مقالات عمومی

مروری بر عملکرد قرارداد هوشمند ترون

وقتی که صحبت از توسعه بلاک چین می شود، جامعه این فناوری بر حسب فلسفه، ترجیحات و ابزار ها به  طبقه های مختلف تقسیم بندی می شود. در میان گزینه های مختلفی که شرکت ها برای توسعه و راه اندازی پروژه های خود ارائه می دهند که این پروژه ها می‌توانند باعث یکپارچه سازی بلاک‌ چین شوند، قراردادهای هوشمند در خصوص اتصال مستقیم سیستم های متمرکز به بلاک‌ چین از جایگاه ویژه ای برخوردار هستند.

در حالی که اتریوم به عنوان پلتفرمی برای توسعه قرارداد های هوشمند و فناوری های غیر متمرکز یکی از گزینه های اصلی و رایج است، ترون که بلاک چینی با هدف ایجاد اینترنت غیر متمرکز است، وارد این فضا شده تا تبدیل به گزینه و چارچوبی مناسب برای توسعه محصولات غیر متمرکز شود.

ترون چارچوبی را توسعه داده که به آسانی دارای قابلیت یکپارچگی و سازگاری برای همه توسعه دهندگان است. تیم ترون توسعه دهندگان بلاک چین را هدف قرار داده است و این امر مبنای توسعه بلاک چین موجود در این پروژه می باشد. آنها صراحتا ابراز کرده اند که رقیب اصلی اتریوم در فضای فناوری غیرمتمرکز می باشند که سمت و سوی توسعه این پروژه متعاقبا به مرورگر ها، اپلیکیشن ها و غیره هم رسیده است.

توسعه ترون : بررسی کلی و مراحل اولیه

توسعه بر بستر بلاک چین ترون برای توسعه دهندگان مجرب، وظیفه ای منسجم و بدون مشکل است، اما برای تازه واردان، به ویژه در خصوص توسعه بلاک چین، این امر می‌تواند کمی دشوار باشد به طوریکه نتوانند سریعا با جوانب مختلف آن آشنا شوند.

پروژه ترون  یک پورتال توسعه اختصاصی دارد که در اختیار عموم قرار دارد این پروژه تاکنون در اهداف خود موفق بوده و چارچوب توسعه آن باعث عملکرد خوب آن شده است. توسعه در ترون مزیت های متنوع و مختلفی را در مقایسه با هر بلاک چین دیگر ارائه می دهد. با توجه به مشارکت ها و محصولات عرضه شده که اخیرا اعلام شده اند، ترون اعتماد جدیدی را برای بلاک چین به ارمغان آورده است. در درجه اول، توسعه دهندگان ابراز داشته اند که از چارچوب ترون  لذت می برند زیرا این پروژه به نسبت پروژه های دیگر می تواند بازده و کارایی بیشتری داشته باشد. این پروژه همچنین پتانسیل مقیاس پذیری را نیز دارا می باشد.

فارغ از اینکه کاربران تمایل به توسعه برنامه های غیرمتمرکز و قراردادهای هوشمند داشته باشند و یا صرفا بخواهند با کدها سروکار داشته باشند، توسعه دهندگان باید از طریق خط فرمان شبیه سازی مخزن ذخیره خود، کد ترون را دانلود کنند.

ترون(TRON)

ترون از توسعه جاوا پشتیبانی می‌کند و از طریق نسخه سفارشی شده گواه اثبات سهام وکالتی یا DPoS عمل می‌کند. این روش، مکانیزم نوظهوری در فضای توسعه است که بلاک‌ چین EOS نیز از آن استفاده می کند.

در فرآیند توسعه اکوسیستم ترون ، توسعه دهندگان با مفهوم ماشین مجازی ترون مواجه می شوند که مفهومی مانند ماشین مجازی اتریوم دارد اما در سطحی بالاتر. اگر بتوان اتریوم را رایانه پرقدرتی در نظر گرفت که ماشین مجازی اتریوم، قلب آن است و به عنوان بخشی که کدهای ورودی سفارشی شده را کامپایل می‌کند، پس ترون نیز رایانه منحصر به فرد و سفارشی شده دیگری است که با قلب ماشین مجازی ترون، قادر به کامپایل کردن ورودی های پیچیده کاربران است.

شروع توسعه ترون در واقع مانند آنچه که در ابتدا به نظر می رسد، پیچیده نیست. قرارداد های هوشمند ترون  به شرطی که در سالیدیتی Solidity کدنویسی شوند، قابل اجرا بر روی بلاک چین ترون خواهند بود. زبان توسعه داخلی اتریوم و ابزار اساسی که برای اکثریت قرارداد های هوشمند موجود اتریوم به کار می رود همان سالیدینی می باشد. اگر توسعه دهنده بداند که چگونه در سالیدیتی برنامه نویسی کند، از لحاظ تئوری قادر خواهد بود که سریعا بر روی بلاک چین ترون کار کند. این روش به شیوه سنتی از طریق تبدیلات انجام می گیرد.

ایجاد یک محیط توسعه برای ترون  

توسعه دهندگان آینده ترون وقتی متوجه شوند که محیط توسعه یکپارچه یا IDE برای ترون به وجود آمده است که از رابط کاربری گرافیکی یا GUI بسیار ساده ای به اسم ترون استدیو بهره می‌برد بسیار خوشحال خواهند شد. دستورالعمل های استفاده از این رابط کاربری در پورتال توسعه دهندگان توضیح داده شده است.

رابط کاربری همان سبک رابط کاربری محیط توسعه اتریوم را حفظ کرده است که چارچوبی بسیار آسان برای استفاده می‌باشد. از نظر فنی، ترون استدیو برای ایجاد و راه اندازی قراردادهای هوشمند بر بستر اکوسیستم ترون ضروری نمی‌باشد اما قطعا برای مبتدیان در زمینه توسعه بلاک چین سودمند است و می‌تواند بسیاری از خط فرمان ها را کاهش دهد. در غیر این صورت  کاربران می‌توانند که از هر ویرایشگر متن و کد نظیر اتم یا سابلایم استفاده کنند و آن را با محیط توسعه ترون تصحیح و مطابقت دهند.

پس از ایجاد محیط ورودی، ترون باکس مرحله بعدی در ایجاد محیط کاملا جامع توسعه خواهد بود. ترون باکس عملکردی مشابه با ترافل در اتریوم دارد. عملکرد آن به صورت ایجاد محیط قابل آزمایش برای بلاک چین ترون است. محیط ترون باکس با استفاده از ماشین مجازی ترون ایجاد شده است.

تبدیل قرارداد هوشمند اتریوم به بلاک چین ترون  

در حالی که یادگیری یک چارچوب کاملا جدید اغلب می تواند بسیار خسته کننده باشد اما ترون یک انتقال سریع به اکوسیستم خود را برای کاربرانی فراهم آورده که می خواهند به جای اتریوم، بلاک چین ترون را دنبال کنند. توجه به این نکته مهم است که هر زنجیره ای مزایا و معایب خود را دارد و توسعه دهنده باید تحقیق کند تا متوجه شود که کدام مجموعه بر اساس سبک توسعه وی مناسب تر است. صرف نظر از این مطلب، ترون چارچوبی را برای انتقال قرارداد های برنامه نویسی شده در اتریوم به ترون  امکان پذیر کرده است.

به جای آنکه قراردادی ایجاد شود و محدود به شبکه اتریوم باشد که برای داشتن عملکرد به اتر و گس نیاز دارد، پروتکل ترون به کار گرفته شده است. انتقال قرارداد ها به اکوسیستم ترون  معمولا نیازمند جایگزینی پارامتر هایی مانند ether/Gas با TRX/Sun می باشد. به همان شیوه که در اتریوم، اتر به عنوان پول اصلی ایفای نقش می کند و گس Gas نیز کسر هایی ساده از ارزش اتر است، TRX نیز که کوتاه شده Tronix می باشد، نقش پول اصلی را دارد و Sun ارائه دهنده کسر هایی از ارزش TRX می باشد.

قابل ذکر است که ضرورتی ندارد که قراردادهای موجود در بلاک‌ چین اتریوم مجددا برنامه نویسی شوند تا در اکوسیستم ترون کار کنند. در واقع فقط تغییرات جزیی در اسناد مشخصی نیاز است که توسعه دهندگان می‌دانند در کدام قسمت عملکرد دارند. در واقع همچنان که در اسناد ترون  هم موجود است تنها تغییراتی جزئی مورد نیاز است و توسعه دهندگان در اساس تنها به قرارداد اجازه خواهند داد که مکان عملکرد خود را بداند. با در نظر داشتن همه این موارد، قرارداد های Solidity با تعدیلاتی جزئی می توانند برای برنامه نویسی قرارداد های هوشمند ترون  مورد استفاده قرار بگیرند.

برنامه غیرمتمرکز و شبکه ترون   

همزمان با پیشرفت اکوسیستم ترون  و افزایش توسعه دهندگان و کاربران احتمالی، چارچوب هایی برای یکپارچه سازی آن با دقت مورد پیگیری قرار می گیرد. این موضوع مخصوصا در مورد سیستم های آنلاین صدق می کند. در حالی که کامپیوتر ها، وبسایت ها، اپلیکیشن ها و سایر موارد ممکن است ذاتا در معرض فناوری غیر متمرکز نباشند اما قرارداد های هوشمند در ترون می توانند ارتباط بین این سیستم های متمرکز با یک چارچوب توزیع شده را فراهم آورند. ترون وب (Tron Web) مثالی از این موضوع برای اپلیکیشن ها می باشد. با داشتن دانش مناسبی از جاوا اسکریپت، ترون وب می‌تواند چارچوب تعامل پذیر ساده ای برای فرآیندهای پیشرفته غیرمتمرکز برای برنامه های موجود باشد.

ترون ایجاد و توسعه اپلیکیشن های غیر متمرکز را مقدور می سازد و ترون  وب نقش ارتباطی را در تسهیل این فرآیند بازی می کند. علی رغم بحث های موجود، تنها زمان نشان خواهد داد که آینده اپلیکیشن های غیر متمرکز ترون و استفاده منظم از آنها مورد قبول عموم قرار خواهد گرفت یا نه.

منبع
btcmanager

نوشته های مشابه

اشتراک
اطلاع از
6 دیدگاه
جدید ترین
قدیمی ترین محبوب ترین
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا