مقالات عمومیویدیو

مفاهیم ارزهای دیجیتال؛ موضوع: احراز هویت و تحریم + ویدیو

مجموعه میهن بلاکچین هر دوشنبه عصر ساعت ۱۷ با یک ویدیوی ۳۰ دقیقه‌ای تحت عنوان مفاهیم ارزهای دیجیتال در کنار شما خواهد بود. در این ویدیوها به موضوعات آموزشی در حوزه کریپتوکارنسی و رمزارزها پرداخته می‌شود. در صورتی که سوالی درباره موضوعات مطرح شده در ویدیو دارید، می‌توانید آن را از طریق فروم میهن بلاکچین و یا گروه تلگرامی مطرح کنید.

کاربران گرامی میهن بلاکچین، در صورتی که ویدیوی این مطلب برای شما به‌نمایش درنمی‌آید، VPN خود را خاموش کرده و سپس صفحه را رفرش کنید. بعضی ویدیوهای سایت آپارات برای IPهای خارج از ایران به نمایش درنمی‌آیند.

مفاهیم ارزهای دیجیتال : احراز هویت و تحریم در رمز ارزها

آشنایی با کریپتو احراز هویت تحریم پولشویی قوانین ضد پولشویی kyc aml

KYC مخفف Know Your Customer به معنی شناخت مشتری و یا به زبان خودمان، احراز هویت است. این فرایند برای این انجام می‌شود که شرکت، سازمان، بانک یا صرافی که به شما خدمات ارائه می‌دهد، متوجه شود که هویت شما شفاف است. این کار به منظور شناسایی و جلوگیری از رفتارهای مجرمانه یا پولشویی است که در دنیا انجام می‌شود.

در گذشته، گانگستری به نام آل کاپون (Al Capone) زندگی می‌کرد، که برای اولین بار مکان‌هایی با عنوان “رختشورخانه” یا “خشکشویی” احداث کرد، تا بتواند پول‌هایی را که از منابع غیرقانونی به دست آورده بود را در آنجا قانونی کند یا به اصطلاح پول کثیف را تبدیل به پول تمیز کند. در واقع پوششی برای منبع پول‌های کثیف خود درست می‌کرد.

تا سال ۱۹۸۶، کشورها قانون خاصی برای پولشویی نداشتند و تنها مالیات اخذ می‌کردند. سپس قوانین ضد پولشویی (AML) را وضع کردند و آن را گسترش دادند تا بتوانند جلوی پولشویی را بگیرند.

در صرافی‌های متمرکز ارزهای دیجیتال، احراز هویت را بر طبق قوانین ضد پولشویی انجام می‌دهند. اما از آنجایی که قوانین مشخصی برای این حوزه وجود ندارد، صرافی‌ها خود دست به کار شده و قوانینی ایجاد کرده‌اند تا بتوانند AML را اعمال کنند. برای همین احراز هویت انجام می‌دهند و اگر بخواهیم بدون KYC از خدمات آن استفاده کنیم، خدمات محدودتری به ما ارائه می‌دهند. مثلا صرافی بایننس، بدون احراز هویت، تنها تا روزی ۲ بیت کوین اجازه برداشت به ما می‌دهد.

اما از آنجایی که برخی افراد با مدارک شخصی دیگر احراز هویت می‌کنند، صرافی‌ها قوانین دیگری نیز گذاشته‌اند؛ ‌مثلا زمانی که می‌خواهید عکس پاسپورت خود را ارسالل کنید، از شما می‌خواهد که خودتان نیز در تصویر باشید. همچنین یک برگه که بر روی آن نوشته شده که می‌خواهید در بایننس ثبت نام کنید، به همراه تاریخ روز را باید در دستتان داشته باشید. این جلوی سوء استفاده از هویت شما در صرافی‌های مختلف را می‌گیرد. همچنین بایننس از شما تصاویر دیگری نیز می‌خواهد؛ مثلا می‌گوید دستتان را در این حالت بگیرید و تصویر آن را بفرستید. با این کار، بایننس متوجه می‌شود که شما دقیقا همان فردی هستید که وانمود می‌کنید.

بسیاری از صرافی‌ها از ربات‌های برنامه نویسی شده استفاده می‌کنند. این ربات‌ها رفتارهای شخص را بررسی می‌کنند. مثلا اگر شما احراز هویت نکرده‌اید و به صورت یکجا ۱۰ بیت کوین وارد صرافی می‌کنید و آن را تبدیل به تتر می‌کنید و همان لحظه می‌خواهید خارج کنید، ربات‌ها این حرکت را مشکوک می‌بینند و در جا اکانت شما را متوقف می‌کند و از شما می‌خواهد که احراز هویت خود را انجام دهید.

بسیاری از صرافی‌ها از این ربات‌ها استفاده می‌کنند. زمانی که شما KYC می‌کنید، این ربات‌ها غیرفعال می‌شوند و شما می‌توانید از تمام امکانات صرافی استفاده کنید. خیال صرافی هم راحت می‌شود؛ زیرا اگر شخصی کار خطایی انجام داد و یا پولشویی انجام داد، صرافی اطلاعات شخص را به دستگاه قضایی اعلام می‌کند و دیگر خودش درگیر آن نیست. احراز هویت به قولی سلب مسئولیت در بحث‌های قانونی است.

برخی صرافی‌ها مثل Coinex اعلام کرده‌اند که با مدارک ایرانی نیز احراز هویت انجام می‌دهیم. اما مشکلی که اینجا مطرح می‌شود، این است که چون ایران تحریم است، این سرویس مشکوک است و ممکن است هر لحظه فعالیت آن متوقف شود. در کل هر صرافی که می‌گوید با مدارک ایران احراز هویت کنید، باید از آن ترسید!

می‌توانید به راحتی با یک IP غیر ایرانی (از طریق VPN یا VPS) با بایننس کار کنید. اگر هم VPN شما قطع شد و مشکلی برای حساب شما در بایننس پیش آمد، به شما اجازه می‌دهد که مدارک ایرانی خود را بفرستید و سپس دارایی‌های خود را از صرافی خارج کنید. اما نکته مهم اینجاست که دیگر نمی‌توانید با آن اکانت از بایننس استفاده کنید و باید با یک ایمیل جدید، یک حساب جدید بسازید و به فعالیت خود ادامه دهید.

امیدواریم این قسمت از ویدیوهای مفاهیم ارزهای دیجیتال برای شما مفید واقع شده باشد. فراموش نکنید نظرات و پیشنهادات خود را درباره این سری ویدیوها با ما به اشتراک بگذارید.

منبع
میهن بلاکچین

نوشته های مشابه

اشتراک
اطلاع از
0 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا