مبتدی مقالات عمومی

جنگ استیبل کوین بین صرافی های بزرگ کوین بیس و بایننس!

کوین بیس (Coinbase) و سیرکل (Circle) شروع به رقابت با بایننس (Binance) کرده اند و جنگ استیبل کوین (stablecoin) میان این صرافی های بزرگ ارز دیجیتال به راه افتاده است. هدف این صرافی ها، تصاحب بازار بزرگ و پرسود ایالات متحده است.

خرید ارز دیجیتال با ۱۰ هزار تومان!

تو صرافی ارز پلاس میتونی فقط با ۱۰ هزار تومان و با کارمزد صفر، همه ارزهای دیجیتال رو معامله کنی!

همین الان شروع کن

جنگ غول ها بر سر استیبل کوین 

استیبل کوین

سپتامبر گذشته بود که بایننس شعبه واقع در ایالات متحده خود را برای خدمت به مشتریان آمریکایی افتتاح کرد و پس از آن، رقابت میان این دو صرافی شدت گرفت. چند روز بعد از راه اندازی شعبه آمریکایی بایننس بود که کوین بیس اعلام کرد که سازمانی را برای کمک به مشارکت کنندگان در ترید و سرمایه گذاری ارز های دیجیتال احداث کرده است؛ این سازمان به این مشارکت کنندگان کمک می کند که اقدامات آنها مطابق با قوانین ایالات متحده در زمینه اوراق بهادار باشد.

سیرکل برنامه های توسعه خود را با توجه به نامشخص بودن قانون گذاری رها می کند

سیرکل در سال ۲۰۱۳ یک شرکت پرداخت همتا به همتای واقع در بوستون (Boston) بود که در سال ۲۰۱۸ تبدیل به یکی از غول های صنعت ارز دیجیتال شد. سیرکل در آن سال، صرافی پولونیکس (Poloniex) و پلتفرم SeedInvest را خرید و استیبل کوین و اپلیکیشن پرداخت خود را نیز راه اندازی کرد.

در سال ۲۰۱۹ بود که سیرکل اقدام به فروش پولونیکس کرد و اپلیکیشن پرداخت خود را نیز رها کرد تا بر استیبل کوین ها متمرکز شود. کم کم از حضور سیرکل در فضای ارز دیجیتال کاسته شد و دفتر ترید خارج از صرافی خود را نیز به کراکن (Kraken) فروخت. جرمی آلیر (Jeremy Allaire)، مدیر عامل و یکی از بنیان گذاران سیرکل به قانون گذران ایالات متحده هشدار داده است که مطابقت با قوانین بسیار نامشخص ایالات متحده روز به روز برای سازمان های کریپتویی (crypto) دشوار و دشوار تر می شود.

او قبلا نیز در جولای گذشته ابراز داشته بود که قانون گذاری در زمینه ارز های دیجیتال در ایالات متحده واضح نیست و این سبب از دست رفتن فرصت های زیادی شده است. او همچنین گفته بود که کمسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا مجبور به اعمال قوانینی به فضای ارز دیجیتال است که در قرن بیست نوشته شده اند و قطعا این قوانین برای فناوری های قرن بیست و یک جواب نمی دهند.

با توجه به اینکه کشور های مختلفی مانند سوئیس و فرانسه، رویکردی دوستانه را به نسبت کریپتو در پیش گرفته اند، تقسیم بندی در فضای کریپتو شروع شده است. سیرکل نمونه بارزی در این میان است که موجودیت قانونی خود را در برمودا ایجاد کرد.

با این وجود، سیرکل به مرکز رقابت بین مرزی برمی گردد

سیرکل خود را از ریسک های ایجاد صرافی و انجام معاملات خارج از بورس رها کرد اما اخیرا از طریق استیبل کوین خود در داخل ایالات متحده حمایت و محبوبیت کسب کرده است. این شرکت نقش پیشگامی در زیرساخت استیبل کوین ها دارد و معتقد است که علاقه جهانی به سمت استیبل کوین ها و پول های پشتیبانی شده توسط بانک های مرکزی می رود و این به منزله معرفی نسل سوم از بلاک چین های عمومی است. این موارد به همراه افزایش علاقه عموم به کریپتو، زمینه مهیجی را برای خدمات پلتفرم جدید آنها در ۲۰۲۰ مهیا کرده است.

استیبل کوین سیرکل USDC نام دارد و از لحاظ حجم بازار بعد از تتر در مکان دوم قرار دارد. حجم بازار تتر حدود ۵ میلیارد دلار است؛ این در حالی است که حجم بازار USDC حدود نیم میلیارد دلار است.

بلاک فای (BlockFi) اخیرا اعلام کرد حساب هایی را ایجاد می کند که USDC را پشتیبانی کنند و به موجودی افراد سود تعلق بگیرد. کراکن نیز از طرح هایی برای پشتیبانی از USDC در پلتفرم ترید خود خبر داده است.

این توسعه ها به دنبال تصمیمات جنجالی بایننس برای از لیست خارج کردن بعضی جفت ترید های USDC که حجم بازار کمی دارند، مطرح شده است. سال گذشته نیز بایننس تعدادی از جفت ترید های USDC را از لیست خارج کرد.

اما مشاهده شده است که جفت ترید هایی با حجم بازار کمتر از جفت های USDC نیز در بایننس وجود دارند که همچنان به کار خود ادامه می دهند و از لیست خارج نشده اند.

بازی بایننس در برابر کوین بیس 

استیبل کوین

بایننس سال گذشته بعد از خارج کردن جفت ترید های USDC و تعدادی دیگر، در ظرف یک هفته شعبه آمریکایی خود را راه اندازی کرد. امسال نیز این صرافی بعد از اعلام پشتیبانی بلاک فای و کراکن از USDC، اقدام به حذف تعدادی دیگر از جفت ترید های این استیبل کوین کرد.

با توجه به اینکه بایننس هم می خواهد استیبل کوین خود با نام BUSD را ایجاد کند، باید شاهد جنگ استیبل کوین ها در بازار های بین المللی و مخصوصا بازار های ایالات متحده و تا حدودی چین باشیم. بازار ایالات متحده برای صرافی های ارز دیجیتال حائز اهمیت است و این بازار چارچوب های قانونی مخصوص خود را دارد.

بایننس تا به حال در زمینه مسائل مربوط به قانون گذاری بسیار هوشیارانه عمل کرده است و مهاجرت از چین به ژاپن و نهایتا به مالتا گویای این امر است. از طرفی کوین بیس نیز سخت گیرانه به قوانین ایالات متحده پایبند بوده است و به همین دلیل نمود بین المللی کمتری داشته است. سیرکل نیز تا حدودی چنین بوده است. شاید بایننس برای فضای قانونی ایالات متحده مناسب نباشد و سرانجام با خصومت های بسیاری مواجه شود. البته این امکان هم وجود دارد که بایننس موفق شود و بازار ایالات متحده را تصاحب کند.

در این زمینه نیز زمان همه چیز را مشخص می کند. توجه داشته باشیم که بازگشت سیرکل به فضای ارز های دیجیتال ممکن است بیانگر رویارویی بازار های آسیایی و آمریکایی و واگرایی موجود باشد. نظر شما چیست؟ آیا بایننس توان تصاحب بازار ایالات متحده را دارد؟ نظرات خود را با ما در میان بگذارید.

منبع
cryptobriefing

نوشته های مشابه

اشتراک
اطلاع از
0 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا