط به ۲۴ فروردین ۱۳۹۷ است که به ۱.۳۲ دلار رسید. در تاریخ ۲۲ آذر ۱۳۹۵ نیز، کمترین قیمت این رمزارز به مبلغ ۰.۰۰۹۱۳۷۵۳ دلار رقم خورد. 

نگاهی به نقشه راه گولم

گولم اولین گام‌های خود را در سال ۲۰۱۴ برداشت و همچنان مشغول توسعه است. در ادامه نقشه راه این پروژه را مرور می‌کنیم:

  • ۲۰۱۴: اولین ارائه در کنفرانس Devcon0 اتریوم
  • ۲۰۱۵: رونمایی از ریزپرداخت‌ها در کنفرانس Devcon1 اتریوم
  • ۲۰۱۶: تبدیل شبکه گولم به یکی از اولین پروژه‌های ساخت‌وساز برای عموم در ماه نوامبر
  • ۲۰۱۸: اولین پیاده‌سازی گولم با نام Brass Golem، راه‌اندازی یکی از اولین اپلیکیشن‌ها در شبکه اصلی اتریوم
  • ۲۰۲۰:‌ ارائه و راه‌اندازی پلتفرم جدید گولم، انتقال توکن‌ها به ERC20، تبدیل شدن به یکی از اولین برنامه‌های غیرمتمرکز برای پیاده‌سازی پرداخت‌های لایه دو
  • ۲۰۲۱: راه‌اندازی شبکه اصلی Yagna گولم

از سویی دیگر، نقشه راه گولم از چهار مرحله برای استراتژی ورود به بازار (GMS) این پروژه خبر داده که عبارتند از:

  • Brass Golem (آوریل ۲۰۱۸): ایجاد درخواست‌ها، جذب و تطابق تامین قدرت محاسباتی
  • Clay Golem (تاریخ متعاقبا اعلام می‌شود):‌ گسترش درخواست‌های کاربرمحور، به جریان انداختن نخستین ادغام‌های مستقل تجربی، جذب و تطابق قدرت محاسباتی
  • Stone Golem (تاریخ متعاقبا اعلام می‌شود): به جریان انداختن اولین ادغام مستقل در مقیاس عظیم، دستیابی و گسترش بیشتر درخواست‌های کاربرمحور، جذب و تطابق قدرت محاسباتی
  • Iron Golem (تاریخ متعاقبا اعلام می‌شود): به جریان انداختن ادغام‌های خلاقانه و موفقیت‌آمیز توسط Golem، مدیریت و تسهیل درخواست‌های کاربرمحور، جذب و تطابق قدرت محاسباتی

همانطور که می‌بینید، بر اساس اطلاعات وب‌سایت رسمی این پروژه، هنوز تاریخ دقیقی برای سه مرحله بعدی گولم اعلام نشده است.

همکاری‌ها و سرمایه‌گذاری‌های گولم

سرمایه‌گذاران شبکه گولم
منبع: dailycoin.com

این شبکه در چهار دور سرمایه‌پذیری در سال‌های ۲۰۱۶ و ۲۰۱۷، در مجموع مبلغ ۱۷.۲ میلیون دلار سرمایه‌ جمع‌آوری کرد؛ به این ترتیب که در ۲۱ نوامبر سال ۲۰۱۶ (۱ آذر ۱۳۹۵) و در جریان تامین مالی جمعی (Crowdfunding) مبلغ ۸.۶ میلیون دلار و در ۱۸ دسامبر ۲۰۱۷ (۲۷ آذر ۱۳۹۶) نیز از طریق عرضه اولیه سکه (ICO) به همین میزان سرمایه جمع‌آوری شد. در میان لیست سرمایه‌گذاران شبکه Golem که در وب‌سایت مساری درج شده است، این موارد به چشم می‌خورند:

  • Continue Capital
  • Fundamental Labs
  • KR1
  • Outlier Ventures
  • SVK Crypto

این شبکه همچنین به دنبال ایجاد راهکارهای پرداخت متنوع در پی انتشار نسخه Beta IV در دسامبر سال ۲۰۲۱ (آذر ۱۴۰۰) با شبکه پالیگان نیز همکاری خود را آغاز کرد. این همکاری تداخلی با zkSync ندارد و کاربران همچنان قادر به پرداخت از طریق این راهکار لایه دوم خواهند بود. 

تیم پلتفرم Golem

شبکه گولم با همکاری گروهی از مهندسان نرم‌افزار و تیمی حرفه‌ای تشکیل شده است که نام برخی از مهم‌ترین آنها را در پایین می‌توانید ببینید.

  • Piotr Janiuk: هم‌بنیان‌گذار و مدیرعامل موقت. او به جز گولم، توسعه‌دهنده ارشد در Imapp Info Solutions هم بود؛ یک شرکت مشاوره مهاجرتی در هند که اکنون فعالیت نمی‌کند. 
  • Przemysław Rekucki: مدیر ارشد فناوری
  • Grzegorz Nowakowski: مشاور
  • Paweł Burghardt: مدیر ارشد تولید
  • Agnieszka Stawowczyk: ناظر عملیات
  • Marcin Benke: مشاور تحقیق و توسعه
  • Jan Betley: مهندس ارشد نرم‌افزار
  • Pawel Bylica: مشاور اتریوم
  • Arkadiusz Cybulski: مدیر پروژه

رمزارز GLM را از کجا می‌توان خریداری کرد؟

این توکن در صرافی‌های متمرکز بایننس، کوین بیس، بیتفینکس و کوکوین قابل معامله است. همچنین از طریق صرافی غیرمتمرکز یونی سواپ (Uniswap) نیز می‌توانید این رمزارز را خرید و فروش کنید.

معرفی کیف پول‌های توکن شبکه Golem

توکن جی ال ام کیف پول اختصاصی برای خود ندارد؛‌ اما برای نگهداری آن می‌توانید از کیف پول‌های معتبر و فعال استفاده کنید. باز هم یادآوری می‌کنیم که GLM از استاندارد ERC20 استفاده می‌کند؛ بنابراین تمام کیف پول‌هایی که از این استاندارد پشتیبانی می‌کنند، گزینه‌ای مناسب برای نگهداری توکن‌های جی ال ام هستند. از جمله مهم‌ترین این کیف پول‌ها می‌توان به فری والت (FreeWallet)، لجر،‌ تراست ولت، متامسک و اتمیک ولت اشاره کرد. 

پرسش و پاسخ (FAQ)

  • شبکه گولم چیست؟

بستری است که در آن کاربران می‌توانند منابع اضافی و بلااستفاده خود مانند CPU‌ یا حافظه را به کاربران دیگر اجاره دهند و در ازای آن رمزارز GLM‌ را دریافت کنند.

  • توکن GLM چیست؟

رمزارز بومی شبکه گولم و یک توکن ERC20 است که در بستر اتریوم مبادله می‌شود. 

  • آیا رمزارز GLM‌ قابل استخراج است؟

خیر. تنها راه به دست آوردن این رمزارز، اجاره منابع دیجیتالی در شبکه Golem‌ است.

  • آیا گولم برای سرمایه‌گذاری مناسب است؟

مطابق پیش‌بینی قیمت DigitalCoin، احتمال دارد که این رمزارز در سال‌های ۲۰۲۳ تا ۲۰۳۱ با افزایش ارزش مواجه شود. با این همه نمی‌توان در این مورد با قطعیت صحبت کرد و با توجه به شرایط بازار می‌توان در مورد گزینه‌های سرمایه‌گذاری تصمیم‌گیری کرد. 

جمع‌بندی

دستیابی به منابع دیجیتالی در عصر کنونی، یکی از مواردی است که برای افراد زیادی قابل توجه و اهمیت است. شبکه Golem روی همین مسئله تمرکز کرده است و بر این اساس، امکان اجاره این منابع را در بستر ارزهای دیجیتال فراهم کرده است. در این مقاله به پاسخ این پرسش دست پیدا کردیم که شبکه گولم چیست و چه ویژگی‌ها و موارد کاربردی دارد. این شبکه با اتصال افرادی که منابع را در اختیار دارند و افرادی که به این منابع احتیاج دارند، یک راهکار ارتباطی سراسری فراهم کرده است. گولم در زمان راه‌اندازی در سال ۲۰۱۶، پروژه‌ای جذاب بود؛ اما به نظر شما هنوز هم جذابیت اولیه را دارد؟ یا اینکه پروژه‌های دیگری روی کار آمدند که حرف‌های بیشتری برای گفتن داشته‌اند؟ شما چقدر به آینده این شبکه و توکن GLM امیدوارید؟

منبع
Golem

نوشته های مشابه

اشتراک
اطلاع از
4 دیدگاه
جدید ترین
قدیمی ترین محبوب ترین
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا