رشد ۲۸۵ هزار درصدی توکن جعلی پس از شوخی ایلان ماسک و مکدونالد
ایلان ماسک، مدیر عامل تسلا و اسپیساکس، که خود را پدر دوج میخواند و آن را رمزارزی مناسب برای تراکنشهای روزمره میداند، در توییتی خطاب به مکدونالد، این شرکت رستورانهای زنجیرهای را تشویق کرد تا دوجکوین را برای خرید مشتریان قبول کند. ادامه شوخیهای این دو به خلق توکنهای جدید منجر شد.
به گزارش میهن بلاکچین و به نقل از bitcoin.com، ایلان ماسک، مدیرعامل تسلا، در توییتی گفت در صورتی که مکدونالد ارز دیجیتال دوج کوین (DOGE) را بپذیرد، یک وعده هپیمیل مکدونالد را در تلویزیون خواهد خورد. با این حال، مک دونالد پاسخ داد: «فقط وقتی که تسلا گریمس کوین را بپذیرد».
جالب است که در واکنش به این صحبتها ارز تقلبی «گریمس کوین» ساخته شد و قیمت آن هم رشد نجومی پیدا کرد.
بسیاری از کابران هیجان خود را در توییتر ابراز کردند و قول دادند که اگر مکدونالد دوجکوین را بپذیرند، بیشتر در مکدونالد غذا بخورند. بعضی هم گفتند تنها در صورتی در مکدونالد غذا میخورند که این پیشنهاد را بپذیرد. عدهای هم از مکدونالد خواستند که توکنهای دیگری مانند شیبا اینو را بپذیرد.
قیمت DOGE پس از توییت ماسک کمی افزایش یافت. قبل از این توییت، قیمت دوج کوین روی ۰.۱۳۵۹ دلار بود اما پس از انتشار توییت به سرعت بیش از ۱۰ درصد افزایش یافت و به ۰.۱۴۹۶ دلار رسید. در زمان نگارش خبر قیمت دوج کوین ۰.۱۴۵۵ دلار است.
گریمیس یکی از کاراکترهای تبلیغاتی بامزه مکدونالد است که در ویدیوهای تبلیغاتی مکدونالد لند (McDonaldland) ظاهر میشود.
مکدونالد مدتی است که در توییتر برای جلب نظر علاقهمندان به کریپتو، توییتهایی در مورد رمزارزها مینویسد. برای مثال همین دوشنبه در توییتی نوشته بود:
کسانی که اکانت کریپتو توی توییتر دارند، شما حالتون چطوره؟
به نظر میرسد که این توییتها از سوی مکدونالد باعث شده است ایلان ماسک که خود را پدر دوج میخواند و آن را رمزارزی مناسب برای تراکنشهای روزمره میداند، موقعیت را برای باز کردن پای مکدونالد به این فضا مناسب ببیند.
توکن تقلبی گریمیس کوین ساخته شد!
اشاره مک دونالد به گریمس کوین کافی بود تا کسی اقدام به ساخت و عرضه توکنی با این اسم کند. GrimaceCoin در بایننس اسمارت چین عرضه شده است و حساب توییتر آن اکنون تنها چند ساعت پس از ایجاد حدود ۸۰۰۰ دنبالکننده دارد، اگرچه مشخص نیست چه تعداد از آنها واقعی هستند. قیمت گریمس کوین که هیچ ربطی به مکدونالد ندارد، پس از عرضه تا حدود ۶۰ برابر افزایش یافته است.
یک توکن دیگر هم با همین نام و با قیمت ۰.۰۰۰۷ دلار عرضه شد و در عرض چند ساعت به ۲ دلار رسید (۲۸۵۰ برابر) و اکنون نزدیک به ۱ دلار معامله میشود.
اطلاعاتی در خصوص این توکنها و یا حتی اگر توکن دیگری با این نام ایجاد شده باشد فعلا در دسترس نیست؛ اما همیشه به توکنهایی که به این صورت منتشر میشوند مشکوک باشید و در مورد آنها تحقیق کنید.
سواستفاده کلاهبرداران از هیجانات مقطعی و اخبارهای مرتبط با شرکتها و افراد معروف تمامی ندارد. ساخت توکن در بستر شبکه BSC کار بسیار سادهای است و افرادی که مطلع نیستند همواره در پروژههای پامپ و دامپی سرمایه خود را از دست میدهند. نمونههای این پروژهاه بسیار زیاد است. کلاهبرداری توکن بازی مرکب، از معروفترین آنها است.
هشدارها را جدی بگیرید! در نگاه اول معلوم نیست کدام توکن کلاهبرداری است؛ اما برای آنکه تنها مطلع باشیم که از این نوع توکنها در بازار کریپتو چقدر زیاد وجود دارد کافیست این لیست را تماشا کنید. در این بررسی دقیقا متوجه میشویم که به چه راحتی میتوان در اینگونه توکنهایی که رشد نجومی پیدا میکنند اسیر کلاهبرداران شویم و سرمایه خود را از دست دهیم.
میتوانید برای آشنایی بیشتر با انواع کلاهبرداریها در حوزه کریپتو، این پادکست میهن بلاکچین را گوش کنید. همچنین اگر با مفهوم کلاهبرداری راگ پول آشنا نیستید توصیه میکنم مقاله «آشنایی با کلاهبرداری Rug Pull» را مطالعه کنید. هانی پات نیز نوع دیگری از کلاهبرداریهای حوزه رمز ارزها است. همچنین اخیرا با تب و تاب ایردراپهایی که به فعالیتهای آنچین اختصاص مییابد، میتوان نسبت به این دسته از قراردادها نیز مشکوک بود.