متوسط مقالات عمومی

هارد فورک Arrow Glacier چیست؛ آیا بمب سختی اتریوم برای آخرین بار به تعویق افتاد؟

تا عرضه نهایی اتریوم ۲ زمان زیادی باقی است؛ اما در همین حین اتریوم به‌روزرسانی‌هایی را همچون هارد فورک Arrow Glacier برای حفظ بلاکچین در مسیر درست اجرا می‌کند. این ارتقاء تغییر قابل توجهی برای کاربران عادی شبکه به‌حساب نمی‌آید. اما در حقیقت از اهمیت بالایی برخوردار است. چون بدون اجرای این هاردفورک، شبکه اتریوم تقریبا به مرحله از کار افتادگی می‌رسید. در این مقاله به این می‌پردازیم که هارد فورک Arrow Glacier چیست و چه پیامدهایی برای کاربران، استیک‌کنندگان شبکه، ماینرهای رمزارز و اتریوم ۲.۰ به همراه خواهد داشت. با میهن بلاکچین همراه باشید.

اهمیت هارد فورک Arrow Glacier چیست؟

اهمیت هارد فورک Arrow Glacier چیست؟

ارتقای Arrow Glacier اتریوم موجب به تاخیر افتادن بمب سختی (Difficulty Bomb) این شبکه تا ماه ژوئن سال ۲۰۲۲ (اوایل تا اواسط خرداد ۱۴۰۱) می‌شود. به‌روزرسانی‌های گوناگون پیشین نیز تاثیر زیادی بر روی به تعویق افتادن بمب سختی داشته است. طراحی بمب سختی به گونه‌ای است که منجر به دشواری فرآیند استخراج شده و باعث می‌شود ماینینگ از نظر اقتصادی مقرون‌به‌صرفه نباشد. این امر به تسریع روند توسعه اتریوم ۲.۰ کمک کرده و ماینرهای شبکه را وادار خواهد کرد که به بلاکچین جدید که با الگوریتم گواه اثبات سهام (PoS) کار می‌کند، سوق داده شوند.

این به‌روزرسانی حاوی یک پروپوزال بهبود اتریوم (EIP‌) برای به تعویص انداختن بمب سختی است. این EIP‌ پروپوزالی تحولی است که توسط کامیونیتی اتریوم ساخته و بررسی شده است. هارد فورک Arrow Glacier به این دلیل بسیار جذاب است که در راستای به تاخیر انداختن بمب سختی برای آخرین بار و پیش از عرضه اتریوم ۲.۰ اجرا می‌شود.

هارد فورک Arrow Glacier اتریوم چیست؟

هارد فورک Arrow Glacier اتریوم چیست

ارتقا Arrow Glacier اتریوم به‌روزرسانی نسبتا ساده‌ای است که در بلاک شماره ۱۳,۷۷۳,۰۰۰ و در تاریخ ۹ دسامبر ۲۰۲۱ (۱۸ آذر ماه سال ۱۴۰۰) پیاده‌سازی شد. این به روزرسانی منجر به ایجاد تاخیر در اجرای بمب سختی شبکه می‌شود و این امر به توسعه‌دهندگان زمان بیشتری برای آماده‌سازی اتریوم ۲.۰ را می‌دهد. به تعویق افتادن این بمب ساعتی یکی از ابعاد ارتقای اتریوم است. پیش از این انتظار می‌رفت تا این بمب سختی کار خود را در دسامبر ۲۰۲۱ و همزمان با هارد فورک لندن (London hard fork) به انجام برساند اما هم‌اکنون این رویداد به ماه ژوئن سال ۲۰۲۲ موکول شده است.

هارد فورک Arrow Glacier بسیار شبیه به ارتقای Muir Glacier است که در ژانویه سال ۲۰۲۰ پیاده‌سازی و به تاخیر بمب سختی منجر شد. هر دوی این هارد فورک‌ها حاوی یک نوع پروپوزال هستند که عصر یخبندان شبکه را به تعویق می‌اندازند. هاردفورک‌های کنستانتیوم (Constantinople)، بیزانتیوم (Byzantium) و لندن (London) هم درصدد به‌تاخیر انداختن اجرای بمب سختی بودند.

بمب سختی اتریوم چیست؟

بمب سختی اتریوم چیست

در حال حاضر بلاک چین اتریوم از مکانیسم اجماع گواه اثبات کار (PoW‌) استفاده می‌کند. این بدین معناست که کاربرانی که تراکنش‌ها را اعتبارسنجی می‌کنند باید برای حل کردن یک پازل ریاضی از قدرت محاسباتی استفاده کنند. این فرایند موجب ایجاد هزینه برای ایجاد اجماع به‌منظور محافظت از شبکه در برابر فعالان اختلال‌گر می‌شود.

در نتیجه این ماجرا، یک بمب سختی برای افزایش میزان دشواری حل این پازل‌ها طراحی شد تا همواره روند ماین کردن موفق یک بلاک به هزینه بیشتری نیاز داشته باشد. در آینده شاهد انفجار این بمب سختی و غیرممکن شدن اعتبارسنجی تراکنش‌ها و افزودن بلاک جدید به زنجیره خواهیم بود. به بیان ساده می‌توان گفت که در این زمان، ماین کردن در این بلاک چین هزینه هنگفتی خواهد داشت. بمب سختی به دو دلیل اصلی به این چرخه افزوده شد:

۱- برای ایجاد انگیزه در تسریع روند توسعه اتریوم ۲.۰ و انتقال به مدل گواه اثبات سهام (PoS‌)

۲- برای مجبور کردن ماینر‌ها برای انتقال به بلاک چین جدید مبتنی بر PoS تا حدی که دیگر قادر به ادامه روند ماینینگ اتر (ETH‌) در نسخه قدیمی مبتنی بر PoW اتریوم نباشند. این امر موجب جلوگیری کردن از ساخت دو شبکه اتریوم از طریق یک هارد فورک می‌شود.

پروپوزال بهبود اتریوم (EIP‌) چیست؟

هر EIP می‌تواند هر گونه بهبود یا تغییری را در شبکه اتریوم پیشنهاد دهد. همه افراد قادر هستند تا یک پروپوزال بسازند و جامعه فعال اتریوم‌، طیف گسترده‌ای از ویراستار‌ها و توسعه‌دهندگان اتریوم آن را مورد بررسی قرار می‌دهند. EIP مورد بحث باید روند تایید را طی کند تا در قالب یک به روزرسانی عرضه شود.

هر EIP مجموعه‌ای از ملزومات فنی را برای ایجاد یک تغییر خاص، مطابق با یک فرمت خاص پروپوزال بهبود اتریوم شامل می‌شود. پیش از این نیز به این موضوع اشاره کردیم که هارد فورک Arrow Glacier اتریوم تنها شامل یک EIP می‌شود که تحت عنوان EIP-4345 شناخته می‌شود. هدف از پیاده‌سازی این هارد فورک، خریدن زمان بیشتر پیش از فرا رسیدن عصر یخبندان ماینینگ اتریوم است.

هارد فورک Arrow Glacier اتریوم چه تاثیری روی کاربران می‌گذارد؟

کاربران عادی تغییر خاصی را ملاحظه نخواهند کرد. زمان تایید بلاک در طول سال گذشته تقریبا روی ۱۳ ثانیه ثابت باقی مانده بود. اگر گره یا نود اجرا می‌کنید یا یک ماینر هستید، لازم است تا کلاینت اتریوم خود را به آخرین نسخه به‌روزرسانی کنید. در غیر این صورت، کلاینت شما روی فورک قدیمی شبکه که دیگر توسط کامیونیتی پشتیبانی نمی‌شود، باقی خواهد ماند.

سخن پایانی

با وجود اینکه هارد فورک Arrow Glacier اتریوم یک به روزرسانی کوچک به حساب می‌آید‌، از اهمیت بالایی برخوردار است. بدون اجرای این به‌روزرسانی‌، شبکه پیش از موعد مقرر به مرحله کندی و هزینه‌بر بودن برای استخراج می‌رسید. این هارد فورک برای کامیونیتی اتریوم بسیار جذاب است. زیرا خبر از راه‌اندازی اتریوم ۲.۰ در آینده‌ای نزدیک می‌دهد.

به‌نظر شما هارد فورک Arrow Glacier آخرین پروپوزال پیشنهادی برای به تاخیر انداختن بمب سختی اتریوم است؟ آیا در تابستان ۲۰۲۲ شاهد راه‌اندازی اتریوم ۲.۰ خواهیم بود؟

منبع
academy.binance

نوشته های مشابه

اشتراک
اطلاع از
0 دیدگاه
جدید ترین
قدیمی ترین محبوب ترین
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا