کریپتو کده

شبکه Ardor چیست؟ آشنایی با آردور و کوین ARDR

با توسعه تکنولوژی بلاکچین و کاربردی شدن آن، شبکه‌های مختلفی به منظور ساخت و اجرای برنامه‌های مختلف ایجاد شدند. شبکه Ardor یک بلاک چین چند‌زنجیره‌ای است که خدمات مختلفی را برای ساخت شبکه‌های گوناگون به توسعه‌دهندگان ارائه می‌دهد. شبکه آردور در معماری خود از زنجیره والد – فرزند (Parent-Child Chain) استفاده می‌کند. امنیت کل شبکه آردور توسط زنجیره اصلی Ardor تامین می‌شود و زنجیره‌های فرزند قابلیت همکاری و اجرای انواع عملکردها را در ساختار خود دارند. شبکه آردور قصد دارد با استفاده از این معماری منحصر‌به‌فرد مسیر را برای پذیرش هر چه بیشتر فناوری بلاکچین هموار کند. در ادامه به این می‌پردازیم که شبکه Ardor چیست، چطور کار می‌کند و چه ویژگی‌هایی دارد و همچنین با رمزارز ARDR که کوین بومی این شبکه است، بیشتر آشنا می‌شویم. با میهن بلاکچین همراه باشید.

شبکه Ardor چیست؟

شبکه Ardor چیست؟

Ardor یک شبکه چندزنجیره‌ای متن باز است که در تاریخ ۲۰۱۸/۰۱/۰۱ (۱۱ دی ۱۳۹۶) راه‌اندازی شد. این شبکه از معماری منحصر‌به فردی استفاده می‌کند که به واسطه آن توانسته است مشکلات بلاکچین‌های قدیمی را برطرف سازد. ساختار بلاکچین آردور این شبکه را به یک شبکه ایمن، غیر‌متمرکز و در عین حال مقیاس‌پذیر تبدیل کرده است. شبکه Ardor در ساختار خود از مفهوم تازه‌ای که نام آن را زنجیره والدین-فرزند نامیده است، استفاده می‌کند. در این ساختار امنیت شبکه و پردازش تمام تراکنش‌ها توسط زنجیره اصلی آردور انجام می‌شود و زنجیره‌های متصل به آن یا زنجیره‌های فرزند می‌توانند بدون هیچ‌گونه محدودیتی و بدون نیاز به مجوز، به توسعه و ساخت شبکه‌های خود بپردازند.

معماری استفاده شده توسط شبکه Ardor سه مزیت مهم به همراه دارد که عبارتند از:

  • تمام زنجیره‌های فرزند دارای توکن‌های بومی خود هستند. این توکن‌ها می‌توانند به عنوان انتقال ارزش، پرداخت کارمزد تراکنش‌ها و استفاده از ویژگی‌های مختلف در زنجیره‌های فرزند استفاده شوند.
  • در ساختار شبکه Ardor نیازی به ذخیره و پردازش تمامی تراکنش‌ها که در بلاکچین انجام شده‌ است، توسط نودهای این شبکه نیست. این موضوع باعث می‌شود تا مقیاس‌پذیری این شبکه افزایش یابد و شبکه آردور اصطلاحا دچار باد شدن شبکه (Bloat Of The Network) نشود. باد کردن شبکه اصطلاحا به مواقعی گفته می‌شود که تمامی نود‌ها برای فعالیت در شبکه نیاز دارند تا کل اطلاعات بلاکچین را ذخیره‌سازی کنند. این موضوع با گسترش استفاده از یک بلاکچین و انجام تراکنش‌های بیشتر در آن، شدت می‌یابد و منجر به باد کردن یا حجیم‌تر شدن بلاکچین می‌شود.
  • تمام زنجیره‌های فرزند در شبکه آردور به یکدیگر متصل هستند، از کد منبع یکسانی استفاده می‌کنند و با یکدیگر قابلیت همکاری دارند. این مساله باعث می‌شود که امکان انتقال توکن‌های زنجیره‌‌های فرزند با یکدیگر به روشی کاملا غیرمتمرکز و تراکنش‌ها در یک زنجیره فرزند برای دسترسی به داده‌ها یا موجودیت‌ها در زنجیره‌های فراهم باشد.

هدف و ایده شبکه آردور چیست؟

شبکه آردودر توسط تیم سازنده شبکه NXT ساخته شده است و هر دو شبکه توسط شرکت مادر خود یعنی ژلوریدا (Jelurida) توسعه داده می‌شوند. شبکه NXT کار خود را از سال ۲۰۱۳ آغاز کرد و هدف آن ساخت یک بلاکچین اختصاصی بود که از کدهای بیت کوین و ساختار آن، در شبکه خود استفاده نکند. NXT یک شبکه متن باز است و برای کد‌نویسی آن از زبان برنامه‌نویسی جاوا استفاده شده است. شبکه NXT به عنوان یکی از پیشرو‌ترین پروژه‌ها در زمان خود بود و به عنوان اولین بلاک چینی شناخته می‌شود که در مکانیسم اجماع خود از گواه اثبات سهام (POS) استفاده کرد.

شبکه Ardor به منظور توسعه و رفع ایرادات NXT توسعه یافت و تیم سازنده آن، از آدور به عنوان NXT 2 نیز یاد می‌کنند. یکی از اهداف شبکه آردور ایجاد فرصت برای توسعه و ساخت شبکه‌های مختلف و امکان انجام آزمایش توسط کاربران بر بستر این شبکه است. همچنین یکی دیگر از اهداف تیم توسعه‌دهنده بلاک چین Ardor ساخت شبکه‌ای بدون نیاز به استفاده از سخت‌افزارهای قوی، مصرف انرژی پایین، امنیت بالا و مقیاس‌پذیر است.

شبکه Ardor چگونه کار می‌کند و چه خدماتی دارد؟

شبکه Ardor چگونه کار می‌کند

شبکه Ardor شامل تمام ویژگی‌هایی است که توسط بلاکچین Nxt استفاده می‌شود؛ اما معماری و نحوه پیاده‌سازی بلاک‌های جدید در آن با شبکه NXT متفاوت است. شبکه آردور با فراهم کردن امکان ایجاد زنجیره‌های متعدد، امنیت را از عملکرد هر کدام از زنجیره هایی که بر بستر آن ساخته می‌شوند، جدا می‌کند. زنجیره اصلی شبکه Ardor یک بلاکچین واحد است، که برای سرعت و امنیت ساخته شده است.
هنگام ساخت یک پروژه جدید در شبکه Ardor، چیزی به نام رشته فرعی ایجاد می‌شود. رشته فرعی شامل تمام توابع و سفارشی‌سازی‌های پشتیبانی شده در شبکه Nxt است و همچنان به زنجیره اصلی شبکه آردور متصل بوده و از زنجیره اصلی برای تایید، امنیت و عدم‌تمرکز در زنجیره‌های فرعی استفاده می‌شود.

این ساختار به زنجیره‌های فرعی اجازه می‌دهد تا ویژگی‌ها و قابلیت‌های خود را ظرف مدت چند ساعت پیاده‌سازی کنند. از آنجایی که زنجیره اصلی Ardor در مکانیسم اجماع خود از گواه اثبات سهام استفاده می‌کند، زنجیره‌های فرعی یا کودک می‌توانند به راحتی ویژگی‌های مد نظر خود را به این زنجیره‌ها اضافه کرده و از سرعت، امنیت شبکه اصلی آردور استفاده کنند.

همچنین شبکه Ardor مشکل باد کردن شبکه را با سیستمی به نام هرس تراکنش‌ها (Transaction Pruning) حل می‌کند. در این روش تمام تاریخچه تراکنش‌ها ذخیره نمی‌شود و فقط آخرین تراکنش‌های انجام شده در بلاکچین این شبکه ذخیره می‌شود. شبکه آردور به منظور جلوگیری از بروز هرگونه مشکلی که با هرس کردن تراکنش‌ها ممکن است رخ دهد، از نودهایی به نام نودهای ذخیره‌ساز (Storage Nodes) استفاده می‌کند، که تاریخچه تمامی تراکنش‌ها به صورت کامل در آن‌ها ذخیره شده و در مواقع ضروری از آنها استفاده می‌شود.

همچنین شبکه آردور برای حل مشکل پرداخت کارمزد تراکنش‌ها توسط توکن بومی زنجیره‌های فرعی خود، از یک سیستم بسته از گره‌ها در شبکه استفاده می‌کند که هزینه‌های پرداخت شده در توکن‌های زنجیره فرعی را می‌پذیرند. این بسته‌ها سپس کارمزد تراکنش‌ها را به صورت ارز دیجیتال ARDR به اعتبار‌سنج‌های شبکه آردور پرداخت می‌کنند. افرادی که این کار را در زنجیره‌های فرعی انجام می‌دهند Bundlers نام دارند و عمل صورت گرفته توسط آن‌ها اساسا به عنوان یک اتاق تسویه تبدیل برای کارمزدهای تراکنش عمل می‌کنند. به عبارت ساده‌تر کاربرانی که از زنجیره‌های کودک در شبکه Ardor استفاده می‌کنند، نیازی به پرداخت کارمزد شبکه Ardor با کوین ARDR نداشته و می‌توانند کارمزد تراکنش‌های خود را با توکن همان زنجیره کودک پرداخت کنند.

در تصویر زیر نحوه کارکرد شبکه آردور نمایش داده شده است. این شبکه برای تایید تراکنش‌ها از دو نوع مختلف از اعتبار‌سنج‌ها یا ولیدیتورها استفاده می‌کند. ابتدا اعتبار‌سنج‌های زنجیره‌های کودک که Bundlers نام دارند، تراکنش‌ها را در زنجیره‌های فرعی اعتبار‌سنجی کرده و پس از دریافت کارمزد، انجام می‌دهند. پس از انجام تراکنش‌ها در زنجیره‌های فرعی Bundler‌ها آن‌ها را به شبکه اصلی آردور انتقال داده و کارمزد آن را نیز توسط کوین ARDR پرداخت می‌کنند. سپس اعتبار‌سنج‌های شبکه آردور که Forgers نام دارند، تراکنش‌های ارسالی از زنجیره‌های فرعی را اعتبار‌سنجی کرده و پس از آن تراکنش انجام می‌شود.

شبکه Ardor چگونه کار می‌

یکی از موضوعاتی که باعث می‌شود شبکه بلاکچینی آردور برای بسیاری از کاربران به صورت ناشناخته باقی بماند، همین مساله پرداخت کارمزد تراکنش‌ها در زنجیره‌های فرعی این شبکه با توکن‌های خود این زنجیره‌ها است؛ به طور مثال کاربران برای استفاده از خدمات و توکن‌هایی که بر بستر شبکه اتریوم ساخته شده‌اند، نیاز به خرید اتریوم و پرداخت کارمزد تراکنش‌ها با کوین ETH دارند؛ اما این موضوع در شبکه آردور صادق نبوده و کاربران این شبکه حتی بدون اینکه متوجه شوند که از زیرساخت این شبکه استفاده می‌کنند، در حال استفاده از زنجیره‌های فرعی آن هستند.

پروژه Ignis چیست؟

پروژه Ignis اولین زنجیره کودک یا فرعی ساخته شده بر بستر شبکه Ardor است. این پروژه توسط تیم سازنده آردور (Jelurida) توسعه یافته است. توسعه‌دهندگان Ardor برای آزمایش قابلیت‌های آردور و به عنوان نمونه‌ای از یک زنجیره فرعی فعال، Ignis را ایجاد کردند. ایگنیس تمام ویژگی‌های خود را از پایگاه کد شبکه Nxt پیاده‌سازی می‌کند. Ignis به عنوان اولین پروژه زنجیره فرعی در آردور آغاز به کار کرده و از بسیاری از قابلیت‌های این شبکه در زنجیره خود استفاده می‌کند. زنجیره Ignis توانست با برگزاری عرضه اولیه کوین (ICO) در سال ۲۰۱۵ حدودا ۱۵ میلیون دلار بودجه برای توسعه این زنجیره جمع‌آوری کند.

در آینده پلتفرم‌های معاملات سهام، خدمات انتقال فایل‌های دیجیتال، برنامه‌های بلاکچینی، سرمایه‌گذاران خصوصی و سایر برنامه‌ها ممکن است از زنجیره‌های فرعی Ardor استفاده کنند. نقاط قوت شبکه آردور راه‌اندازی سریع و قابلیت سفارشی‌سازی گسترده آردور است که آن را به انتخابی عالی برای شرکت‌هایی تبدیل می‌کند که به دنبال استفاده از بلاکچین بدون صرف منابع پر‌هزینه و اتلاف وقت هستند. از این رو بسیاری از توسعه‌دهندگان بلاکچین، شبکه آردور را به عنوان وردپرس تکنولوژی بلاکچین می‌دانند، که می‌توان به راحتی با استفاده از آن انواع پروژه‌ها را راه‌اندازی کرد.

کوین ARDR چیست؟

کوین ARDR چیست؟

کوین ARDR رمزارز بومی شبکه Ardor است. این کوین به طور کامل استخراج شده و تمامی آنها در گردش هستند. همچنین هیچ کوین ARDR جدیدی در شبکه آدرور ضرب نخواهد شد و تعداد آن‌ها ثابت است. کوین ARDR کاربردهای متعددی در شبکه آردور دارد که برخی از آن‌ها عبارتند از:

  • سپرده‌گذاری (Staking) کوین ARDR به منظور راه‌اندازی یک زنجیره جدید یا زنجیره کودک در شبکه آردور.
  • استفاده برای افزودن ویژگی‌های جدید به زنجیره‌های کودک.
  • استیک کردن به منظور تامین امنیت شبکه آردور و تایید تراکنش‌ها.
  • پرداخت کارمزد تراکنش‌ها در شبکه Ardor.
  • رای‌دهی در مکانیسم حاکمیتی شبکه آردور به منظور ارتقا و توسعه قابلیت‌های شبکه.

به گزارش میهن بلاکچین عرضه کل این رمز‌ارز ۹۹۸,۴۶۶,۲۳۱ واحد است که کل آن‌ها در گردش هستند. در زمان نگارش این مقاله، قیمت ARDR برابر با ۰.۲۲ دلار است. کوین ARDR از نظر ارزش بازار، رتبه ۲۷۱ را در میان ارزهای دیجیتال دارد. ارزش کل بازار این توکن حدود ۲۲۴ میلیون دلار است و حجم معاملات آن در ۲۴ ساعت گذشته، حدود ۳۸ میلیون دلار بوده است. این رمزارز در تاریخ ۱۶ آذر ۱۳۹۵ کمترین قیمت خود یعنی ۰.۰۰۸۷ دلار و در تاریخ ۲۳ دی ۱۳۹۶ بیش‌ترین قیمت خود یعنی ۲.۰۴ دلار را ثبت کرده است.

نقشه راه شبکه Ardor چیست؟

نقشه راه شبکه Ardor

شبکه آردور یکی از معدود شبکه‌هایی است که از زمان شروع کار خود در سال ۲۰۱۶ و در زمانی که تیم توسعه‌دهنده آن تصمیم گرفت مشکلات شبکه NXT را با معرفی آن برطرف سازد، برنامه‌ای دقیق و به‌روز از فعالیت‌های خود ارائه داده است. نقشه راه شبکه Ardor کامل است و این شبکه برنامه خود برای سال ۲۰۲۲ را نیز منتشر کرده است.

تیم توسعه‌دهنده آردور در حال کار بر روی به اشتراک‌گذاری داده‌ها بین زنجیره‌های فرزند، راه اندازی زنجیره‌های فرزند بیشتر در شبکه اصلی و ادغام ویژگی‌هایی با پروژه هستند که لزوما به رابطه فرزند/والد و زنجیره اصلی متکی نیست. همچنین تیم سازنده آردور قصد دارد روی یک صرافی غیرمتمرکز کار کند که امکان تجارت رمزارز‌های این شبکه بین زنجیره‌های کودک را فراهم می‌کند.

در ادامه نقشه راه شبکه Ardor را مورد بررسی قرار می‌دهیم:

سال ۲۰۲۰

  • ایجاد مجوزهای ترکیبی در شبکه‌های عمومی
  • ایجاد رابط کاربری برای پیکربندی نودها
  • راه‌اندازی ابزار گزارش مالیاتی
  • راه‌اندازی ربات برای مدیریت دارایی در صرافی‌ها
  • به‌روز‌رسانی برنامه پاداش‌دهی به نودها
  • ایجاد رابط کاربری مناسب برای موبایل
  • امکان ذخیره‌سازی کوین ARDR در کیف پول لجر
  • پیاده‌سازی کیف پول HD و بازسازی کامل صفحه ورود به کیف پول
  • راه‌اندازی فضایی به‌منظور آموزش کاربران تازه وارد
  • پشتیبانی کیف پول آردور از زبان‌های مختلف
  • ایجاد مقیاس‌پذیری در Testnet

سال ۲۰۲۱

  • راه‌اندازی شبکه آزمایشی Ardor 3.0 و همچنین تست، تثبیت و رفع ایرادات این شبکه
  • انتشار نسخه Ardor 2.3.4
  • توسعه اپلیکیشن Bridge Champ و ادغام آن با پلتفرم Ardor

سال ۲۰۲۲

  • ۳ ماه اول و دوم

امکان کنترل دارایی در هر معامله
توسعه و بازاریابی نسخه جدید شبکه آردور
انتشار تست شبکه Ardor 3.0.1e
ادامه توسعه و ادغام Bridge Champ

  • ۳ ماه سوم و چهارم

راه‌اندازی شبکه اصلی Ardor 3.0
ادامه توسعه قراردادهای دروازه برای ارتباط توکن‌های بر بستر شبکه Ardor با توکن‌های مبتنی بر ماشین مجازی اتریوم (EVM)
ادامه توسعه و ادغام Bridge Champ
توسعه و یکپارچه‌سازی قراردادهای IPFS
توسعه ویژگی‌های مختلف در اپلیکیشن‌ها و اکوسیستم آردور به منظور پشتیبانی از کاربران

شبکه Ardor با چه پروژه‌هایی همکاری داشته است؟

شبکه Ardor با چه پروژه‌هایی همکاری داشته است؟

همانطور که پیش‌تر بیان شد، شبکه آردور توسط شرکت Jelurida توسعه یافته است. ژلوریدا یک شرکت توسعه نرم‌افزار بلاکچینی واقع در کشور سوئیس است. این شرکت در ابتدا در سال ۲۰۱۶ در کشور هلند و با هدف توسعه و نگهداری بیشتر پلتفرم‌های بلاک چین Nxt و Ardor، اطمینان از پایداری هر دو پروژه، کشف فرصت‌های تجاری مبتنی بر ارائه راه‌حل‌های بلاک چین عمومی و خصوصی ایجاد شد. سپس در سال ۲۰۱۷ به سوئیس انتقال یافته و فعالیت‌های خود را در سطح بین‌المللی گسترش داد. اکنون این شرکت در بسیاری از کشورها حضور داشته و به ارائه خدمات خود در آن‌ها می‌پردازد.

هدف اصلی شرکت Jelurida کمک به شرکت‌ها، استارت‌آپ‌ها، سازمان‌ها، دانشگاه‌ها و افراد است تا بتوانند از فناوری بلاکچین در کسب و کار خود استفاده کنند. این شرکت از مراحل اولیه ساخت به شرکت‌ها کمک کرده و به آن‌ها خدماتی مانند طراحی، ساخت و اجرای برنامه‌های غیرمتمرکز سفارشی را ارائه می‌دهد. همچنین می‌توان ۳ شرکت Jelurida ،Ardor/NXT Group و abctc را به عنوان سرمایه‌گذاران اصلی شبکه آردور نام برد.

معرفی بنیان‌گذاران شبکه Ardor

معرفی بنیان‌گذاران شبکه Ardor

شبکه‌های آردور، NXT و Igins که بر بستر شبکه آردور ساخته شده است، همگی متعلق به شرکت ژلوریدا هستند. این شرکت از با‌تجربه‌ترین افراد و توسعه‌دهندگان بلاکچین استفاده می‌کند و اعضای آن از تیمی قوی متشکل از مهندسین نرم‌افزار تشکیل شده است.

تومیسلاو گونتچف (Tomislav Gountchev) مدیریت نرم‌افزاری این مجموعه را بر عهده دارد. او یک توسعه‌دهنده زبان برنامه‌نویسی جاوا است و بیش از ۲۰ سال سابقه فعالیت در این حوزه را دارد. لیور یافه (Lior Yaffe) یکی از بنیان‌گذاران شبکه آردور و شرکت Jelurida است. او بیش از ۲۰ سال تجربه در طراحی، توسعه و استقرار برنامه‌های کاربردی سازمانی برای سازمان‌های بزرگ را داراست. لیور مدرک لیسانس خود را در رشته در علوم کامپیوتر از دانشگاه Technion در حیفا در کشور اسرائیل اخذ کرده است.

کریستینا کالچوا (Kristina Kalcheva) متخصص حقوقی و یکی از بنیانگذاران Jelurida است. او دارای مدرک کارشناسی ارشد حقوق و روابط بین الملل از دانشگاه صوفیا (Sofia) است و به مدت هفت سال به عنوان مشاور حقوقی مشغول به کار بوده است. Petko Petkov یکی دیگر از بنیان‌گذاران شرکت ژلوریداست. او توسعه‌دهنده نرم‌افزار است و دارای لیسانس انفورماتیک و کارشناسی ارشد در مدیریت الکترونیک از دانشگاه صوفیا است.

کوین ARDR را از کجا بخریم؟

از آنجایی که کوین ARDR تنها بر بستر شبکه Ardor ساخته شده و تاکنون هیچ صرافی غیرمتمرکزی بر بستر این شبکه ساخته نشده است، این کوین را تنها می‌توان از صرافی‌های متمرکز خریداری کرد. کوین ARDR را می‌توان از صرافی‌های بایننس، بیترکس، کوینکس، پولونیکس و HitBtc خریداری کرد.

کوین ARDR را در چه کیف پولی نگهداری کنیم؟

کوین ARDR را می‌توان در کیف پول‌ نرم‌افزاری Free Wallet و کیف پول رسمی شبکه آردور ذخیره کرد. همچنین می‌توان برای نگهداری کوین ARDR از نسخه موبایلی کیف پول آردور برای گوشی‌های اندروید نیز استفاده کرد و همچنین این کوین را در کیف پول‌ سخت‌افزاری لجر نیز ذخیره کرد.

جمع بندی

پس از معرفی بیت کوین، شبکه‌های بلاکچینی متعددی با اهداف و ایده‌های مختلف پا به عرصه صنعت بلاکچین گذاشتند. شبکه Ardor یکی از شبکه‌های بلاکچینی قدیمی است که با هدف ارتقا و بهبود کارکرد شبکه NXT ایجاد شد. شبکه آردور از معماری منحصر‌به‌فردی در ساختار خود استفاده می‌کند که به آن امکان می‌دهد همزمان با ایجاد بستری برای ساخت زنجیره‌های جدید بر بستر آن، مقیاس‌پذیری خود را حفظ کند. این شبکه در عین حال که مقیاس‌پذیر است به دلیل استفاده از گواه اثبات سهام از امنیت بالایی برخوردار بوده و همچنین به طور کامل غیرمتمرکز است. شبکه آردور می‌تواند در آینده به بستری برای ساخت و ایجاد زنجیره‌ها و برنامه‌های مختلفی تبدیل شود، هر چند که به نظر می‌رسد تا کنون در این راه به موفقیت چندانی دست نیافته است. در این مقاله به این پرداختیم که شبکه Ardor چیست، چطور کار می‌کند و چه ویژگی‌هایی دارد و همچنین با رمزارز ARDR آشنا شدیم. نظر شما درباره شبکه آردور چیست؟ به نظر شما این شبکه می‌تواند به یکی از بلاکچین‌های موفق در آینده تبدیل شود؟ نظرات خود را با ما در میان بگذارید.

منبع
jelurida

نوشته های مشابه

اشتراک
اطلاع از
0 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا