۳ دلیل برای اینکه قیمت بیت کوین هنوز برای ثبت ATH جدید آماده نیست
قیمت بیت کوین با وجود رسیدن به بالاترین سطح دو ماهه، هنوز نشانههایی از عدم آمادگی برای ثبت یک سقف تاریخی جدید دارد.
به گزارش میهن بلاکچین، تردید سرمایهگذاران و کاهش تقاضا در بازارهای استیبل کوینها از جمله عواملی هستند که به عدم اطمینان در مورد آینده قیمت اشاره میکنند.
۱- رشد بیت کوین در هالهای از ابهام بهخاطر شکوتردید سرمایهگذاران
کندل بیت کوین در تاریخ ۲۸ سپتامبر (۷ مهر) در بالاترین سطح خود در دو ماه گذشته بسته شد؛ هر چند که پس از آن دوباره به زیر ۶۵٬۰۰۰ دلار کاهش پیدا کرد. این حرکت پس از افزایش در شاخص S&P 500 که در تاریخ ۲۶ سپتامبر (۵ مهر) به بالاترین سطح تاریخی خود رسید، صورت گرفت و این افزایش به خاطر نشانههای مثبت اقتصادی و اقداماتی برای تقویت بازارها و اعتماد سرمایهگذاران در چین بود. با این حال، چندین معیار نشان میدهند که بیت کوین هنوز به یک بازار صعودی نزدیک نیست.
شکوتردید سرمایهگذاران بر رالی اخیر بیت کوین سایه افکنده است. آنها ممکن است به دلیل ناموفق بودن تلاشهای قبلی در سطح ۷۰,۰۰۰ دلار یا ترس از وقوع رکود احتمالی که میتواند تأثیر منفی بر بازارهای ریسکپذیر از جمله ارزهای دیجیتال داشته باشد، محتاط شوند. اگرچه این احساس به معنای تصمیم آنها برای فروش نیست، اما باعث میشود تا خرسها به راحتی ترس، عدم قطعیت و تردید (FUD) ایجاد کرده و قیمت بیت کوین را پایین بیاورند. علیرغم عواملی که ممکن است روحیه تریدرهای بیت کوین را تضعیف کند، هیچ تضمینی وجود ندارد که قیمت آن همچنان با روند صعودی بازار سهام همبستگی مثبت داشته باشد.
بسیاری از تحلیلگران بر این باورند که تغییر سیاستهای پولی بانکهای مرکزی به سمت سیاستهای پولی تسهیلی، نشان میدهد اقتصادها در خطر هستند. بر خلاف باور عمومی، این به معنای احتمال بالای ترکیدن یک حباب بازار نیست، زیرا شرکتهای بزرگ فناوری میتوانند حتی در زمان کاهش درآمد، ارزش جذب کنند.
شرکتهایی مانند گوگل، آمازون، اپل و مایکروسافت با حاشیه سود بالا و ترازنامههای قوی میتوانند از خریدهای ارزانقیمت تخصصهای خاص استفاده کرده و با رقابت کمتری برای استخدام نیروی کار و تجهیزات، از جمله میکروچیپها برای استفاده در هوش مصنوعی مواجه شوند. در واقع، یک اقتصاد پر رونق برای حاشیه سود یک جریان منفی خالص است، زیرا باعث کمبود و هزینههای بالای لجستیک میشود.
در همین حال، سرمایهگذاران ممکن است هنوز به خاطر کمیابی و استقلال بیت کوین ارزش قائل باشند، اما محرکهای آن به طور قابل توجهی از بازار سهام سنتی متفاوت است. علاوه بر این، تاریخ نشان میدهد وقتی سرمایهگذاران از رکود قریبالوقوع میترسند، معمولاً به دنبال پناهگاهی در داراییهایی همچون طلا، اوراق قرضه دولتی کوتاهمدت و همچنین شرکتهایی هستند که در زمینه کاری خود سلطه دارند.
به عبارت دیگر، حتی اگر S&P 500 به ثبت سقفهای جدید ادامه دهد، این بدان معنا نیست که قیمت بیت کوین از آن سود خواهد برد. بنابراین، گاوهای بیت کوین باید تحلیل کنند که آیا شرایط زیرساختی از تلاشهای ناموفق متعدد برای شکست سطح ۷۰,۰۰۰ دلار تغییر کرده است یا خیر. سپس باید نتیجهگیری کنند که کاهش نرخ بهره و افزایش بدهیهای دولتی کافی است تا قیمت بیت کوین را بالاتر ببرد یا نه.
برای شروع، طبق گزارش کاربری به نام COINAppRankBot در شبکه اجتماعی X، اپلیکیشن موبایل صرافی کوین بیس در تاریخ ۲۸ سپتامبر (۷ مهر) رتبه ۳۸۵ را کسب کرد. اگرچه این موضوع نشاندهنده بهبود از موقعیت ۴۸۲ در تاریخ ۱۴ سپتامبر (۲۳ شهریور) است، حتی با وجود ۲۱٪ افزایش قیمت بیت کوین در سه هفته، نشاندهنده اشتهای ضعیف سرمایهگذاران خرده فروش است. با این حال، یک گاو بیت کوین میتواند «نیمه پر» لیوان را ببیند و استدلال کند که هنوز فضای بیشتری برای بهبود وجود دارد.
۲- کاهش پریمیوم استیبل کوینها در چین نشانهای از احساسات منفی
ورود سرمایهگذاران نهادی ممکن است باعث افزایش اخیر قیمت بیت کوین شده باشد و دادههای مربوط به صندوقهای قابل معامله در بورس (ETF) این فرضیه را تأیید میکند. اما دادههای اخیر از بازارهای چین نشاندهنده روند مخالفی است. با بررسی تقاضا برای استیبل کوینها در چین، میتوانیم میزان ورود یا خروج سرمایهگذاران به بازارهای ارزهای دیجیتال را بسنجیم.
معمولاً، تقاضای بیش از حد باعث میشود استیبل کوینها با پریمیوم ۱.۵٪ یا بیشتر نسبت به نرخ رسمی دلار آمریکا معامله شوند، در حالی که در بازارهای نزولی، این رقم به سمت تخفیف میرود. پریمیوم تتر (USDT) در چین در دو هفته گذشته پایینتر از حد تعادل (۱ دلار)، باقی مانده که نشاندهنده احساسات منفی است. این معیار با اشتهای اخیر برای ETFهای اسپات در ایالات متحده تناقض دارد و به استدلال خرسها در مورد نبود تقاضای سرمایهگذاران قوت میبخشد.
۳- احساسات خنثی در بازار مشتقات
کمبود اعتماد سرمایهگذاران همچنین در بازارهای فیوچرز بیت کوین، حتی در قراردادهای ماهانه که معمولاً توسط نهنگها و سرمایهگذاران نهادی ترجیح داده میشود به دلیل عدم وجود نوسانات فاندینگ ریت مشهود است. در بازارهای خنثی، این قراردادهای مشتقه معمولاً با ۵٪ تا ۱۰٪ پریمیوم سالانه برای جبران دورههای تسویه طولانیتر معامله میشوند.
دادهها نشان میدهد پریمیوم فیوچرز بیت کوین در حالی که در تاریخ ۲۹ سپتامبر (۸ مهر) به سمت ۶۶,۰۰۰ دلار حرکت میکند، در ۶٪ تثبیت شده است. تریدرهای حرفهای مشتقات موضع خنثی خود را حفظ کردند که این عدم تمایل ناشی از ترس از دست دادن فرصت (FOMO) بود، اما در عین حال ممکن است به خرسها سیگنالی از عدم اعتماد و دقیقاً آن چیزی را داده باشد که نیاز دارند.