رمزارز در ایران

واکنش انجمن فین تک به گزارش تسنیم: اینماد اجباری ارتباطی با درگاه رمزارزها ندارد

خبرگزاری تسنیم مطلبی را منتشر کرده است که ادعا دارد اجباری شدن اینماد برای کسب و کارهای اینترنتی به دلیل معاملات غیر قانونی رمز ارز به ارزش ۹۰ هزار میلیارد تومان است. این در حالی است که مصطفی نقی‌پور دبیر انجمن فین‌تک آن را یک رپورتاژ آگهی خوانده است.

به گزارش میهن بلاکچین، خبرگزاری تسنیم صبح روز شنبه ۲۷ آذر ماه مطلبی را منتشر کرده است که نشان می‌دهد ماجرای مخالفت برخی پرداخت یارها با الزامی شدن اینماد برای ارائه درگاه پرداخت به این دلیل است که گردش مالی بیش از ۷۰ پرداخت یار فعال در ۸ ماه ابتدایی سال جاری بیش از ۱۰۰ هزار میلیارد تومان بوده و بیش از ۹۰٪ این گردش مالی مربوط به معاملات غیرقانونی رمزارزها است و با نرخ کارمزد ۱ تا ۲ درصدی که پرداخت یارها از این معاملات دریافت می‌کنند، پای حدود ۲ هزار میلیارد تومان سود بادآورده در میان است.

تسنیم در ادامه گزارش خود عنوان کرده است برخی از پرداخت یارها در فرایند ارائه خدمت به معاملات غیرقانونی رمز ارز تخلفاتی را هم انجام می‌دهند، مثلاً در حالی که تسویه آنی در نظام پرداخت اینترنتی ممنوع است،  برخی از این پرداخت یارها برای معاملات رمز ارزها تسویه آنی انجام می‌دهند.

اعتراض انجمن فین‌تک به گزارش خبرگزاری تسنیم

مصطفی نقی پور، دبیر انجمن فین‌تک با رپورتاژ آگهی دانستن این خبر تسنیم برای اجباری شدن اینماد به خبرنگاری عصربانک اطلاع داده است:

معاملات رمز ارز بر اساس مصوبه هیئت وزیران غیرقانونی نیست! بنابراین اگر معاملات رمزارز غیرقانونی است باید درگاه رمزارزها مسدود شود نه همه استارتاپ‌ها!

وی با تاکید بر تبدیل شدن نماد اعتماد از یک نماد اختیاری به اجباری گفت:

اینماد اجباری چه ارتباطی به درگاه رمزارزها دارد! چون طبق گفته مسئولین، فقط پذیرنده‌های جدید باید ای‌نماد داشته باشند نه پذیرنده‌های قبلی! مگر اینکه برنامه قطع درگاه همه پذیرنده‌ها را هم داشته‌اند و تا الان کتمان کرده‌اند!

نقی پور افزود:

اگر ۹۰٪ مجموع ورودی ریالی پرداخت‌یارها مربوط به پلتفرم‌های رمزارزی است، ۹۹٪ تعداد پذیرنده‌های پرداختیارها مربوط به کسب و کارها و استارتاپ‌های غیر رمز ارزی است، یعنی مسئولین اینماد برنامه‌ریزی کرده‌اند که ۹۹٪ استارتاپ‌ها و کسب و کارها را با اینماد اجباری قربانی کنند تا به آن ۱٪ باقیمانده رمزارزی برسند! این چه منطقی است پشت این تصمیم غلط؟ اجباری کردن یک نماد اعتماد کار بسیار غلطی است که با هیچ توجیهی قابل پذیرش نیست.

مصطفی نقی پور دبیر انجمن فین تک

بر اساس قانون، ارائه درگاه‌‌های پرداخت اینترنتی از طرف شرکت‌های PSP و پرداخت‌یار به متقاضیان درگاه به داشتن اینماد به عنوان مجوز کسب‌و‌کارهای اینترنتی الزامی است و این تکلیف قانونی از اواخر سال ۱۳۹۸، در مورد شرکت‌های PSP اجرایی شد، اما در مورد پرداخت‌یارها به عنوان درگاه واسط، با توجه به شرایط خاص و لزوم ایجاد برخی زیرساخت‌‌ها، تا سال ۱۴۰۰ به تاخیر افتاد تا اینکه شاپرک تیر ماه سال جاری طی ابلاغیه‌ای شرکت‌های پرداخت‌یار را موظف کرد که از این پس صرفاً به متقاضیانی که دارای مجوز نماد اعتماد الکترونیکی و یا همان اینماد هستند، درگاه پرداخت اینترنتی ارائه کنند. بر اساس اعلام شاپرک، اخذ ای نماد برای پذیرندگان پرداخت‌یارها از ۳ آذر ماه اجباری شد.

مهدی شریعتمدار رییس انجمن فین تک نیز در توییتر عنوان داشت گردش کل شبکه در همین بازه حدود ۶ میلیون میلیارد تومان بوده است و ۱۰۰ هزار میلیارد معادل ۱٪ از آن است و رقم بزرگی محسوب نمی‌شود. همچنین کارمزد پرداخت‌یارها ۱٪ با سقف «۳ هزار تومان» است و درآمد تمام ۱۵۰ شرکت مجموعا ماهیانه به ۸ میلیارد تومان نرسیده است. وی همچنین بر غیر قانونی نبودن موضوع رمز ارزها تاکید کرد.

منبع
تسنیمعصر بانک

نوشته های مشابه

اشتراک
اطلاع از
0 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا