امروز ۱۱ سال از آخرین پست ارسال شده توسط ساتوشی ناکاموتو میگذرد. این در حالی است که تاکنون بیش از ۹۰٪ از کل تعداد بیت کوینهایی که قرار است وجود داشته باشد استخراج شده است. با در نظر گرفتن ظرفیت کل ۲۱,۰۰۰,۰۰۰ بیت کوین اکنون بیش از ۱۸,۹۰۰,۰۰۰ بیت کوین در چرخه گردش قرار گرفته است.
به گزارش میهن بلاکچین و به نقل از مجله بیت کوین، چرخه استخراج بیت کوین بدین صورت است که به صورت میانگین هر ۱۰ دقیقه یک بلاک بیت کوین استخراج میشود. تنظیم این قضیه که با توجه به قدرت پردازشی استخراجکنندگان این ۱۰ دقیقه به طور تقریبی ثابت بماند توسط سختی شبکه انجام میشود.
۱۱ سال از آخرین پیام ساتوشی گذشت
یازده سال پیش در چنین روزی برنامه نویس (یا برنامه نویسانی) با نام مستعار ساتوشی ناکاموتو برای آخرین بار در Bitcointalk نظر خود را ارائه داده و برای همیشه جمع توسعهدهندگان بیت کوین را ترک کرد (حداقل دیگر با این نام فعالیتی نداشت). خالق شبکه و رمز ارز بیت کوین، ۱۱ سال پیش آخرین پیام خود را با جامعه Bitcoin به اشتراک گذاشت. او در این پیام از سایر توسعهدهندگان خواست تا بر روی حمله DoS در شبکه تمرکز کنند و راهکاری برای آن در نظر بگیرند.
وضعیت بیت کوینهای استخراج شده
بر اساس گزارش glassnode موجودی هولدرهای بلندمدت بیت کوین در تاریخ ۱۷ مارس ۲۰۲۱ به کمترین سطح خود یعنی ۱۰,۹۰۳,۴۵۹ بیت کوین رسید و سپس به طور مستمر افزایش یافت و پس از نقد شدن گسترده بازار در ماه می، این مقدار با رشد شدید همراه شد. با توجه به کاهش قیمت بیت کوین به کمتر از نصف رکورد قیمت خود، افراد حاضر در بازار دست به کار شدند و با سرعت زیادی شروع به انباشت این رمزارز کردند. در شهریور امسال دارندگان بلندمدت، ۱۲,۷۱۱,۳۸۵ بیت کوین در اختیار داشتهاند. حتی این موضوع در مورد ماینرها نیز صدق میکند و برخی از آنها به نگهداری از بیت کوین استخراج شده خود میپردازند. برای نمونه شرکت ماینینگ کانادایی به نام Hut 8 تمام ۲۵۶ بیت کوین استخراج شده خود در ماه نوامبر را به داراییهای قبلی خود اضافه کرده است و اکنون در مجموع ۵,۲۴۲ بیت کوین نگهداری میکند.
به هر حال با رفتن به سمت کاهش بیت کوینهای استخراج نشده، میزان تقاضای جدید از سمت بانکها و شرکتهای بزرگ و همینطور مردم دنیا میتواند باعث افزایش قیمت پادشاه رمز ارزها شود.
هاوینگ بیت کوین و نصف شدن پاداش استخراج
هاوینگ یکی از مهمترین ویژگیهای بیت کوین را فراهم میکند و آن خاصیت ضد تورمی این ارز دیجیتال است. در این پروسه پس از استخراج هر ۲۱۰,۰۰۰ بلاک که به طور معمول ۴ سال طول میکشد پاداش استخراج ماینرها نصف میشود. یعنی به ازای استخراج هر بلاک که تقریبا ۱۰ دقیقه طول میکشد ماینرها پاداش استخراجی معادل نصف دوره قبلی خود دریافت میکنند. تاکنون ۳ هاوینگ در مورد بیت کوین اتفاق افتاده که آخرین آن در تاریخ ۱۱ می ۲۰۲۰ (۲۲ اردیبهشت سال ۱۳۹۹) انجام دشه است. در این هاوینگ پاداش استخراج از ۱۲.۵ BTC به ازای هر بلاک به ۶.۲۵ BTC کاهش یافت. بدین صورت با گذشت زمان استخراج بیت کوین روند کندتری به خود میگیرد.
دادهها نشان میدهد که در طول عمر بیت کوین هربار که رویداد هاوینگ اتفاق افتاده است، با فاصلهای چند ماهه، کاهش درآمد ماینرها با افزایش قیمت بیت کوین همراه بوده است. این روند در شکل زیر قابل مشاهده است. در این شکل رویداد هاوینگ در نقطه صفر درجه فرض شده است و با حرکت در جهت حرکت عقربههای ساعت بر روی دایرهها، فاصله ۴ ساله تا رویداد هاوینگ بعدی را طی میکنیم. شعاعهای مختلف از این دایرهها نیز نمایانگر قیمت هستند.
تصویر بالا نشان میدهد که رویداد هاوینگ تاکنون بر روی اشتیاق بازار برای خرید بیت کوین و قیمت آن تاثیر گذاشته است.
به نظر شما بیت کوین در دهه دوم عمر خود به چه سمتی حرکت خواهد کرد؟