پروژه‌های کلاهبرداری

نقد و بررسی ارز نورالینک (Nlink)؛ کلاهبرداری با نام پروژه ایلان ماسک

تکنولوژی بلاکچین اگر میلیون‌ها حسن داشته باشد، یک ایراد بزرگ دارد؛ آن‌ هم اینکه هر کسی می‌تواند به راحتی یک توکن بسازد و با آن سر مردم کلاه بگذارد. یکی از ارزهایی که این روزها سر زبان‌ها افتاده، توکن ان لینک (Nlink) است که نام، اهداف و حتی لوگوی آن شباهت بسیاری با پروژه نورالینک ایلان ماسک دارد. البته این تشابه اسمی خودش از ارکان اصلی این مدل کلاهبرداری‌ است. گویا هدف از عرضه ارز کلاهبرداری Nlink کمک به گسترش پروژه ایلان ماسک است، اما هیچ ربطی به آن پروژه ندارد! کلاهبرداران هم عالمی دارند. در ادامه این مطلب می‌بینیم که چرا ارز نورالینک کلاهبرداری است، اما قبل از آن لازم است کمی درباره پروژه نورالینک اصلی اطلاعات داشته باشیم. با میهن بلاکچین همراه شوید. 

خرید ارز دیجیتال با ۱۰ هزار تومان!

تو صرافی ارز پلاس میتونی فقط با ۱۰ هزار تومان و با کارمزد صفر، همه ارزهای دیجیتال رو معامله کنی!

همین الان شروع کن
خلاصه مطلب:

📌 توکن نورالینک (Nlink) یکی از پروژه‌های کلاهبرداری کریپتویی است که به دلیل تشابه اسمی با پروژه ایلان ماسک معروف شده است.

📌 ارز ان لینک هیچ ربطی به تراشه‌های مغزی ایلان ماسک ندارد.

📌 این پروژه ادعا می‌کند که در حال ساخت گجتی است که همگام با تراشه‌های نورالینک عمل می‌کنند.

📌 هیچ‌گونه اطلاعات فنی‌ و قابل سنجشی از ارز نورالینک در دسترس نیست.

📌 تیم پشت پرده نورالینک ناشناس هستند و اطلاعاتی از سازندگان آن در دسترس نیست.

مختصری درباره نورالینک و کلاهبرداری‌های پیرامون آن

پروژه نورالینک ایلان ماسک چیست
منبع: catchvuca.at

نورالینک (Neuralink) یک شرکت نانوتکنولوژی در ایالات متحده است که در زمینه تکنولوژی ارتباط بین مغز و کامپیوتر (IBC) فعالیت می‌کند. این شرکت در سال ۲۰۱۶ توسط ایلان ماسک و تیمی از ۷ محقق و مهندس رباتیک، بیوشیمی و نوروساینس راه‌اندازی شد. در آوریل ۲۰۱۷ پروژه نورالینک اعلام کرد که دنبال ساخت دستگاه‌هایی برای درمان بیماری‌های جدی مغزی است. یکی از پرسروصداترین پروژه‌های نورالینک، کاشت الکترودهای کوچک در مغز است که می‌توانند فعالیت‌های نورون‌ها را بخوانند و امکان کنترل دستگاه‌ها و ارتباط افکار با کامپیوتر را برقرار کنند. همان پروژه‌ای که اکثرا با نام تراشه‌های مغزی ایلان ماسک می‌شناسیم. این شرکت پیشرفت‌های بسیاری در مراحل آزمایش‌های حیوانی داشته است و اکنون در راستای تست‌های انسانی گام برمی‌دارد. 

این وسط تعداد کلاهبرداری‌های ارز دیجیتال که با نام نورالینک به بازار آمدند، کم نیست. فوربز در بهمن سال ۱۴۰۱ گزارشی از اسکم‌های پیرامون این پروژه نوشت. برخی از آن‌ها وعده تراشه مغزی رایگان را در تبلیغات خود می‌دادند و برخی مانند توکن NEURA یک ویدیوی تبلیغاتی از ایلان ماسک را جعل کرده بوند. ایلان ماسک در دسامبر ۲۰۲۱ در مصاحبه‌ای با وال استریت ژورنال درباره نوآوری‌های بعدی تسلا و اسپیس اکس صحبت کرده بود، اما کلاهبرداران محترم با کمک تکنولوژی Deep Fake، آن را به ویدیوی تبلیغات ارز NEURA تبدیل کردند. اصل مصاحبه را می‌توانید از این لینک و ویدیوی دیپ فیک را از اینجا تماشا کنید.

در یکی دیگر از تبلیغات این پروژه گفته شده بود که هر کس بیش از ۱۰,۰۰۰ توکن نورا بخرد، می‌تواند از طریق واتس اپ با ایلان ماسک ارتباط گرفته و توصیه‌های سرمایه‌گذاری دریافت کند! شاهکار بعدی وعده شرکت در قرعه‌کشی سفر به ماه با خرید ۲۰,۰۰۰ توکن نورا بود. شاید پیش خودتان فکر کنید که این روش‌ها نخ‌نما هستند و دیگر کسی گول این مدل تبلیغات را نمی‌خورد، اما سخت در اشتباهید. در همین سال گذشته تعداد زیادی از کاربران فقط به خاطر نام ایلان ماسک، در دام کلاهبرداران افتادند و چندین هزار دلار از دارایی‌های خود را از دست دادند

یکی دیگر از پروژه‌های اسکم حول نورالینک، توکن نورالینک (Nlink) است که به خاطر شباهت اسمی سروصدای زیادی به پا کرده است. 

ارز دیجیتال Nlink چیست؟

ارز دیجیتال Nlink چیست
منبع: nlink.link

وقتی صفحه اصلی سایت NLINK را باز می‌کنیم با جملات زیر مواجه می‌شویم: 

  • پاسخی طبیعی برای نیازهای دیجیتال! هدف اصلی تیم ما، توسعه یک شبکه مبتنی بر انسان (WWH) است تا با استفاده از تراشه نورالینک و با کمک گجت‌های آتی ما، برای نیازهای دیجیتال انسان راهکاری بیابیم.
  • دسترسی ایمن به شبکه‌ای با مقیاس پذیری و حریم خصوصی بالا تنها با استفاده از گجت پوشیدنی.
  • مغز شما کلید دسترسی به شبکه شما است، به دلیل استفاده از حداقل سخت افزار به حفظ منابع طبیعی کمک کنید. 
  • تنها سخت افزار مورد نیاز تراشه Nuralink گجت Nlink است. 

من تلاش کردم تا مفاهیم و جملات را از دل یک متن درهم برهم و پر از ایرادات نگارشی بیرون بکشم. دقیقا به همین شکلی که مشاهده می‌کنید با سالادی از کلمات مواجه هستیم. استنباطی که از این متن می‌کنیم، این است که Nlink در حال تولید یک گجت پوشیدنی است که با تراشه‌های نورالینک کار می‌کند. اما من هر چقدر در سایت و وایت پیپر ان لینک جستجو کردم، اطلاعات بیشتری درباره این گجت، تکنولوژی ساخت و مراحل تولیدش پیدا نکردم. یعنی آن‌قدری که در سایت و حساب‌های کاربری (توییتر و تلگرام) این پروژه برنامه‌ تشویق پیش خرید ارز نورالینک است، راجع‌به محصولات آن مطلب نیست.  

توکن Nlink در حال حاضر روی شبکه بایننس اسمارت چین قرار دارد. در وایت پیپر پروژه ذکر شده که این ارز تا زمان راه‌اندازی شبکه اصلی روی همین بلاکچین خواهد بود. طبق همین وایت پیپر کاربردی که برای ارز نورالینک در نظر گرفته‌شده، توزیع ثروت در جهان است و این پروژه قصد ندارد که سرمایه‌گذاران بزرگ را سمت خود بکشاند. از آن طرف هم می‌خواهد نیمی از توکن‌های خود را به ایلان ماسک بدهد. همانطور که در صفحه اول سایت خود گفته‌اند؛ آقای ماسک را به‌خاطر تلاش‌های بشردوستانه‌اش ارج می‌نهند و از کاربران دعوت می‌کنند که با خرید Nlink از این پروژه حمایت کنند. همچنین با نفسی بند‌آمده (!) منتظر فرصتی هستند تا توجه آقای ماسک را جلب کنند! 

ارز دیجیتال نورالینک
منبع: nlink.link
هدف ارز Nlink
منبع: nlink.link

بررسی وایت پیپر Nlink

پروژه ارز دیجیتال نورالینک یک وایت پیپر ۲۹ صفحه‌ای دارد که ۱۷ صفحه آن از روی مقاله نورالینک اصلی کپی شده است. از صفحه ۲۰ به بعد وایت پیپر رسما به ناکجا آباد می‌رود و وعده‌های بی‌ربط و بی‌مقصد می‌دهد. مثلا:

  • تنها چیزی که شما نیاز دارید این است که نود شبکه ما شوید یا از گجت‌های Nlink و تراشه نورالینک استفاده کنید.
  • ساخت یک شبکه همه‌جانبه و هیبرید غیرمتمرکز با ترکیب گجت‌ها، راهکارهای ابری و ارتباطات انسانی.
  • هدف اصلی ما ساخت یک شبکه غیرمتمرکز است که همه انسان‌ها را بدون اینترنت و با استفاده از ترکیب امواج مغزی، ارتباط فوری انسانی و راهکارهای ابری بهم متصل می‌کند.
  • اصلا نگران نباشید، همه نیازهای روزانه شما تنها با فکر کردن برآورده می‌شود! با کمک رمزگذاری بیولوژیکی، سطح جدیدی از امنیت را تجربه می‌کنید. 
  • هدف نورالینک ساخت دستگاه‌هایی است که قابل قرارگیری در مغز هستند و امکان ترکیب مغز و تکنولوژی را فراهم می‌کنند. گجت‌ها همچنین با هوش مصنوعی هماهنگ هستند. این امر امکان افزایش فضای حافظه و اتصال سریع‌تر به نرم‌افزار را فراهم می‌کند.   
  • یکی دیگر از اهداف پروژه ما همکاری و جمع‌آوری افراد جوان و نخبه‌ آشنا با هوش مصنوعی از سراسر جهان است تا به ما در گجت‌های پوشیدنی و سایر محصولات کمک کنند. ما نیمی از توکن‌ها را به نورالینک و ایلان ماسک اهدا می‌کنیم تا به آن‌ها در توسعه این پروژه جذاب کمک کنیم. 

خب این راهکارها چه هستند؟ این شبکه دقیقا چطور کار می‌کند؟ در ساخت این گجت از کدام تکنولوژی استفاده می‌شود؟ هیچ‌گونه اطلاعات فنی‌ای از این پروژه در دسترس نیست. از سوی دیگر این پروژه قصد دارد توکن‌های خود را به پروژه نورالینک و ایلان ماسک بدهد، در حالی‌که خودشان نه سرمایه‌گذاری دارند و نه تیم تحقیقاتی مشخصی! 

تیم ارز دیجیتال نورالینک

تیم توکن ان لینک خود را این‌گونه معرفی می‌کنند: «ما تیمی از توسعه‌دهندگان و مهندسین هستیم که به‌صورت ویژه تکنولوژی را با زندگی واقعی ترکیب می‌کنیم. از دانش و خلاقیت تیم خود در این حوزه و تکنولوژی برای ساخت محصولات خود استفاده می‌کنیم.»

اما تیم پشت پرده چه کسانی هستند؟ چرا نامی از آن‌ها موجود نیست؟ آیا پیوند مغز انسان‌ها به یکدیگر، نیازمند سال‌ها فعالیت و تحقیق و همکاری با دانشگاه‌ها و تیم‌های تحقیقاتی بزرگ نیست؟ اگر پروژه دنبال گسترش راهکارهای خود است، نباید آن راهکارها را به شیوه علمی و در قالب مقاله در نشریات معتبر منتشر کند؟ 

بررسی نقشه راه Nlink

مسلما پروژه تکنولوژی محور در وهله اول دنبال غالب کردن محصولاتی که ندارد به مردم عادی نیست. پروژه‌های Hightech ابتدا با ارائه ایده‌های خود، سرمایه‌گذار‌های قدرتمند پیدا می‌کنند؛ چون به‌ کمک آن سرمایه‌گذاران است که می‌توانند رشد کنند و خودشان را به جهان معرفی کنند. حتی اگر پروژه‌ای می‌خواهد از طریق مردم سرمایه جذب کند، باز هم باید اهداف قابل سنجش داشته باشد؛ نورالینک در این راه شکست خورده است.

نکته بعدی عدم تطابق موارد نقشه راه سایت و وایت پیپر است. هیچ ایرادی ندارد که یک پروژه زمان نقاط عطف خود را تغییر دهد، اما این زمانی است که پای مسائل فنی هم در میان باشد. از آن‌جایی که تمام نقشه راه نورالینک، مراحل پیش‌فروش و لیست شدن در صرافی‌های مختلف است، فکر نمی‌کنم که این تغییر زمانبندی‌ها نشانه‌ای جز نپذیرفته شدن این ارز توسط جامعه کاربری باشد.

مثلا قرار بود که پروژه لیست شدن ارز nlink در صرافی‌های ال بنک و هات بیت در آوریل ۲۰۲۳ انجام شود که به آگوست موکول شد. از آن طرف راه‌اندازی استخرهای استیکینگ و فرآیند لیست شدن در کوین مارکت کپ و کوین گکو از مارس ۲۰۲۳ به آگوست ۲۰۲۳ موکول شده است. همینطور اگر دقت کنید، زمانبندی فهرست شدن در صرافی‌های مختلف در نقشه راه تغییر کرده است.

نقشه راه وایت پیپر نورالینک
منبع: nlink.link
نقشه راه ارز نورالینک
منبع: nlink.link

در دسامبر ۲۰۲۳ ورژن اولیه گجت پوشیدنی (که هنوز نمی‌دانیم دقیقا چیست و چطور عمل می‌کند) عرضه خواهد شد. بعد تا اکتبر ۲۰۲۵ باید منتظر شبکه آزمایشی و آغاز پیش‌فروش گجت‌های پوشیدنی بمانیم و تازه در سال ۲۰۲۶ قرار است این گجت‌های پیش‌فروش شده تحویل داده شوند. 

سوالات متداول (FAQ)

پرسش و پاسخ میهن بلاکچین
  • ارز نورالینک چیست؟
    ارز نورالینک (Nlink) ارز دیجیتالی است که به دلیل تشابه اسمی با پروژه نورالینک ایلان ماسک مطرح شده است. این پروژه هدفی جز فروش توکن خود به طرفداران ایلان ماسک ندارد.
  • پروژه نورالینک ایلان ماسک چه ارتباطی با ارز نورالینک (Nlink) دارد؟
    در صفحه آخر وایت پیپر Nlink به عدم ارتباط ان لینک با نورالینک ایلان ماسک اشاره شده است. این دو پروژه هیچ ارتباطی به یکدیگر ندارند.

سخن پایانی

تعداد پروژه‌های اسکم مرتبط با نام ایلان ماسک، اسپیس اکس و نورالینک بسیار زیاد است. ارز دیجیتال نورالینک (Nlink) هم یکی دیگر از برنامه‌های کلاهبرداران برای خالی کردن جیب مردم است. پروژه‌ای توخالی که به صراحت می‌‌گوید هدفی جز جلب توجه ایلان ماسک ندارد و حتی برای برنامه‌های خیالی‌اش هم نیازی به توضیح نمی‌بیند. فراموش نکنید که همیشه قرار نیست کلاهبرداران پول شما را بردارند و پا به فرار بگذارند، مخصوصا در فضایی که به راحتی می‌توانند ناشناس باقی بمانند و به پر کردن جیب خود ادامه دهند. لطفا نه در چنین پروژه‌هایی سرمایه‌گذاری کنید و نه دیگران را دعوت کنید.

میهن بلاکچین مرجع تخصصی آموزشی، تحلیلی و خبری در حوزه تکنولوژی بلاکچین و ارزهای رمزنگاری شده است و یکی از اولویت های مجموعه آگاهی‌رسانی به مردم عزیزمان است. با توجه به اینکه پروژه‌های زیادی در بخش زیر ذره بین میهن بلاکچین مورد نقد و بررسی قرار می‌گیرد و تعدادی از این پروژه‌ها کلاهبرداری یا مشکوک به کلاهبرداری هستند، معمولا افرادی که ذینفع یا مالک پروژه‌های کلاهبرداری هستند، از طریق بخش کامنت سعی می‌کنند با درج نظرات غیر واقعی و متناسب با نفع شخصیشان، کاربران را گمراه کنند.
بعد از بررسی‌هایی که صورت گرفت، تصمیم گرفتیم که برای جلوگیری از ایجاد بستری برای تبلیغ کلاهبرداران، امکان درج نظر در بخش کامنت را غیرفعال کنیم. مجموعه میهن بلاکچین همیشه علاقمند به دریافت نظرات و پیشنهادات شما در مورد تمامی مطالب منتشر شده در سایت هست و شما می‌توانید از طریق ایمیل یا تلگرام، نظرات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال کنید.

منبع
میهن بلاکچین

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا