متوسط مقالات عمومی

۱۰ رویداد برتر عرصه ارزهای دیجیتال در سال ۲۰۲۰

شرایط در عرصه ارزهای دیجیتال به سرعت تغییر می‌کنند. تنها پیش بینی که مطمئن به نظر می‌رسد این است که معیارها و نکاتی که امروز مهم به نظر می‌رسند، طی چند ماه جای خود را به ایده های جدید خواهند داد.

با این حال، در آستانه سال نو و دهه جدید میلادی، به رویدادهای مهمی که می‌توانیم در سال ۲۰۲۰ منتظر آنها باشیم خواهیم پرداخت. در این مقاله، چند مورد از اتفاقات سال آینده را بررسی می‌کنیم.

۱- هاوینگ

در ماه می، بیت کوین دستخوش هاوینگ برنامه ریزی شده یا همان نصف شدن پاداش بلاک ها می‌شود. این پاداش بلاک ها مختص ماینرهایی است که فعالیت شبکه را حفظ می‌کنند. این موضوع بدان معنا است ماینرهایی که به منظور ایمن سازی شبکه، توان محاسباتی خود را در اختیار می‌گذارند، نصف تعداد بیت کوین های فعلی را به عنوان پاداش دریافت خواهند کرد. قیمت بیت کوین تا چه حد تحت تاثیر عرضه آن است؟ آیا الگوهای سرمایه گذاری قابل پیش بینی پیرامون این رویداد وجود دارد؟

۲- کمیسیون SEC در مقابل تلگرام

پلتفرم پیام‌رسانی تلگرام به دومین ICO بزرگ سال ۲۰۱۸ تبدیل شد. مقدار توکنی که در این ICO فروخته شد تحت معافیت SEC قرار داشت و خریداران پیش بینی کردند که با فعال شدن شبکه بلاک چین تلگرام، توکن های ارز دیجیتال خود را دریافت کنند. در سال ۲۰۱۹، کمیسیون SEC در خصوص جلوگیری از توزیع این دارایی شکایت کرد و تلگرام نیز واکنش نشان داد. انتظار نمی‌رود که این کشمکش در سال ۲۰۲۰ به پایان برسد اما این جریانات نشان می‌دهد که توسعه دهندگان و سرمایه گذاران باید چه نگرشی به توزیع و استفاده از کوین ها و توکن های جدید داشته باشند.

۳- عرضه کالیبرا (Calibra) توسط فیسبوک

آیا پروژه لیبرا طبق برنامه ریزی ها پیش خواهد رفت تا کیف پول مخصوص برای ذخیره سازی و انتقال این استیبل کوین را تا ژوئن ۲۰۲۰ عرضه کند؟ در صورت تحقق این امر، ما شاهد این خواهیم بود که آیا لیبرا وعده های خود در خصوص ارائه امور بانکی برای افراد فاقد دسترسی به این خدمات را تحقق می‌بخشد یا خیر. هم چنین امیدواریم متوجه شویم که آیا نگرانی های دولت ها در خصوص صدور ارزهای خصوصی منطقی است یا خیر.

۴- رکود و نوسان

بیت کوین از زمان تاسیس در رابطه با این ایده بود که محرک های اقتصادی از طریق سیاست پولی، ایده بدی است. با منفی شدن نرخ بهره در اقتصادهای کشورهای سراسر جهان، به نظر می‌رسد که بسیاری از طرفداران بیت کوین در حال بررسی نشانه های رکود جهانی هستند. شاخص های بیت کوین به ما می‌گویند که این ارز، طلای دیجیتال است. بنابراین، بیت کوین باید به عنوان مکانی امن در دوره سقوط اقتصادی عمل کند. آیا این موضوع ثابت خواهد شد یا رد می‌شود یا حتی می‌توان گفت برای نتیجه گیری بسیار زود است؟ رویدادهای کلان جهانی و واکنش بازار بیت کوین و عرصه ارزهای دیجیتال می‌تواند پاسخ این پرسش را به ما بگوید.

۵- احزاب سیاسی آمریکا

در سال ۲۰۱۹ شاهد اظهارنظرهایی در خصوص بیت کوین از جانب کاخ سفید و فدرال رزرو آمریکا بودیم. ورود فیسبوک به عرصه ارزهای دیجیتال باعث شد که پای ارزهای دیجیتال به کنگره آمریکا باز شود. در صحنه سیاسی دو قطبی آمریکا، بعید است که مسأله قطبی کننده ای نظیر ارزهای دیجیتال به مسئله دو حزبی تبدیل شود.

۶- دارایی های خارج از زنجیره

در سال ۲۰۱۹، افزایش استفاده از استیبل کوین تتر باعث شد حجم تراکنش ها به جای دارایی هایی که ارزش خود را از اثرات شبکه داخل زنجیره یا فاندامنتال ها کسب می‌کنند، به سمت ارزهای دیجیتال با پشتوانه دارایی های خارج از زنجیره نظیر دلار متمایل شود. آیا این مورد یک نقطه اوج بود یا صرفا یک جرقه؟ این سوال بسیار مهم اما هم چنان بی پاسخی است که کاربرد این پول های اینترنتی چیست؟

۷- پذیرش دیفای

دیفای (DeFi) یا امور مالی غیرمتمرکز، آخرین چشم اندازها برای تحقق تصورات آینده نگران پیرو اتریوم است که معتقدند برنامه های غیرمتمرکز و قراردادهای هوشمند، اختراعی شانه به شانه شرکت های بورس هستند. در حال حاضر، دیفای روشی برای افرادی است که خریدهای استقراضی اتر انجام داده اند تا سود اندکی کسب کنند. آیا دیفای کاربران جدیدی به سمت عرصه ارزهای دیجیتال خواهد کشاند؟ آیا بانک ها اجازه خواهند داد که امور مالی جهانی به سمت بخش های جدیدی از اقتصاد حرکت کند؟

۸- ارز دیجیتال بانک های مرکزی

در سال ۲۰۱۹، دولت چین از یوان دیجیتال سخن گفت. این موضوع باعث می‌شود کشور چین به اولین اقتصاد مهم‌ جهان تبدیل شود که در مسیر صدور ارز دیجیتال خود است. این ارز دیجیتال تا حدودی بر اساس مدل بیت کوین برای تایید تراکنش ها و مالکیت عمل می‌کند. یوان دیجیتال چگونه عرصه ارزهای دیجیتال را تغییر خواهد داد؟ چگونه این ارز دیجیتال، تعادل قدرت اقتصادی و جایگاه دلار به عنوان ارز ذخیره جهانی را تغییر می‌دهد؟ آیا سایر کشورها نیز اقدامات خود در این زمینه را از ابتدا شروع می‌کنند یا پیرو اقدامات چین خواهند بود؟ ممکن است شاهد شروع بخش جدیدی از کلاس دارایی هایی باشیم که برای اولین بار در بین آزادی خواهان پذیرفته می‌شود.

۹- ورود سرمایه های سازمانی

اگرچه تاکنون هیچ تاییدیه ای برای ETF بیت کوین در آمریکا وجود نداشته است اما سایر اوراق مشتقه ارزهای دیجیتال نظیر قراردادهای آتی بیت کوین، بررسی های ضروری قانونگذاران آمریکایی را گذرانده‌اند. هیث تاربرت (Heath Tarbert) رییس کمیسیون CFTC پا را فراتر گذاشته و گفته است که با تایید بازار قراردادهای آتی قانونمند اتریوم در آمریکا فاصله زیادی نداریم. این ابزارهای مالی جدید بر سطح مشارکت سازمانی در عرصه ارزهای دیجیتال در سال ۲۰۲۰ چه تاثیری خواهد داشت؟ حداقل به نظر می‌رسد بر اساس حجم معاملات قراردادهای آتی بکت می‌توان گفت که تاثیر آنچنانی نخواهد داشت. هرچند این موضوع در سال آتی می‌تواند تغییر کند.

۱۰- عرضه اتریوم ۲.۰

اتریوم از زمان عرضه خود در سال ۲۰۱۵ با برنامه و طرح امنیتی مشابه با بیت کوین اداره شده است. اتریوم و بیت کوین در حال حاضر بر اساس مدل اجماع گواه اثبات کار فعالیت می‌کنند. توسعه دهندگان اتریوم انتظار دارند که اوایل سال ۲۰۲۰ این طرح را با مدل اجماع جدیدی به اسم گواه اثبات سهام اصلاح کنند. اگرچه قبل از این نیز سایر ارزهای دیجیتال تلاش کرده‌اند تا با استفاده از گواه اثبات سهام، بلاک چین های خود را ایجاد کنند، اما اتریوم بزرگترین ارز دیجیتال از لحاظ ارزش بازار خواهد بود که این طرح را پیاده سازی خواهد کرد.

منبع
coindesk

نوشته های مشابه

اشتراک
اطلاع از
0 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا