متوسط تحلیل تکنیکالکریپتو پدیا

سطوح حمایت و مقاومت در تحلیل تکنیکال چیست؟

در تحلیل تکنیکال، از آنجایی که با نمودار سر و کار دارید، بسیار مهم است که ابزارهای مورد نیاز خود را به خوبی بشناسید؛ دو مورد از ابزارهای مفید در تحلیل تکنیکال، سطوح مقاومت (Resistance) و حمایت (Support) هستند، که به صورت گسترده توسط تریدرها استفاده می‌شوند. سرمایه‌گذاران می‌توانند از سطح حمایت و مقاومت میزان حجم خرید یا فروش در یک محدوده خاص را تشخیص دهند و از آنها برای انجام معاملات بهتر استفاده کنند. در این مقاله، به معرفی سطوح حمایت و مقاومت در تحلیل تکنیکال می‌پردازیم، نحوه استفاده از آنها را آموزش می‌دهیم و در انتهای مقاله، مزایا و معایب استفاده از این ابزارها را بررسی می‌کنیم. با میهن بلاکچین همراه باشید.

این مقاله در تاریخ ۵ آذر ۱۴۰۱ به‌روزرسانی شده است

سطوح مقاومت و حمایت در تحلیل تکنیکال چیستند؟

سطوح مقاومت و حمایت در تحلیل تکنیکال چیستند
منبع: fxempire.com

یک تریدر برای انجام معاملات خود یک هدف مشخص دارد؛ خرید یک دارایی در قیمت پایین و فروش آن در قیمت بالاتر. یکی از اساسی‌ترین و قابل‌فهم‌ترین استراتژی‌هایی که می‌تواند به تحقق این هدف کمک کند، شناسایی سطح حمایت و مقاومت یک رمز ارز است. هنگامی که معامله‌گران بتوانند این سطوح را تشخیص دهند، می‌توانند زمان ورود و خروج خود به بازار را تنظیم کنند. تشخیص حمایت و مقاومت در بازارهای با روند صعودی، روند نزولی و حتی روند خنثی نیز مفید است.

حمایت‌ها سطوحی هستند که حجم خرید زیادی در آنها وجود دارد. قیمت به سختی از این مناطق عبور می‌کند (یا به سختی این مناطق را می‌شکند) و معمولا در زمان برخورد با آنها، برمی‌گردد. این موضوع باعث می‌شود که از نقاط حمایت، به عنوان محل ورود خوبی یاد شود. اگر محدوده حمایت شکسته شود، قیمت بیشتر ریزش می‌کند. 

مقاومت‌ها برعکس حمایت‌ها، سطوحی هستند که حجم فروش در آنها زیاد است. از آنجایی که فشار فروش در این مناطق زیاد است، قیمت به سختی می‌تواند آنها را بشکند و اگر این سطوح شکسته شوند، افزایش قیمت چشمگیری را شاهد خواهیم بود. 

البته زمانی که درباره مناطق حمایت و مقاومت صحبت می‌کنیم، باید بدانیم که این سطوح قیمت دقیق نیستند و چند درصد اختلاف دارند. همچنین غیرمعمول نیست که قیمت از طریق حمایت یا مقاومت برای مدت کوتاهی شکسته شود و سپس دوباره به عقب بازگردد (به این حالت “بازگشت یا Retrace” گفته می‌شود).

یک قانون کلی در تحلیل تکنیکال وجود دارد، که می‌گوید در سطوح حمایت بخرید و در نقاط مقاومت بفروشید. اما از آنجایی که ممکن است این مناطق شکسته شوند، لازم است که میزان استحکام آنها درست تشخیص داده شود. استحکام یا قدرت این مناطق، توسط حجم خرید و فروش متمرکز در آنها قابل تشخیص است؛ هرچه مقدار این حجم‌ها بیشتر باشد، منطقه مستحکم‌تر است. یک روش دیگر برای تشخیص این موضوع، دنبال کردن رفتار قیمت در برخورد با این محدوده‌هاست؛ اگر قیمت چندین بار با این سطوح برخورد کرده و برگشته، از استحکام بیشتری برخوردار است. 

استفاده از سطوح مقاومت و حمایت (درست مانند بسیاری از اندیکاتورها) در تایم فریم‌های بالاتر، قابل اطمینان‌تر است. 

روش‌های متعددی برای یافتن این سطوح روی نمودار وجود دارد، که در این مقاله به معرفی آنها می‌پردازیم. اما قبل از ادامه، موارد اصلی و اساسی سطوح Support و Resistance را توضیح می‌دهیم.  

  • سطوح حمایت، مناطقی از قیمت هستند که سفارشات خرید در آنها زیاد است. 
  • سطوح مقاومت، مناطقی از قیمت هستند که در آنها، سفارش فروش بیشتر است. 
  • سطح حمایت، سطحی را پیش‌بینی می‌کند که قیمت، بیشتر از آن کاهش نمی‌یابد. 
  • سطح مقاومت، سطحی را پیش‌بینی می‌کند که قیمت بیشتر از آن افزایش نمی‌یابد. 
  • معکوس شدن نقاط مقاومت/حمایت (S/R Flip)، بدین معنی است که حمایت شکسته شود و تبدیل به مقاومت شود و بالعکس. اگر قیمت در یک محدوده چندین بار با فلیپینگ مواجه شده باشد، یک محدوده مهم در نمودار تلقی می‌شود.
  • این مناطق با استفاده از ترندلاین‌ها، خطوط افقی، میانگین‌های متحرک، اندیکاتورهای فیبوناچی، ابرهای ایچیموکو و غیره قابل شناسایی هستند.

سطح حمایت چیست؟

حمایت چیست؟

همانطور که گفتیم، حمایت در جایی شکل می‌گیرد که تقاضا برای خرید یک رمز ارز افزایش یابد و این افزایش تقاضا بیشتر از فشار عرضه آن رمز ارز توسط فروشندگان آن باشد. به عبارتی قدرت افرادی که اقدام به خرید آن ارز دیجیتال دارند، بیشتر از قدرت فروشندگان آن است؛ در نتیجه، این اتفاق از کاهش بیشتر قیمت جلوگیری می‌کند. در این سطح دو اتفاق رقم می‌خورد:

خریداران (گاوها) در این سطح تمایل به خرید دارند؛ زیرا معتقدند قیمت به قدر کافی جذاب است و احتمال این‌که قیمت پایین‌تر از این معامله شود، بسیار کم است.

از طرف دیگر، فروشندگان پوزیشن شورت خود را بسته و از بازار خارج می‌شوند؛ زیرا آن‌ها معتقدند که بازار به اندازه کافی افت کرده است و احتمالا به‌زودی بازگشت قیمت اتفاق می‌افتد. هنگامی که هر دو این موقعیت‌ها رخ بدهد، یک حمایت تشکیل می‌شود.

سطح حمایت چیست
منبع: tradingview.com

نمودار بالا نمونه مناسبی از یک حمایت قوی است. هر بار که قیمت EOS به سطح ۲.۳۳ دلار کاهش می‌یابد، خریداران ظاهر می‌شوند و میزان فروش کاهش می‌یابد. این مساله باعث می‌شود تقاضا بیش از میزان عرضه شود و در نتیجه قیمت افزایش می‌یابد.

اگرچه حمایت‌های افقی قابل اطمینان‌تر در نظر گرفته می‌شوند، اما آن‌ها تنها راه شناسایی حمایت نیستند. در طی روندهای صعودی، خط روند صعودی نیز به‌عنوان حمایت عمل می‌کند.

خط حمایت روند صعودی
منبع: tradingview.com

لایت کوین (LTC) در دسامبر سال ۲۰۲۰ (آذر و دی ۹۹) روند صعودی خود را آغاز کرد. پس از آن، چندین بار قیمت لایت کوین به خط روند صعودی برخورد داشته و مجددا روند صعودی خود را ادامه داده است. دلیل این اتفاق این بود که وقتی قیمت به خط روند نزدیک شد، خریداران با این باور که جفت ارز LTC/USDT  برای خرید به سطوح جذابی رسیده است، خرید کردند.

در همان زمان، دسته دیگری از معامله‌گران با فرض اینکه ممکن است قیمت در کوتاه‌مدت به محدوده اشباع فروش رسیده و قیمت بیش از این کاهش نمی‌یابد، پوزیشن فروش خود را بسته‌اند. رفتار این دو دسته از معامله‌گران به طور همزمان، باعث شد کاهش قیمت متوقف شود و روند صعودی از سر گرفته شود. سطوح حمایت را می‌توان این‌گونه نیز تعریف کرد؛ مناطقی روی چارت هستند، که قیمت در آنها به تعادل می‌رسد. یعنی میزان تقاضا افزایش می‌یابد تا با عرضه تطابق داشته باشد. این موضوع باعث می‌شود که قیمت بایستد و یک کف قیمتی ایجاد کند. همانطور که در نمودار زیر مشاهده می‌کنید، خط افقی نشان‌دهنده کف قیمت است. فلش‌های آبی‌رنگ نیز قیمت را نشان می‌دهند، که در گذشته چهار بار با این خط حمایت برخورد کرده‌اند.

سطح حمایت استاتیک
منبع: investopedia.com

سطح مقاومت چیست؟

مقاومت را می‌توان نقطه مقابل حمایت دانست. این سطحی است که عرضه بیش از تقاضا است و حرکت صعودی را متوقف می‌کند. مقاومت زمانی اتفاق می‌افتد که خریدارانی که در سطوح پایین‌تر خرید کرده‌اند شروع به فروش رمزارز و دریافت سود خود می‌کنند و معامله‌گران نزولی، پوزیشن “شورت” روی رمز ارز مورد نظر را باز می‌کنند؛ زیرا معتقدند که این روند صعودی پایان یافته و قیمت آماده برای عقب‌نشینی است. وقتی عرضه بیش از تقاضا باشد، روند صعودی متوقف شده و معکوس می‌شود.

سطح مقاومت چیست
منبع: tradingview.com

حمایت یا مقاومت نیازی به یک سطح واحد ندارد؛ نمودار فوق (چارت بیت کوین) نشان می‌دهد که چگونه منطقه یا Zone بین ۱۰,۵۰۰ دلار تا ۱۱,۰۰۰ دلار به‌عنوان منطقه مقاومت عمل می‌کند. هر زمان که قیمت بیت کوین به این منطقه می‌رسید، معامله‌گران کوتاه‌مدت سود خود را ذخیره می‌کردند و معامله‌گران نزولی جفت ارز BTC/USDT را شورت می‌کردند. بین آگوست ۲۰۱۹ (تیر و مرداد ۹۸) و جولای ۲۰۲۰ (خرداد و تیر ۹۹)، این جفت ارز در پنج بار در سطح مقاومت، متوقف شده است.

مانند حمایت، لازم نیست که خط مقاومت (یا منطقه مقاومت) همیشه افقی باشد.

سطح مقاومت نزولی
منبع: tradingview.com

در دوران افت از ۶ می ۲۰۱۸ (۱۶ اردیبهشت ۹۷) تا ۴ جولای ۲۰۱۸ (۱۳ تیر ۹۷)، اتر (ETH) به خط مقاومت (که خط روند نزولی نیز نامیده می‌شود) رسید، اما موفق به عبور از آن نشد. دلیل این موضوع نیز این است که معامله‌گرانی که چشم‌انداز نزولی داشتند، از مقاومت‌ها برای شروع موقعیت‌های شورت جدید استفاده می‌کردند؛ زیرا همچنان ریزش قیمت اتریوم را پیش‌بینی می‌کردند.

در همان زمان، معامله‌گران صعودی که با افت شدید خرید می‌کردند، پوزیشن‌های خود را در نزدیکی خط مقاومت بسته و از بازار خارج می‌شدند. از این رو، خط مانند یک دیوار عمل کرد و قیمت در زمان رسیدن به آن، روند نزولی گرفت.

زمان‌بندی برخی تریدها مبتنی بر این اعتقاد است که مناطق حمایت و مقاومت نمی‌شکنند؛ اگر قیمت در این مناطق ایستاد و یا آنها را شکست، تریدرها می‌توانند روی جهت قیمت شرط‌‌بندی کنند و به سرعت متوجه شوند که پیش‌بینی آنها صحیح بوده یا خیر؛ اگر قیمت در جهت اشتباه حرکت کرد، می‌توان پوزیشن را با مقدار کمی ضرر بست و اگر قیمت در جهت صحیح حرکت کرد، می‌توان به اندازه کافی از آن سود دریافت کرد. 

نمونه‌های عملی مناطق حمایت و مقاومت

سطوح حمایت و مقاومت
منبع: tradingview.com

هنگامی که حمایت و مقاومت مانند جفت ارز EOS/USD در نمودار بالا به وضوح مشخص باشد، معامله‌گران می‌توانند با رسیدن قیمت به نقطه حمایت، خرید کرده و منتظر صعود قیمت مانده و در نزدیکی سطح مقاومتی معامله خود را بسته و سود به‌دست آمده را ذخیره کنند. حد ضرر (Stop Loss) برای چنین خریدهایی می‌تواند دقیقا زیر سطح حمایت باشد.

هنگامی که یک رمز ارز سه بار به حمایت خط روند صعودی برخورد می‌کند، معامله‌گران احتمالا انتظار خواهند داشت که این خط حفظ شود؛ پس می‌توان موقعیت‌های خرید را در برگشت قیمت به این خط روند صعودی، به‌وجود آورد. حدضرر این معامله را می‌توان دقیقا زیر خط روند در نظر گرفت.

حد ضرر در سطوح مقاومت و حمایت
منبع: tradingview.com

همان‌طور که در نمودار بالا مشاهده می‌شود، جفت ارز ETH/USDT در چندین نوبت در محدوده خط روند حمایت شده و روند صعودی خود را ادامه داده است. با این حال، وقتی جفت ارز به زیر خط روند صعودی رسید، روند نزولی جدیدی را شروع نکرد؛ بلکه قیمت در یک روند خنثی اصلاح شده تا با قدرت بیشتر روند صعودی پیشین را ادامه دهد.

در صورت افت و اصلاح قیمت در یک روند صعودی، ممکن است معامله‌گران موقعیت‌های خرید خود را ببندند، اما این به معنی باز کردن پوزیشن شورت جدید نیست. اگر قیمت پس از یک روند خنثی، روند صعودی خود را از سر بگیرد، معامله‌گران ممکن است دوباره به دنبال فرصت‌های خرید باشند.

هنگامی که قیمت از مقاومت بالاتر می‌رود و اصطلاحا مقاومت را می‌شکند، معامله‌گران صعودی سعی می‌کنند مقاومت قبلی را به سطح حمایت تبدیل کنند. اگر این اتفاق بیافتد، روند صعودی جدید آغاز می‌شود. اگر این اتفاق چندین بار رخ دهد، ممکن است فرصت خوبی برای خرید فراهم کند.

شکست خط مقاومت و سیگنال خرید
منبع: tradingview.com

بیت کوین از آگوست ۲۰۱۹ (تیر و مرداد ۹۸) تا جولای ۲۰۲۰ (خرداد و تیر ۹۹) بین منطقه ۱۰,۵۰۰ دلار تا ۱۱,۰۰۰ دلار گیر کرده بود. پس از عبور از منطقه مقاومت، قیمت مجددا تا ۱۰,۵۰۰ دلار کاهش یافت، اما معامله‌گران صعودی با خرید بسیار بالا، این سطح را به حمایت تبدیل کردند. این موضوع فرصت خرید جدیدی را به معامله‌گران ارائه می‌داد؛ زیرا روند صعودی جدید تازه شروع شده بود.

مناطق حمایت و مقاومت
منبع: tradingview.com

نمودار پولکادات (DOT) در بالا نشان می‌دهد که منطقه بین ۲۸,۹۰ دلار تا ۲۶,۵۰ دلار از ۱۴ فوریه تا ۱۸ می ۲۰۲۱ (۲۶ بهمن ۹۹ تا ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۰) به‌عنوان منطقه حمایت عمل می‌کرد. با این حال، هنگامی که قیمت پولکادات به زیر منطقه حمایت رسید، این حمایت از دست رفته تلقی شد و منطقه به مقاومت تبدیل شد و از آن زمان تا اواسط ژوئن همان سال (اواخر خرداد ۱۴۰۰)، قیمت موفق به عبور از این سطح نشد؛ این نمونه‌ای است که یک منطقه حمایت به مقاومت تبدیل می‌شود.

چگونه از سطوح حمایت برای ترید استفاده کنیم؟

  • ورود به یک پوزیشن خرید (Long): می‌توانید کمی بالاتر از سطح حمایت، وارد بازار شوید. یکی از بهترین روش‌ها برای این کار، باز کردن پوزیشن در زمانی است که قیمت دقیقا با منطقه حمایت برخورد می‌کند و برمی‌گردد. این موضوع با این که صددرصد نیست، اما احتمال صعودی شدن روند را بیشتر می‌کند. 
  • قرار دادن استاپ لاس: زمانی که پوزیشن خود را باز کردید، می‌توانید حد ضرر را کمی پایین‌تر از سطح حمایت قرار دهید تا ضرر خود را در صورتی که جهت قیمت اشتباه شد، محدود کنید.

چگونه از سطوح مقاومت برای ترید استفاده کنیم؟

  • ورود به یک پوزیشن فروش (Short): دقیقا معکوس سیستم حمایت، می‌توانید کمی پایین‌تر از سطح مقاومت وارد بازار شوید. یکی از روش‌های خوب برای این کار، باز کردن پوزیشن در زمانی است که قیمت با منطقه Resistance برخورد می‌کند و برمی‌گردد. در این محدوده‌ها، پیش‌بینی می‌شود که قیمت نزولی شود. 
  • قرار دادن حد ضرر: می‌توانید Stop Loss را کمی بالاتر از سطح مقاومت قرار دهید. 
  • خروج از پوزیشن‌های لانگ: تریدرهایی که موقعیت خرید باز کرده‌اند، اگر قیمت چند بار با سطح مقاومت برخورد کرد و نتوانست آن را بشکند، می‌توانند پوزیشن خود را ببندند. 
  • سیو کردن یا ذخیره کردن سود: برای تریدرهای روزانه، مناطق مقاومت می‌توانند نمایانگر ذخیره سود باشند. می‌توانید در نزدیکی این مناطق، مقداری از پوزیشن خود را ببندید و سود را سیو کنید. 

دو مورد آخر می‌توانند برای محدوده‌های حمایت نیز استفاده شوند؛ اما به‌صورت معکوس.

چگونه خطوط مقاومت و حمایت را رسم کنیم و به ترید بپردازیم؟ 

صحیح رسم کردن این سطوح بسیار مهم است و هر تریدر باید آن را بلد باشد؛ زیرا در صورت رسم کردن اشتباه این مناطق، ممکن است تحلیل و پیش‌بینی شما صحیح نباشد و با ضرر مواجه شوید. در ادامه مواردی را معرفی می‌کنیم که در هنگام رسم مناطق حمایت و مقاومت، باید آنها را رعایت کنید. 

تایم فریم مناسب را پیدا کنید

قبل از رسم این خطوط، شفاف‌سازی اهداف حیاتی است؛ برای تریدهای کوتاه‌مدت، تایم فریم‌های پایین‌تر مناسب است. اگر شما تریدر روزانه هستید، می‌توانید از Timeframeهای روزانه و کمتر استفاده کنید و اگر معامله‌گر بلندمدت هستید، تایم فریم‌های هفتگی و ماهانه برای شما مناسب است. 

تشخیص مناطق قیمتی 

نمودارها شامل کندل‌ استیک‌هایی هستند که روند بازار را رسم می‌کنند. در میان این کندل‌های سبز و قرمز، نقاطی که حجم معاملات در آنها زیاد است نیز ایجاد می‌شوند. در بیشتر مواقع، این مناطق با سطوح مقاومت و یا حمایت گذشته (طبق توضیحاتی که قبلا دادیم) شناسایی می‌شوند. شناسایی ۳ محدوده قیمتی یا بیشتر (بسته به تایم فریم) می‌تواند نحوه عملکرد دارایی مورد نظر را تا حدودی شناسایی کند. 

بالاها و پایین‌ها (High و Lowها)

یکی از بهترین روش‌ها برای یافتن سطوح مقاومت و حمایت تحلیل بالاها (High) و پایین‌ها (Low) در دوره‌های زمانی مختلف است. بالاها نشان‌دهنده بالاترین قیمتی است که در طول یک روند صعودی ثبت شده است و پایین‌ها نیز پایین‌ترین قیمت‌هایی هستند که در طول یک روند نزولی ثبت شده‌اند. اگر یک دارایی Highها و Lowهای یکسانی را مشاهده کند، از آن ناحیه به عنوان یک مقاومت یا حمایت قدرتمند یاد می‌شود. در تصویر زیر، یک نمونه از این نوع مقاومت‌ها را روی چارت CRV/USDT مشاهده می‌کنید. 

بالاها (High) و پایین‌ها (Low) به عنوان حمایت و مقاومت
منبع: tradingview.com

میانگین متحرک (Moving Average)

میانگین متحرک یکی دیگر از ابزارهای پراستفاده برای یافتن مناطق حمایت و مقاومت است. بسته به تنظیمات MA که انتخاب می‌کنید،‌ می‌توانید حمایت‌ها و مقاومت‌ها در تایم فریم‌های مختلف را پیدا کنید. این تنظیمات شامل اعداد مختلفی مثل ۱۰، ۲۰، ۵۰، ۱۰۰ و غیره هستند که اگر تایم فریم را روی روزانه (Daily) قرار دهید، این اعداد به معنی ۱۰ روزه، ۲۰ روزه و غیره خواهند بود. 

در بازار کریپتو، میانگین‌های متحرک به تریدرها اجازه می‌دهند که نویز بازار را دفع کنند. MAهای کوتاه‌تر (۱۰ و ۲۰ و ۵۰) برای تریدرهایی که به دنبال سودهای سریع هستند، مناسب‌اند و Moving Averageهای بلندتر برای سرمایه‌گذاران و تریدرهای بلندمدت مناسب هستند. 

ترندلاین یا خط روند

ترندلاین خط اریبی است که همانند خطوط افقی عمل می‌کند. تصویر زیر را ببینید: 

ترندلاین یا خط روند
منبع: topstockresearch.com

با نگاهی به چارت بالا، متوجه می‌شویم که این خط اریب یک سطح حمایت است. اگر این خط در بالای کندل‌ها قرار گیرد، تبدیل به سطح مقاومت می‌شود. زمانی که می‌خواهید یک خط روند رسم کنید، دقت کنید که این خط باید حداقل به دو یا ۳ کندل برخورد داشته باشد (هرچه تعداد این کندل‌ها بیشتر باشد، ترندلاین معتبرتر خواهد بود). اگر این خط را از زیر بدنه کندل‌ها رسم می‌کنید (برای سطح حمایت) باید ادامه این خط نیز با بدنه کندل‌های دیگر برخورد کند؛ در غیر این‌صورت این ترندلاین معتبر نخواهد بود. به همین صورت، اگر از زیر سایه کندل‌ها رسم می‌کنید، ادامه خط نیز باید با زیر سایه‌های کندل‌ها برخورد داشته باشد. حتی می‌توانید دو ترندلاین موازی رسم کنید، تا یک منطقه حمایت یا مقاومت را مشخص کنید. 

البته ممکن است در طول زمان، قیمت به بالاتر یا پایین‌تر از ترندلاین شما حرکت کند؛ به همین دلیل باید هر از گاهی خط روند خود را آپدیت کنید و مناطق جدیدی را مشخص کنید. همچنین اگر خط روند شکسته شد، نقش آن تغییر خواهد کرد (اگر حمایت بود تبدیل به مقاومت می‌شود و بالعکس). Trendlineها برای تشخیص روند کلی بازار نیز بسیار مفید هستند. 

خط روند صعودی
منبع: investopedia.com

نکته: برخلاف بازیگران اقتصادی منطقی که مدل‌های مالی به تصویر می‌کشند، معامله‌گران و سرمایه‌گذاران احساساتی هستند؛ بنابراین خطاهای شناختی مرتکب می‌شوند. اگر مردم منطقی بودند، سطح حمایت و مقاومت در عمل کارساز نبود!

شماره‌های رند

قیمت رند یکی از سطوحی است که می‌توان از آن به عنوان مقاومت یا حمایت استفاده کرد. اعداد رند سطوح روانی هستند و تریدرها به این اعداد عکس‌العمل نشان می‌دهند. قیمت‌هایی مانند ۱۰۰ دلار یا ۵۰ دلار (به جای ۹۹.۸ یا ۴۹.۹۹ دلار) جزو قیمت‌های رند محسوب می‌شوند. 

بسیاری از تریدرهای خرد و کلان، از این اعداد برای حد سود و یا حد ضرر خود استفاده می‌کنند. برای مثال، اگر قیمت یک دارایی ۵۰.۰۶ دلار است، بسیاری از تریدرها سفارشات خرید خود را روی ۵۰ دلار قرار می‌دهند؛ بنابراین فشار خرید در این سطح افزایش یافته و منجر به افزایش قیمت خواهد شد. 

روند‌های بدون جهت یا Range

ترید در بازار بی‌روند برخی اوقات دقیق است. در این روندها سطوح مقاومت و حمایت تقریبا نزدیک به هم هستند و قیمت بین این دو سطح نوسان می‌کند. به این روندها، روند افقی یا صاف نیز می‌گویند. 

یک استراتژی که تریدرهای باتجربه از آن استفاده می‌کنند، این است که زمانی که قیمت به خط بالایی یا مقاومت برخورد کرد، پوزیشن شورت باز می‌کنند و حد سود خود را روی خط حمایت قرار می‌دهند و برعکس. البته این استراتژی بسیار خطرناک است؛ زیرا ممکن است قیمت یکی از سطوح را بشکند و تریدر با ضرر مواجه شود. پس بهتر است صبر کنید تا ببینید قیمت در کدام جهت خط را می‌شکند و سپس سفارش خود را قرار دهید. 

سطوح فیبوناچی (Fibonacci)

سطوح فیبوناچی انواع مختلفی دارد که پرکاربردترین‌های آنها فیبوناچی اصلاحی (Retracement) و فیبوناچی گسترشی (Extension) هستند. زمانی که شما فیبوناچی را رسم می‌کنید، چندین مقاومت و حمایت رسم می‌شود. 

فیبوناچی اصلاحی در بین تریدرهای کوتاه‌مدت بسیار محبوب است؛ زیرا حمایت‌ها و مقاومت‌ها را بسیار دقیق رسم می‌کند. برای اطلاعات بیشتر درباره این نوع فیبوناچی، مقاله زیر را مطالعه کنید. 

واکنش به حمایت و مقاومت

سطح حمایت زمانی که شکسته و تبدیل به مقاومت می‌شود، قیمت معمولا دوباره بازمی‌گردد و این سطح را تست می‌کند و دوباره ادامه روند را طی می‌کند. این زمان‌ها برای باز کردن پوزیشن لانگ یا شورت مناسب هستند. موارد زیر در این قسمت مهم هستند: 

  • تعداد برخورد: هرچه تعداد برگشت قیمت به سطح مقاومت یا حمایت بیشتر باشد، آن سطح معتبرتر است؛ زیرا تعداد تریدرهای بیشتری پوزیشن‌های خود را باز می‌کنند. 
  • حرکات قبلی قیمت: مناطق حمایت و مقاومت، زمانی که همراه با صعود یا نزول تند باشند، احتمالا مهم‌تر خواهند بود. برای مثال، یک شیب صعودی تند و سریع، با اشتیاق بیشتری از سمت تریدرها روبرو خواهد شد و ممکن است با یک سطح مقاومت قابل توجه‌تری نسبت به یک روند آهسته و پیوسته مواجه شود.
  • حجم مبادلات در سطوح قیمتی خاص: هرچه میزان حجم معاملات در یک سطح قیمتی بیشتر باشد، مقاومت یا حمایت در آن منطقه قوی‌تر عمل خواهد کرد. 
  • زمان: حمایت‌ها و مقاومت‌هایی که در تایم فریم‌های بالاتر مثل هفتگی و ماهیانه مشخص می‌شوند، بسیار معتبرتر از تایم فریم‌های پایین هستند. 

ابرهای ایچیموکو (Ichimoku Clouds)

استفاده از ابرهای ایچیموکو  برای تشخیص مقاومت و حمایت
منیع: dtc-crypto.nl

این یک ابزار چندکاره است که در کنار استفاده از آن برای یافتن حمایت‌ها و مقاومت‌ها، می‌توان برای تشخیص امواج الیوت نیز استفاده کرد. این اندیکاتور معمولا در ترکیب با دیگر ابزارها به کار می‌رود. 

ایچیموکو دارای خطوط بالایی و پایینی (مقاومت و حمایت) و ابری در میان این خطوط است، که منطقه یا Zone را نشان می‌دهد. 

مزایای ترید با حمایت و مقاومت

  • کمک به ایجاد استراتژی بهتر: بازار رمزارزها به خاطر نوسانات زیاد خود معروف است. تریدرهای تازه‌واردی که استراتژی مناسبی ندارند، ممکن است در این بازار با ضررهای زیادی مواجه شوند. استفاده از سطوح مقاومت و حمایت به تریدرها اجازه می‌دهد که برنامه معاملاتی ایجاد کنند و بتوانند به نوسانات بازار واکنش متقابل نشان دهند و سود بیشتری کسب کنند و تصمیمات منطقی‌تری بگیرند.  
  • تشخیص روند بازار: توانایی تشخیص روند بازار برای تریدرها بسیار مهم است. سطوح حمایت و مقاومت دید خوبی از جهت بازار ارائه می‌دهند. برای تریدرهایی که در بازار فیوچرز یا آتی معامله می‌کنند، ورود در زمان و مکان مناسب، می‌تواند سود احتمالی را بیشتر کند. 
  • یافتن نقاط ورود و خروج: تریدرها از این سطوح برای تشخیص مناطق ورود به بازار و خروج از آن (همانطور که قبلا توضیح دادیم) استفاده می‌کنند. 
  • مدیریت ریسک: این نواحی به عنوان ابزارهای مدیریت ریسک نیز به کار می‌روند. برای مثال یک تریدر با پوزیشن لانگ، می‌تواند استاپ لاس خود را در زیر سطح حمایت قرار دهد و باعث جلوگیری از ضرر بیشتر شود. همچنین تریدرهای با پوزیشن شورت، حد ضرر خود را در بالای خط مقاومت قرار می‌دهند تا ضرر خود را کاهش دهند.

معایب ترید با حمایت و مقاومت

  • شکست‌های اشتباه: در نمودارهای بازارهای مالی (از جمله ارزهای دیجیتال) شکست اشتباه یا قلابی سطوح حمایت یا مقاومت بسیار رایج است. شکست اشتباه (False Breakout یا Fakeout) بدین صورت است که قیمت سطح مورد نظر را می‌شکند و به تریدر سیگنال خرید یا فروش می‌دهد، اما پس از مدتی قیمت دوباره به روند قبلی باز می‌گردد و تریدرها را با ضرر مواجه می‌کند. 
  • چالش برای یافتن سطوح حمایت و مقاومت: تشخیص صحیح این سطوح پروسه‌ای نسبتا مشکل است و اگر این تشخیص اشتباه باشد، قیمت ممکن است از سطح پیدا شده عبور کند یا با آن برخوردی نداشته باشد؛ بنابراین تحلیل تریدر اشتباه خواهد شد و ممکن است با ضرر مواجه شود. 

پرسش و پاسخ (FAQ)

پرسش و پاسخ میهن بلاکچین
  • اندیکاتور مقاومت و حمایت چیست؟

حمایت و مقاومت سطوحی هستند که قیمت در آنها واکنش نشان می‌دهد. با رسم کردن این خطوط، تریدرها می‌توانند تریدهای منطقی‌تر و بهتری انجام دهند. 

  • تشخیص نقاط حمایت و مقاومت چگونه است؟ 

زمانی که نمودار را نگاه می‌کنید، در برخی مناطق قیمت واکنش نشان داده است. این واکنش می‌تواند ادامه روند پس از مقداری برخورد با آن سطح باشد و یا می‌تواند معکوس شده باشد. با کمی نگاه به نمودارها می‌توانید این مناطق را پیدا کنید. 

  • انواع حمایت و مقاومت کدام هستند؟ 

این سطوح انواع مختلفی دارند؛ استاتیک (خطوط افقی)، داینامیک (خطوط اریب یا همان ترندلاین‌ها)، سطوح روانی (قیمت‌های رند)، Levelها (سطوحی که قیمت در یک بازه زمانی به عنوان مقاومت یا حمایت عمل کرده و پس از مدتی نقش آن تغییر کرده)، بالاها و پایین‌ها (High و Low) که روند کلی و سطوح حمایت و مقاومت را نشان می‌دهند)، میانگین‌های متحرک، سطوح فیبوناچی، ابرهای ایچیموکو و غیره. 

  • حمایت و مقاومت استاتیک به چه معناست؟ 

این سطوح همان خطوط افقی هستند که در زیر قیمت فعلی (حمایت) یا بالای قیمت فعلی (مقاومت) رسم می‌شوند. سطوح استاتیک قوی‌تر و مطمئن‌تر از خط روند (اریب) هستند. 

  • شکست حمایت و مقاومت در چه صورتی اتفاق می‌افتد؟

الگوهای مختلفی برای تشخیص شکست مقاومت و حمایت وجود دارند؛ مانند مثلث‌ها، پرچم، سر و شانه و غیره. اما ممکن است در نمودار یک شکست اشتباه یا Fakeout رخ دهد که در آن، قیمت یک سطح را می‌شکند و سیگنال خرید یا فروش به تریدر می‌دهد، اما پس از مدتی دوباره به محدوده قبلی باز می‌گردد و تریدر را با ضرر مواجه می‌کند. اما اگر این شکست در جهت صحیح انجام شود، می‌تواند سود چشمگیری را نصیب تریدر کند.  

سخن پایانی

ضمن تجزیه و تحلیل هر کوین، معامله‌گران باید سطح حمایت و مقاومت را بررسی کنند زیرا می‌توانند به عنوان فرصت‌های خوب ورود و خروج عمل کنند. در یک روند صعودی، معامله‌گران باید به‌دنبال خرید در سطح حمایت باشند و در یک روند نزولی، معامله‌گران باید به‌دنبال *شورت* در خط مقاومت باشند. سطح حمایت و مقاومت ثابت نیستند و قول معروفی در تحلیل تکنیکال وجود دارد که: حمایت و مقاومت‌ها تا ابد پایدار نخواهند بود و همواره تریدرها باید مراقب شکست این سطوح باشند. یکی از بهترین روش‌ها، استفاده از حد ضرر است. آیا در تریدهای خود از سطوح مقاومت و حمایت استفاده می‌کنید؟ نظر شما درباره سطوح حمایت و مقاومت در تحلیل تکنیکال چیست؟

منبع
investopediabitstampbybit

نوشته های مشابه

اشتراک
اطلاع از
0 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا