متوسط مقالات عمومی

چگونه نرخ سود کم بر پذیرش استیبل کوین‌ها تاثیر خواهد گذاشت؟

در دوران جالبی زندگی می‌کنیم. هم اینک حدود نصف جمعیت جهان در قرنطینه به سر می‌برند و بحران کرونا باعث فروپاشی بورس‌های جهان شده است. اگرچه در بعضی قسمت‌های جهان این بیماری تا حدودی کنترل شده است اما خطر این بیماری همچنان مطرح است. بانک‌های مرکزی تلاش‌هایی را جهت بهبود اوضاع انجام داده‌اند اما این تلاش‌ها کافی نبوده و فضایی کامل برای فعالیت ارز‌های دیجیتال مهیا شده است. اقداماتی که توسط بانک‌ها انجام می‌شود، معمولا چالش‌های جدیدی را مطرح می‌کند و این اقدامات باعث نگرانی افراد در جهان سنتی و جهان کریپتو (crypto) می‌شود. تعداد نهنگ‌های بیت کوین در این مدت حدودا ۲ برابر شده است و فشار فروش زیادی مانند سال ۲۰۱۶ ایجاد شده است. حال این سوال پیش می‌آید که بازار استیبل کوین‌ها (Stablecoins) و مدل تجاری آنها در این میان به کجا ختم خواهد شد؟

پذیرش استیبل کوین‌ها 

استیبل کوین‌ها

محبوبیت و پذیرش یک ارز دیجیتال به این بستگی دارد که آن ارز چگونه ارزش خود را در گذر زمان حفظ خواهد کرد و همچنین چگونه از آن به عنوان ابزار پرداخت استفاده خواهد شد. استیبل کوین‌ها در مقیاس جهانی در دسترس هستند و دارای هزینه تراکنش پایینی هستند. این کوین‌ها را به راحتی می‌توان با برنامه‌های دیجیتال و پلتفرم‌ها ادغام کرد. استیبل کوین‌ها از منظر امنیتی نیز خود را ثابت کرده‌اند و دارای امنیت خوبی هستند.

استیبل کوین‌ها با توجه به نهادی که در پشت آنهاست و یا با توجه به دارایی زیربنایی پشتیبان آنها قابلیت نقد شدن دارند و به عنوان مثال، استیبل کوینی که با دلار پشتیبانی می‌شود را می‌توان به راحتی به دلار فیزیکی تبدیل کرد.

حکومت ایالات متحده برای حمایت از کسب و کار‌های کوچک در این بحران، اقدام به یک برنامه حفاظتی برای دادن وام به این کسب و کار‌ها کرده است. بسیاری از وام‌دهندگان سعی کرده‌اند که امنیت وام‌ها را از طریق همین برنامه فراهم کنند. اما مطالعات نشان می‌دهد که این کسب و کار‌ها حتی با وجود دریافت این وام‌ها نیز در چند ماه آینده باز بی‌پول خواهند شد زیرا ارزش دلار پایین آمده است. از طرف دیگر، سرمایه‌گذاری بر روی استیبل کوین‌ها اگر به درستی انجام شود، می‌تواند پتانسیل خوبی داشته باشد.

این کوین‌ها اعتماد همگان را به خود جلب کرده‌اند زیرا توسط دارایی‌هایی امن پشتیبانی می‌شوند و در بستر بلاکچین (blockchain) عملکرد دارند. اما بزرگترین جاذبه استیبل کوین‌ها تا به حال، وعده شبکه‌ها برای تبدیل تراکنش‌ها به یک تجربه ادغام‌شده و اجتماعی بوده است که اکثر این مدل‌ها توسط شرکت‌هایی طراحی شده‌اند که درای رویکردی کاربر محور هستند.

گزارش‌ها حاکی از آن هستند که در خلال بحران کرونا در جهان، استیبل کوین‌ها رشد عظیمی یافته‌اند و بسیاری از بازار‌های جهانی را تحت تاثیر خود قرار داده‌اند. این قضیه سزاوار بررسی و تامل بیشتر است.

نگاهی به نرخ سود، استیبل کوین‌ها و دلار

دلار همواره نشان داده که در خلال بحران‌ها و آشفتگی‌ها دارای عملکردی بهتر از ارز‌های دیگر است. در خلال بحران کرونا نیز بسیاری از سرمایه‌گذاران و کسب و کار‌ها به دنبال پناهگاهی ایمن و درآمدی قابل پیش‌بینی هستند. به محض جدی شدن بحران، شاخص دلار بالا رفت و از ۹۴ به ۱۰۳ رسید. استیبل کوین‌ها نیز چنین بودند و در خلال این بحران، استیبل کوین‌هایی مانند تتر (Tether) به عنوان یک دارایی امن‌تر به نسبت دیگر ارز‌های دیجیتال تلقی شدند.

در ماه مارس، حجم بازار استیبل کوین‌های بزرگ بسیار رشد کرد و در این میان، رشد شاخص دلار بی تاثیر نبود و نمی‌توان اهمیت دلار و تصمیمات بانک مرکزی ایالات متحده را نادیده گرفت.

یکی از بزرگترین منبع درآمد استیبل کوین‌ها برای مالکان آنها تا به حال، سود حاصل از واریز آنها در بانک‌های سنتی توسط صادر کنندگان این کوین‌ها بوده است که با پایین آمدن و قطع شدن سود بانکی، این منبع درآمد استیبل کوین‌ها بسیار کمتر از گذشته خواهد بود. اگر نرخ بهره مانند اروپا و ژاپن پایین‌تر هم بیاید، کاربران استیبل کوین قطعا تحت تاثیر قرار خواهند گرفت.

استیبل کوین‌ها به شکوفایی خود ادامه خواهند داد

پایین آمدن نرخ بهره ممکن است باعث شود که کاربران استیبل کوین سیاست‌های جدیدی در پیش گیرند و از ارز‌های دیجیتال دیگر بهره بگیرند، اما باید توجه داشت که صادر کنندگان این کوین‌ها مزایا و منافع دیگری کسب خواهند کرد و در این میان متضرر نمی‌شوند. مزیت موسساتی مخصوصا در زمینه تراکنش امنیتی و زمینه‌های انتقال پول در حال شکوفایی است.

بسیاری از بانک‌های سرمایه‌گذاری اصلی اقدام به استفاده از فناوری بلاکچین کرده‌اند و این تنها بانک‌های بزرگ نیستند که می‌خواهند از مزایای این فناوری استفاده کنند، بلکه بانک‌های کوچک هم مایل به استفاده از آن هستند. بانک مرکزی چین در حال نهایی کردن اقدامات خود برای صدور ارز دیجیتال خود یا همان یوان دیجیتال است و از طرف دیگر، بانک‌های مرکزی کشور‌هایی مانند ژاپن، انگلیس و غیره هم در حال انجام اقداماتی مشابه هستند.

اگرچه ارز‌های دیجیتال بانک‌ها و استیبل کوین‌ها به یک شیوه کار نمی‌کنند، اما افزایش اگاهی مردم به نسبت بلاک چین و ماهیت تحول آفرین آن می‌تواند منجر به همکاری‌هایی شگفت‌انگیز شود. این می‌تواند اعتماد کاربران را به استیبل کوین‌ها افزایش دهد زیرا بسیاری از آنها می‌دانند که استیبل کوین‌ها مانند دیگر ارز‌های دیجیتال حریم خصوصی بهتری را برای آنها فراهم می‌کنند.

امور مالی غیر‌متمرکز و حرکت‌های مالی باز همچنین می‌توانند باعث رشد برجسته استیبل کوین‌ها در آینده شوند. با افزایش بدهی‌های ملی، تقاضا برای دارایی‌هایی که توسط دلار متمرکز پشتیبانی شوند، در داخل اکوسیستم‌های (ecosystem) دی‌فای (DeFi) افزایش خواهد یافت.

نمی‌توان انتظار داشت که یک استیبل کوین تنها متکی بر ارز‌های دیجیتال باشد. وثیقه‌های متمرکزی مانند دلار آمریکا پناهگاهی ایمن در اکوسیستم دی‌فای هستند و توسعه‌ها در این حیطه لازم است که مورد توجه قرار گیرد.

نتیجه‌گیری

در حال حاضر، کاهش نرخ بهره بانکی ممکن است کاربران استیبل کوین‌ها را در زمینه مدیریت دارایی‌های خود با ضرر مواجه کند اما این قضیه جنبه‌های مثبتی نیز دارد. استیبل کوین توانسته است خود را به عنوان یکی از ارکان اساسی فضای کریپتو مطرح کند و اهمیت آن به مرور زمان بیشتر خواهد شد.

سرمایه‌گذاران در شرایط سخت بازار ممکن است به سمت استیبل کوین بروند و آن را پناهگاهی امن‌تر به حساب آورند. زمانی که دوباره رقابت بیشتری وارد بازار شود، گزینه‌های سرمایه‌گذاری در فضای استیبل کوین مورد توجه تریدر‌ها (trader) و سرمایه‌گذاران قرار خواهند گرفت. نظر شما چیست؟ آیا استیبل کوین‌ها آینده درخشانی در پیش دارند؟ نظرات خود را با ما در میان بگذارید.

منبع
cointelegraph

نوشته های مشابه

اشتراک
اطلاع از
0 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا