مقالات عمومی

بورس سهام بلندمدت (LTSE) چگونه می‌تواند به صنعت کریپتو کمک کند؟

یکی از مهم ترین ویژگی هایی که بلاک چین در سال های اخیر ارائه داده است، افزودن ابزارهای جدید است که از طریق آنها شرکت ها می‌توانند جذب سرمایه کنند. این فناوری، جذب سرمایه را برای پروژه هایی از خرده سرمایه گذاران تا ICO ها و STO ها امکان پذیر می‌سازد.

معمولا این سرمایه گذاران فقط برای کسب سود، سرمایه خود را در اختیار پروژه قرار نمی‌دهند بلکه به اهداف خود پروژه نیز باور دارند. این سرمایه گذاران از جامعه های پیرامون پروژه های ایجاد شده می‌باشند. به این مفهوم که از محبوبیت زیادی برخوردار شده است “هودل” (hodl) می‌گویند. این مفهومی است که در عرصه سرمایه گذاری سنتی رایج نیست.

بورس سهام بلندمدت (LTSE) که اخیرا از جانب کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا (SEC) تاییدیه عرضه بوری سهام را دریافت کرده است به زودی می‌تواند به شرکت ها امکان دهد تا با استفاده از ابزارهای سنتی نیز به جذب سرمایه بپردازند. این موضوع به معنای جذب سرمایه گذاران متعهد و بلندمدت از طریق ابزارهای سرمایه گذاری پذیرفته شده می‌باشد که در عرصه کریپتو وجود دارند.

این امر می‌تواند احیا کننده صنعت کریپتو باشد زیرا بسیاری از شرکت های فعال در حوزه کریپتو دارای ویژگی هایی هستند که LTSE به دنبال آن می‌باشد. این ویژگی ها عبارتند از نوپا بودن، قابلیت گسترش و داشتن پتانسیل رشد بلند مدت.

سخنگوی LTSE به کوین تلگراف گفته است که این صرافی برای شرکت های تمام صنایع در دسترس خواهد بود. هرچند اطلاعات بیشتری در خصوص اینکه آیا انتظار علاقه بسیار زیاد از جانب صنعت کریپتو و بلاک چین را دارند یا خیر مشخص نشده است. هرچند این نکته که صندوق های سرمایه گذاری فین‌تک نظیر صندوق موسسان و اندریسن هورویتز از این بورس سهام پشتیبانی می‌کنند باعث ایجاد هیجان بیشتر می‌شود.

آیا صنعت کریپتو باید این بورس سهام را به طور دقیق تر بررسی کند؟

جذب سرمایه بر بستر بلاک چین از مدل قانونمند نشده ICO ها به مدل قانونمند شده STO ها توسعه یافته است. چند شرکت نظیر خرده فروش آمریکایی Overstock.com که مالک tZERO، Polymath، Securrency، Securitize و چند شرکت دیگر است، در حال ایجاد زیرساخت هایی است تا به شرکت ها امکان دهد که از مدل مطابق با قانون STO ها برای جذب سرمایه از سرمایه گذاران متعهدی که عرصه بلاک چین می‌تواند باعث جذب آنها شود بهره ببرند. به نظر می‌رسد بازار توکن اوراق بهادار با در نظر گرفتن ساختار قانونمند خود رقیب اصلی LTSE باشد.

هرچند گزارش ها حاکی از آن است که بازار توکن های اوراق بهادار تاکنون نتوانسته است انتظارات را برآورده کند. بخشی از این موضوع به این دلیل است که سرمایه گذارانی که می‌توانند به بازار نقدینگی تزریق کنند دلایل قانع کننده برای پذیرش ریسک های بازاری، قانونی و فناوری موجود در کلاس جدید دارایی ها نمی‌بینند. برای مثال، نقدینگی در صرافی توکن های اوراق بهادار tZero بسیار کم گزارش شده  و این شرکت  متحمل ضرر شده است.

بورس سهام LTSE بر بستر بازار بورس ایجاد شده است و می‌تواند جایگزین مناسبی برای شرکت های مرتبط با بلاک چین و غیربلاک چین شود که به دنبال استفاده از بازار توکن های اوراق بهادار برای جذب سرمایه از جانب سرمایه گذاران بلندمدت می‌باشد.

مشکلی که LTSE به دنبال حل کردن آن است

سرمایه گذاری

برای مثال، جف بزوس ثروتمندترین مرد جهان که ارزش دارایی های وی بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار است، در سال ۲۰۱۱ بیش از ۳ میلیون دلار بر روی اوبر (تاکسی اینترنتی) سرمایه گذاری کرد. هنگام عرضه اولیه عمومی (IPO) اوبر در تاریخ ۱۰ می ۲۰۱۹، ارزش سهام خریداری شده توسط بزوس به ۴۰۰ میلیون دلار رسید. اگر هنگامی که بزوس در شرکت اوبر سرمایه گذاری کرد، یک سرمایه گذار متوسط می‌توانست ۱۰ هزار دلار در این شرکت سرمایه گذاری کند، سهام او اکنون به بیش از ۱.۳ میلیون دلار رسیده بود. اما قوانین موجود، حضور یک سرمایه گذار متوسط در این سطح را دشوار می‌کرد.

گری تان یکی از اولین سرمایه گذاران کوین بیس در این خصوص توییت کرد و گفت:

شرکت ها بعدا به صورت عمومی تبدیل می‌شوند و این یک مشکل به حساب می‌آید زیرا فقط سرمایه گذاران خصوصی به سود ۱۰ یا ۱۰۰ برابری دسترسی دارند.

هدف LTSE تشویق شرکت های نوپا به رشد بلندمدت با سهامی عام شدن است. فرض موجود این است که اگر شرکت ها زودتر عمومی شوند، هرکسی می‌تواند سهمی از ثروت ایجاد شده داشته باشد.

این بورس سهام معتقد است که شرکت ها، IPO های خود را به دلایل تفکر کوتاه مدت بازار به تاخیر می‌اندازند. این امر شرکت ها را مجبور می‌کند تا بر روی ارائه نتایج مالی خوب در هر سه ماهه سال متمرکز شوند. این موضوع طبق سخنان اریک ریس مدیرعامل LTSE منجر به کاهش نوآوری می‌شود.

نظرسنجی اخیر از چندین صندوق پوشش ریسک که در IPO شرکت لیفت (Lyft) سرمایه گذاری کرده اند، نمونه ای از تفکر و نگرش کوتاه مدت بازار بورس می‌باشد. این نظرسنجی نشان داده است که سرمایه گذاران به چشم اندازهای بلندمدت لیفت مطمئن نیستند. شرکت لیفت در تاریخ ۲۹ مارس از طریق IPO به صورت سهامی عام درآمد.

وینسنت نینگ رییس بخش عملیاتی و تحقیقاتی شرکت تایتان اینوست که نظرسنجی اخیر را انجام داده است، به خبرگزاری اخبار فناوری ریکود (Recode) گفت که صندوق هایی که نگرش کوتاه مدت دارند تا آخر اولین روز معاملات از سهام شرکت لیفت خارج می‌شوند.

برای آنکه شرکت کنندگان بازار، چشم انداز بلندمدت تری اتخاذ کنند، LTSE در حال ایجاد ساختاری است که شرکت های رو به رشد را به جذب و ارائه پاداش به سرمایه گذاری های بلندمدت در بازار عمومی ترغیب کند. این صرافی معتقد است رویکردی که اتخاذ کرده است به ایجاد شرکت های ماندگارتر کمک خواهد کرد.

بورس سهام LTSE چه برنامه ای برای تشویق سرمایه گذاری های بلندمدت دارد؟

هدف این بورس سهام، ساماندهی شرکت هایی است که در فهرست آن قرار دارد تا مجموعه اصول نظارتی شرکتی برای ایجاد تفکر بلندمدت را برای خود شرکت و سهامداران اتخاذ کنند. این بورس سهام، مجموعه ای از استانداردها را برای این منظور توسعه داده است.

بورس سهام LTSE شرکت های فهرست شده در این صرافی را تشویق خواهد کرد تا بر روی انتشار شاخص های کلیدی رشد آینده متمرکز شوند و تاکید بر پیش بینی های سه ماهه را کاهش می‌دهد. بخش دیگر اصول مورد نظر، تشویق شرکت های مورد نظر برای اتصال پرداخت های اجرایی و تشویق ها به عملکرد مورد نظر در دهه آتی می‌باشد. این موضوع برخلاف وضعیت موجود وال استریت می‌باشد که پرداخت ها را به دستاوردهای کوتاه مدت متصل می‌کند.

هیات مدیره شرکت های مورد نظر هم چنین می‌توانند کمیته ای تشکیل دهند که بر برنامه های استراتژیک شرکت برای رشد بلندمدت نظارت کنند و گزارش دهند. LTSE گفته است که دارای ساختاری خواهد شد که به سرمایه گذاران امکان می‌دهد تا سهام خود را به طور بلندمدت حفظ کنند تا حق رای بیشتری داشته باشند. این موضوع می‌تواند شرکت ها را از سرمایه گذاران کوتاه مدت محافظت کند تا به دنبال تحقق برنامه های خود باشند.

سایر بورس های سهام نظیر بورس سهام نیویورک (NYSE) و نزدک همانند LTSE قوانین خود را در خصوص فهرست کردن شرکت ها دارند که این قوانین شامل پیش نیازهای نظارتی شرکتی در حوزه های مشابه نظیر حق رای دهی، تشکیل هیات مدیره را دارند. هرچند این بورس ها در معرض پیش نیازهای بلندمدتی که LTSE معرفی کرده است نمی‌باشند.

آیا LTSE بر بازار جذب سرمایه کریپتو تاثیرگذار خواهد بود؟

سرمایه‌گذاری در بیت کوین

یکی از نقاط ضعف مهم LTSE شاید این باشد که جذابیت آن محدود به شرکت های آمریکایی است، زیرا محدوده عملیاتی آن در کشور آمریکا مستقر است. اگرچه شرکت های خارجی می‌توانند در بورس سهام آمریکا فهرست شوند اما شرکت های کوچکتر که برای جذب سرمایه به بازار کریپتو روی می‌آورند درگیر پیش نیازهای فهرست شدن در بورس سهام می‌شوند.

بدین ترتیب، بازار STO با دسترسی جهانی خود هم چنان می‌تواند بهترین فرصت برای شرکت های کوچک و غیر آمریکایی به منظور دستیابی به سرمایه بلندمدت از سرمایه گذاران عمومی باشد.

هم چنین این احتمال وجود دارد که موفقیت LTSE، مفهوم ارائه دسترسی شرکت ها به سرمایه های عمومی هنگام شروع به کار خود را تایید کند. در این صورت، اثر موجی (اثر ریپل) می‌تواند منجر به رشد بازار STO ها نیز بشود

به علاوه، از آنجایی که LTSE اذعان می‌کند که درهای این بورس به روی شرکت های تمام صنایع باز است، با در نظر گرفتن این نکته بعضی از حامیان آن از بازیگران حرفه ای حوزه کریپتو می‌باشند، می‌تواند فرصت رشد متقابلی برای این دو حوزه ایجاد شود.

وجود بورس سهامی که در آن، شرکت های کریپتو بتوانند فهرست شوند، می‌تواند این عرصه را برای کریپتو و سایر صنایع برابر کند. این موضوع هم چنین می‌تواند اطلاعات بیشتری در بحث های آتی در خصوص نحوه ورود بازیگران بازار سنتی به عرصه کریپتو را ارائه دهد. تاکنون شرکت هایی نظیر بکت (bakkt) و ErisX در این مسیر پیشرو شده اند و اگر شرکت های کریپتو بتوانند در LTSE فهرست شوند، باعث ارتقای این جنبش خواهد شد.

منبع
cointelegraph

نوشته های مشابه

اشتراک
اطلاع از
0 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا