دو تابستان گذشته در صنعت کریپتوکارنسی با روندهای متفاوتی همراه شده است. در سال ۲۰۲۰، زمانی که پروتکلهایی مانند کرو، کامپاند و Yearn به وجود آمدند و ارزش کل قفل شده (TVL) دیفای به بیش از ۱۰ میلیارد دلار رسید، بازار DeFi شروع به صعود کرد. در سال ۲۰۲۱، NFTها توجه رسانهها را به خود جلب کردند و پروژههایی مانند CryptoPunks و Bored Ape Yacht Club به ارزش چند میلیارد دلاری رسیدند. بر اساس روندها و پیشبینیهای فعلی، بسیاری فکر میکنند که تابستان ۲۰۲۲ شاهد رشد راهکار ها و ارز های لایه دوم خواهیم بود. با میهن بلاکچین همراه باشید تا به بررسی این احتمال بپردازیم.
رقبای بلاکچین اتریوم
در چند سال گذشته، اتریوم با ازدحام تراکنشها مشکل داشت. اقدامات سادهای مانند ارسال یک توکن یا انجام مبادله در یک صرافی غیرمتمرکز ممکن است بیش از ۵۰ دلار هزینه داشته باشد و ساعتها طول بکشد. در این راستا چندین پروژه در تلاش برای حل این مشکل مقیاس پذیری و قابل استفادهکردن قراردادهای هوشمند توسط همه کاربران ایجاد شد. برخی از این بلاکچینها عبارتند از بایننس، آوالانچ، فانتوم و سولانا.
این راهحلها همگی در سریعتر و ارزانتر کردن تراکنشها موفق بودند و در نتیجه کاربران زیادی از اتریوم را جذب کردند. با این حال، این زنجیرهها گاهی متمرکز بودن و امنیت را قربانی سرعت خود میکردند. به عنوان مثال در مقایسه با اتریوم با بیش از ۲۰۰۰۰۰ اعتبارسنج، بایننس اسمارت چین تنها ۲۱ اعتبارسنج دارد و سولانا در سال جاری فقط ۷ اعتبارسنج داشته است. با این حال اگر چه ارزش کل این بلاکچینها به چندین میلیارد دلار رسید اما هرگز نتوانستند اتریوم را از سلطنت پایین بکشند یا حتی تسلط آن بر بازار را به زیر ۵۰ درصد کاهش دهند. سوابق ثابت شده اتریوم در عدم تمرکز و امنیت، آن را صرف نظر از هزینههای بالایش، به بهترین انتخاب برای هر کسی که نگران سانسور یا قطعی احتمالی است، تبدیل میکند.
رشد راه حل های لایه ۲
در تلاش برای حفظ سطح امنیت و غیرمتمرکز بودن اتریوم در حالی که سرعت یا هزینه قربانی نشوند، راهکار ها و ارز های لایه دوم ایجاد شدند. این راهحلها مجموعا ۲ میلیارد دلار در زنجیرههای خود دارند و انتظار میرود که این تعداد با پذیرش و ادغام لایه۲ها و ادغام بیشتر صرافیهای ارزهای دیجیتال، افزایش یابد و به کاربران این امکان را بدهد که بهجای زنجیره اصلی اتریوم، مستقیما به آنها بروند.
وقتی تابستان DeFi شروع شد، تنها حدود ۱ میلیارد دلار در پروتکلهای DeFi قفل شده بود و این رقم چند ماه بعد به ۱۰ میلیارد دلار رسید. همین پدیده میتواند برای اکوسیستم لایه دوم اتریوم اتفاق بیافتد، بهویژه زمانی که dAppهای دیفای بیشتری مانند آوه و یونی سواپ در اکوسیستمهای خود مستقر میشوند. علاوه بر این، ادغام آینده اتریوم که در آن بلاکچین اتریوم از اثبات کار به اثبات سهام تبدیل میشود و احتمالا به یک دارایی کاهشدهنده تورم تبدیل میشود، هیجان بیشتری را به اتریوم و در نتیجه به لایههای ۲ بازمیگرداند.
چند هفته پیش، Optimism اعلام کرد که توکن حاکمیتی خود به نام OP را برای هر کسی که از این پلتفرم استفاده کرده باشد، ایردراپ خواهد کرد. این موضوع باعث ایجاد شور و هیجان در جامعه ارزهای دیجیتال شده است، زیرا احتمالا آربیتروم نیز از این روند پیروی کرده و به زودی توکن خود را منتشر خواهد کرد. این دو از بزرگترین ایردراپهای تاریخ اخیر هستند و کاربران میتوانند چندین هزار دلار دریافت کنند. همچنین افراد بیشتری را تشویق میکند تا سرمایههای خود را از سایر بلاکچینها به این راهحلها منتقل کنند و انتظار میرود که توکن حاکمیتی لایه ۲ خود را به عنوان مشوق نقدینگی در برنامههای کاربردی برتر خود ارائه دهد.
افزایش ادغام و پذیرش از سوی صرافیها و شرکتها، مشوقهای ارائه شده توسط ایردراپها و هیاهوهای پیرامون ادغام اتریوم میتواند انگیزهای عالی برای پروژههای لایه دوم اتریوم در چند ماه آینده ایجاد کند. بهترین راه کاربران برای سرمایهگذاری در این روند، رقابت برای ایردراپهای پروتکلی از طریق بریج کردن وجوه و تعامل واقعی با اکوسیستمهایشان است.
سخن پایانی
در سالهای گذشته شاهد این موضوع بودهایم که هر سال یک ترند وجود داشته و پروژههای فعال در آن رشد خوبی را تجربه کردهاند. این اتفاق در سال ۲۰۲۰ برای دیفای و در سال ۲۰۲۱ برای توکنهای بیهمتا افتاد. سابقه درخشان اتریوم در امنیت و غیرمتمرکز بودن اعتماد کاربران را جلب کرده است. به این ترتیب به دلیل احتمال افزایش پذیرش و ادغام با لایه ۲ها، ۲۰۲۲ میتواند سال رشد راهکار ها و ارز های لایه دوم