بازی

بازی‌های ترند شبکه تون؛ معرفی دو بازی که نباید از دست بدهید!

بخش گیمینگ اکوسیستم شبکه تون (TON) به سرعت در حال گسترش است و کاربران بسیاری را به خود جذب کرده است. علاقه‌مندان به بازی‌های بلاکچینی دنبال این هستند که بدانند در آینده کدام بازی‌ها توجه بیشتری را جلب می‌کنند و به اصطلاح هایپ می‌شوند. 

از این رو قصد داریم در این مطلب از میهن بلاکچین مروری بر شبکه تون داشته باشیم و با نگاهی به کمپین‌های تبلیغاتی شرکت‌های بزرگ، دو بازی شبکه تون که احتمال هایپ‌شدن دارند را معرفی کنیم. با ما همراه باشید.

بررسی وضعیت فعلی اکوسیستم تون

یکی از مهم‌ترین دلایل موفقیت شبکه تون (The Open Network) ارتباط تنگاتنگ آن با تلگرام و تکیه به یک میلیارد کاربر این پیام‌رسان محبوب است. تعداد کیف پول‌های فعال بلاکچین تون در زمان نگارش این مقاله، به ۱۴ میلیون رسیده است که تنها ۱.۴٪ از کاربران پایگاه کاربری تلگرام را شامل می‌شود. در سال ۲۰۲۳ گزینه پرداخت وی‌چت (WeChat Pays) موفق شد ۸۰٪ از کاربران نرم‌افزار وی‌چت را جذب کند. این مقایسه نشان می‌دهد که اکوسیستم تون بازار بزرگی را برای رشد در اختیار دارد. مسئولان این شبکه قصد دارند طی ۴ سال آینده، ۵۰۰ میلیون کاربر را به وب ۳ جذب کنند.

شبکه تون TON netwotk

جذاب‌ترین بخش این اکوسیستم، بازی‌های شبکه تون هستند. اتفاقی که پیشتر برای اکسی اینفینتی (Axie Infinity) افتاده بود برای بازی‌های شبکه تون هم تکرار شده است. در ابتدا بازی نات‌کوین ترند شد و بعد از آن با راه‌اندازی بازی‌های دیگری مانند همستر (Hamster)، کتیزن (Catizen) و داگز (Dogs) توجه کاربران به سرعت به سمت آن‌ها جلب شد. اکنون بحث‌‌های زیادی وجود دارد که بازی‌های موفق بعدی شبکه تون چه بازی‌هایی خواهد بود و این بازی‌ها علاوه‌بر گیم‌پلی چه روایت و تجربه‌های جدیدی را ارائه خواهند کرد. متاسفانه اکوسیستم تون با چند چالش مواجه است؛ نخست اینکه بنیاد تون (Ton Foundation) مدت‌ها است که از پروژه‌ها و توسعه‌دهندگان حمایتی نکرده و مسئله بعدی این است که کاربران از این بازی‌های کلیکی ساده خسته شده‌اند.

درحال حاضر تنها دو راه برای تجاری‌سازی بازی‌های کلیکی وجود دارد؛ یکی لیست شدن در بورس اوراق بهادار شانگهای و دیگری هدایت ترافیک آن‌ها به سمت سایر پروژه‌ها است، اما مسئله این است که تنها تعداد اندکی از پروژه‌ها موفق به لیست شدن می‌شوند و از طرف دیگر ممکن است کاربران در بازی‌های مختلف شرکت کنند ولی عملا چیزی عایدشان نشود.

جابه‌جا کردن کاربران بین بازی‌های مشابه و ساده (بازی‌های کلیکی) به‌جای بازی‌های متنوع و باکیفیت، به جز سرگرمی در انبوهی از بازی‌های تکراری و خسته‌کننده نتیجه دیگری ندارد. این وضعیت در بلندمدت باعث می‌شود که بازی‌های کلیکی کم‌کیفیت بخش عمده‌ای از بازار را تصرف کنند و بازی‌های خلاقانه‌تر از گردونه خارج شوند. مطمئنا کاهش کیفیت باعث سلب اعتماد کاربران به‌ بازی‌های شبکه TON، کم‌شدن فعالیت در اکوسیستم و در نهایت ترک توسعه‌دهندگان می‌شود. اغلب بازی‌های کلیکی به دلیل اینکه بسیار ساده هستند، نیازی به استفاده از بلاکچین ندارند و صرفا بدون بازدهی مناسب، منابع شبکه تون را مصرف می‌کنند. بنابراین سوال این است که مسئولان این شبکه در مواجهه با این وضعیت چه سیاست‌هایی را برای هدایت و نجات اکوسیستم گیمینگ تون اتخاذ خواهند کرد؟

درفضای وب ۲ و اینترنت سنتی، پروژه‌ها برای بقا به سه مفهوم کلیدی افراد، کالا و مکان متکی هستند. مسئولان شبکه تون نیز اهمیت این مفاهیم را درک کرده‌اند و بر همین اساس توسعه‌دهندگان را به سمت توسعه اکوسیستم هدایت می‌کنند:

  • افراد (People): منظور از افراد در اکوسیستم تون، کاربران هستند که نقش محوری دارند. درست همانند اکوسیستم وی‌چت که هدایت کاربران را از بازی‌های ساده (Jump Jump) شروع کرد و سپس آن‌ها را به سمت بازی‌های تعاملی‌تر (Sheep Sheep) و برنامه‌های پیچیده‌تر (WeChat Search) سوق داد، کاربران اکوسیستم تون نیز باید از طریق بازی‌ها و برنامه‌های باکیفیت آموزش ببینند. مسئولان شبکه تون در تلاش هستند تا کاربران بیشتری را به اکوسیستم جذب کنند و تجربیات ارزشمندی را در اختیار آن‌ها بگذارند.
  • محصولات (Goods): منظور از محصولات، برنامه و بازی‌هایی است که در اکوسیستم تون ارائه می‌شود. این محتواها برای اینکه مورد رضایت کاربر قرار بگیرند باید به قدر کافی جذاب و نوآورانه باشند. به همین دلیل مسئولان شبکه تون به‌طور رسمی توسعه‌دهندگان را به ساخت بازی‌ها و برنامه‌های باکیفیت و خلاقانه دعوت می‌کنند تا محتوای اکوسیستم غنی‌تر و متنوع‌تر شود. همچنین از طریق برنامه‌های حمایتی، آن‌ها را به ایجاد نوآوری تشویق می‌کنند.
  • محیط (Field): در اینجا منظور از محیط، پلتفرم است. شبکه TON به عنوان یک پلتفرم غیرمتمرکز، فضای لازم را برای کاربران و توسعه‌دهندگان فراهم می‌کند. مسئولان این شبکه می‌تواند با همکاری شرکت‌های بومی وب ۳ و شرکت‌های گیمینگ سنتی محتوای اکوسیستم را گسترش دهند. شبکه تون از طریق مشارکت‌های استراتژیک نه‌تنها می‌تواند منابع و حمایت‌های بیشتری را در اختیار توسعه‌دهندگان قرار بدهد؛ بلکه با جذب کاربران بیشتر می‌تواند به رونق کلی اکوسیستم هم کمک کند.

بازی‌های ترند بعدی شبکه تون چیست؟

برای اینکه بفهمیم کدام بازی‌های شبکه تون ممکن است در آینده هایپ شوند، می‌توانیم کمپین‌های تبلیغاتی شرکت‌های بزرگ را زیرنظر بگیریم که نمونه‌هایی از آن شامل Bitget Ton Carnival ،OKX CryptoPedia و Safepal Ton Fest می‌شود.

بهترین بازی های ارز دیجیتال

به‌طور مثال، سیف پل که شرکتی در حوزه کیف پول دیجیتال است در یک همکاری استراتژیک با شرکت تون رویدادی را به نام فستیوال تون (TON Fest) برگزار کرده است. در فصل اول این رویداد، از تاریخ ۲۷ آگوست تا ۸ سپتامبر (۶ الی ۱۸ شهریور )، کاربران می‌توانستند با شرکت در ۵ بازی ازجمله Noknok و TonHeroes دارایی‌های بازی و توکن‌های TON را دریافت کنند. برای آشنایی بیشتر با این دو بازی در ادامه به بررسی آن‌ها می‌پردازیم:

تون هیروز (Ton Heroes)

تون هیروز (Ton Heroes) یک بازی نقش‌آفرینی روی بلاکچین TON است. در این بازی، بازیکنان به جای مکانیسم‌های معمول مانند کشتن دشمنان یا گشتن در سیاه‌چال‌ها برای به دست آوردن تجهیزات، می‌توانند صندوق‌های گنج که حاوی تجربه، تجهیزات و سکه طلا هستند را به دلخواه باز کنند و پاداش بگیرند.

بازی TonHeroes شبکه تون
منبع: odaily.news

نادر بودن سلاح‌ها در بازی به ۹ دسته تقسیم شده که شبیه به بازی قدیمی لوت (Loot) است. لوت یک پروژه در زمینه NFTها است که در زمان خودش بسیار محبوب بود، اما به دلیل اینکه فقط روی تولید NFTها تمرکز شده بود و کاربرد ارزشمندی نداشتند، محبوبیتش را از دست داد. تون هیروز با الهام از ساختار بازی لوت، هر دو حوزه تولید و استفاده از تجهیزات و لوازم بازی را به خوبی پیاده‌سازی کرده است. بازیکنان می‌توانند با بازکردن پی‌درپی صندوق‌های گنج، تجهیزات باکیفیت‌تر و ویژگی‌های پیشرفته‌تر را به‌دست بیاورند و با انتخاب‌های خود قهرمان بازی را قدرتمندتر کنند.

در این بازی، بازیکنان می‌توانند از طریق نبرد در برابر هوش مصنوعی (PVE) منابع و صندوق‌های بیشتری به دست بیاورند. همچنین کاربر می‌تواند در نبرد مقابل دیگر بازیکنان (PVP) پاداش‌ها و رتبه‌های بالاتر را دریافت کند.

با توجه به اینکه زمان حضور کاربران در این بازی حدود ۶۰ دقیقه، نرخ پرداخت ۷.۷٪ و میانگین درآمد به ازای هر کاربر فعال ۹.۸ است، پتانسیل بالایی برای جذب کاربر و درآمدزایی دارد. همچنین حضور این بازی در پیشنهادهای رسمی برنامه‌های مرتبط با تون، مانند تون کیپر (TonKeeper) و اوکی‌اکس (OKX) نشان‌دهنده اعتبار و قدرت تیم توسعه‌دهنده است. به‌علاوه معرفی این بازی در AppCenter رسمی تلگرام به عنوان یکی از برترین پیشنهادات اخیر، احتمال اینکه تون هیروز ترند بعدی شبکه تون باشد را بالاتر می‌برد.

ناک‌ناک (NokNok)

بازی ناک‌ناک (NokNok) یک بازی اجتماعی چندپلتفرمی است که با تمرکز روی اقتصاد کاربران و تعاملات اجتماعی طراحی شده است. در این بازی که در دسته میم‌ها (Meme) ‌قرار می‌گیرد، بازیکنان می‌توانند با استفاده از ابزار چکش روی شخصیت‌های معروف مانند ترامپ، ماسک، و هریس ضربه بزنند و به آن‌ها امتیاز دهند. رتبه (محبوبیت) هر شخصیت بر اساس تعداد ضربه‌ها مشخص می‌شود.

بازی NokNok شبکه تون
منبع: odaily.news

یکی از ویژگی‌های بازی NokNok این است که بازیکنان می‌توانند با انجام فعالیت‌های درون بازی، سکه‌های چکش (Hammer Coins) بگیرند و از طریق جعبه‌های گنج، انواع مختلفی از پوسته‌های چکش (Hammer Skins) را به دست آورند. طبق اطلاعات منتشر شده در رسانه‌های اجتماعی رسمی بازی، به زودی یک سیستم NFT معرفی می‌شود که به بازیکنان اجازه می‌دهد پوسته‌های چکش خود را به NFT تبدیل کنند.

ناک ناک اولین بازی شبکه تون است که قابلیت اتصال به چندین پلتفرم را دارد؛ زیرا علاوه‌بر مینی اپ تلگرامی، نسخه رایانه شخصی آن روی پلتفرم استیم (Steam) منتشر شده است.

برخلاف بسیاری از بازی‌های کلیکی که روی کلیک مداوم تاکید دارند، ناک ناک با یک گیم‌پلی سبک‌تر به بازیکنان اجازه می‌دهد حتی در حالتی که بازی را رها کرده‌اند، سود به‌دست بیاورند. همچنین رویدادهایی برای دریافت پاداش‌های بیشتر طراحی شده است. کاربران می‌توانند از طریق بازکردن قفل چکش‌های محدود، جوایزی را به دست بیاورند که روی ارزش تجهیزات درون بازی تاثیر می‌گذارد.

در لیست وظایف بازی، دو لوگوی آشنا مربوط به بایننس و سیف پل مشاهده می‌شود. اگر NokNok بتواند با سیف پل همکاری کند، احتمالاً با بایننس هم در ارتباط است. معمولا هدف این نوع بازی‌ها جلب توجه کاربران تلگرام به صرافی‌های متمرکز (CEX) است. حالا سوال این است که آیا این بازی چندپلتفرمی توانسته است توجه و حمایت بایننس، بزرگ‌ترین صرافی متمرکز، را جلب کند؟ در این صورت بازی ناک ناک می‌تواند ترند بعدی شبکه تون باشد!

جمع‌بندی

بخش گیمینگ شبکه تون یکی از جذاب‌ترین بخش‌های این اکوسیستم است. توجه به سرمایه‌گذاری‌های کلان و همکاری‌های تجاری، یکی از روش‌های شناسایی بازی‌های ترند بعدی شبکه تون است. Ton Heroes یکی از بازی‌های شبکه تون است که احتمال دارد در آینده مورد توجه قرار بگیرد. این بازی با گیم‌پلی ساده‌ای دارد، روی پاداش‌دهی از طریق باز کردن صندوق‌های گنج تمرکز کرده است.

بازی NokNok یکی دیگر از بازی‌های مبتنی بر شبکه تون است که به دلیل ویژگی‌های خاص خود، مانند سیستم پاداش، NFTها و گیم‌پلی چند پلتفرمی، پتانسیل بالایی برای جلب توجه دارد و می‌تواند هایپ بعدی شبکه تون باشد. نظر شما در مورد بازی‌های شبکه تون چیست؟ کدام بازی‌ها می‌توانند ترندهای بعدی این شبکه باشند؟

منبع
odaily.news

نوشته های مشابه

اشتراک
اطلاع از
2 دیدگاه
جدید ترین
قدیمی ترین محبوب ترین
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا