مبتدی مقالات عمومی

قیمت بیت کوین به طور تقریبی به دارایی‌های سنتی وابسته است!

از زمانی که ترامپ رئیس جمهور آمریکا شده است، وضعیت بورس این کشور بهبود یافته است و از آن رکود سال‌های قبل خارج شده است. تقریبا سه هفته قبل بود که بازار آمریکا بیشترین رشد خود را در سه چهار سال اخیر تجربه کرد؛ اما این خوشحالی دیری نپایید و شیوع ویروس کرونا معادلات را به کلی عوض کرد و ضرر‌های زیادی را به حکومت‌ها وارد کرد. از زمانی که وضعیت پزشکی اضطراری برقرار شد، بازار‌های سراسر جهان با افت بی‌سابقه‌ای مواجه شدند و علاوه بر این، ساعات کار ادارات و شرکت‌ها نیز تغییر کرد و بسیاری از این سازمان‌ها مجبور به کار در خانه شدند. کنفرانس‌ها و رویداد‌های زیادی در خلال این مدت لغو شدند و این وضعیت ناگوار عاقبت دامن بازار بیت کوین و ارز دیجیتال را هم گرفت.

تاثیر ویروس کرونا

در این میان، بیت کوین با فشار نزولی زیادی مواجه شد و این دارایی که در ۲۴ فوریه با قیمت ۱۰۰۰۰ دلار معامله می‌شد، قیمت آن در ۱۲ مارس به ۴۸۰۰ دلار رسید. تنها بعد از اعلام وضعیت پزشکی اضطراری از جانب فرماندار نیویورک بود که سلطان ارز‌های دیجیتال با کاهش قیمت ۳۰۰۰ دلاری مواجه شد.

علیرغم ارتباطی که ظاهرا بین افت قیمت بیت کوین و وضعیت کساد بازار‌های جهانی به دلیل کرونا وجود دارد، کارشناسان بر این باورند که این عوامل زیاد در افت قیمت بیت کوین نقش نداشته‌اند و دلیل اصلی این افت به PlusToken و تعدادی از عوامل درونی برمی‌گردد.

البته عده‌ای معتقدند که در زمان بی‌ثباتی و نوسانات زیاد در بازار، سرمایه‌گذاران خرد شروع به فروش دارایی‌های خود می‌کنند و بعدا در مورد دلیل کار خود فکر می‌کنند. آنها معتقدند که بازار بیت کوین هم مستثنی از این قاعده نیست. از طرف دیگر، تعدادی از کارشناسان بر این باورند که بزرگترین ارز دیجیتال جهان ارتباط کمی با بورس و دارایی‌های سنتی دارد و بیشتر تحت تاثیر عوامل دیگری مانند استخراج، نهنگ‌ها و هک صرافی‌ها قرار دارد.

آیا بیت کوین واقعا یک ابزار ذخیره ارزش مستقل است؟

بیت کوین

با توجه به اینکه اخیرا مشاهده کرده‌ایم که قیمت بزرگترین ارز دیجیتال جهان همبستگی شدیدی با وضعیت بازار بورس، نفت و کالا نشان داده است، این سوال برای ما پیش می‌آید که آیا واقعا بیت کوین یک طبقه از دارایی‌های مستقل است که کار خود را انجام می‌دهد؟

بسیاری از طرفداران کریپتو بر این باور بودند که ارز‌های دیجیتال یک طبقه مستقل از دارایی‌ها هستند و در زمان آشوب و وضعیت نابسامان جهان به عنوان پناهگاهی امن عمل می‌کنند؛ اما رویداد‌های اخیر تا حدود زیادی این گونه ادعا‌ها و اظهارات را زیر سوال برد.

مسئله ویروس کرونا یک مسئله جهانی است و یک مسئله منطقه‌ای نیست که تنها بخش‌های خاصی را درگیر خود کند. به همین خاطر است که به نظر تعدادی از کارشناسان این مسئله تمامی بازار‌های جهان را تحت تاثیر خود قرار می‌دهد. کارشناسان زیادی معتقدند که اگرچه ممکن است بازار طلا و نقره در کوتاه مدت با افت‌هایی مواجه شود، اما در دراز مدت و میان مدت این بازار‌ها عملکرد خوبی خواهند داشت.

کرونا شدیدا مسیر شاخص‌های بازار را عوض کرده است

اگرچه بیت کوین گاهی نشانه‌هایی از تبعیت از بازار سنتی را به نمایش گذاشته است اما هنوز هم بازار ارز‌های دیجیتال به عنوان یک بازار مستقل و بی‌قرینه در نظر گرفته می‌شود. البته با توجه به اینکه سرمایه بازار‌های سنتی وارد بازار کریپتو می‌شود، وجود ارتباط بین بازار‌ها در حال حاضر مشخص است. به نظر می‌رسد که کریپتو در این بحران وارد بازار‌های دیگر شده باشد تا به تقویت آنها کمک کند.

جیان کوتاری (jaian Cuttari) مدیر عامل سازمان BDAM بر این باور است که بیت کوین در رسالت خود به عنوان ذخیره ارزش در وضعیت نابسمان جهان و تلقی آن به عنوان پناهگاهی امن شکست خورده است و این ارز دیجیتال را تعدادی وال کنترل می‌کنند که دارای مقادیر زیادی بیت کوین هستند و هر زمان که بخواهند بر قیمت آن تاثیر خواهند گذاشت.

شایان ذکر است که بیت کوین تا ۸ مارس مقدار زیادی از ارزش خود را حفظ کرد و این در حالی بود که بازار‌های دیگر با فروش بیش از حد مواجه بودند. تنها گزینه دیگری که انعطاف‌پذیری زیادی را در این میان نشان داد، طلا بود که نزدیک به بالاترین قیمت خود در ۷ سال گذشته معامله شد.

سرانجام در پنج شنبه و جمعه، بازار ارز‌های دیجیتال نیز به شیوع کرونا واکنش نشان داد و این ارز‌ها با ریزش شدید مواجه شدند. البته این واکنش با تاخیری دو هفته‌ای انجام شد.

آیا یک رکود جهانی در کمین است یا ما هم اکنون در میانه آن هستیم؟

حتی قبل از ظهور کرونا نیز بسیاری از کارشناسان معتقد بودند که بازار‌ها در سال ۲۰۲۰ با رکود مواجه می‌شوند و اینک به نظر می‌رسد که ویروس کرونا این رکود را شروع کرده باشد. سناریوی رکود در بازار ممکن است کاملا واقعی باشد زیرا سال‌ها نرخ بهره پایین باعث سرمایه‌گذاری نادرست شده است و سیستم‌های مالی با بدهی‌های سنگینی مواجه هستند و نمی‌توان قاطعانه گفت که ما در میانه بحران هستیم. اوضاع ممکن است بدتر هم بشود.

توجه به این نکته نیز مهم است که بانک مرکزی ایالات متحده اخیرا ۱.۵ ترلیون دلار را به بازار تزریق کرده است و این به وضوح نشان می‌دهد که ترس از کرونا جدی گرفته شده است و یک رکود جهانی ممکن است در کمین باشد.

البته بسیاری هم با این نظر موافق نیستند و معتقدند که بازار نزولی به وقوع نمی‌پیوندد. آنها معتقدند که ترس از کرونا به طور موقت بر کسب و کار‌ها و وضعیت اقتصادی جهان تاثیر گذاشته است و کم‌کم نیرو‌های قدرتمند جایگزین نیرو‌های سنتی خواهند شد.

آینده بازار کریپتو چگونه خواهد بود؟

با توجه به اینکه بانک‌های مرکزی سراسر جهان در حال پایین آوردن نرخ بهره هستند، زیاد نمی‌توان به آینده اقتصاد جهانی در این لحظه امیدوار بود. اما دیگر مانند گذشته نیست که مردم تنها به سیستم‌های پولی سنتی وابسته باشند، بلکه اینک بازار کریپتو وجود دارد و افراد می‌توانند در این بازار به معامله همتا به همتا بپردازند.

بازار‌های جهانی احتمالا مجبور به تزریق پول نقد به بسیاری از صنایع تحت فشار شوند و بیت کوین نیز در این میان تحت تاثیر اقتصاد جهانی با فراز و نشیب‌هایی مواجه خواهد شد. از طرف دیگر، رویداد‌هایی مانند هاوینگ نیز که رویدادی داخلی است بر قیمت بزرگترین ارز دیجیتال جهان تاثیر خواهد گذاشت.

بیت کوین به عنوان راه‌حلی برای بحران اقتصادی جهان پیشنهاد نشده است، بلکه برای جایگزین شدن با ارز فیات پیشنهاد شده است و این که این ارز دیجیتال در این وضعیت بازار چگونه رفتار خواهد کرد، هنوز کاملا ناشناخته است.

اگر بیت کوین بتواند از این بحران جهانی عبور کند و ارزش خود را حفظ کند، می‌توان آینده بسیار روشنی را برای آن متصور بود. نظر شما چیست؟ ارز‌های دیجیتال چه واکنشی به این تحولات جهانی نشان خواهند داد؟ نظرات خود را با ما در میان بگذارید.

منبع
cointelegraph

نوشته های مشابه

اشتراک
اطلاع از
1 دیدگاه
جدید ترین
قدیمی ترین محبوب ترین
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا