کریپتو کده

پروتکل وام‌دهی اویلر چیست؟ آشنایی با پروتکل Euler و توکن EUL

اویلر یک پروتکل وام‌دهی بدون مجوز و غیر‌متمرکز است که بر بستر شبکه اتریوم ایجاد و راه‌اندازی شده است. پروتکل Euler به کاربران کمک می‌کند تا از دارایی‌های کریپتویی خود کسب سود کنند. همچنین کاربران این پروتکل می‌توانند بدون نیاز به شخص ثالث دارایی‌ها خود را از طریق هج کردن (Hedging) در برابر نوسانات بازار، محافظت کنند. پروتکل اویلر دارای نوآوری‌های متعددی است که تا پیش از این در صنعت دیفای (DeFi) وجود نداشته است. در این مقاله به این می‌پردازیم که پروتکل Euler چیست و چگونه کار می‌کند. سپس سرویس‌ها و خدمات آن را معرفی می‌کنیم و نقشه راه، همکاری‌ها، تیم سازنده، توکن EUL، نحوه خرید، فروش و نگهداری از آن را مورد بررسی قرار می‌دهیم. با میهن بلاکچین همراه باشید.

پروتکل Euler چیست و چه اهدافی دارد؟

پروتکل Euler چیست
منبع: euler.finance

اویلر یک پروتکل وام‌دهی و قرض‌دهی است که به صورت سفارشی ساخته شده است تا به کاربران کمک کند تا بتوانند توکن‌های خود را بر بستر شبکه‌ اتریوم به یکدیگر قرض دهند و قرض بگیرند. توانایی وام دادن و قرض گرفتن دارایی‌ها یکی از ویژگی‌های مهم تمامی سیستم‌های مالی است.

در دنیای مالی سنتی، این فرایند معمولا توسط اشخاص ثالث مورد اعتماد و مجاز مانند بانک‌ها انجام می‌پذیرد. بانک‌ها افرادی که دارای پول مازاد هستند و قصد سپرده‌گذاری دارایی‌هاشان را دارند، به افرادی که در کوتاه مدت به آن دارایی نیاز دارند، متصل می‌کنند. در دنیای مالی غیرمتمرکز (DeFi)، دیگر نیازی به اشخاص ثالث مورد اعتماد و مجاز نیست. پروتکل‌های وام‌دهی غیر‌متمرکز و بدون نیاز به مجوز که روی بلاک چین اجرا می‌شوند، جایگزین بانک‌ها شده‌اند.

از جمله نسل اول پروتکل‌های وام‌دهی DeFi می‌توان به پروتکل‌های Compound و Aave اشاره کرد. این پروتکل‌ها به کاربران امکان گرفتن وام را برای تعداد کمی از توکن‌های ERC20 می‌دهند؛ اما این پروتکل‌ها نمی‌توانند ریسک‌هایی مانند امکان لیکویید شدن دارایی‌های کاربران را برطرف سازند.

در نتیجه به دلیل ریسک بالا بسیاری از افراد دارایی‌های خود را در این پروتکل‌ها سرمایه‌گذاری نمی‌کنند. در سمت وام‌دهندگان، کاربران می‌خواهند توکن‌های خود را برای کسب بازده و گرفتن پوزیشن‌های لانگ، سپرده‌گذاری کنند. در سمت دریافت کننده‌های وام، کاربران می‌خواهند میزان نوسانات خود را کاهش دهند و پوزیشن‌های شورت فروش فروش باز کنند. پروتکل اویلر با هدف حل این مشکلات ایجاد شده است و مجموعه‌ای از ویژگی‌های جدیدی را در اختیار کاربران قرار می‌دهد تا بتوانند انواع توکن‌ها را قرض دهند و قرض بگیرند. از جمله ویژگی‌های جدید پروتکل Euler می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • بازار وام‌دهی و وام‌گیری (Lending Markets)
  • نرخ بهره واکنشی (Eactive Interest Rates)
  • وثیقه محافظت شده (Protected Collateral)
  • محافظت کاربران در موقعیت‌های لیکویید (MEV-resistant Liquidations)
  •  استخرهای با‌ثبات چند‌جانبه (Multi-collateral Stability Pools)

پروتکل Euler چگونه کار می‌کند؟

پروتکل اویلر شامل مجموعه‌ای از قراردادهای هوشمند است که بر روی بلاک چین اتریوم اجرا شده‌اند. این قراردادهای هوشمند در اختیار تمامی افرادی که به اینترنت متصل هستند قرار دارد و می‌توانند به آنها دسترسی داشته باشند. پروتکل Euler توسط دارندگان توکن حاکمیتی آن به نام EUL مدیریت می‌شود. پروتکل اویلر کاملا غیر حضانتی است و کاربران مسئول مدیریت سرمایه خود هستند.

پروتکل اویلر به کاربران خود اجازه می‌دهد، رمزارزهای مختلف را به این پلتفرم اضافه کنند. این قابلیت بواسطه استفاده پروتکل اویلر از قراردادهای هوشمند یونی سواپ ورژن ۳ امکان‌پذیر شده است. تمامی دارایی‌ها که در یونی سواپ دارای یک جفت WETH در یک سمت خود باشند، می‌توانند توسط کاربران اویلر به این پلتفرم اضافه شوند.

پلتفرم اویلر به منظور کاهش ریسک کاربران خود از یک فهرست دارایی استفاده می‌کند. کاربران می‌توانند با توجه به نیازهای خود هر کدام از این دارایی‌ها در این فهرست را انتخاب کرده و از آنها استفاده کنند. در ادامه انواع دارایی‌ها در پلتفرم اویلر را تشریح می‌کنیم:

ردیف‌های دارایی

ردیف‌های دارایی در پروتکل Euler
منبع: euler.finance

فهرست‌بندی دارایی‌های بدون مجوز در پروتکل‌های وام‌دهی غیرمتمرکز نسبت به سایر پروتکل‌های DeFi، مانند صرافی‌های غیرمتمرکز بسیار خطرناک‌تر است؛ زیرا احتمال انتقال ریسک از یک استخر به استخر دیگر به‌طور متوالی وجود دارد. به عنوان مثال اگر قیمت یک دارایی که به عنوان وثیقه گذاشته شده است، به طور ناگهانی کاهش یابد و همزمان با لیکویید شدن وثیقه کاربران امکان بازپرداخت تمامی آنها وجود نداشته باشد، مجموعه‌ای از بدهی‌های معوقه در پلتفرم‌های لندینگ رخ می‌دهد. برای مقابله با این چالش‌ها، پروتکل اویلر از سطوح دارایی مبتنی بر ریسک برای محافظت از پروتکل و کاربران آن استفاده می‌کند:

دارایی‌های ایزوله 

دارایی‌های ایزوله به‌منظور وام‌دهی و استقراض معمولی در دسترس هستند؛ اما نمی‌توان از آن‌ها به عنوان وثیقه برای استقراض سایر دارایی‌ها استفاده کرد و تنها می‌توان آنها را به‌صورت مجزا وام گرفت. به عنوان مثال، اگر کاربری USDC و DAI را به عنوان وثیقه داشته باشد و بخواهد رمزارز ABC را قسمت دارایی‌های ایزوله وام بگیرد، فقط می‌تواند دارایی ABC را قرض کند.

به بیان ساده‌تر از این نوع دارایی‌ها نمی‌توان به عنوان وثیقه در پلتفرم اویلر جهت گرفتن وام استفاده کرد. در این ردیف دارایی‌ها، اگر کاربر بخواهد توکن دیگری به نام XYZ را قرض بگیرد، فقط می‌تواند با استفاده از یک حساب جداگانه در پروتکل اویلر این کار را انجام دهد. همچنین در ردیف دارایی‌های ایزوله کاربر با گذاشتن وثیقه فقط می‌تواند یک نوع رمزارز را به عنوان وام دریافت کند.

دارایی‌های چند‌جانبه

این نوع از دارایی‌ها برای اعطای وام و استقراض در دسترس هستند و نمی‌توان از آنها به عنوان وثیقه برای استقراض سایر دارایی‌ها استفاده کرد؛ اما می‌توان آنها را در کنار سایر دارایی‌ها وام گرفت. برای مثال، اگر کاربری USDC و DAI را به عنوان وثیقه داشته باشد و بخواهد همزمان رمزارزهای ABC و XYZ را قرض کند، می‌تواند این کار را  با استفاده از یک حساب در پروتکل اویلر انجام دهد.

دارایی‌های ردیف وثیقه

این ردیف از دارایی‌ها برای وام‌دهی، استقراض و وام‌گیری متقابل در دسترس هستند و می‌توان از آنها به عنوان وثیقه نیز استفاده کرد. به عنوان مثال، یک کاربر می تواند دارایی‌های DAI و USDC را سپرده‌گذاری کند و از آنها برای گرفتن وام توکن‌هایی مانند UNI و LINK و همگی با استفاده از یک حساب، استفاده کند.

شایان ذکر است دارندگان توکن EUL می‌توانند از طریق رای‌دهی، توکن‌هایی که در قسمت دارایی‌های ایزوله هستند را از این قسمت خارج کنند و از طریق مکانیسم‌های حاکمیتی، آن‌ها را به دارایی‌های چند‌جانبه یا ردیف وثیقه‌ای انتقال دهند. انتقال دارایی‌ها در ردیف‌های مختلف باعث می‌شود که وام‌دهندگان و وام گیرندگان بتوانند آزادانه‌تر از سرمایه‌های خود استفاده کنند. تمامی رمزارزها در ردیف‌های دارایی مختلف توسط کاربران مشخص می‌شوند؛ اما تصمیمات آنها می‌تواند ریسک و خطراتی که پیش‌تر به آنها اشاره شد را افزایش دهد. از این دارندگان توکن EUL باید نسبت به طبقه‌بندی دارایی‌ها توجه داشته باشند.

پروتکل Euler چه سرویس‌هایی را ارائه می‌دهد؟

سرویس‌های پروتکل euler
منبع: euler.finance

پروتکل اویلر خدمات و سرویس‌های جدید و متنوعی را در اختیار کاربران خود قرار می‌دهد. کاربران علاوه‌بر اینکه می‌توانند در این پروتکل وام بدهند و وام بگیرند، می‌توانند از سرویس‌هایی مانند ایجاد یک بازار وام‌دهی، استفاده از لوریج برای وام دریافتی و سایر موارد استفاده کنند. در ادامه سرویس‌های پروتکل Euler را معرفی می‌کنیم:

سرویس ارائه و دریافت وام

سرویس ارائه و دریافت وام
منبع: euler.finance

کاربران می‌توانند با مراجعه به برنامه euler.finance از قسمت Deposit رمزارزهای خود را به پروتکل اویلر واریز کنند. در این قسمت انواع ردیف دارایی‌ها که پیش‌تر توضیح داده شد، برای کاربران نمایش داده می‌شود. کاربران با توجه به انواع ردیف دارایی‌ها می‌توانند رمزارز‌های خود را به پروتکل اویلر واریز کنند.

در قسمت Borrow ابتدا کاربران باید مطمئن شوند که دارایی مورد نظرشان قبلا به لیست دارایی‌های قابل وام گرفتن اضافه شده است. سپس باید اطمینان حاصل کنند که وثیقه کافی برای دریافت وام را دارند و مبلغی را که می‌خواهند وام بگیرند وارد کنند. پروتکل اویلر به کاربران توصیه می‌کند تا ۵۰ درصد از مبلغ وثیقه خود را به عنوان وام دریافت کنند تا در صورت ریزش بازار دارایی‌هایشان را از دست ندهند.

در قسمت Repay کاربران می‌توانند وام دریافتی خود را بازپرداخت کرده و وثیقه خود را دریافت کنند. در قسمت Withdraw کاربران می‌توانند رمزارز‌های خود را از پروتکل اویلر خارج کرده و به کیف پول خود واریز کنند.

سرویس Mint و Burn

سرویس ایجاد توکن یا Mint به کاربران پروتکل اویلر اجازه می‌دهد با استفاده از رمزارزی که به عنوان وثیقه قرار می‌دهند، تا چندین برابر آن وام دریافت کنند. این سرویس روش بسیار مناسبی برای ایجاد پوزیشن‌هایی با لوریج‌های مختلف و استخراج توکن EUL است. برای استفاده از این سرویس کافی است کاربران دارایی مورد نظر خود را که می‌خواهند به عنوان وثیقه قرار دهند، انتخاب کنند و سپس تا ۱۹ برابر وثیقه خود وام دریافت کنند. سپس کاربران می‌توانند با Burn کردن مبلغ دریافتی، توکن‌های وثیقه خود را برداشت کنند.  

سرویس Transfer و Swap

با استفاده از سرویس Transfer کاربران می‌توانند رمزارزها و وام دریافتی خود را بین حساب‌های مختلف جابجا کنند. همچنین با استفاده از سرویس Swap کاربران می‌توانند بدون نیاز به بیرون بردن توکن‌های خود از پروتکل اویلر آنها را به یکدیگر تبدیل کنند.

استفاده از موقعیت‌های Short و Long

سرویس Short/Long به شما این امکان را می‌دهد که با وام گرفتن و سپس فروش فوری وام خود با استفاده از صرافی غیر‌متمرکز وان اینچ یا یونی سواپ، از پوزیشن‌های شورت و لانگ در وام دریافتی خود استفاده کنید.

استفاده از سرویس Wrap

سرویس Wrap به کاربران امکان می‌دهد رمزارزهای اتر (ETH)، رپد اتر (WETH)، اتر‌های استیک شده در پلتفرم لیدو (stETH) و رپد اتر‌های استیک شده در پلتفرم لیدو (wstETH) را به یکدیگر تبدیل کنند.

سرویس Activate

این سرویس به کاربران اجازه می‌دهد یک بازار وام‌دهی جدید را به پروتکل اویلر اضافه کنند. تمامی کاربران این پروتکل می‌توانند توکن‌هایی که با جفت ارز WETH در صرافی غیر‌متمرکز یونی سواپ ورژن ۳ موجود هستند را به پروتکل Euler اضافه کنند.

نقشه راه پروتکل Euler چیست؟

پروتکل اویلر نقشه راه مدونی از برنامه‌های خود ارائه نداده است؛ اما این پروتکل در کانال مدیوم خود برنامه‌ای برنامه‌ای به شرح زیر را برای مراحل ابتدایی توسعه پلتفرم اویلر در نظر گرفته و آنها را به انجام رسانده است.

  • استخدام افراد جدید به منظور کمک به فرایند آزمایش و رفع ایرادات نسخه آلفای پروتکل اویلر
  • راه‌اندازی پروتکل Euler V1 در ۳ ماه اول سال ۲۰۲۱

معرفی تیم توسعه‌دهنده پروتکل Euler

تیم توسعه‌دهنده پروتکل Euler
منبع: euler.finance

تیم سازنده پروتکل اویلر شامل طیف وسیعی از کارشناسان و متخصصان بازار‌های مالی است. در ادامه اعضای سازنده پروتکل اویلر را معرفی می‌کنیم:

دکتر مایکل بنتلی (Dr Michael Bentley)

  • هم بنیانگذار و مدیر عامل پروتکل اویلر است. مایکل دارای مدرک دکتری زیست شناسی ریاضی از دانشگاه آکسفورد است. او پیش از فعالیت در پروتکل Euler به عنوان زیست‌شناس تکاملی به مدل‌سازی سیستم‌های پیچیده با استفاده از نظریه بازی و نظریه سیستم‌های دینامیکی در دانشگاه آکسفورد مشغول به فعالیت بود.

داگ هویت (Doug Hoyte)

  • هم بنیانگذار و توسعه‌دهنده بلاک چین در پروتکل اویلر است. داگ برنامه نویس، نویسنده و متخصص امنیت شبکه و برنامه‌های مالی است.

جک پریور (Jack Prior)

  • هم بنیانگذار و توسعه‌دهنده وبسایت در پروتکل اویلر است. جک پیش از فعالیت در پروتکل Euler به عنوان توسعه‌دهنده وب برای شرکت‌های Salary Finance ،Fintricity ،Qadre ،Bought By Many ،Discovery Education و Havas/DBI مشغول به کار بوده است.

براندون نیل (Brandon Neal)

  • براندون به عنوان مدیر عملیاتی پروتکل اویلر فعالیت می‌کند. او دو دهه از زندگی خود را در وال استریت و اخیرا در بانک فدرال رزرو نیویورک به عنوان برنامه‌ریز استراتژیک مشغول فعالیت بوده است.

آشنایی با سرمایه‌گذاران پروتکل Euler

سرمایه‌گذاران پروتکل Euler
منبع: euler.finance

شرکت Euler XYZ کار خود را با برنده شدن در هکاتون Encode Club در دانشگاه اسپارک (Spark University) شروع کرد. در این هکاتون بیش از ۱۰۰ تیم از دانشگاه‌های سراسر جهان حضور داشتند و شرکت اویلر با شکست تمامی آنها، موفق شد جایزه این هکاتون را بدست بیاورد. شرکت‌های سرمایه‌گذار خطر‌پذیر (VC) بسیاری در پروژه اویلر سرمایه‌گذاری کرده‌اند. از سرمایه‌گذارن پروتکل اویلر می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • Paradigm
  • Lemniscap
  • Launchub
  • encode
  • Cluster

توکن EUL چیست؟

رمزارز EUL توکن حاکمیتی پروتکل Euler است. از این توکن به منظور تمرکززدایی از نحوه مدیریت و حاکمیت پروتکل اویلر استفاده می‌شود. توکن EUL در یک دوره ۴ ساله بین کاربران پروتکل Euler توزیع خواهد شد. توکن EUL بین وام‌گیرندگان پروتکل اویلر و کاربران سرویس Mint این پروتکل توزیع می‌شود.

در مجموع ۲۷,۱۸۲,۸۱۸ توکن EUL وجود خواهد داشت که به شرح زیر توزیع می‌شوند:

توکنومیکس eul
منبع: euler.finance
  • ۲۵ درصد متعلق به کاربرانی است که از پروتکل اویلر وام دریافت می‌کنند.
  • ۱ درصد به کاربرانی تعلق می‌یابد که در طول راه‌اندازی پروتکل اویلر سپرده‌گذاری کرده یا قرض گرفته‌اند.
  • ۲.۵ درصد به کاربرانی تعلق می‌گیرد که توکن EUL را استیک می‌کنند.
  • ۲۰.۵۴ درصد به خزانه اکوسیستم اویلر تعلق می‌یابد.
  • ۲۶.۲ درصد به سرمایه‌گذاران پروتکل اویلر تعلق دارد.
  • ۲۰.۷۵ درصد به کارمندان، مشاوران و مشاوران Euler XYZ یا بنیاد اویلر تعلق می‌یابد.
  • ۴ درصد به کارکنان و مشاوران آینده اویلر واگذار می‌شود.

به گزارش کوین مارکت کپ عرضه کل این رمز‌ارز ۲۷,۱۸۲,۸۱۸ واحد است که از این مقدار حدود ۲,۳۱۳,۷۶۵ واحد EUL در گردش است. در زمان نگارش این مقاله، قیمت EUL برابر با ۳.۶۷ دلار است. توکن EUL از نظر ارزش بازار، رتبه ۲۸۲۰ را در میان ارزهای دیجیتال دارد. ارزش کل بازار این توکن بیش از ۸ میلیون دلار است و حجم معاملات آن در ۲۴ ساعت گذشته، حدود ۴ میلیون دلار بوده است. کمترین قیمت رمزارز EUL، حدودا ۳.۴۰ دلار و بیشترین قیمت آن ۶.۷۵ دلار بوده است.

در کدام صرافی‌‌ها می‌توان EUL را خرید و فروش کرد؟

توکن EUL را می‌توان از صرافی‌های متمرکز Gate.io، هوبی، LBank و MEXC خریداری کرد. همچنین می‌توان این توکن را از صرافی غیر‌متمرکز یونی سواپ ورژن ۳ نیز خریداری کرد.

کیف پول مناسب برای ذخیره رمزارز EUL چیست؟

توکن EUL را می‌توان در کیف پول‌های نرم‌افزاری متامسک و تراست ولت نگهداری کرد. همچنین می‌توان این رمزارز را در کیف پول سخت‌افزاری لجر نیز ذخیره‌ کرد.

پرسش و پاسخ (FAQ)

پرسش و پاسخ میهن بلاکچین
  • پروتکل Euler چیست؟

پروتکل اویلر یک پلتفرم وام‌دهی و قرض‌دهی یا لندینگ بر بستر شبکه اتریوم است. این پروتکل قابلیت‌های متعددی را در اختیار کاربران قرار می‌دهد که تا پیش از این در حوزه دیفای وجود نداشته است. کاربران با استفاده از قابلیت‌های پلتفرم اویلر می توانند رمزارزهای خود را به این پروتکل اضافه کنند، آنها را وام دهند، با وثیقه‌گذاری آنها وام دریافت کنند و با استفاده از هج کردن دارایی‌های خود را در مقابل لیکویید شدن، محافظت کنند.

  • توکن EUL چیست؟

رمزارز EUL توکن حاکمیتی پروتکل اویلر است. این توکن بر بستر شبکه اتریوم و با استاندارد ERC20 ایجاد شده است. کاربران پروتکل اولیر می‌توانند با استفاده از توکن EUL در فرایند‌های حاکمیتی پروتکل Euler شرکت کنند و در توسعه آن ایفای نقش داشته باشند.

جمع بندی

تا کنون پروتکل‌های وام‌دهی یا لندینگ متعددی بر بستر شبکه‌های مختلف، ایجاد شده‌اند؛ اما تمامی آنها دارای ایراداتی از جمله عدم امکان اضافه کردن دارایی‌های جدید هستند. پروتکل اویلر با هدف ایجاد یک پلتفرم لندینگ آزاد برای اضافه شدن انواع دارایی‌های ایجاد شده است. پروتکل Euler به کاربران اجازه می‌دهد دارایی‌های خود را به طور کامل مدیریت کنند و در مقابل ریسک‌هایی مانند لیکویید شدن، مصون بمانند. در این مقاله به این پرداختیم که پروتکل Euler چیست و چگونه کار می‌کند. سپس سرویس‌ها و خدمات آن را معرفی کردیم و نقشه راه، همکاری‌ها، تیم سازنده، توکن EUL، نحوه خرید، فروش و نگهداری از آن را مورد بررسی قرار دادیم. نظر شما درباره پروتکل اویلر چیست؟ به نظر شما اویلر می‌تواند جایگزین پروتکل‌های لندینگ فعلی شود؟ نظرات خود را با ما در میان بگذارید.

منبع
euler

نوشته های مشابه

اشتراک
اطلاع از
0 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا