اخبار اتریوماخبار بلاکچینایردراپ

کلاهبرداری توکن YEAR؛ ایردراپ می‌تواند تهدیدی جدی برای صنعت دیفای باشد

کلاهبرداری راگ‌پول توکن YEAR، پایان تلخی برای ۱۲ ماه رشد چشمگیر دیفای رقم زده است.

به گزارش میهن بلاکچین و به نقل از کوین تلگراف، اتررپد (EtherWrapped) پروژه‌ای است که برای ارائه گزارش سالانه از فعالیت کاربران توکن‌های NFT ایجاد شد. این پروژه چند روز پیش در هیاهوی جامعه کریپتو عرضه شد و در کمتر از چند ساعت به کلاهبرداری راگ پول ختم شد.

وبسایت این پروژه، جزییات برنامه خود برای ایردراپ توکن YEAR بر اساس آمار و ارقام کیف پول متامسک کاربران یا به عبارت دیگر، بر اساس تعداد تراکنش، حجم معاملات و کارمزد گس و سایر اطلاعات کاربران را منتشر کرد.

علی‌رغم بررسی که اتراسکن انجام داده است، تعدادی از توسعه‌دهندگان و متخصصان این عرصه به ارزیابی کدنویسی این قرارداد هوشمند پرداختند. Meows.eth خاطرنشان کرده است که وجود تابعی به اسم burnMechanism_ را مشاهده کرده‌اند اما این تابع، صرفا یک خطای بی‌خطر از جانب خالق آماتور این پروژه است.

هرچند، خالق ناشناس این قرارداد، این نقص را کار گذاشته است تا اندکی بعد، تابع revokeOwnership اجرا شود و مالکیت توکن‌ها را به خود برگرداند و در نتیجه، سناریوی هانی‌پات (Honeypot) اجرا می‌شود که طی آن، کاربران فقط می‌توانند دارایی را بخرند و نمی‌توانند آن را بفروشند.

در نتیجه، کسانی که کیف پول خود را به این پروژه متصل کرده و ایردراپ را دریافت کرده‌اند، شاهد افزایش ارزش توکن YEAR خود بوده‌اند و بدین ترتیب، فومو ایجاد شده و کاربران را به خرید در بازار ثانویه نسخه دوم یونی‌سواپ تشویق کرده است.

بررسی کدهای پروژه ایردراپ توکن YEAR

این نکته قابل ذکر است که تعامل با این قرارداد هوشمند یا برداشت توکن به از دست دادن سرمایه کاربران منجر نمی‌شود، بلکه باعث می‌شود در صرافی‌های غیرمتمرکز بر روی توکن YEAR سرمایه‌گذاری شود.

طبق گزارش اتراسکن، این پروژه توانسته است ۵۹.۷ اتریوم معادل با ۲۲۵,۰۰۰ دلار کلاهبرداری کند. علاوه بر این، قرارداد نسخه دوم یونی‌سواپ ۶.۸ میلیون دلار حجم معاملات روزانه این پروژه را ثبت کرده است.

اگرچه این مقدار در مقابل بازار بزرگ ۱۳۹ میلیارد دلاری دیفای رقم زیادی نیست، اما این رویداد، اهمیت زیاد بررسی و تایید صحت قراردادهای هوشمند جدید قبل از اتصال کیف پول‌های وب ۳ را خاطرنشان می‌کند.

غیرمتمرکزسازی اغلب به شکل توزیع مالی، یکی از اصول اساسی وب ۳ است. در حالی که نسخه قبلی اینترنت مختص به قدرت متمرکز غول‌های سیلیکون ولی بود، وب ۳ در صدد اهدای قدرت به مردم است.

سال گذشته، پروژه‌های متعدد دیفای نظیر یونی‌سواپ، dydx، پاراسواپ و سایر پروژه‌ها با موفقیت توانستند با هدف پیشرفت توسعه اکوسیستم، توکن‌‌های بومی را به اعضای جامعه خود عرضه کنند.

ماه گذشته، ENS به آخرین پروژه‌ای تبدیل شد که پتانسیل مدل‌های نظارتی را نشان داد و اخیرا نیز توکن SOS از OpenDAO به کسانی اختصاص یافت که فعالیت معاملاتی خود را در بازار اپن‌سی ثبت کرده بودند و یا توکن GAS از GasDAO به کاربرانی که حداقل ۱۵۵۹ دلار به صورت اتریوم کارمزد تراکنش پرداخت کرده بودند تعلق گرفت.

اکنون اگرچه این پروژه‌ها، نوآوری‌هایی با اهداف ثبت شده در نقشه راه خود محسوب می‌شوند، رواج یافتن چنین ایردراپ‌هایی می‌تواند محرکی برای طرح‌های پانزی، راگ‌پول و پروژه‌های پامپ و دامپ باشند که همانند دوران ICO در سال ۲۰۱۷ به دنبال سود کوتاه‌مدت هستند.

اگرچه تعداد زیادی از توکن‌هایی که طی جنون ICO عرضه شدند موفق بودند، اما بخش عمده‌ای از آنها سقوط‌های مالی فاجعه‌باری داشتند و باعث شدند که اعتماد به عرصه رمزارزها از بین برود.

منبع
cointelegraph

نوشته های مشابه

اشتراک
اطلاع از
0 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا