تحلیل آنچین

تحلیل اختصاصی بازار با استفاده از دیتای آن‌چین (22 تا 28 مهر)

سلام به علاقه‌مندان تحلیل آن‌چین بازار رمز ارزها

خرید ارز دیجیتال با ۱۰ هزار تومان!

تو صرافی ارز پلاس میتونی فقط با ۱۰ هزار تومان و با کارمزد صفر، همه ارزهای دیجیتال رو معامله کنی!

همین الان شروع کن

چند روز اخیر شاهد رشد قیمت بیت کوین و سایر رمز ارزها در بازار بودیم. در این مقاله با تمرکز بر رفتار سرمایه‌گذاران بیت کوین و اتریوم، به دنبال کشف علت رشد قابل ملاحظه قیمت‌ها هستیم. سوال مهم این روزها، وضعیت روند بازار است؛ آیا رشد قیمت ادامه‌دار خواهد بود؟ واکنش نهنگ‌های بیت کوین به این افزایش قیمت چه بوده است؟ مرور دیتاهای آنچین پاسخ این سوال‌هاست.

برای تحلیل قیمت بیت کوین و قیمت اتریوم و به طور کلی تحلیل روند کلی بازار رمز ارزها ابزارهای متنوعی وجود دارد. ما معتقدیم با بررسی مداوم اطلاعات آن‌چین یا درون زنجیره‌ای می‌توان وقایع و اتفاقات این بازار را عمیق‌تر و دقیق‌تر ارزیابی و تحلیل کرد. در همین راستا میهن بلاکچین قصد دارد تا با تمرکز بر اطلاعات و دیتای درون شبکه یا On-Chain، گزارشی از عملکرد بازار را به صورت هفتگی منتشر کند. هدف این گزارش‌های هفتگی، تحلیل رفتار سرمایه‌گذاران، احساسات معامله‌گران و تغییرات صورت گرفته در شبکه بیت کوین و اتریوم است. در این تحلیل‌های متریک‌های آنچین بیت کوین و اتریوم مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

سلب مسئولیت

سلب مسئولیت

گزارش پیش رو، تحلیل اختصاصی میهن بلاکچین بر اساس دیتاهای آن‌چین (روی زنجیره) در هفته گذشته است. اطلاعات و تحلیل‌های این مقاله به هیچ عنوان نباید به عنوان توصیه‌ای برای خرید و فروش یا سرمایه‌گذاری در نظر گرفته شوند. فراموش نکنید که همیشه قبل از سرمایه‌گذاری، خودتان به طور کامل بازار را تحلیل و بررسی کنید.

توجه به نکات زیر به مطالعه بهتر این مقاله کمک خواهد کرد:

  • این گزارش به دو بخش کلی تقسیم‌ شده است؛ در بخش اول اطلاعات کلی از بازار در هفته گذشته را ارائه می‌کنیم و همینطور اطلاعات مهم پیرامون بیت کوین را مورد بررسی قرار خواهیم داد. در بخش دوم این گزارش نیز وضعیت شبکه اتریوم را بررسی خواهیم کرد.
  • برای جلوگیری مداوم از بیان تاریخ‌ها، در این مقاله کلمه “بازه زمانی” به فاصله زمانی ۲۲ مهر تا ۲۸ مهرماه اشاره دارد.
  • این نسخه، دوازدهمین گزارش از سری تحلیل‌های هفتگی آنچین میهن بلاکچین است. برای مطالعه گزارش هفته گذشته، به مقاله زیر مراجعه کنید.

آنچه در این مطلب می‌خوانید

بخش اول- بیت کوین

قیمت بیت کوین طی هفته گذشته

تصویر بالا نمودار قیمت بیت کوین در تایم‌فریم روزانه را نشان می‌دهد. در روز جاری (چهارشنبه ۲۸ مهر ماه) بیت کوین موفق به زدن سقف قیمت تاریخی خود شد و هم ‌اکنون در قیمت ۶۶۷۴۴ دلار معامله می‌شود. این رکورد جدید تاریخی بیش از هر اتفاق دیگری متاثر از موافقت کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا با عرضه سهام اولین صندوق قابل معامله (ETF) قراردادهای آتی (فیوچرز)‌ بیت کوین – با نام پروشرز ProShares – در بورس نیویورک بود. استقبال از این عرضه چشمگیر و در عرض کمتر از یک روز کاری حجم معاملات این صندوق به بیش از یک میلیارد دلار رسید. از سوی دیگر ارزش بازار رمزارزها نیز با گذر از اوج پیشین تاریخی، از مرز ۲.۴۷۷ تریلیون دلار گذشت و هم‌اکنون ۲.۶۳۱ تریلیون دلار است.

ارزش بازار رمزارزها

سلطه بیت کوین بر بازار با تغییری جزیی نسبت به هفته گذشته (۲ درصد افزایش) از ۴۵ به ۴۷ درصد رسید. در مدت مشابه اتریوم نیز کمی بر دامیننس خود افزود و هم‌اکنون ۱۸.۱ درصد از ارزش بازار را در اختیار دارد.

نمودار سلطه بیت کوین و اتریوم بر بازار رمزارزها

نمودار زیر، بازده ماهانه بیت کوین (به شکل میانگین و از سال ۲۰۱۱ تا کنون) را نشان می‌دهد. به دلایل نکوهش انجام فعالیت‌های اقتصادی در ماه سپتامبر در کشور چین، به شکل تاریخی این ماه،‌ ماهی قرمز بوده است. حال برخی که به تکرار چرخه‌ها اعتقاد دارند، امیدوارند با رسیدن به نوامبر که به شکلی تاریخی ماهی بوده است که بیت کوین افزایش قیمت خوبی از خود نشان می‌دهد، بولران به سطوح جدیدی برسد.

بازده تاریخی متوسط ماهانه بیت کوین

بررسی رفتار سرمایه‌گذاران بیت کوین

به منظور بررسی رفتار سرمایه‌گذاران بیت کوین، ابتدا به سراغ نهنگ‌های آن می‌رویم. به نمودار زیر توجه کنید:

درصد موجودی تجمعی کیف پول‌های بیت کوین بین ۱۰۰ تا ۱۰۰۰۰ بیت کوین به کل تعداد بیت کوین‌های شبکه
  • معرفی نمودار: در تصویر بالا نمودار رفتار کیف پول‌هایی که موجودی آن‌ها بین ۱۰۰ تا ۱۰,۰۰۰ بیت کوین است را با نمودار بنفش در کنار نمودار قیمت بیت کوین نشان می‌دهد.
  • تحلیل نمودار: این نهنگ‌ها در مجموع ۴۹ درصد از کل بیت کوین‌ها را در اختیار دارند؛ همانطور که در تصویر مشخص شده، این افراد در روز جمعه، با افزایش قیمت شدید بیت کوین از ۵۷ هزار به ۶۲ هزار دلار، مقداری از موجودی خود را فروختند. به نظر می‌رسد که هنوز این گروه مهم تغییری در استراتژی خود برای نگهداری نداده‌اند.

بررسی رفتار هولدرها در برابر تریدرها

نمودار MVRV هفت روزه و ۱۸۰ روزه
  • معرفی نمودار: در تصویر بالا، قیمت بیت کوین با نمودار شمعی، در کنار درصد سود محقق شده هفت روزه (با رنگ آبی) و ۱۸۰ روزه (با رنگ صورتی) به نمایش در آمده است. شاخص MVRV میانگین سود و زیان کوین‌ها بر اساس قیمت آخرین تاریخ جابجایی است.
  • تحلیل نمودار: همانطور که نمودار به روشنی نشان می‌دهد، تریدرها (هولدرهای کوتاه مدت) با میانگین سود نزدیک به ۸.۶ درصد بیت کوین‌های خود را جابجا کرده‌اند در حالی که هولدرهای بلندمدت (بیش از ۱۸۰ روز) میانگین سود ۴۴ درصدی داشته‌اند. در زمان ATH پیشین، این رقم برای هولدرهای بلند مدت حدود ۵۸ درصد بود.

بررسی وضعیت ماینرهای بیت کوین

تعداد ۱.۸ میلیون بیت کوین در کیف پول ماینرهای این شبکه ذخیره شده‌است. در نتیجه بررسی رفتار این بازیگران نیز در روند قیمتی بیت کوین موثر است. به تصویر زیر توجه کنید:

Miners' Position Index
  • معرفی شاخص: نمودار بالا شاخص MPI یا شاخص وضعیت ماینرهای شبکه بیت کوین را با نمودار آبی در کنار قیمت بیت کوین با نمودار مشکی نشان می‌دهد. این شاخص نسبت مقدار بیت کوین خارج شده از والت ماینرها نسبت به میانگین متحرک یک ساله خود است. معمولا ارقام بالاتر از ۲ نشانه فروش ماینرهاست.
  • تحلیل نمودار: با وجود رشد قیمت بیت کوین، ماینرهای این شبکه تمایلی به فروش دارایی خود نشان نمی‌‌دهند. سطح نمودار همچنان منفی است و تمایلی برای فروش از جانب این گروه مهم وجود ندارد.

بررسی وضعیت کیف پول صرافی‌ها

صرافی‌های متمرکز ارز دیجیتال به عنوان تنها مرجع تعیین قیمت بیت کوین یکی از مهمترین عوامل موثر در قیمت بیت کوین است. در حال حاضر ۲.۴ میلیون بیت کوین در کیف پول صرافی‌ها ذخیره شده است. به تصویر زیر توجه کنید:

  • معرفی شاخص: در تصویر بالا، درصد موجودی بیت کوین کیف پول صرافی‌های ارز دیجیتال (در قیاس با کل بیت کوین‌های شبکه) را با رنگ بنفش در کنار نمودار قیمت بیت کوین با رنگ زرد مشاهده می‌کنید. در محور عمودی سمت راست، تعداد بیت کوین‌های معامله شده در طی هفته گذشته و آخرین قیمت جابجایی آن‌ها را مشاهده می‌کنید.
  • تحلیل شاخص: همانطور که در تصویر مشخص است، موجودی بیت کوین صرافی‌های ارز دیجیتال مدام در حال کاهش است. این شاخص نیز نشان می‌دهد که طرف عرضه بیت کوین، همچنان کاهشی است. هم‌اکنون حدود ۱۲ درصد از کل بیت‌کوین‌های شبکه در اختیار صرافی‌های ارز دیجیتال است. از میان کوین‌های جابجا شده، بسیاری در نزدیکی ATH خریداری شده بودند.

برای تکمیل این بخش در تصویر زیر در بخش شماره ۱ موجودی بیت کوین صرافی‌های اسپات، در بخش شماره ۲ موجودی بیت کوین صرافی‌های مشتقه، در بخش شماره ۳ موجودی استیبل کوین صرافی‌ها و میانگین اهرم معاملات و در نهایت در بخش شماره ۴ فاندینگ ریت را مشاهده می‌کنید.

BTC price spot reserve derivative reserve estimated leverage

موجودی استیبل کوین‌ صرافی‌ها در حال کاهش است و به نظر می رسد اکثر آن صرف خریدهای جدید شده است. همچنین بالا رفتن اهرم کمی نگران‌کننده است، چرا که در صورت شیک اوت (shakeout) ممکن است سبب اصلاح قیمت به واسطه لیکویید شدن موقعیت‌های باز معامله‌گران شود. از سوی دیگر همان‌طور که واضح است، موجودی بیت کوین صرافی‌ها نیز روز به روز در حال کاهش است. همچنین سابقه تاریخی نشان داده است که در شروع روندهای صعودی فاندینگ ریت به نزدیک صفر همگرا می‌شود که اکنون نیز چنین است.

بررسی احساسات بازار

در این بخش به سراغ وضعیت سبد سرمایه‌گذاری هولدرهای بیت کوین می‌رویم. ابتدا وضعیت سود و زیان سرمایه‌گذاران را بررسی می‌کنیم.

شاخص active addresses

نمودار آدرس‌های فعال شبکه

معرفی شاخص: شاخص آدرس‌‌های فعال شبکه نمودی از میزان اقبال کاربران به شبکه است و در روندهای صعودی تعداد آن به شکل معنادار افزایش می‌یابد. در تصویر بالا، این شاخص به شکل نمودار میله‌ای در کنار قیمت بیت کوین رسم شده است.

تحلیل نمودار: بر اساس این نمودار، میزان استفاده از شبکه بیت کوین پس از افول، دوباره رونق گرفته است. در واقع در طی هفته گذشته تعداد آدرس‌های فعال شبکه به عدد یک میلیون عدد رسید که در طی پنج ماه اخیر سابقه نداشته است. به نظر می‌رسد که دوباره هوا در ساحل بیت کوین آفتابی است.

ابزار بررسی متریک‌های اجتماعی

هرچند این شاخص را نمی‌توان در دسته متریک‌های آنچین قرار داد با این حال ابزار خوبی برای بررسی رفتار و احساسات سرمایه‌گذاران بیت کوین است.

  • معرفی شاخص: این شاخص وضعیت اشاره به کلمه «ATH» به معنای بیشترین قیمت تاریخی را در بین فید چندین شبکه‌ اجتماعی به شکل تجمیع شده و وزن‌دار نشان می‌دهد.
  • تحلیل شاخص: همانطور که با حرکت شارپ نمودار پر واضح است،‌ واکنش‌های کاربران به این رکوردشکنی بیت کوین در آستانه آن بسیار زیاد بوده است و نشان از خوشبینی بازار دارد.

شاخص سن دلاری متوسط

شاخص سن دلاری متوسط

معرفی شاخص: در نمودار فوق شاخص سن دلاری متوسط (Mean Dollar Invested Age) با رنگ بنفش و قیمت بیت کوین با رنگ سبز به نمایش در آمده است.

تحلیل شاخص: همانطور که در مطلب هفته گذشته و با استفاده از حرکت پول باهوش (Smart Money) – یا هولدرهای بلند مدت – دیدیم، تغییر در میزان دارایی (خرید یا فروش) این گروه می‌تواند نشانگر خوبی برای چرخه‌های بازار باشد. با توجه به سن کوین بالای دارایی‌های آن‌ها، می‌توان از شاخص سن دلاری متوسط و تغییر در شیب نمودار آن برای این امر استفاده کرد. معمولا در هنگام گذر از ATH قبلی قیمت، به تدریج سن دلاری متوسط پایین می‌آید و شیب نمودار منفی می شود. با پایان چرخه صعودی نیز وارد فاز انباشت شده و شیب نمودار مثبت می‌شود. همانطور که می‌بینید اگرچه هنوز شیب این نمودار به شکلی معنادار منفی نشده است اما تغییر را شاهد بوده‌ایم که نشان از فروش هولدرهای قدیمی‌تر دارد. این مساله در نمودار بعدی به خوبی قابل مشاهده است.

Dormant Circulation

افزایش ناگهانی که در پایین سمت راست نمودار مشاهده می‌کنید، اشاره به جابجا شدن کوین‌های نسبتا قدیمی (فروش) دارد. به نظر می‌رسد که وارد مرحله خطرناکی برای تحقق سود شده‌ایم. این مساله به خوبی در داده‌های تاریخی میزان سود و زیان شبکه روشن است.

دو نمودار فوق به ترتیب درصد بیت کوین‌های شبکه که در ضرر و سود هستند را در کنار نمودار قیمت نشان می‌دهد. باکس‌های قرمز مناطقی هستند که با وارد شدن سود و زیان به آن‌ها به شکل تاریخی بازگشت روند (ذخیره سود) را شاهد بودیم. همانطور که مشاهده می‌کنید با قیمت فعلی بیت کوین، ممکن است برخی از هولدرهای بیت کوین علاقه به فروش و ذخیره لااقل بخشی از سود محقق نشده خود را داشته باشند. چنین خروجی می‌تواند منجر به فشار فروش و پایین آمدن هر چند مقطعی قیمت شود. باید به انتظار تحولات بیشتر بازار نشست.

بخش دوم – اتریوم

نمودار قیمت اتریوم

چارت بالا نمودار قیمت اتریوم در تایم فریم روزانه را نشان می‌دهد؛ اتریوم نیز طی هفته گذشته رشدی قابل توجه داشت و از ۳۴۰۰ دلار به ۴۱۱۰ دلار رسید و به چند قدمی بیشترین قیمت تاریخی خود رسیده است. به بررسی اتفاقات آنچین این ارز دیجیتال می‌پردازیم.

استیکینگ اتریوم

ETH 2 staking

تعداد ۷.۹۳ میلیون اتر معادل ۶.۷ درصد از کل اترهای عرضه شده وارد شبکه اتریوم ۲ شده و به صورت استیکینگ در این شبکه قفل شده است. بازده استیکینگ هم اکنون به طور میانگین ۶.۴۳ درصد است. این رقم از ۲۵ درصد در اواخر نوامبر سال گذشته میلادی به این میزان رسیده است.

بررسی حجم معاملات در صرافی‌های غیرمتمرکز

به منظور بررسی رفتار سرمایه‌گذاران اتریوم، ابتدا به سراغ نهنگ‌های این شبکه می‌رویم. به تصویر زیر توجه کنید:

وضعیت نهنگ‌ها
  • معرفی نمودار: تصویر فوق تراکنش‌های بالای ۱۰۰ هزار و ۱ میلیون دلار را در شبکه اتریوم نشان می‌دهد.
  • تحلیل نمودار: در روز پنجشنبه پیک قابل توجهی در تعداد تراکنش‌های سنگین شبکه اتریوم دیده می‌شود. با این حال در روند بلندمدت همه‌چیز عادی است و هنوز فعالیتی مشابه قله قبلی قیمت در رفتار نهنگ‌ها دیده نمی‌شود.

صرافی‌ها

در این بخش وضعیت کیف پول اتریوم صرافی‌ها را بررسی می‌کنیم. برای شروع، به تصویر زیر توجه کنید:

وضعیت اتریوم
  • معرفی شاخص: نمودار بالا به ترتیب از بالا به پایین قیمت اتریوم، موجودی اتر صرافی‌ها، فاندینگ ریت و میزان Open Interest اتر را مشاهده می‌کنید.

موجودی صرافی‌ها در حال کاهش بوده است از سوی دیگر فاندینگ ریت ثابت بوده است که نشان از این است که تلقی بازار فیوچرز از آینده قیمتی چندان تغییر نکرده است. اما حجم موقعیت‌های باز سرعت یافته است که می‌ةواند نشان‌دهنده طمع بازار برای استفاده از موقعیت مساعد باشد.

میزان ورودی خروجی خالص اتر به صرافی‌ها
  • معرفی شاخص: نمودار فوق، نرخ ورود و خروج خالص اتر کیف پول‌های اتر صرافی‌های ارز دیجیتال را نشان می‌دهد. همانند آنچه در مورد بیت کوین دیدیم، در مورد اتریوم نیز صادق است. موجودی اتر در صرافی‌ مدام در حال کاهش است که نشان می‌دهد فشار عرضه در بازار در حال کاهش است.

وضعیت حجم معاملات صرافی‌های غیرمتمرکز

معرفی شاخص: تصویر بالا حجم معاملات در صرافی‌های غیرمتمرکز (به شکل هفتگی) را در کنار نمودار اتر نشان می‌دهد.

تحلیل شاخص: حجم معاملات صرافی‌های غیرمتمرکز شبکه اتریوم به شدت کاهش یافته است؛ دلیل آن می‌تواند رقبایی همچون راهکارهای لایه دوم، سایدچین‌ها و شبکه‌های لایه یک رقیب باشند. همچنین تداوم گس بالای شبکه اتریوم نیز در این زمینه بی‌تاثیر نیست. حال باید دید این قضیه به خاطر موارد گفته شده است یا هنوز وارد آلت سیزن نشده‌ایم.

بخش سوم – استیبل کوین‌ها

آدرس‌های روزانه
  • معرفی شاخص: در این نمودار تصویر آدرس‌های روزانه فعال هر یک از استیبل کوین‌های مطرح بازار را مشاهده می‌کنید. این بیانگر خوبی از وضعیت فعالیت و رغبت کاربران از استفاده از هر یک از این کوین‌هاست.
حجم تراکنش‌ها
  • معرفی شاخص: در نمودار فوق، حجم تراکنش هفتگی هر یک از استیبل کوین‌ها را مشاهده می‌کنید. همان‌طور که واضح است، بازار استیبل کوین‌ها در قبضه دو ارز USDT و USDC است.

سخن پایانی

ما در این سری مقالات به سراغ اطلاعات آن‌چین بازار می‌رویم و سعی داریم تا الگوهای تکرار شونده مشترک بین قیمت و اطلاعات On-Chain را شناسایی کرده و در اختیار شما قرار دهیم. در نتیجه این مقاله و تمامی مواردی که در آن اشاره شده، به هیچ عنوان نباید ملاک تصمیم‌گیری برای سرمایه‌گذاری قرار گیرد. سعی ما این است تا به جای تحلیل مستقیم قیمت، عوامل تاثیرگذار بر نوسانات قیمت رمز ارزها را بشناسیم تا تحلیل دقیقتری از بازار داشته باشیم. اگر در این زمینه تجربه‌ای دارید و یا اطلاعات آن چین مشخصی را پیدا کرده‌اید که بر قیمت رمز ارزها تاثیر دارد، با ما به اشتراک بگذارید

منبع
میهن بلاکچین

نوشته های مشابه

اشتراک
اطلاع از
2 دیدگاه
جدید ترین
قدیمی ترین محبوب ترین
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا