تحلیل آنچین

تحلیل اختصاصی آنچین (2 شهریور)؛ وضعیت قیمت بیت کوین و اتریوم پیش از گردهمایی بانک‌های مرکزی

جمعه‌ای که پشت سر گذاشتیم برای تمام بازارهای پر ریسک از جمله بازار کریپتو روز بدی بود. در این تاریخ قیمت بیت کوین که دو تلاش ناموفق برای شکستن مقاومت ۲۵,۰۰۰ دلار را پشت سر گذاشته بود، با اخبار اجلاس FOMC مواجه شد که در آن بر ادامه سیاست‌های پولی انقباضی تا رسیدن CPI به کمتر از ۲٪ تاکید شد. این خبر در کنار انتشار آمار ناامیدکننده شاخص قیمت تولیدکننده (PPI) در آلمان که قلب صنعت اروپا است، تمام بازارها از جمله بازار متزلزل کریپتو را به شدت تحت تاثیر قرار داد و در این تاریخ قیمت بیت کوین ۱۰.۱۷٪ و قیمت اتریوم ۱۲.۸۶٪ کاهش یافت. نزدیک‌تر شدن مرج هم نتوانست روند صعودی قیمت اتریوم را حفظ کنند و اکثر تحلیل‌گران به این نتیجه رسیدند که رالی صعودی میانه تابستان اگر معکوس نشده باشد، اقلا برای مدتی متوقف شده است.

خرید ارز دیجیتال با ۱۰ هزار تومان!

تو صرافی ارز پلاس میتونی فقط با ۱۰ هزار تومان و با کارمزد صفر، همه ارزهای دیجیتال رو معامله کنی!

همین الان شروع کن

در حالی‌که قیمت بیت کوین دوباره به پایین‌تر از سطح میانگین متحرک ۲۰۰ هفته‌ای بازگشته است، تمام نگاه‌ها معطوف به همایش سالانه بانک‌دارها در «جکسون هول» است. در این همایش که از فردا آغاز می‌شود و تا شنبه ادامه دارد (۳-۵ شهریور)، قرار است جروم پاول، رییس فدرال رزرو، در مورد نحوه واکنش بانک مرکزی آمریکا به تورم صحبت کند. در ادامه تلاش می‌کنیم انعکاس شرایط خطرناک ماکرو در داده‌های آنچین شبکه‌های بیت کوین و اتریوم را بررسی کنیم و شدت خطرات موجود را با استفاده از این داده‌ها ارزیابی کنیم.

برای تحلیل قیمت بیت کوین و قیمت اتریوم و به طور کلی تحلیل روند کلی بازار رمز ارزها ابزارهای متنوعی وجود دارد. ما معتقدیم با بررسی مداوم اطلاعات آن‌چین یا درون زنجیره‌ای می‌توان وقایع و اتفاقات این بازار را عمیق‌تر و دقیق‌تر ارزیابی و تحلیل کرد. در همین راستا میهن بلاکچین قصد دارد تا با تمرکز بر اطلاعات و دیتای درون شبکه یا On-Chain، گزارشی از عملکرد بازار را به صورت هفتگی منتشر کند. هدف این گزارش‌های هفتگی، تحلیل رفتار سرمایه‌گذاران، احساسات معامله‌گران و تغییرات صورت گرفته در شبکه بیت کوین و اتریوم است. در این تحلیل‌ها متریک‌های آنچین بیت کوین و اتریوم و استیبل‌کوین‌ها مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

سلب مسئولیت

سلب مسئولیت

گزارش پیش رو، تحلیل اختصاصی میهن بلاکچین بر اساس دیتاهای آن‌چین (روی زنجیره) در هفته گذشته است. اطلاعات و تحلیل‌های این مقاله به هیچ عنوان نباید به عنوان توصیه‌ای برای خرید و فروش یا سرمایه‌گذاری در نظر گرفته شوند. فراموش نکنید که همیشه قبل از سرمایه‌گذاری، خودتان به طور کامل بازار را تحلیل و بررسی کنید.

توجه به نکات زیر به مطالعه بهتر این مقاله کمک خواهد کرد:

  • این گزارش به ۳ بخش کلی تقسیم‌ شده است؛ در بخش اول اطلاعات کلی از بازار در هفته گذشته را ارائه می‌کنیم و همینطور اطلاعات مهم پیرامون بیت کوین را مورد بررسی قرار خواهیم داد. در بخش دوم این گزارش نیز وضعیت شبکه اتریوم را بررسی خواهیم کرد. در انتها نیز به شکل جزیی به وضعیت استیبل‌کوین‌ها می‌پردازیم.
  • این نسخه، پنجاه و دومین گزارش از سری تحلیل‌های هفتگی آنچین میهن بلاکچین است. برای مطالعه گزارش پیشین، به مقاله زیر مراجعه کنید.

بخش اول – بیت کوین

قیمت بیت کیون
نمودار قیمت بیت کوین – تایم فریم روزانه؛ منبع: تریدینگ‌ویو


تصویر بالا قیمت بیت کوین را در تایم‌فریم روزانه نشان می‌دهد. ریزش بیت کوین پس از شکستن روند صعودی خود، شدت بیشتری پیدا کرد و قیمت آن از ۲۳,۸۰۰ دلار تا ۲۰,۵۰۰ دلار کاهش یافت. دلایل اصلی ریزش قیمت بیت کوین را می‌توان به عواملی مثل انتشار آمار PPI در آلمان، افزایش تورم جهانی، تحریم گاز روسیه توسط اروپا و تاکید FOMC بر هدف افزایش نرخ بهره تا کنترل کامل تورم و رساندن CPI به زیر ۲ درصد نسبت داد. در حال حاضر قیمت بیت کوین در محدوده ۲۱,۵۰۰ دلار قرار دارد و مهم‌ترین حمایتی که می‌توان برای آن متصور شد محدوده ۱۹,۰۰۰ دلار است.

دامیننس تتر
نمودار دامیننس تتر – تایم فریم روزانه؛ منبع: تریدینگ‌ویو

تصویر بالا دامیننس یا سلطه تتر بر بازار رمزارزها را نشان می‌دهد. دامیننس تتر اکنون نزدیک به ۶.۶۱ درصد است و مقاومت ۶.۹ درصد را پیش روی دارد. همزمان با ریزش قیمت بیت کوین تا محدوده ۱۸,۰۰۰ دلار، دامیننس تتر تا ۹.۵ درصد افزایش یافت. شکستن مقاومت پیش روی دامیننس تتر می‌تواند شتاب ریزش قیمت بیت کوین را افزایش دهد.

در ادامه به بررسی برخی از داده‌های آنچین در یک هفته اخیر می‌پردازیم:

بررسی رفتار سرمایه‌گذاران بیت کوین

نهنگ‌ها یکی از اصلی‌ترین بازیگران در بازار رمزارزها محسوب می‌شوند و تحرکات آنها در بازار می‌تواند تصویر دقیقی از اتفاقات آینده را پیش روی سرمایه‌گذاران قرار دهد. از این رو ابتدا به سراغ نهنگ‌های بیت کوین می‌رویم و رفتار آن‌ها را مورد بررسی قرار می‌دهیم:

کیف پول نهنگهای بیت کوین
منبع: santiment
  • معرفی نمودار: در تصویر بالا نمودار رفتار کیف پول‌هایی که موجودی آن‌ها بین ۱۰۰ تا ۱۰,۰۰۰ بیت کوین است با نمودار بنفش در کنار نمودار قیمت بیت کوین با رنگ سبز نشان داده شده است. همچنین هیستوگرامی به شکل عمودی در گوشه تصویر مشاهده می‌‌کنید که نشان‌دهنده حجم و قیمت خرید کوین‌های فروخته شده طی هفته گذشته است.
  • تحلیل نمودار: با کاهش قیمت بیت کوین در هفته گذشته و رسیدن آن به محدوده ۲۱,۰۰۰ دلار، نهنگ‌ها دست به کار شده و حدودا ۲۰,۰۰۰ واحد بیت کوین به دارایی‌های خود اضافه کرده‌اند. رفتار نهنگ‌ها نشان می‌دهد در بازار فعلی آنها بیشتر در حال نوسان‌گیری بوده و با هر بار افزایش قیمت دست به فروش شده و با ریزش قیمت مجددا خرید انجام می‌دهند.

بررسی وضعیت ماینرهای بیت کوین

حدودا ۱,۸۶ میلیون واحد بیت کوین در کیف پول ماینرهای شبکه بیت کوین ذخیره شده‌ است. در نتیجه بررسی رفتار این بازیگران نیز در روند قیمتی بیت کوین موثر است. به تصویر زیر توجه کنید:

بررسی وضعیت ماینرهای بیت کوین
منبع: cryptoquant
  • معرفی شاخص: نمودار بالا مقدار بیت کوین‌هایی که در کیف پول ماینرها نگهداری می‌شود را با رنگ بنفش در کنار قیمت بیت کوین با نمودار مشکی نشان می‌دهد.
  • تحلیل نمودار: همانطور که در نمودار مشخص است، ماینرها با افزایش قیمت نسبی بیت کوین در هفته اخیر دست به فروش دارایی‌های خود زده‌اند. حدودا ۶,۰۰۰ واحد بیت کوین این هفته از کیف پول ماینرها خارج شده است.

بررسی وضعیت کیف پول صرافی‌ها

با توجه به حجم مبادلات در صرافی‌های متمرکز، آن‌ها به عنوان یکی از مراجع تعیین قیمت بیت کوین و یکی از مهمترین عوامل تاثیرگذار بر قیمت آن به شمار می‌روند. در حال حاضر حدودا ۱,۷۴ میلیون بیت کوین در کیف پول صرافی‌ها ذخیره شده است. به تصویر زیر توجه کنید:

بررسی وضعیت کیف پول صرافی‌ها
منبع: santiment
  • معرفی شاخص: در تصویر بالا، نمودار بنفش رنگ نرخ خالص ورود و خروج بیت کوین به صرافی‌های متمرکز رمزارزها را در کنار موجودی آن‌ها و قیمت بیت کوین نشان می‌دهد.
  • تحلیل شاخص: همانطور که در نمودار مشخص است، این هفته نیز حدودا ۴۰,۰۰۰ واحد بیت کوین از صرافی‌ها خارج شده است. میزان بیت کوین موجود در کیف پول صرافی‌ها به کمترین میزان خود از سال ۲۰۱۸ رسیده است.

بررسی شاخص MVRV Intraday

بررسی شاخص MVRV Intraday
منبع: santiment
  • معرفی شاخص:‌  تصویر فوق متریک MVRV Intraday صد و هشتاد روزه بیت کوین را با رنگ بنفش و در کنار نمودار قیمت آن نشان می‌دهد.
  • تحلیل شاخص: این شاخص نشان‌دهنده درصد متوسط سود و زیان آدرس‌هایی در شبکه است که در طی مدت زمان مشخص شده بیت کوین خریداری کرده‌اند. همانطور که مشخص است، این عدد اکنون منفی ۲۳.۵ درصد است که نشان از زیان‌ عمده سرمایه‌گذارن بیت کوین است که در شش ماه گذشته بیت کوین خریداری کرده‌اند.

شاخص Age Consumed و Mean Coin Age

شاخص Age Consumed و Mean Coin Age
منبع: santiment
  • معرفی شاخص: در نمودار فوق، قیمت بیت کوین با نمودار کندل استیک در کنار شاخص سن کوین متوسط (با رنگ قرمز) و شاخص Age Consumed (با رنگ زرد) در بازه زمانی تقریبا یک ساله رسم شده است.
  • تحلیل نمودار: شاخص Age Consumed به بررسی رفتار بیت کوین‌‌های ساکن می‌پردازد. در صورت انتقال، سن صرف شده آن‌ها برابر است با مقدار توکن جابجا شده ضربدر تعداد روزهای سکون در آدرس پیشین. همانطور که از نمودار پیداست، تعداد زیادی از بیت کوین‌های جابجا شده و مدت زمان طولانی سکون آن‌ها، قله‌ای جدید در نمودار ایجاد کرده است.

بررسی احساسات بازار

در این بخش به سراغ وضعیت میزان استفاده از شبکه بیت کوین می‌رویم:

شاخص active addresses

شاخص active addresses
منبع: santiment

معرفی شاخص: شاخص آدرس‌‌های فعال شبکه نشان‌دهنده میزان استفاده کاربران از شبکه است. در سیکل‌های صعودی تعداد آدرس‌های فعال به شدت افزایش می‌یابد که می‌تواند نمودی از پویایی و میزان استفاده افراد از شبکه بیت کوین باشد. در تصویر بالا، میانگین متحرک هفت روزه این شاخص با رنگ صورتی در کنار قیمت بیت کوین به صورت کندل استیک و آدرس‌های فعال روزانه به صورت ستونی با رنگ زرد نمایش داده شده است.

تحلیل نمودار: در حال حاضر حدودا ۸۶۱,۰۰۰ آدرس فعال در شبکه بیت کوین وجود دارد. در هفته‌های اخیر شاخص‌ آدرس‌های فعال در شبکه بیت کوین به نزدیک ۱ میلیون آدرس رسیده بود. این اتقاق می‌تواند خبر از ورود سرمایه‌گذارن جدید پس از اصلاح قیمت بیت کوین داشته باشد.

بخش دوم – اتریوم

قیمت اتریوم
نمودار قیمت اتر – تایم فریم روزانه؛ منبع: تریدینگ‌ویو

نمودار بالا قیمت اتریوم را در تایم‌فریم روزانه نشان می‌دهد. روز جمعه (۲۸ مرداد) که در نمودار بالا با بزرگترین کندل قرمز از ۱۸ ژوئن تا امروز به وضوح پیداست، روز سختی برای بازار رمزارزها بود.

در این روز با رسیدن اخبار جلسه FOMC بازارهای دارایی‌های پرریسک با شوک مواجه شدند. در جلسه FOMC بر کنترل کامل تورم در ایالات متحده تاکید شد و اعلام شد نرخ بهره باید انقدر افزایش پیدا کند تا CPI به زیر ۲٪ برسد. رقم مطلوب فدرال رزرو برای شاخص قیمت مصرف‌کننده با آمار ماه جولای (۸.۵٪) و آمار ماه ژوئن (۹.۱٪) فاصله زیادی دارد. علاوه بر این انتشار آمار شاخص قیمت تولید کننده (PPI) در آلمان، که نشان داد قیمت تمام شده کالاها برای تولیدکننده‌های فعال در آلمان در ماه جولای ۲۰۲۲ نسبت به جولای سال قبل ۳۷٪ افزایش یافته است، شوک دیگری به بازارها بود.

نتیجه این اخبار منفی از فضای اقتصاد کلان، ۱۲.۸۶٪ کاهش قیمت اتریوم و رسیدن به قیمت ۱,۶۰۲ دلار بود. این روند نزولی در ابتدای هفته گذشته ادامه داشت تا قیمت اتر را در روز شنبه به ۱,۵۲۳ دلار رساند. به این ترتیب روند صعودی آغاز شده از ۱۸ ژوئن (۲۸ خرداد) آغاز شده بود و قیمت اتر و همچنین شاخص S&P500 را به سطوح برابر با میانه ماه می رسانده بود، متوقف شد.

قیمت اتریوم و بازارهای سنتی
نمودار قیمت بیت کوین(سبز)، اتر (قرمز)، شاخص S&P500 (آبی) و طلا (زرد)؛ منبع: سنتیمنت

وضعیت استیکینگ اتریوم ۲

استیکینگ اتریوم ۲
استیکینگ اتر بر حسب سهم نهادهای مختلف؛ منبع: Dune Analutics

نمودار بالا سهم نهادهای مختلف را در استیکینگ اتر نشان می‌دهد. همانطور که از نمودار بالا پیداست، استیکینگ اتریوم توسط موجودیت‌های خرد و مستقل از اردیبهشت ۱۴۰۰ وارد روندی نزولی شده است. با این حال این روند نزولی در ماه‌های گذشته تشدید شده است. در این میان کاهش سهم لیدو فایننس و صرافی کراکن از استیکیگ بیکن چین از باقی نهادهای شرکت‌کننده در این فعالیت، چشم‌گیرتر است.

همان‌طور که در گزارش هفته قبل اشاره شد، انتقال اتریوم به اثبات سهام باعث ایجاد نگرانی در مورد سانسورپذیر شدن شبکه اتریوم شده بود. نهادهای متمرکزی که در نمودار بالا لیست شده‌اند، بیش از ۶۶٪ از کل ولیدیتورهای شبکه اتریوم پس از انتقال به اثبات سهام خواهند بود و اگر این نهادهای متمرکز بخاطر نگرانی از برخورد قانونی دولت‌ها، بلاک‌های حاوی تراکنش‌های شبکه‌های مورد تحریم مانند تورنادو کش را ثبت نکنند، دیگر نمی‌توان شبکه اتریوم را سانسور ناپذیر دانست.

روایت‌ها حول این نگرانی کلیدی ادامه داشت تا اینکه اقدام خیره‌کننده بزرگترین استخر استخراج اتریوم، اتر ماین (Ethermine)، نشان داد که الگوریتم اثبات کار هم به هیچ وجه از سانسور شدن در امان نیست. تحقیقات یکی از فعالان فضای اتریوم نشان داد استخر استخراج اترماین از تاریخ ۹ آگوست (۱۸ مرداد)، هیچ بلاکی که حاوی تراکنشی از تورنادو کش بوده باشد را ثبت نکرده است.

اترماین تورنادو کش
تعداد تراکنش‌های تورنادو کش که توسط اترماین ثبت شده‌اند به صفر رسیده است؛ منبع: توییتر

با توجه به این اتفاقات آخرین امید علاقه‌مندان به شبکه اتریوم و اکوسیستم آن برای حفظ سانسورناپذیری، مکانیزم اسلشینگ نودهای خاطی پس از انتقال به اثبات سهام است.

بررسی حجم معاملات در صرافی‌های غیرمتمرکز

حجم معاملات در دکس‌های اتریوم
حجم روزانه معاملات در دکس‌های اتریوم؛ منبع: Dune Analytic

در نمودار بالا حجم معاملات روزانه صرافی‌های غیرمتمرکز به صورت نمودار میله‌ای نشان داده شده و در سمت راست اسامی صرافی‌ها به تفکیک آورده شده است. حجم معاملات صرافی‌های مطرح لایه یک در این هفته حدود ۱۴ میلیارد دلار بود که نسبت به هفته گذشته تغییری نداشته است. همچنین سهم صرافی یونی سواپ از حجم تراکنش‌ها بر بستر اتریوم با اندکی افزایش به حدود ۷۰٪ رسید. با این حال، بررسی درآمد یونی سواپ از استخرهای نقدینگی نشان می‌دهد طی روزهای گذشته با کاهش کارمزد شبکه اتریوم و افزایش نوسانات و به تبع آن Impermanent Loss، ییلد استخرهای نقدینگی صرافی یونی سواپ در اکثر روزهای هفته گذشته منفی بوده است. این موضوع باعث شده که برون‌یابی ییلد سالانه این استخرها افت چشمگیری را پیش‎‌بینی کند.

ییلد یونی سواپ
ییلد استخرهای صرافی یونی سواپ؛ منبع: Dune Analytics

همزمان با کاهش قیمت اتریوم، بررسی وضعیت دیفای در فضای اتریوم نشان می‌دهد کاهش Leverage در این شبکه ادامه دارد. نسبت وثیقه و نسبت حجم معاملات باز به حجم وثیقه در ۳ پلتفرم اصلی دیفای در فضای اتریوم، آوه، کامپوند و میکر، روند نزولی درازمدت خود را ادامه داده است و در هفته گذشته با کاهش قیمت اتریوم، Deleveraging شدیدتر شده است.

deleveraging در فضای اتریوم
نسبت حجم معاملات باز به وثیقه در ۳ پلتفرم آوه، کامپوند و میکر؛ منبع: Dune Analytics
کاهش Collateral Ratio
کاهش Collateral Ratio در ۳ پلتفرم آوه، کامپوند و میکر؛ منبع: Dune Analytics

وضعیت اتریوم در صرافی‌های متمرکز

موجودی صرافی‌ها
رشد چشمگیر موجودی اتر در صرافی‌های متمرکز؛ منبع: سنتیمنت

در نمودار بالا خط آبی نشان‌دهنده قیمت اتر، خط قرمز موجودی اتر در صرافی‌ها (برحسب درصد از کل عرضه) و خط زرد موجودی بیت کوین در صرافی‌ها (بر حسب درصد از کل عرضه) است. همان‌طور که مشاهده می‌شود، با وجود کاهش موجودی بیت کوین در صرافی‌ها، موجودی اتر صرافی‌ها رفتار بسیار متفاوتی داشته است. در تاریخ ۱۷ آگوست (چهارشنبه ۲۶ شهریور) موجودی اتر صرافی‌ها رشد خیره‌کننده‌ای داشت و در این تاریخ بیش از ۱.۲ میلیون ETH وارد صرافی‌های متمرکز شد. در حال حاضر بیش از ۱۴٪ از کل عرضه در گردش اتر در صرافی‌های متمرکز است. این در حالی‌ است که موجودی بیت کوین صرافی‌ها در مدت مشابه حدود ۲۱,۰۰۰ BTC کم شده است. روند افزایشی موجودی اتر صرافی‌ها تهدید مهمی برای قیمت ETH محسوب می‌شود.

بخش سوم – استیبل کوین‌ها

رصد ارزش بازار چهار استیبل کوین اصلی، نشان می‌دهد استیبل کوین صرافی بایننس، BUSD، در مقایسه با استیبل کوین‌های تتر، USDC و DAI هفته بهتری را پشت سر گذاشته است. همان‌طور که در نمودار پایین مشاهده می‌شود، ارزش بازار BUSD هفته گذشته مرز ۱۹ میلیارد دلار عبور کرد. ارزش بازار DAI اما مانند گذشته همسو با نوسانات بازار تغییر می‌کند و با کاهش ارزش بازار کریپتو در هفته گذشته ارزش بازار DAI نیز نزولی شده است.

ارزش بازار استیبل کوین‌ها
ارزش بازار استیبل کوین‌ها؛ منبع: سنتیمت

سخن پایانی

ما در این سری مقالات به سراغ اطلاعات آن‌چین بازار می‌رویم و سعی داریم تا الگوهای تکرار شونده مشترک بین قیمت و اطلاعات On-Chain را شناسایی کرده و در اختیار شما قرار دهیم. در نتیجه این مقاله و تمامی مواردی که در آن اشاره شده، به هیچ عنوان نباید ملاک تصمیم‌گیری برای سرمایه‌گذاری قرار گیرد. سعی ما این است تا به جای تحلیل مستقیم قیمت، عوامل تاثیرگذار بر نوسانات قیمت رمزارزها را بشناسیم تا تحلیل دقیق‌تری از بازار داشته باشیم. اگر در این زمینه تجربه‌ای دارید و یا اطلاعات آن چین مشخصی را پیدا کرده‌اید که بر قیمت رمزارزها تاثیر دارد، آنها را با ما به اشتراک بگذارید.

منبع
میهن بلاکچین

نوشته های مشابه

اشتراک
اطلاع از
0 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا