اخبار آلتکویناخبار بیت کوین

۵ عامل تاثیرگذار در قیمت بیت کوین در هفته جاری

بیت کوین در آخر هفته شاهد افزایش قیمت نبود، اما شرایط بازار در روزهای آتی چگونه خواهد بود. در ادامه به ۵ شرایط بالقوه در خصوص قیمت بیت کوین می‌پردازیم.

به گزارش میهن بلاکچین و به نقل از کوین تلگراف، بیت کوین هفته جاری را با شرایط منسجم‌تری آغاز کرده است، زیرا نشانه‌های کلان به نظر به ثبات رسیده‌اند.

قیمت بیت کوین پس از پشت‌سر گذاشتن آخر هفته‌ای نسبتا آرام، توانست بالاترین سطح قیمت هفتگی خود از ماه فوریه تاکنون را ثبت کند و نگرانی‌ها درباره کاهش قیمت به کمتر از ۴۰,۰۰۰ دلار را کاهش دهد.

شرایط فعلی به تدریج در بازه‌های زمانی کوتاه‌مدت‌تر در حال بهتر شدن است، اما طبق معمول هیچ چیزی قطعی نیست. گاوها باید از سطح مقاومتی عبور کنند و این سطح قیمت را به سطح حمایتی تبدیل کنند. برای شروع نیز باید از سطح قیمت ۴۲,۰۰۰ دلار عبور کنند که در ماه جاری، چالش برانگیز به نظر می‌رسد.

با بازیابی چشمگیر بازارهای جهانی پس از چندین هفته‌ای که تحت تاثیر جنگ قرار داشته‌اند، به موضوعاتی می‌پردازیم که می‌توانند بر بازار بیت کوین تاثیرگذار باشند.

جنگ روسیه دیگر بر بازارهای بورس تاثیرگذار نیست

هولگر شاپیتز (Holger Zschaepitz) یکی از صاحب‌نظران بازار در آخر هفته گذشته گفته است:

عجیب به نظر می‌رسد، اما گویا بازارهای مختلف طی فقط یک ماه، جنگ روسیه و اوکراین را به دست فراموشی سپرده‌اند.

وی گفت موضوعی که دلیل اصلی نوسان بازار طی هفته‌های گذشته بوده است، به عامل بی‌اثری تبدیل شده است.

اگرچه تاثیر شرایط ژئوپولتیکی کنونی هنوز کاملا مشخص نشده است، اما دیگر در بازارهای بورس به این موضوع توجه نمی‌شود. اکنون تمرکز و توجه به تغییرات سیاست‌های کشور چین معطوف شده است.

بازار بورس چین در سال جاری با کاهش شدیدی مواجه شده است، اما به نظر می‌رسد تغییر شرایط و ایجاد ثبات در این بازار، هم‌اکنون نیز تأثیرات خود را به جای گذاشته است.

اگرچه بازار بورس آسیا بیشترین رشد را داشته است، اما بازار بورس اروپا و آمریکا نیز در هفته جاری دنباله‌روی بازار آسیا بوده است. در این بین، بازار بورس Stoxx 600 اروپا به حدی رشد داشته است که تمام ضررهای ناشی از جنگ روسیه و اوکراین جبران شده است.

شاپیتز در روز دوشنبه خاطرنشان کرد:

ارزش بازارهای بورس جهانی در هفته جاری تقریبا ۵ تریلیون دلار افزایش داشته است. دلیل این موضوع، موجی از محرک‌های اقتصادی در کشور چین و اشباع فروش قیمت سهام است. سرمایه‌گذاران دیگر به جنگ و افزایش نرخ بهره توجه نمی‌کنند. سود ۱۰ ساله آمریکا از ۰.۱ به ۲.۱۵ درصد رسیده است. ارزش کل بازار بورس ۱۱۲.۴ تریلیون دلار، معادل با ۱۳۳٪ تولید ناخالص جهانی است.

اگر این اخبار خوب ادامه یابد، توجهات مجددا به سمت همبستگی بیت کوین با بازار بورس و به ویژه بازار بورس آمریکا معطوف می‌شود.

طبق گفته Decentrader در هفته گذشته، الگوی همبستگی و ارتباط بیت کوین و بازارهای بورس هنوز از بین نرفته است.

در گزارش بازار filbfilb آمده است:

نوسان قیمت بیت کوین با بازارهای سنتی در ارتباط است. از زمان آغاز جنگ روسیه و اوکراین این همبستگی در سطح بالایی قرار داشته است. این موضوع بیانگر آن است که بیت کوین هم‌چنان در مواقع نامشخص، یک دارایی کم‌ریسک‌ محسوب می‌شود.

اما چه عاملی منجر به شکستن این همبستگی می‌شود. سرمایه‌گذاران باید چندین هفته آتی را منتظر باشند تا متوجه این موضوع شوند. آرتور هایس مدیرعامل بیتمکس در این خصوص گفته است:

همانطور که مشاهده می‌کنید، در حال حاضر بیت کوین دنباله‌روی سهام شرکت‌های بزرگ فناوری است. اگر نرخ بهره افزایش یابد و به روند نزولی بازار بورس و رکود اقتصادی منجر شود، بیت کوین نیز از شرایط شرکت‌های بزرگ فناوری پیروی می‌کند. تنها روش برای از بین بردن این همبستگی، تغییر این موضوع است که چه چیزی منجر به ارزشمند شدن بیت کوین می‌شود. بازار به شدت صعودی طلا و افزایش نرخ بهره و تورم همراه با رکود اقتصادی (تورم رکودی) می‌تواند این ارتباط را از بین ببرد.

کدام جبهه پیروز خواهد شد؟

بیت کوین توانست تا هفته را با کندل پوششی چشمگیری به پایان برساند که نمودار هفتگی را به بالاترین سطح خود طی یک ماه اخیر رسانده است.

علی‌رغم تلاش برای کاهش قیمت در دقایق آخر هفته گذشته، قیمت بیت کوین هم‌چنان تقریبا ۴۱,۰۰۰ دلار است و این رمزارز جای پای خود را در این سطح قیمت محکم‌تر می‌کند. 

نمودار هفتگی قیمت بیت کوین
نمودار هفتگی قیمت بیت کوین

اما تمام شرایط به سادگی چیزی که به نظر می‌رسند نیست و تحلیلگران هم‌چنان نگران موج کاهش قیمت احتمالی هستند.

برای مثال، اطلاعات کوین تلگراف مارکتز پرو و تریدینگ ویو نشان می‌دهد که علی‌رغم آنکه نمودار هفتگی، هفته قوی پشت‌سر گذاشته است، با این حال هفته گذشته شاهد «تقاطع مرگ» بوده است.

این پدیده هنگامی شکل می‌گیرد که میانگین‌های متحرک بازه‌های زمانی کوتاه‌مدت‌تر به سطح کمتر از میانگین متحرک بازه بلندمدت‌تر می‌رود (معمولا میانگین متحرک ۵۰ روزه به سطح کمتر از میانگین متحرک ۲۰۰ روزه می‌رسد اما در این مورد، میانگین متحرک ۲۰ روزه به سطح کمتر از ۵۰ روزه رسیده است) و گویای شرایط ضعیف و نزولی آتی است.

نمودار هفتگی قیمت بیت کوین و میانگین قیمت ۲۰ و ۵۰ هفته‌ای
نمودار هفتگی قیمت بیت کوین و میانگین متحرک ۲۰ و ۵۰ روزه

اما بازه‌های زمانی کوتاه‌مدت‌تر نیز بدون نشانه‌های خوش‌بینانه و صعودی نیستند.

یکی از کاربران توییتر به اسم BTCfuel خاطرنشان کرده است که پیشروی قیمت بیت کوین به سمت میانگین متحرک ۱۰۰ روزه در نمودار روزانه به خوش‌بینی در بازار منجر می‌شود و ساختار بازار در سال ۲۰۱۲ را یادآور می‌شود.

وی همراه با توضیح نمودارهای مقایسه‌ای گفت:

پس از کاهش قیمت بیت کوین به کمتر از میانگین‌های متحرک، اکنون با میانگین متحرک ۱۰۰ روزه مواجه است.

نمودار روزانه بیت کوین و میانگین متحرک ۱۰۰ روزه
نمودار روزانه بیت کوین و میانگین متحرک ۱۰۰ روزه

این رویکرد به شدت به نفع بازاری است که هم‌چنان در محدوده‌ای با سطوح مقاومتی مشخص در نوسان قرار دارد. این سطوح باید کنار گذاشته شوند تا تغییر روند به وجود آید.

تحلیل قیمت Matthew Hyland
تحلیل قیمت Matthew Hyland

منتظر عبور از اوج قیمت نباشید

طبق گزارش کوین تلگراف، بیت کوین در واقع نه تنها سال جاری، بلکه سال گذشته نیز بدون نوسان قیمت بوده است.

بسیاری از صاحب‌نظران مدعی هستند با توجه به اینکه کمینه و بیشینه محدوده نوسان قیمت بیت کوین را به ترتیب ۲۹,۰۰۰ و ۶۹,۰۰۰ دلار در نظر بگیریم، کاهش و افزایش قیمت در این محدوده صرفا به معنای عدم نوسان قیمت است.

با این حال، پس از گذشت ۱۵ ماه، سوالی که مطرح می‌شود این است که آیا باید بیت کوین را در شرایط یکی از مولفه‌های شناخته‌شده مورد ارزیابی مجدد قرار دهیم یا خیر. این مولفه مهم، چرخه ۴ ساله قیمت بیت کوین است.

بر اساس هاوینگ بیت کوین که هر ۲۱۰,۰۰۰ بلاک یکبار رخ می‌دهد، این رویداد تاثیر قابل پیش‌بینی بر قیمت این رمزارز گذاشته است.

برای مثال، اوج روند صعودی یک سال پس از هاوینگ رخ داده است و پس از آن شاهد اصلاح قیمت بوده‌ایم و این فرایند تکرار می‌شود.

این بار شرایط کاملا متفاوت بوده است، زیرا پایان سال ۲۰۲۱ شاهد عبور از رکورد قیمت نبوده‌ایم، شرایطی که در سال ۲۰۱۳ و ۲۰۱۷ شاهد بودیم.

ویلی وو تحلیلگر معروف در هفته جاری گفت:

احتمالا شاهد نشانه‌های اولیه اجرای «آخرین چرخه» نظریه هستیم.

۳ روند تقریبا کوتاه صعودی و نزولی از کف قیمت سال ۲۰۱۹ تاکنون رخ داده است. دیگر چرخه‌های ۴ ساله وجود ندارد. وی معتقد است فارغ از روند نزولی، با افزایش عرضه و تقاضا، نوسان قیمت کمتر قابل پیش‌بینی می‌شود.

بدین ترتیب، سنجش قیمت بیت کوین با آخرین رکورد قیمت ممکن است دیگر نشان دهنده قدرت یا قابلیت بازار نباشد. اگرچه همانند نظریه فراچرخه (supercycle) که توسط دن هلد (Dan Held) بیان شده است، همه افراد با این موضوع موافق نیستند که فازهای قیمتی مبتنی بر چرخه بیت کوین دیگر وجود ندارد.

یکی از کاربران معروف توییتر به اسم Credible Crypto در پاسخ به ویلی وو گفته است: من کاملا موافق نیستم. اگر موج پنجم پارابولیک و عبور از اوج قیمت را داشته باشیم، کاهش شدید قیمت نیز پس از آن وجود دارد. اما به طور کل همینطور است. می‌توان انتظار سقف‌های بالاتر و اوج قیمت بالاتر را به مرور زمان داشته باشیم.

اخرین چرخه در نظریه ویلی وو
اخرین چرخه در نظریه ویلی وو

بدین ترتیب، سنجش قیمت بیت کوین نسبت به رکورد قبلی خود و احتمال عبور از آن، ممکن است که دیگر مفهوم دقیقی از قدرت یا قابلیت بازار ارائه ندهد.

فعالیت تتر، گاوها را هیجان‌زده کرده‌ است

با بررسی تغییر و تحولات استیبل کوین‌ها می‌توان احتمال ادامه یافتن روند صعودی بازار کریپتو را ارزیابی کرد.

تعامل با استیبل کوین‌هایی با پشتوانه دلار، یکی از اندیکاتورهای مهم علاقه کلی به بازار کریپتو است. این مسیر در حال حاضر کاملا روند صعودی اتخاذ کرده است.

طبق گزارش شرکت تحلیل درون زنجیره‌ای سنتیمنت، تعداد آدرس‌های فعال تتر (USDT) در دو روز گذشته بیشتر از هر زمان دیگری در سال جاری یا سال گذشته بوده است.

سنتیمنت در این خصوص عنوان کرد:

روز پنج‌شنبه و شنبه از لحاظ آدرس‌های فعال در شبکه، بزرگترین روزها در سال ۲۰۲۲ بوده است.

نمودار تعامل شبکه تتر
نمودار تعامل شبکه تتر

ارزش بازار تتر اکنون بیش از ۸۳ میلیارد دلار است.

خروج احساس بازار از چندین هفته «ترس شدید»

اخبار خوب اخیر بر احساس بازار در هفته جاری تاثیرگذار بوده است.

پس از آنکه شاخص ترس و طمع وارد محدوده «ترس شدید» شد و بخش زیادی از ماه مارس را در این محدوده سپری کرد، اکنون به محدوده «ترس» بازگشته است.

شاخص ترس و طمع رمزارز
شاخص ترس و طمع رمزارز

این شاخص در روز یک‌شنبه بر روی ۳۱ قرار داشته است که بالاترین سطح این شاخص از تاریخ ۴ مارس (۱۳ اسفند) تاکنون محسوب می‌شود. این سطح هم‌چنین نشان می‌دهد که دودلی سرمایه‌گذاران حداقل به صورت موقت کاهش یافته است.

در مقابل، هفته گذشته این شرایط نامساعدتر بود و تحقیقات اذعان داشتند که مقدار این شاخص ممکن است کاهش بیشتری داشته باشد.

خبرنامه مختص به شاخص ترس و طمع در خصوص شرایط بازار در هفته گذشته بیان کرده است که نزاع بین گاوها و خرس‌ها ادامه دارد.

دودلی سرمایه‌گذاران در خصوص قیمت

در این گزارش آمده است:

خرس‌ها به شدت از محدوده قیمت ۴۰,۱۰۰ الی ۴۲,۶۰۰ دلار دفاع می‌کنند. عبور از این سطح قیمت می‌تواند خرس‌ها را کاملا از میدان خارج کند. البته این موضوع آسانی نیست، اما اگر گاوها در صدد این هستند تا مجددا کنترل بازار را در اختیار داشته باشند، این امر باید محقق شود.

منبع
cointelegraph

نوشته های مشابه

اشتراک
اطلاع از
0 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا